Ivan985
Slavan
- Učlanjen(a)
- 08.09.2009
- Poena
- 350
Moja oprema
- CPU & Cooler
- 3770k, phanteks thcp 14 - r5 3600, esports duo 34
- Matična ploča
- GA-Z77X-UP4 TH - MPG B550 GAMING PLUS
- RAM
- 2x4gb 1833mhz patriot- 2x16gb 3600mhz kingston
- GPU
- Asus hd7950 - Msi rtx3070 ventus 3x
- Storage
- 120gb v300 kingston - 1tb kc3000
- Zvuk
- lusya dac- isk hf2010
- PSU
- Corsair hx850 - Antec NE850G M
- Kućište
- Cm stacker 830 - Antec performance ft1
- Monitor
- Hp x27q
- Miš & tastatura
- Lenovo legion - Razer DA essential
- Pristup internetu
- Kablovski internet
Gde si ti bio kad se pojavio prvi Fermi (470, 480). Pa ati fanbojevi su se sprdali sa njime u nvidia podforumu, a svuda su nicale teme o propasti "nevidije" (sudbina 3Dfx-a), sad kad refresh nema mane, svi glasoviti govornici su se povukli u mišje rupe, izbegavaju temu
A ne tako davno je bila priča kako je GTX 5xx paper launch, da neće biti dostupan do proleća, da je to samo priča da bi se omela prodaja Caymana, i na rkaju stigao pre njega![]()
Pratio sam temu o prvom fermiju, i nije bilo ni priblizno toliko ubacivanja protivnickog tabora. Bilo ko je rekao da ce nvidia da zavrsi kao 3dfx, nema veze sa zivotom. To sto je nvidia uradila sa gtx 570/580 svaka im cast, pogotovu gtx570 koji je ,bar na nasem trzistu , apsolutni best buy. Nista ja nemam protiv nV-a, cak naprotiv, ali kao sto sam rekao, odredjeni medju nama obozavaju da velicaju svoje favorite. Ljubetelji nvidije mogu samo da pozdrave izlazak atijeve 68xx serije, jer je ona veoma oborila cenu gtx460 modela. A i onda su pricali kako 6870 nema sta da trazi sa gtx 460 1gb modelom, sto je cista glupost. Mene samo zanima da ja kao korisnik iskoristim stanje na trzistu, i da za sto manje para nabavim kvalitetnu graficku kartu. Shavatam da postoje dva tabora, dve suprostavljene strane, ali koliko su zeleni zagrizli za gtx5xx, to je fantasticno. Gtx5xx je revizija nesrecnog cipa koji je morao biti izbacen da bi uopste imali odgovor na crvene, svoju pravu snagu je pokazao tek pre 2 meseca. Sam po sebi je dobar proizvod ali opet zakasneo prozivod. Da li se iko seca sta je bila 8800 serija kad se pojavila? Fermi je tek pokazao svoju snagu pre 2 meseca, ono (u aprilu) je samo bio poluprozivod koji je morao da zadovolji armiju obozavalaca koji nisu mogli da istrpe to sto nV nema dx11 kartu.
Poslednja izmena: