Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Hvala, ali sam to već podesio i opet mi vraća u mobu na sarajevo. Nemam pojma šta još da pokušam.

E? A zašššto?:D

Zato sto izgleda normalno, zato sto osoba koja ga pravi nije nenormalna, zato sto nema reklama, zato sto ne pokusava da naplati ono sto nikom normalnom ne bi palo na pamet (kao Handcent sto radi) i zato sto ima isti feature set kao i Handcent.

Nope, nisam imao takvih problema

Ljudi kako se namesta da mi u kalendaru prvi dan bude ponedeljak, a ne nedelja?
Originalni rom je bio ponedeljak, a posle njega miui i sada oxygen 2 su mi sa nedeljom kao pocetnim danom. Nikako ne mogu to da namestim. Na google calender je ponedeljak.

Dva pitanja od pocetnika ne zamerite mi.
1. Kako je moguce instalirati programe osim direktno sa marketa? Mislim sa kompa?
2. Koji program mi treba da bi preko fona citao one kodove sto sad postavljaju za razne stvari mislim na onaj kvadrat sa nekim kvadtraticima u njemu crno bele boje.

1. Željeni .apk fajl prebacih negde na telefon. Pokreneš na telefonu neki File Explorer, i pokreneš taj .apk. Da bi to radilo, prethodno: Settings - Applications, aktiviraj Unknown sources.
2. Google Goggles, imaš ga i na marketu. Ili, još bolji, Barcode Scanner.
Kvadrat sa kvadratićima je QR code, tj 2D barkod

Poslednja izmena:
meni je poceo poprilicno da baguje. sve je pocelo od kada sam presao na froyo i uradio sdk da bi mogao aplikacije da instaliram na sd card, i naravno instalirao sam ih pregrst.

sada mi prikazuje da mi fali slobodnog prostora, a a sd imam slobodno jos 2gb, a na telefonu17mb, pa ne moze da mi loaduje widgete za weather i jos neke aplikacije, i ne znam kako da to resim (htc legend). i da naravno, komp ga vise ne prepoznaje kao modem

Poslednja izmena:
Može pomoć oko konfigurisanja droidstats widgeta? Ja sam na MIX500 paketu kod MTSa i imam 150 minuta i 150 poruka u nacionalnom saobraćaju. Kada stanje proverim kod operatera (*797#) dobijem 136 minuta i 112 poruka, a droidstats kaže da imam još 106 minuta i 100 poruka. U podešavanjima pod Monthly limits sam uneo brojke 150 i 150.

Kome da verujem? :)

manjoj vrednosti kod god ona bila :)

obrati paznju kako ti se obracunavaju minuti na tom mts paketu. u zadnjih godinu dana siguran sam da u svim ugovorenim paketima, posle prve sekunde novog minuta on ti zaokruzi na ceo minut, recimo 61 sekund ti racuna kao 2minuta. tako da je moguce da su oba tacna, al ces na kraju da platis po mts racunici. :)

ako na to vreme droidstats dodas broj obavljenih razgovora (oprezna pretpostavka da ti je svaki od njih tek zasao u naredni minut) trebao bi da dobijes max. broj minuta koje si potrosio. nijedan nije 100% tacan vec vise sluzi kao orijentir

Poslednja izmena:
Na njihovom sajtu piše da računaju prvih x sekundi kao minut, a posle toga obračunska jedinica je sekund. Međutim, na sajtu nema mog paketa, tako da :)

Iznogood ima "najpraviji" pristup, držaću se toga ko pijan plota.

Hvala obojici :wave:

Poslednja izmena:
Treba mi mala pomoc u vezi podesavanja oko poruka na modelu samsung i9000 galaxy s.Instalirao sam program koji se zove go sms i preko njega bih hteo da saljem i primam poruke.Ali imam jedan problem.Kada mi neko posalje poruku ja dobijem dve iste poruke.Jednu u programu go sms a drugu preko fabricke ikone za poruke.Inace kad udjem u folder za fabricke poruke sve sam iskljucio ali mi preko tog foldera i dalje stizu poruke.Da li neko zna sta tacno treba da iskljucim da mi ne dolaze poruke preko fabrickog foldera?

Cini mi se da sam negde procitao da ADW Launcher pravi pomenute probleme, ako ga koristis.

Cini mi se da sam negde procitao da ADW Launcher pravi pomenute probleme, ako ga koristis.
Ne koristim ga uopste.Jednostavno ne znam sta moze da pravi problem?Bilo koju poruku da dobijem stignu mi dve.jedna u folderu go sms a druga u fabrickom folderu.

Pa naravno da dobijaš. Da instaliraš i Hendcent i ChompSMS dobijao bi i u njima, sve je to jedna poruka koju iščitava više programa odjednom. Samo isključi notifikacije u fabričkom softveru i nemoj da ga koristiš, pa nećeš ni primetiti.

Idi u Messaging--->Settings--->Nottifications settings i iskljuci Notifications...

Idi u Messaging--->Settings--->Nottifications settings i iskljuci Notifications...

To je sve iskljuceno.Ali i dalje stizu dve iste poruke.Na drugom forumu su mi rekli da sa desktopa obrisem fabricku ikonu za poruke ali ja ne znam kako to da uradim.Ove precice sa desktopa koje nisu fabricke obrisem bez problema ali fabricku ne znam kako da uklonim pa ako moze pomoc.

ako si instalirao Beautiful SMS, i on ima notfikaciju

Kakve dve poruke, osim ako ne dobiješ ovo
33msn15.jpg

sve je normalno, poruka koja ti stigne vidi se i iz GoSMS i default aplikacije.

Aj postavi sliku, video, šta god mislim da niko nema pojma šta ti misliš.

Aj postavi sliku, video šta god mislim da niko nema pojma šta ti misliš.
Nemam cime da slikam.Ali ukratko.kad mi stigne poruka lepo mi se otvori program go sms i preko njega procitam poruku.Kad izadjem iz programa go sms tacnije na desktop dole u uglu mi stoji na fabrickom folderu vezanom za poruke da imam jednu neprocitanu poruku.Kad otvorim taj fabricki folder poruka je ista ona koju sam vec dobio i procitao preko programa go sms.A podesavanja vezana za fabricke poruke sam sva iskljucio.Na drugom forumu su mi rekli samo da obrisem sa desktopa ikonu fabricke poruke i da ce onda biti ok.Ali ne znam kako to da uradim.
Ako ne uspem nista da uradim deinstaliracu program go sms i ostacu na ovom fabrickom.

Prevučeš ikonicu u donji deo ekrana gde će ti se pojaviti kanta. Tu otpustiš i obrisana je.

Prevučeš ikonicu u donji deo ekrana gde će ti se pojaviti kanta. Tu otpustiš i obrisana je.
Tako mogu da obrisem ikone koje su u gornjem delu ekrana..One cetri fabricke koje su u donjem delu ekrana ne mogu tako da obrisem kao sto si ti naveo.Cetri fabricke ikone na dnu ekrana su phone,contacts,mesaging i aplications.Njih ne mogu da obrisem na nacin kao sto brisem ikone sa gornjeg dela ekrana.

U je kakav si noob, uđi u app drawer klikni meni pa edit.

Sent from my GT-I9000

U je kakav si noob, uđi u app drawer klikni meni pa edit.

Sent from my GT-I9000
Hvala uspeo sam da je pomerim.Sada vise ne stoji na desktopu.I dalje ne uspevam da je obrisem ali ovako je dosta bolje.Bitno mi je da nije na prvoj strani desktopa.
Pozdrav.

Nazad
Vrh Dno