Šta je novo?

Fotografije - 2011 (Pravila u prvom postu)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa svidja mi se ova zimska visinska, bas je onako lepa 🙂

Evo i ja da se pohvalim 😡

Prilozi

• DSC_0648.JPG
    DSC_0648.JPG
    779.8 KB · Pregleda: 185
Ne stizem da probam novi macro objektiv, a i nemam blic jos uvek 🙁, tako da sam danas uhvatio malo dnevne svetlosti i skljocao par minuta...

dsc0002ga.jpg

dsc0007fp.jpg

dsc0042y.jpg

dsc0054tq.jpg

dsc0066jm.jpg

dsc0101cm.jpg

Zavrni malo blendu, preplitak je dof pa je skoro nishta u fokusu 🙂

Probacemo sve 🙂, od skoro ga imam, plus prvi mi je manuelac, pa se navikavam polako...

Najbolje se vidi na pretposlednjoj slici, mislim da je kamilica. Jaaako plitak DOF.

Ljubičica :d

^^isti Fidel *** 🙂

Slikah juce jednog BG repera, kompozitora itd .... u jednom trenutku naidje komsija Malisa .... 18 godina!!!, gluv skroz ali rezi na aparat za sve pare 🙂 ..... odusevio nas je svojim stavom i drzanjem i .. zasluzio je covek sliku ...

Malisa.jpg

Konkretno na toj slici, ekspozicija pola sekunde 😉

@Atm0
haha, ona druga slika kao da je SS iz S.T.A.L.K.E.R shadow of cherobil :d

Evo da se upisem u 2011.

Bila je raspolozena za slikanje, i brze bolje da iskoristim....
Salu na stranu podmitio sam je sa koskom i kolacicima i zato je i pristala da pozira... 🙂

nina-07.jpg

nina-01.jpg

nina-02.jpg

nina-04.jpg

nina-05.jpg

nina-06.jpg

nina-08.jpg

nina-09.jpg

nina-03.jpg

Na zadnjoj foki mi je pobegla malo u stranu i nije bas tehnicki najbolja ali pogled joj je neodoljiv tako da ovu fotku nisam mogao da izostavim...
Igleda mi kao neki stari sluzbenik koji cita Politiku, a usla stranka... 🙂)

Evo da se upisem u 2011.

Bila je raspolozena za slikanje, i brze bolje da iskoristim....
Salu na stranu podmitio sam je sa koskom i kolacicima i zato je i pristala da pozira... 🙂

Na zadnjoj foki mi je pobegla malo u stranu i nije bas tehnicki najbolja ali pogled joj je neodoljiv tako da ovu fotku nisam mogao da izostavim...
Igleda mi kao neki stari sluzbenik koji cita Politiku, a usla stranka... 🙂)

Svaka čast na fotkama!
Preslatka je🙂

Meni se ne svidjaju naocare. Ne samo na ovim slikama nego inace ne volim kad ljudi "oblace" zivotinjama stvari i stavljaju kackete i naocare. Inace su slike ok i kuja je bas lepa 🙂

Slikano je sa D300 u kobinaciji sa nikor 50 mm 1.4D a negde 24-70 2.8m.

Pa i mislio sam da je nesto fiksno 🙂

Jedno off pitanje, sta bi bilo najbolje uzeti za walkaround staklo (amater sam, nista profi), kao zamenu za 18-55IS koji sam dobio uz aparat

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Pa i mislio sam da je nesto fiksno 🙂

Jedno off pitanje, sta bi bilo najbolje uzeti za walkaround staklo (amater sam, nista profi), kao zamenu za 18-55IS koji sam dobio uz aparat

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Pazi, ono sto bih ti ja preporucio dosta je skupo, a ovi ostali objektivi da kazem u klasi od 3.5-5.6 blende i nije neka razlika u kvalitetu da bi ti kao pocetnik mogao da vidis razliku medju njima osim zizne daljine, tako da ako ti nije bitna zizna daljina drzi se se ti kit objektiva, ako hoces bolje ne za mnogo para onda definitivno 35 1.8 ili 50 1.8(1.4D).

Ono sto pravi razliku je blenda na objektivu omogucuje ti da slikas bez upotrebe blice u odredjenim situacijama (veca blenda= siri otvor na objektivu kroz koji ulazi svetlost= manja upotreba blica i prirodnija fotografija tj. bolja fotka) , da zamutis pozadinu itd.

Ono sto ti ne bih preporucio je sigma tokina i ostale third party objektive, makar ja nisam imao dobra isustva sa njima (a stvarno sam imao prilika da ih isprobavam). Jedini koji mi se pokazao dobro je 17-70 2.8-4, ali opet nista posebno. Ultrawide sigme i tokine nisam isprobavao mada vidim da ih mnogi hvale, ali nesto nemam zivaca da ih isprobavam.

Sad sigurno te zanima nikon 18-200, jer vecini novih korisnika dslr sistema se ucini kao super kupovina jer na papiru dosta toga pokriva, ali realno gledano koliko i kosta i nije nesto, ja ga licno imam jer mi je bila ideja da kad idem na odmor da ga koristim kao allround objektiv da ne vucem sve zive objektive i tu se zeznuh (sada nosim samo IXUS 870 IS, iipak je to odmor). Znaci moja ti je preporuka da ga zaobidjes.

Posto sam malo udavio sa pricom da remiziram.

Moja prva preporuka ti 35mm 1.8 sa njim ces najbolje da se izvezbas (kadrove, verovao ili ne) i pravices sjajne fotke (sto je i nabitnije).

Ako ti pak treba veca zizna daljina ja a nije ti bitna toliko blenda ja bih isao na nikor 70-300 VR 4.5-5.6.

Moj omiljeni objetiv i dan danas mi je 50mm 1.4D (ako bog da uskoro G) i cak 50% slika sam napravio sa njim, po meni ima neprevazidjenu ostrinu i rezoluciju na nikon dslr, mali je i nije tezak...

Evo i jedan primer ostrine sa njim (nije dodavana nikakav sharpness ili unsharp mask, vec je u adobe lightroom-u prebacena u crno belo i dodat kontrast i crni vignette:

p004.jpg

Poslednja izmena:
@ Titanus

Hvala na opsirnom objasnjenju. Samo sto sam ja Canon user (stavio sam IS, al si vrvtn prevideo). Evo pogledao sam sada da je 50mm 1.8 oko 120e sto je sasvim fina cifra, a vidim da su ljudi vrlo zadovoljni sa njim. Sigma 17-70 2.8-4 Macro me je kopkala zbog toliko svojstava, ali bih voleo da je prvo negde vidim na delu. Jos malo cu guglati, ali cu najverovatnije pazariti ovaj 50mm! Hvala jos jedared, pa se vidimo kroz neko novo staklo 😉

@ Titanus

Hvala na opsirnom objasnjenju. Samo sto sam ja Canon user (stavio sam IS, al si vrvtn prevideo). Evo pogledao sam sada da je 50mm 1.8 oko 120e sto je sasvim fina cifra, a vidim da su ljudi vrlo zadovoljni sa njim. Sigma 17-70 2.8-4 Macro me je kopkala zbog toliko svojstava, ali bih voleo da je prvo negde vidim na delu. Jos malo cu guglati, ali cu najverovatnije pazariti ovaj 50mm! Hvala jos jedared, pa se vidimo kroz neko novo staklo 😉

Lol vidi stvarno ne videh IS, ja predpostavih odmah da je nikon u pitanju, sto se tice sigme idi u neku maloprodaju napravi par testnih snimaka pa ih uporedjuj kuci, pogotovo sa sigmom to moras pod obavezno.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno