Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Pa samo kulturno...hehehe :) To slanje parametara porukom ili iz menija nekad radi a nekad ne...nista,ajde pa javi!

Sent from my X10i using Tapatalk

Zvao sam i kazu da je aktivirano a da podesavanja ne stizu kad posaljes poruku jer nemaju podesavanja za SGS??? I da odem u poslovnicu da mi oni tamo nameste a ja ako odem ovde kod mene de rade dve curke cisto sumnjam da one znaju bolje od mene.

APN: gprswap
User: mts
Password: 064
APN type: internet

to je sve što ti treba od podešavanja.

..evo jedno noob pitanje..kako da podesim da mi je aplikacija default?..pregledao forum ali nisam našao..
..npr da prozovem sms app za defaultnu, ili da podesim da mi je određeni lancher default? :)

..evo jedno noob pitanje..kako da podesim da mi je aplikacija default?..pregledao forum ali nisam našao..
..npr da prozovem sms app za defaultnu, ili da podesim da mi je određeni lancher default? :)

Pod pretpostavkom da si vec podesio neke default aplikacije (jer da nisi izlazila bi ti poruka sa opcijom da podesis default aplikaciju) treba samo da obrises ta podesavanja. Idi u settings/aplications pa izaberi aplikaciju/launcher koja ti je default i imas opciju clear defaults. Posle ces opet dobijati poruku sa opcijom da ti neka aplikacija bude default...

pa nisam podesio default app..i izlazi mi ista ta poruka o tome da treba da podesim default app na taj nacin koji si naveo...
..kada dođem do podešavanja app,nemam sta da "clear defaults" kada mi nijedna nije defaultna..

pa nisam podesio default app..i izlazi mi ista ta poruka o tome da treba da podesim default app na taj nacin koji si naveo...
..kada dođem do podešavanja app,nemam sta da "clear defaults" kada mi nijedna nije defaultna..

Koji softver imaš?
Ako imaš recimo 2 browsera, i kada klikneš na neki link, ne pita te kojim browser-om želiš da otvoriš taj link?

sada slučajno skapirao..nisam nijednom čekirao kada me je pitao koju hoću kao defaultnu app..a razbio sam se tražeći gde da podesim :)
..inače, imam darkyz 7.8..hvala na pomoći ;)

Sta je sa aplikacijom "applanet"? vec danima mi nista ne ocitava na njoj...

Ponekad radi, ali često ne a to zna da traje i danima kao što je sad slučaj ;) Treba biti strpljiv.

Aplikacija vredna pažnje "Sanity v0.4" free (72 kb).

Sanity makes your phone calls better, easier and healthy. Take care of your health during phone calls: Sanity is the innovative application for reducing electromagnetic waves!
Sanity automatically turn off wifi, bluetooth and mobile data when you speak at your phone. It also uses proximity sensor for turning on/off automatically the antennas when the phone is close to your ear.
Sanity can automatically turn on handsfree when the phone isn't close to your ear (using proximity sensor)!
Later on, you can choose preferred volume level to set during calls: one for normal calling, loud handsfree and different volume when you use headsets!
Sanity is light, small and very fast.
Sanity is free software, released under GNU Public License version 3 or greater.

imam pitanje, ne zamerite mi... hocu da uzmem ili galaxy s ili desire preko vipa na ugovor. Buni me samo jedna stvar za sada a to je taj famozni gps kod sgs-a... kakva su vasa iskustva sa istim prilikom voznje, setnje itd... gledao sam probleme koje je on imao na netu ali koliko vidim to se uglavnom odnosilo na telefone za americko trziste koji ne izgledaju kao ovaj u srbiji sto se moze naci... razlika u ceni jednog i drugog kod vipa je 2000 a nece mi biti tesko da toliko vise dam za desire za koji jos nisam cuo losu stvar...
unapred hvala

Ja sam instalirao Motonav na sgs i prezadovoljan sam kako mi sljaka... E sad i ja sam bio u dilemi kao i ti da li desire ili sgs ali veruj mi da meni nikako ne ulazi u glavu zbog cega je desire skuplji od sgs-a... Prosetaj se do Vipa i ukoliko jos uvek imaju izlozen i desire i sgs stavi ih jedan do drugog i uporedi,samo ce ti se kasti...:) retko ko moze ostati imun na sgs-ov display. Pre nego sto sam ja obavio kupovinu,mislio sam da je samsung trash ali kada mi je prijatelj rekao da samo bacim pogled na izlozeni galaxy pre kupovine desirea,sve predrasude su pale u vodu... Naravno,ne kazem da desire nije dobar,daleko od toga ali zbog cega ispustiti bolji display,bolji graficki chip itd... I plus doplatiti 2000???

meni nikako ne ulazi u glavu zbog cega je desire skuplji od sgs-a...
možda je do kvaliteta izrade, jeste da sgs ima amoled koji iz aviona izgleda bolje ali je plastičan 100%, mogli su barem onaj okvir da odrade metalni a ne bi bilo loše i da je backplate isto alu ili slično ...

