Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Stavi jpy, taj je poslednji i najbolji...imas guide na xda. Ja bih takodje savetovao one koji prvi put fleshuju, rootuju ili sta vec, odvojite par sati, procitajte sve na xda, jednom kad udjete u materiju, posle vam je sve easy mode. Verovali ili ne, vecina nas ovde nije imala pojma sta je android do skoro, pa smo sve savladali.

Pretrazih celu temu i nisam nasao, neko je bio postavio link za video converter. Skinuo sam neki film 4gb mkv, hocu da ga kompresujem da pa da ga prebacim na tel. Putujem za SLO, pa da imam sta da gledam. Ae please neko neka mi posalje link od dobrog convertora...
Fala

Zašto da ga kompresuješ i izgubiš na kvalitetu, kada možeš i tako da ga gledaš? Meni je ubačen Avatar - 3gb. Znam da zauzima dosta prostora, ali to ti je samo 1 film. Ja se rešavam već dugo da kupim karticu od 32 gb ali je dosta skupa 17-18.000 din., bar one što sam ja video.

@Laza

Ima BLN i na darky 8.0.

Juce snimio ispred zgrade kako pada sneg i ako nekog zanima kakav je kvalitet snimanja..

[YOUTUBE]SUgazlV_wBU[/YOUTUBE]

Zašto da ga kompresuješ i izgubiš na kvalitetu, kada možeš i tako da ga gledaš? Meni je ubačen Avatar - 3gb. Znam da zauzima dosta prostora, ali to ti je samo 1 film. Ja se rešavam već dugo da kupim karticu od 32 gb ali je dosta skupa 17-18.000 din., bar one što sam ja video.

Mnogo je 4gb...ocu da prebacim 3-4 filma od po 2gb da imam. Voleo bih da mogu da nadjem kompresor koji ti tacno pokazuje koliki ce ti biti file size nakon kompresije, tj da ti mozes da sam da biras velicinu...ne znam da li ima takav?

Skinuo sam zadnji froyo sa tvoje adrese ali mi trazi sifru da ga otpakujem ??? Gde da je nadjem?

Samo kad ne bi imao transaprent dropdown, izmenjen phone i contacts app - ja se ne bih zalio na Darky.

@Moca

Sifra ti je samfirmware.com

@kutija

Nista strasno. U 8.0 je transparent jos prozirniji a meni to skroz ok izgleda. Mislis na Phone Dialer? Ovakav je u 8.0

Contacts deo je uvek bio isti.

Poslednja izmena:
Evo kome se ne sviđa ona tema na darky romu (pogotovo onaj odvratan providan status bar) može da instalira ovu (ja sam je instalirao i normalno radi)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=863860
Ta je i najbolja

Samo kad ne bi imao transaprent dropdown, izmenjen phone i contacts app - ja se ne bih zalio na Darky.

Contacts i phone app mozes da promenis...ubaci samsungove app preko root explorera u system/app

ajde ljudi neki video converter/compressor

@Gizmor evo sad krecem videcemo sta ce ispasti :)
Samo jos jedno pitanje pre pocetka u onom uputstvu sto si mi ostavio pise da mi treba neki 512.pit fajl? A kod cezara to ne pise jel mi to stvarno treba ili ne?

Poslednja izmena:
Naravno da ti treba, citaj guide koji sam ti dao. 512.pit fajl ti je u folderu gde si extractovao onaj firmware.

taj transparent drop-bar je meni fenomenalan, onaj mrtvi sivi ne mogu da smislim koliko mi je ruzan...al sve je stvar licnog ukusa :)

@ceasar
nisam dugo konvertovao nesto, ali recimo serije kada sam prebacivao da izgledaju pristojno na mobu sa optimalnim podesavanjima bi bilo 110mb za 25min ili tako nesto. nista specijalno, bolje ti je kao sto rece lik da prebacis bez konvertovanja :)

Pa zar nije bilo na jednom od darky romova?

edit: Replaced Google Quick Search Box with a Black one

valjda mislimo na isto :d

- v7.7
There is just one battery icon - the other one is an app which starts the circular one So you can choose.
* Reverted back to the Gingerbread Battery Icon [small numbers]
* Added Circular Battery in the Statusbar [shows the exact %]
* Provide several Swype packages for every language out there
* Black Glass Phone Dialer
* Rewrote the Installation Script to prevent heavy battery drain and gallery problems
* Wrote a script to delete the defect Helvetica Fonts [prevent FC in Font Selection, even with the [No Wipe] Version]
* Modded SMS App to show the correct timestamp [by ykk_five]
* Fixed Force Close on Lockscreen Wallpaper [100% working with Samsung Lockscreen]
* Fixed CSC to XEU [default now]
* Replaced Google Quick Search Box with a Black one
* Added Go SMS [nice & sleek]
* Added Hacked Gmail [showing all pictures directly]
* Rewrote the update-script [preventing more errors // tested]
* Wrote an additional script to prevent LauncherPro not saving settings
* [No Wipe] Version is more secure now [updated installation process]
* Full Arabic / Hebrew Support [with keyboards & everything // Download seperated]
* Fixed Gingerbread Keyboard Force Close [Script]
* Samsung Apps shows all apps now [32 Apps]
* Fixed 'Set Wallpaper' [Rectangle Frame now 960 x 800]
* Fixed 'Photo Frame Widget' [Rectangle Frame now correct]

Poslednja izmena:
Ne bih rekao da je to sto Caesar i ja trazimo. Preskocio sam bio 7.7 ali verovatno je bio crni okvir sa belim poljem, nama treba crni okvir sa crnim poljem. Dakle, treba nam ovakav:

Nesto najblize je ovo http://www.droidforums.net/forum/cvpcs/78195-theme-black-n-bold-sapphire-1-1-0-a.html , odakle sam izvukao apk. Samo sam ga zamenio sa originalom u System/App.

