Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

meni je kad sam krenuo instalaciju 2.0 ponudio da deinstalira 1.5.3...
osim toga, imas uninstaller na download strani na samsung sajtu.

ja nisam uspeo sa ... tasterom da namestim za palringo, vec samo za java app koje sam inace ja instalirao, ovog nema u listi...

niko nema ideju kako spoofovati kies da mi instalira srpski 1.2, bez da experimentisem sa multiloaderom i sumnjivim firmwareovima?

ne vredi brate,ne mogu da ga se resim,guglam vec pola h.
ni sa ovim tvojim tripom.

ne znam dal samo da instaliram 2.0 preko ovog?

pa ovo sam upravo probao :)

skidam sad onaj your uninstaller.

a sta ti kaze kad samo pokrenes kies 2 instalaciju? meni je lepo rekao hoces da ti deinstaliram staru verziju i ja sam mu rekao oK...

nema toga kod mene :D
evo cekao sam to pitanje i krenuo je instalaciju,sad cu imati 2.0 preko 1.5,ko zna sta ce od toga ispasti..

evo instalirao sam kies 2.0,radi ali mi deluje strokavo i nestabilno :)

jos uvek razmisljam da li da uradim update na badu 1.2 :)

dakle,fon je iz telenora 1.0.2,ostace mi sva ista podesavanja,aplikacije,jezici[cirilica i slova sa kvacicama] ako samo pustim update preko kies-a ?? :)

jos uvek razmisljam da li da uradim update na badu 1.2 :)
dakle,fon je iz telenora 1.0.2,ostace mi sva ista podesavanja,aplikacije,jezici[cirilica i slova sa kvacicama] ako samo pustim update preko kies-a ?? :)
Ja bih ti savetovao da staviš defalt temu pre nego što kreneš u update i mislim da ćeš morati da ponovo setuješ mms wap podešavanja....po meni je najbolje da sve mrežne profile "ubiješ" nakon update-a i da onda sa telenor sajta uradiš automatsko podešavanje..

E da se nadovezem na prichu.. ochekujemo ko zna shta od bade a oni 8 meseci nisu stavili shortcut za profile...

be patient :d

ili prodaj fon i predji na android :D

Hah pa samsung do relativno skoro na telefonima nije ni imao profile :D
Iritira to, naviko sam da uvek imam 2 profila koje cesto menjam, kuci/napolju... Sada mi i nije tooooliki problem, settings dugme mi je umesto messages dugmeta pa uz ravno 3 klika namestim profilm, ali ne mogu a da ne kazem da je prvo sto sam trazio za ovaj telefon bio upravo neki widget za profile. Nego mucak.. :)
Najvise sam se nervirao oko profila sa glupim P1, e to je bio s*x, ne postoje profili pa pojacavaj/stisavaj zvono svaki put kad izlazim/ulazim u kucu, uzas zivi.

@HVS jel napravi msn? Ne znam sta te zeza, jel nisi mozda nesto oko acc izbrljao, mada nema nista posebno da se namesta? E da, ako nabacis 1.2 napisi utiske, nisam ni ja jos radio upgrade, neckam se jos :) Smetalo bi mi ako u browseru nece da se uvuku search i navigation bar kao sto citam da ima slucajeva.

Sad ispade Bada krsh kakvog nema, bas na osnovu poslednje 2-3 strane ili pogresno tumacim?

ma to je samo jednom procentu ljudi koji više vole da pune fon svaki dan(android), nego da zaborave na punjač :D

koliko ja znam od 2005/6 samsung ima profile a to nije od skoro :D

ma nisam radio update,neckam se jer sam citao sinoc da je nekima baterija losija,a nista spec ne dobijam koliko sam video :)

nije bada shit,samo kosooki su spori i neodgovorni[za sada]

a ovo za msn nemam pojma,brate jel ja treba da se registrujem posebno na parlingo,pa onda da se ulogujem preko postojecih podesavanja za msn ? ili sta?

sve lepo odradim i neki error,nece da se uloguje

Kako si ovo izveo?
Mislim da sam onaj originalni obrisao iz menija, "edit" dugmence pa "-" ikonica iznad palringa. Sve novije verzije posle osnovne su mi bile pod "games&more" a tu vec imas odmah kao levo dugme "delete" i to je to.

Dobro mozda sam preterao sto se profila tice, ionako sam imao samo jedan samsung fon pre ovog ali znam da mi je to kod njega opasno smetalo...
Vidi, ja sam samo ukucao svoj user name i pass sa maila, tj to mi je nalog za social hub. Posle u okviru palringa izaberes msn i kraj, sve radi ok, malopre sma isprobavao.
Jedino mogu da primetim da ova verzija ipak nije za nas telefon :( Bez obzira sto je gore na slici koju sam postavio pise Wave i rezolucija 800*480 interfejs deluje kao da je za duplo manju rezoluciju.

Poslednja izmena:
Mislim da sam onaj originalni obrisao iz menija, "edit" dugmence pa "-" ikonica iznad palringa. Sve novije verzije posle osnovne su mi bile pod "games&more" a tu vec imas odmah kao levo dugme "delete" i to je to.

Jedino mogu da primetim da ova verzija ipak nije za nas telefon :( Bez obzira sto je gore na slici koju sam postavio pise Wave i rezolucija 800*480 interfejs deluje kao da je za duplo manju rezoluciju.

Nemam palringa u games and more. Samo sam ga pregazio novijom verzijom. Izgleda odlicno, bas za wave i ovu rezoluciju. Nije isto koja se varijata downloaduje, sve su razlicite. Sa one slike koju si okacio sam probao sve redom. Nikako ne terati .jar. Na kraju sam instalirao varijantu direktno sa telefona za standard mobile keyboard.

edit: dodao slike

20110117130331.jpg

20110117130301.jpg

Poslednja izmena:
[YOUTUBE]YKZ9OaeRxW4[/YOUTUBE]

bada 1.2 :)

na najvecim bada forumima hvale badu 1.2 ali ima ljudi koji se zale na bateriju,nekima je bolji wi fi a neki imaju problema :smoke:

evo sa rs foruma,od clana koji je najaktivniji u wave temi.

Bada 1.2 je puna bagova. Prvo, malo, malo blokiran pristup WiFi-ju, (moram da restartujem telefon da bi prihvatio mrežu). Konekcija na Kies je prava mora. Nisam probao Youtube ali verujem da i to zeza. Bili su opterećeni blokadom spufera i napraviše ****** sa bagovima. Bada 1.02 mi je radila besprekorno a ovo je neviđeni sheet.

a ima i dosta suprotnih misljenja.

Ja sam takodje nabacio badu 1.2 i sve radi kako treba...WiFi normalno, evo upravo gledam spot na youtubu...puno brze nego na staroj badi ucitava...samo da napomenem da gledam preko mts neta a ne preko wifi i za 2 sekunde mi je ucitao... Kies radi normalno kao i do sada, trenutno sam na kies 2.0.0. Vi koji imate problema ste nesto zeznuli sa nadogradnjom. Meni jedina mana sto nema vise krekovanja aplikacija, ali i ne zezam se s tim puno, tako da...

itd gde su ljudi zadovoljni sa dobijenim :)

Poslednja izmena:
Mozda ima veze sa tim da li je kupljen kod operatera ili u "radnjama" ili prodavnicama mobilnih telefona :D

@Manve : Ma ja sam probao bio par verzija sa onog sajta ali nije hteo da mi instalira sve pa sam ocigledno skinuo neku sa manjom rezolucijom. Obrisah je i skinuo sam ovu, to je ta rezolucija, daleko bolje.

Ja cu da sacekam jos koji dan za 1.2, nek se slegnu strasti :) a mozda i izbace 1.2.1 ko zna :D

ponovo sam instalirao parling i sada mi radi msn :)

milos nbg je u pravu,izgleda telenor aparati najopustenije prihvataju 1.2 i sve radi super a ovi iz servisa iz despotovca :d brljave

inace,preporuka za ovaj forum :) registrujte se i uzivajte,svacega ima.

http://www.mysamsungwave.com/index.php

Poslednja izmena:
Provericemo eto kad i ja bodem uradio upgrade :)
Zamolio bih samo ko je sa "otkljucavanim" telefonom radio upgrade preko kiesa da napise postupak posto sam gledao na par mesta i malo je komplikovano. Prvo zahteva staru verziju kiesa 1.5.nesto.nesto pa onda dok je telefon prikljucen usb-om i prepoznat od strane kiesa treba u registry da se promeni nekoliko parametara. Posle toga bi kies trebalo da telefon vidi kao simfree i odradi update. Problem je sto nisam siguran kojim vrednostima treba zameniti stare u reg a i mozda neko ima neki drugi nacin, bar dok se ne pojavi negde kompletna oficijalna 1.2 bada za skidanje pa da je flesnem multiloaderom...

ako vam je dosadilo da vam telefon ima kameru i ako vam je dosadno, dok cekate 1.2 da izadje za vas telefon |>> mozete probati ovo:
http://badablog.it/guida-aggiornare-firmware-fotocamera-samsung-wave

meni kamera vise ne radi, probao sam HW reset i opet isto (osim sto mi je obrisao sve sa telefona i tako...)

To je problem koji se i meni desio i popravices sa instalacijom FW ili starijeg ili mozda i sa novim 1.2. Imas resenje na netu. Nacicu link pa cu ti poslati, cak sam na istom forumu ostavio poruku ljudima da to ne rade upravo iz istih razloga.

a sto si cackao to uopste? :) sta bi to dobila kamera sa ovim :D

Budala. Cekam 1.2, pa mi ono bilo dosadno... hteo sam da zeznem kies da mi da ovaj srpski fw, ali mi nije poslo za rukom...

Jel ima neko kome KIES nudi update, ali da ga jos nije uradio. Zanima me sta kaze koja vam je trenutna vezija, tj ovo me zanima samo za telefone kupljene u srbiji, ako moze?

znaci treba mi ovako nesto, sta vam kies kaze?
meni je S8500XIJI1/S8500ITVJI1

Poslednja izmena:
;)

Vidim da mnogi imaju dilemu 1.0.2 ili1.2
Da skratimo...
bada koja se (1.2) updetuje preko KIESa je ZVANICNA verzija i nema sta da zeza ili ne!
Sve radi super!
ISTA je kao 1.0.2 samo + poboljsanja + ubrzanja
1.2 mozete da namestite da radi kao 1.0.2
ali 1.0.2 NE mozete da namestite da radi kao 1.2 :idea:

E sad ako je neko sam flesovao razne FW bez kiesa - tu dolazi do problema ali oni nisu ne resivi!

Moje misljenje o zvanicnoj veziji 1.2 skroz pozitivno!

Vrh Dno