To je samo u Vip-u jer im samsung jeftinije daje sgs nego HTC Desire. Pogledajte po radnjama koje su cene ili po oglasima, sgs-516e, desire-414e! To je realnost

Kome je najbitniji materijal od koga je telefon napravljen a ne ono što pruža, onda je bolje da u širokom luku zaobiđe sgs, desire, desire hd i slične uređaje, jer je najveća glupost davati toliki novac zbog toga. Svaki prodavac mobilnih (mislim na one sa dužim radnim stažom), reći će vam da je izgled telefona glavna odrednica kod devojaka. Kupile bi i najveću "kantu" samo da lepo izgleda, slaže se uz omiljenu garderobu i sl.

Nikada nisam koristio telefon kao ukras na stolu tokom izlaska, ne nameravam ni u buduće. DHD tek što se pojavio a već je cena u rangu SGS-a. Za tako moćan uređaj kako neki kažu, očekivalo se da to i dokaže cenom.

Svako zna šta najviše voli i očekuje od telefona. Dođeš ovde i pitaš koji je bolji (desire ili sgs), odeš na deo foruma koji je posvećen desire-u, većina će potvrditi da je baš taj telefon najbolji. Najbitnije ti je da ne slušaš one koji samo tumaraju forumima, ostavljaju komentare a pri tome u džepu imaju nokiu od pre 5-6 god., hvale i kude a da pri tome ne znaju kako telefon o kome pričaju izgleda uživo, ili su ga videli samo u izlogu.

samo da se pohvalim da je sinoc stiglo mezimce. fabricki firmware 2.2, baseband xxjp, kernel 2.6.32.9, build froyo.xxjpo.
verovatno cu ovih dana da vas spamujem sa noob pitanjima :D
za pocetak neka lista app koje preporucujete sa marketa i samsung appsa je dobrodosla,
kao i sve sto se tice podesavanja i drugih informacija za pocetnike.
baterija je sinoc bila puna, sad je skoro prazna, sad cu da ga nakacim na punjac da se do veceras posteno napuni. danke im voraus, sto bi rekla braca nemci.

Ja mislio je GPS na SGS los? Danas instalirao i poterao Ndrive, treba mu 12 sekundi da nadje lock, bukvalno sam u stanu, stojim na vratima terase, iznad mene komsijina terasa, a okolo gomila gustog drveca. Signal skoro pun, wtf...

Nadam se da se ne ponavljam..pregledao sam thread i ceprkao malo xda ali nisam naleteo na uputstvo..darky 7.8 ima u sebi voodoo lagfix ali je on po defaultu deaktiviran..kako da aktiviram lagfix koji mi je dosao sa darkyjem?

Drzi power dugme sa strane kratko, videces Recovery u meniju. Kada se telefon sam restartuje i udje u recovery videces voodoo lagfix opciju. Tu ces videti enable lagfix i /system lagfix on, stisni obe opcije kako bi ih ukljucio. Stisni go back i idi na Reboot system now. Sacekaj dva minuta dok se ne zavrsi konverzija particije. Cim se zavrsi, telefon se pali normalno i ulazi u android, aktiviran ti je lagfix.

hvala puno :)..baterija mi je sada na 83%, glupo pitanje ali kapiram da ce da izdrzi konverziju?..ili ipak da je napun do kraja? :D

Ne moras da je punis, izdrzace i potrosice ti samo par % ako i toliko.

ukljucen lagfix :)

Ja mislio je GPS na SGS los? Danas instalirao i poterao Ndrive, treba mu 12 sekundi da nadje lock, bukvalno sam u stanu, stojim na vratima terase, iznad mene komsijina terasa, a okolo gomila gustog drveca. Signal skoro pun, wtf...

Ne piše broj ulice, ništa ti ne verujemo. :test:

Ugradjen je privacy guard u Ndrive :d . Ne mora bas sve da se zna.

Drugačije je kada se krećeš, i meni brzo hvata fix. :) Btw. koji je to nDrive, je l' poslednja verzija sa poslednjom mapom? Ako jeste, baci mi PM. :D

Skinuo sam neki sat sa marketa ali ne znam gde treba da odem da ga aktiviram? Koji program da skinem za pokretanje tih aplikacija?

Nazad
Vrh Dno