Šta je novo?

LG 47ld650 ima li ko...

Uzeh tv i kad pogledam koliko je radio pise nesto ESN: e8:5b:5b:21:14:34.
Jel' to koliko je radio? DA li je to sati ili dana??? I da li je puno da se bunim posto mi je obecano da ce doci sa 0 sati.

Poslednja izmena:
Najkvalitetniji skart kabal koji sam nasao ( debeo poput palca na ruci sa pozlacenim pinovima) sam isprobao u startu ,bezuspjesno...
Onda sam u box ukljucio scart adapter iz kojeg izlaze 3 cinc kabla pa sam tako isao u TV (na cinc ulaz) opet neuspeh...
Veceras sam obisao cijelu kucu isprobavajuci uticnice a potom odnesao TV na tavan kako bi izbegao kucnu instalaciju i bio sto blize glavnom signalnom dolaznom kablu...
OPET KATASTROFA...
Sutra pakujem TV i odoh opet u servis da sedim tamo i da se igram sa kanalima (tamo je zadnji put sve dobro funkcionisalo)...A onda cu doci kuci da se opet malo izludjujem i razmisljam sta dalje... ))))) Hvala MASSTER..AKo ti jos nesto padne na pamet,pisi,a ja cu da citam i pokusam

Nabolje da u servis poneses i TV i BOX i scart pa sve to tamo fino spojis. Ako tamo sve radi kako treba onda je problem definitivno u naponu. A ako ne radi onda je definitivno problem u TV boxu ili scartu. Ja i dalje tipujem na kabal i moj problematicni je bio prst debeo. Pozajmi par kablova od drugara pa probaj. Ako se ipak ispostavi da je problem do napona onda moras stvar rjesavati nekim UPSom ili jeftinija varijanta stabilizatorom napona. Postoje i varijante sa uticnicama koje imaju filtre u sebi koji bi trebalo da isfiltriraju sve nezeljene frekvencije. Nema ti druge bez da metodom eliminacije pojedinacno eliminises sve moguce problematicne stavke. Jos mi pade napamet da nemas negdje u blizini neki wifi ruter ili nesto slicno sto radi na nekim visokim frekvencijama i da ti to ne pravi probleme. Mada meni kuci na 20cm od TVa stoji wi fi ruter na 2,4 GHz, na pola metra od TVa na prozoru wimax antena koja radi na 3 GHz i nemam nikakvih problema.

Uzeh tv i kad pogledam koliko je radio pise nesto ESN: e8:5b:5b:21:14:34.
Jel' to koliko je radio? DA li je to sati ili dana??? I da li je puno da se bunim posto mi je obecano da ce doci sa 0 sati.

Pusti ga da radi par sati kod tebe pa ponovo pogledaj koliko je radio tako ces sigurno utvrditi sto znace brojke. Mada ja mislim da je radio 21 sat i to je vjerovatno odradio u fabrici za vrijeme testiranja. Svakao je lako prepoznat TV koji je radio u prodavnici, prvo ga je nemoguce zapakovat ponovo kao sto ga je fabrika zapakovala i to se vidi odmah po otvaranju kutije, drugo TV je bukvalno magnet za prasinu (vidjeces ubrzo da ga moras svaki dan cistiti) i nemoguce ga je ocistit tako da po uglovima i prorezima za hladjenje ne ostane koje zrnce prasine koje lako mozes primijetiti (naravno da kad se zapakuje u fabriku nema ni zrnceta prasine na njemu). Eto toliko od mene uzivaj u gledanju.

Evo za sve jedan dobar link
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1271152&page=3
ovdje cete naci podesavanja za sliku u raznim varijantama. Kod mene nakon podesavanja u ekspert modu po ovdje datim vrijednostima dobila se slika koja je neuporedivo kvalitetnija i prirodnija od fabrickih postavki. Topik je dosta dugacak ali ga svakako vrijedi procitati jed pojasnjava dosta stvari vezanih za LD550 i LD 650

Uradjen malo prija apdejt softvera *pisi kao sto govoris ,))
Sada ima vise servisa, facebook, picasa itd.
Kakav vam je teletext. Meni je malo...hm spor. Kada stisnem dugme da upalim txt i dok se ne upali prodje 2-3sec. I Daljinski pri biranju txt strana kao da uspori tj kao da slabije prima komande...ili mi se cini.

MOye li se mreznim kablom povezati tv sa laptopom...i ako moze kako?

Uspio sam da povezem mreznim laptop i tv. Imam film koji traje 3 sata. Kada ga pustim na tv-u prikazuje kao da traje 51min i nece dalje.

Mozda bi ti trebao neki media server?Mezzmo ili sl.Ako si ga direktno spojio mozda nevidi ceo fajl zbog ntfs ili fat32?

Pusten je preko nero home media ili kako se vec zove.

Koliko ja dugo nisam bio ovde :)

Upravo tako, uz TV se dobija CD sa Nero media home i kada se TV poveze sa PC preko LAN-a, a kroz Nero se sharuju folderi (particije) koje zelite da gledate i to je to... TV ih vidi kao i usb ili prenosni hard disk... sa daljincem se setate po folderima i birate sta gledati :) Sve za sada radi , sem filmova sa DTS-om, ali i to je lako resivo... (DTS=> AC3)

YT radi odlicno, zavisno od brzine ADSL, naravno, ali sem kuckanja preko daljinca, sto pomenu neko ranije, sve radi vrlo dobro...

A update-om su se pojavili i servisi:
Viasat on demand
MLB.tv
Viewster
Twitter
vTuner
Anytime
Facebook
Accedo
i jedan "coming soon" :)

sem par njih, stvarno nemam pojma sta ostali znace :)
tj nisam nikada probao... ako nekog zanima, resicemo i to... :)

Sto se tice Skype,ovde u standardnoj konfiguraciji nece ici.... moooozda da se dokupi kamera za LG TV ili sl.... ali nisam siguran... Znam da postoje modeli sa kamerom i Skype u paketu... ali ovaj, trenutno...a-a...

BTW, zna li neko tacnije kako radi provera firmware-a ( probao nekada MENU->SETTINGS-> pushing 7 times FAV button, ali sada neceeeeee.... )
Gde gresim :)

pozz.....

MENU pa stisni crveno dugme. To otvara servis info ili tako nesto. tu onda mozes vidjeti verziju softvera.

pokusacu da budem od pomoci.
1. TV ima Ethernet port koji sam spojio direktno u ADSL ruter. Mislim da bi bez problema funkcionisala i veza TV-racunar, TV moze da se konfigurise sa fixnom IP adresom ili kao DHCP client.
2. Funkcionise bez problema.
3. Veoma. Utisak je sasvim solidan. Steta je jedino sto ne stizem da skinem/pogledam previse HD materijala.

Pozdrav, Rade
Rade,malo mi nije jasno ovo oko povezivanja lan kablom,ja hocu da pristupim odredjenim folderima u racunaru i da li je za to potrebno spojiti direktno TV i PC lanom ili je to moguce(i kako?)lan kabel u modem(u koji je vec racunar ukljucen) i onda cu imati pristup filmovimaHDD-u????

Poslednja izmena:
Rade,malo mi nije jasno ovo oko povezivanja lan kablom,ja hocu da pristupim odredjenim folderima u racunaru i da li je za to potrebno spojiti direktno TV i PC lanom ili je to moguce(i kako?)lan kabel u modem(u koji je vec racunar ukljucen) i onda cu imati pristup filmovimaHDD-u????

Kod mene je LAN u TV a drugi kraj u switch, PC je u isti taj switch, a switch je naravno dalje u Telekom modem...
MOras da instaliras Nero media home server (ili tako nesto ) koji bi trebalo da si dobio uz tv...
Na tv pustis automatsko konfigurisanje mreze (kod mene je tako odradjeno i sve radi kao satic)
Na pc startujes Nero MH, a unutar njega moras da SHARUJES foldere/particije koje hoces da TV vidi...
Posle sa daljincem od tv pristupas folderima, i filmovima... Full HD radi bez greske, samo obrati paznju da ti zvuk bude AC3 a ne DTS....

Izasao novi update za ovaj tv. Sinoc odradih. Ne vidim pomjene za sada mada nisam nni testirao.

Koja je verzija koju si instalirao? Jesi li išao na update ili si skinuo sa neta?

Verzija je 03.20.19 a skinuo je sam kada sam tv prikopcao na mrezu.

Moja je 03.20.14, ubacio sam je preko USB-a, a skinuo je sa Ruskog LG sajta. Meni neće automatski da skine iako mi normalno radi mreža i net na TV-u.
Video sam da je izašla verzija 04.01.03, možda nije za naše područje, ne mogu nigde na je nađem da je skinem.

Poz.

Poslednja izmena:
Pa mozda ti je iskljucen autoupdate? Kod mene je 42ld650 ali to ne bi trebalo da ima veze. Jesi probao da udjes u meni i stisnes crveno dugme pa onda na azuriranje softvera?

Promenio sam državu, stavio na Holandiju pa mi je odradio update na 03.20.19!
Poz

Sad sam primijetio da su ispravili famozno kasnjenje zvuka za slikom kada se spoji na externe zvucnike. Sada je perfektno.

Kupio sam ovaj tv (47LD650) i za te pare generalno je dobar, mada...
Nervira me sto ne podrzava DTS pa na vecini bluray rip-ova ne otvara zvuk!
Inace postavio sam na jednom kompu DLNA server koji podrzava transcoding, tako da bi u tom slucaju trebao da pusta film dok komp u realnom vremenu transkoduje zvuk u neki drugi podrzani format, recimo AC3. Ali zbog bug-a u samom softweru svih LG televizora ne moze ni to! Provereno na vise foruma...
Dok na Samsung-zima,Sony-ima kao sto citam takve stvari rade bez greske.

I sad ono sto me najvishe zanima i sto bi voleo da pitam druge vlasnike ovog modela!!

Naime, od prvog dana primecujem ZAMRLJANU LINIJU U POZADINI, sirine par cm! Celom horizontalom, oko 15cm od vrha televizora...

U 80% vremena se ne primecuje ali u nekim svetlijim scenama je jako primetno i "bode" mi oci, najvishe zbog toga sto nije bas jeftina spravica da bih zaboravio na takve stvari...
Pretpostavljam da je nesto vezano za raspodelu pozadinskog osvetljena ispod panela.

Da li je to samo kod mene, ili imam fabricki los panel??? :(

Hvala svima koji mi odgovore,
jako me muci ovo pogotovo sto moram da nosim TV par stotina kilometara na reklamaciju ako je u pitanju kvar...

Poslednja izmena:
pitanje za vlasnike doticnog TVa
posto TV ne podrzava DTS zvuk da li kroz opticki izlaz moze da prosledi taj zvuk na obradu risiveru ili u mom slucaju logitech z-5500 zvucnicima koji imaju ugradjen DTS dekoder zvuka ili je jedina varijanta skidati 1080 fajlove sa AC3 zvukom?!
informacija mi je potrebna jer planiram da kupim ovaj ili slican model TVa
da li mozete da preporucite neki model Tva koji podrzava DTS?!

pitanje za vlasnike doticnog TVa
posto TV ne podrzava DTS zvuk da li kroz opticki izlaz moze da prosledi taj zvuk na obradu risiveru ili u mom slucaju logitech z-5500 zvucnicima koji imaju ugradjen DTS dekoder zvuka ili je jedina varijanta skidati 1080 fajlove sa AC3 zvukom?!
informacija mi je potrebna jer planiram da kupim ovaj ili slican model TVa
da li mozete da preporucite neki model Tva koji podrzava DTS?!

Ne moze...
I ja imam risiver koji podrzava DTS ali pleyer na TV-u jednostavno odbija cak da radi i passthrou kad je DTS u pitanju...

Nazad
Vrh Dno