U brzini nisam backupovao original... Ajde mi okacite originalni GoogleQuickSearchBox.apk koji se nalazi u System pa App. Trebace vam RootExplorer da ga kopirate.

Kacim ovaj crni sto sam izvukao ko hoce da proba.

Prilozi

• GoogleQuickSearchBox.rar
    493 KB · Pregleda: 29
Neces biti siguran dok ne stavis 7.7 :-devil-: :d:d:d :p

edit: zanima me nesto drugo... koliko sam citao, sgs ima 512 ram-a ali 128 je rezervisano? Da li je tako i na drugim telefonima? Recimo desire hd?

Poslednja izmena:
evo da napisem moje utiske sa evo skoro punim danom koristenja v8.0 darkija:

1. jutros u 9 sam mobilni iskljucio sa punjaca. lagfix mi je ukljucen. sve vreme su enabled: wifi, 3g, gps, sync. brightness na auto. skype, fb chat aktivni, sync fb i twitter svaka 2 sata. navigaciju(igo) koristio vise od sat vremena. od upotrebe: nekih 10 razgovora(kratkih), 10-15 smsova, 1 skype chat, emailovi pregledani nekih 10 puta, pustana muzika nekih 5 pesama(audiogalaxy), cackan telefon... i, necete mi verovati, baterija je sada na 72%!!!
eeee sad da objasnim sta sam uradio. kada sam krenuo da instaliram darky v8, napunim bateriju do kraja i ostavim telefon na punjacu. tako dok je punjac ukljucen udjem u recovery mod i obrisem batterystats i nastavim sa daljima brisanjem svega i instalacijom roma.
2. u v8 nema bugova koje sam imao u 7.9... google goggles, barcode scanner i slicne applikacije sada rade i posle prvog restarta telefona. jos nisam naletio na force close...
3. rom je vrlo brz!
4. meni je prozirni notification bar super :D
5. BLN je vrlo vrlo korisna stvar!!! ne moram vise da palim ekran da bih vidio da li ima notifikacija

meni ovaj rom izgleda kao najbolji do sada! naravno, to je subjektivno, ali ono sto je mene odusevilo je baterija(iako mozda i nema toliko veze sa romom) :D

instalirao sam i adw ex i dopada mi se. nabacio neku temu sa providno-sivim ikonicama, wp clock live wallpaper i iskljucio notification bar, pa sada imam vrlo clean, crno-sivi look!

Poslednja izmena:
ne radi mi titanium backup na ovom darky 8.0, jel zna neko u cemu bi mogao biti problem? zakuca se na restore i to je to

E ja sam takodje imao problema te prirode ali kada sam ukljucio debugger mode titanium je bez problema odradio svoje.

Posto takodje imas darky v7.8 kao i ja,mozes li mi reci da li ti radi proximity senzor (ili kako se vec zove) jer mi se u toku razgovora uopste ne gasi display??? Po svemu sudeci progutacu ono sto sam rekao i preci cu na darky v8 posto vidim da bar neko ima pozitivnih iskustva sa baterijom na njemu.:)

Imam problem sa marketom,kad udjem u games i onda na primer u arcade nista nece da mi ocita ,tek kad pritisnem top free ili just in krene da ocitava igre iz ta dva foldera,isto vazi i za kad udjem i u Apps nista mi ne ocitava dok ne pritisnem top free ili just in ?

@xcentric
bilo je tripova u svakoj verziji da se iz cista mira upali display...mislim da je problem u driverima

*e da, aktivirao sam debugging i evo radi..thx :)

Poslednja izmena:
Samsung do sada prodao preko 10 miliona galaxy S telefona. Pa svaka cast svima nama na pravom izboru.
http://www.gsmarena.com/samsung_sells_a_total_of_10_million_galaxy_s_phones-news-2184.php

jes 10 miliona, a zašto je onda ne mogu da nađem belu verziju?
samsung-galaxy-s-white.jpg
A jel mogu ja nešto da predložim: kad već experimentišete sa različitim romovima isl. hajde okačite skrinšotove ili barem okačite linkove gde mogu slike da se vide, mislim da će to svežim i budućim vlasnicima ovog telefona dosta značiti...
P.S. ne znam da li OVO nekome nešto znači!!!

Poslednja izmena:
Te bele maske vidim da kinezi prave uveliko...
To za skrinove nije losa ideja ;)
Jel koristio neko z4root?

Ima li nesto slicno njemu da mozete da preporucite?

@Bobano i Sirius9

To se prodaju takvi modeli u Engleskoj, Spaniji i od juce u Nemackoj, kod nas ih nema uopste. Ne znam da li postoje te kineske maske ali njih sigurno ne bih stavio na telefon, samo original backplate.

Kako mislis screenshotove romova? Sta bi tu slikali? Rom je samo firmware koji ces flashovati. Ti ga tek posle instalacije namestas da izgleda kako hoces, a za to vec imamo temu http://forum.benchmark.rs/showthread.php?189185-Kako-izgleda-vaš-MOBILNI-quot-desktop-quot/page54

Hvala telep.
"CAESAR" probaj da konvertujes preko KIES-a, ja sam trailer za ice age 3 ful hd (1920x1080) 270MB konvertovao u 67MB.

Poslednja izmena:
Koristi SuperOneClick root.

Hvala, uspeo i da ga otkljucam + root, morao sam da radim repair nv_data :happy:

Sto se maske tice, meni je ok i ova standardna, nego zna li neko gde se kod nas mogu naci one zastitne maske za njega!?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno