Šta je novo?

Fotografije - 2011 (Pravila u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemoj da uzimash Sigmu jer nista nije bolja od 18-55 IS, a moze vrlo lako da bude gora 🙂 Bolje uzmi 35/f2, ima ga za ispod 200e polovan i to je prvi prajm za Canona koji ima smisla kupiti, oshtar na svim blendama i ne mashi fokus. 50/1.8 prvo nije walkaround objektiv (preuzak FOV na crop senzoru), a drugo mashi kao nenormalan...

Nemoj da uzimash Sigmu jer nista nije bolja od 18-55 IS, a moze vrlo lako da bude gora 🙂 Bolje uzmi 35/f2, ima ga za ispod 200e polovan i to je prvi prajm za Canona koji ima smisla kupiti, oshtar na svim blendama i ne mashi fokus. 50/1.8 prvo nije walkaround objektiv (preuzak FOV na crop senzoru), a drugo mashi kao nenormalan...

A Nikon AF-S DX NIKKOR 35mm f/1.8G?

ok, bacam se potragu 🙂

wave 2011. :smoke:

photo00131copy.jpg

photo0028c.jpg

Sklanjaj te žice, fotka će biti mnogo gotovnija za gledanje.

Dobar je kadar i sviđa mi se. Samo što nisi trebao seći deo kućice.

Pre jedno nedelju dana sam 'bajsirao' malo do Sefkerina. Prijatno naselje (da ne kažem selo), mada malo praznije za moj ukus. Uspeo sam da uhvatim nekoliko kadrova pre nego što se natuštilo. Komentari, kritike, sugestije... su uvek dobrodošli.

1.

Na lepom, plavom i mirnom Tamišu

2.

Crkva Svetog Arhanđela Gavrila u Sefkerinu

3.

Tamiš sa novog Sefkerinskog mosta

Aparat je Canon SX120, F/8.0, ISO 80, ekspozicije od 1/160 do 1/250.

znam ali mrzelo me,ionako je mobajl fotografija :d aj iscimacu se,solidna slicica,samo da je wireless..

a za secenje kuce,bio sam u zurbi a neki bracni par,50+ sa nekim kesama se vrzmao tu na nekoj podzidi/stazi pa sam okinuo samo i zurio u centar 🙂 nisam ni planirao ovo igde da kacim ali eto 😀

inace,hebiga sto napusti onaj drugi forum,bas je mrtvo sad:trust:

Iscimaj se malo, k'o da je to mnogo posla. PS sve odradi, ti samo klikćeš. Što se kuće tiče, sledeći put kad bude lepo vreme, vrati se 'na mesto zločina' i napravi jednu dooobru fotku. Nekako mi se mesto čini fotogeničnim. 😉

A što se tiče drugog foruma, znaš moje razloge i video si onaj tekst... da ne širimo ovde priču kao i zatucanost pojedinih ljudi odande. Ok?

Poslednja izmena:
pa ne znam razloge,aj na pp,bas mi nije sve jasno i nisam video tekst.
pitao sam milosa topolu 😀 al mi nije nista spec rekao.

vracam se sutra na mesto zlocina,evo veje sneg u va pa ce biti zanimljiv session iako sa samsung wave-om 🙂

ti si iz neke polu-ravnice koliko sam ukapirao,covece raspametio bi se da vidis ovu prirodu i predele,pa ovo je na 5-10 min od centra grada! a zamisli tek kad krenu pecine,planine ili malo uzvodno uz ovu reku klisura/kanjonski deo..:smoke:

moj savet za sve,nemam fb da vam dam link ali znam da ima grupa ''valjevo moj grad'' pa pogledajte i slike grada i prirode-da se raspametis,ima oko 5 aktivnih profesionalnih fotografa u toj grupi-slike su :zgran::zgran: ,)

Poslednja izmena:
dsc0026v.jpg

dsc0036lb.jpg

dsc0038r.jpg

Sekin klinac 🙂

167833_1891064955749_1215251348_32364289_7558131_n.jpg

@ obi_van

ovo neki lep macro ???

@Atm0, skoro sam uzeo Manuelac Tamron Macro 90mm, fino radi, jedino mi blic neki fali da ne moram uz pomoc stapa i kanapa da prelamam svetlo 🙂, evo jos malo pokojne bubamare 🙁

dsc0048vh.jpg

dsc0050rn.jpg

mislio sam da je nesto mnogo skuplje, ubo si odlican primerak, jos kad padne neki blic 🙂 canon ili nikon?

ps. Nek pociva u miru

@vladej,

...pazi, nemam pojma 🙂, valjda bi usle u macro kategoriju

@Atm0,

Nikon D5000, a sad jos da nadjem neki SB600 ili 800, zavisi za sta se nadje kinta...

sve sami prirodni black n white efekti od danas.. dan za uzivanje ko ima ozbiljan aparat.
al i ja sam uzivao,ali [opet]bez aparata.. 🙂
samsung wave. Reka Gradac.

photo0104sh.jpg

photo0107cv.jpg

photo0109k.jpg

photo0114h.jpg

photo0119l.jpg

photo0121g.jpg

ova poslednja je grayscale i old photography efekat,ostale cista priroda 🙂

HSV Jel si pecao ili samo blejao po prirodi? 🙂

samo blejanje u prirodi. 🙂

@ MR.BIG

Stvarno nije lepo od tebe sto kacis slike ovog tipa ovako kasno, lose cemo sanjati 😛 haha

...a sta prijateljica Jelica radi inace u zivotu?

Trenira 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno