Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Moras i da aktiviras data network. Imas u mobile network settings "Use packet data", ili drzi pritisnuto power dugme sa strane i stavi data network mode na enable.

Moco probaj ove :
Name: MTS internet
APN: gprsinternet
Proxy: <Not set>
Port: <Not set>
Username: mts
Password: 064
Server: <Not set>
MMSC: <Not set>
MMS proxy: <Not set>
MMS port: <Not set>
MMS protocol: WAP 2.0
MCC: 220
MNC: 03
Authentication: CHAP
APN type: default

Taj APN gprsinternet ne radi kako treba.

ne...u sustini,koliko sam sada primetio samo kada je ukljucen wi-fi...cak mi se jutros desilo da se gasio telefon...i kada sam ga palio,dodje do onog "S" na startu i ugasi se..i onda opet pocetni ekran..i tako par puta..
..mada malo pre sam probao opet wi-fi i radio je bez problema - surf,you tube,fb..kapiram (nadam se) da je ovo sw prirode i da ce nestati flashovanjem fwa..

Flesuju froyo 2.2.1, mi svi furamo taj, pa ako ti i na njemu zeza onda je verovatno hardw...memi se na 2.1 npr konstantno gasio sam od sebe...

Evo drustvo presao sam na Darky v7.8 u potrazi za resenjem koje ce mi resiti glavobolje sa baterijom,pa cemo da vidimo da li se nesto promenilo po tom pitanju od v5.6 koju sam prethodno imao...

Da li postoji neki nacin da se promeni onaj "drop down" menu koji se spusta sa gornje strane? Na ovoj verziji ROMa je neki proziran i nimalo mi se ne svidja pa kada bi mogao da ga promenim bilo bi super,takodje mi je i dialer ruzan ali za njega cu se snaci posto je pisano na nekoj od predhodnih strana cini mi se...

Interesuje me kako da aktiviram voodoo lagfix na ovom romu posto pise da je po defaultu iskljucen?

P.S. Evo upravo mi je Titanium Backup povratio sve aplikacije (njih 47) i sve rade bez izuzetaka,odusevio sam se...:)

Dosta ljudi ima pitanja vezana za instalacije FW-a, lagfix-ova, romova itd, pa sam odlucio, ako je moguce, objediniti u jedan post. Naravno, ovim guide-om nije obuhvaceno sve sta se moze uraditi sa nasim telefonom, ali bar ono sto vecina nas ovde koristi.

Krenimo:

Guide za instalaciju zvanicnog VIP 2.2 Froyo
http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2374191&postcount=2429

Medjutim, mi ovde nismo bas zadovoljni performansama koje pruza gore pomenuti firmware. Po meni mnogo bolji, takodje official ali ne za nase podrucije, froyo 2.2 XWJPA, moze se instalirati na sledeci nacin:

Guide za instalaciju XWJPA Froyo 2.2

Prvo download FW - http://www.multiupload.com/1XY3Q9VSCM
Password za opakivanje fajla je: samfirmware.com
Zatim download Odin3 v1.3 - http://www.filecrop.com/44318984/index.html

Ugasite telefon. Par sec se saceka da se on totalno ugasi, jer mu treba malo vremena (obicno kad zavibrira)
Kada se srkoz ugasi, palite ga na sledeci nacin da bi usli u download mode:
Pritisnite i drzite: volume down (-) + home button + power button. Na ekranu bi trebalo da se pojavi android kako nesto kopa i da pise "downloading".
Telefon jos uvek nije prikljucen na PC preko USB-a.

Upalite Odin i u polju PDA selektujete fajl koji ste dobili otpakivanjem: JPA_JP4_U_JPP.tar
Polje "Re-Partition" je ODCEKIRANO

Sada prikacite telefon preko USB i sacekate da ga Odin prepozna (upalice se zuti pravougaonik i pisace nesto, ne secam se tacno sta).

U odinu sada kliknete "START" button i sacekate da on sve odradi.

Kada se sve zavrsi telefon ce se restartovati sa novim firmware XWJPA.

Naravno, neke od nas i ovaj fw ne zadovoljava svojim odzivom, pa pristupamo instalaciji lagfix-a, kojih ima nekoliko. Jedan od najpopularnijih i najboljih je voodoo lagfix.

Guide za instalaciju voodoo lagfix

Prvo download voodoo - http://project-voodoo.org/downloads/Voodoo-5-stable-RC1-Froyo-GT-I9000-odin-pda.tar

Prinicp instalacije voodoo-a je isti kao i za XWJPA fw:
Ugasite telefon. Par sec se saceka da se on totalno ugasi, jer mu treba malo vremena (obicno kad zavibrira)
Pritisnite i drzite: volume down (-) + home button + power button. Na ekranu bi trebalo da se pojavi android kako nesto kopa i da pise "downloading".
Telefon jos uvek nije prikljucen na PC preko USB-a.

Upalite Odin i u polju PDA selektujete fajl koji ste dobili: voodoo-snapshot
Polje "Re-Partition" je ODCEKIRANO

Sada prikacite telefon preko USB i sacekate da ga Odin prepozna (upalice se zuti pravougaonik i pisace nesto, ne secam se tacno sta).

U odinu sada kliknete "START" button i sacekate da on sve odradi.

Kada se sve zavrsi telefon ce se restartovati i cucete neki kompjuterski glas. Voodoo treba oko par minuta da ceo vas filesystem iz RFS formata prebaci u EXT4, koji je daleko brzi. Kada se system podigne, vas telefon ce imati instaliran voodoo lagfix. Da bi ste bili sigurni savetujem da uradite sledece:
Settings>About Phone>Kernel version treba da stoji -> curio@carton#1265

Vas telefon ce biti daleko brzi, sve aplikacije ce se otvarati skoro u sekundi i ceo rad na telefonu ce biti "smooth".

Da bi instalirali custom [ROM]-ove, teme i ostale stvari potrebno je da imate omugucen i instaliran "clockworkmod recovery" (CWM).
Gore pomenuta dva fw-a imaju recovery mode koji se zove 3e. Da bi uspeli uopste da instalirate CWM, prvo morate instalirati 2e recovery mode koji ce vam omoguciti instalirenje CWM-a. On u mnogo ocemu olaksava posao instaliranja raznih custom stvari. Inace ulazak u recovery mode se vrsi na sledeci nacin:
Pritisnite i drzite: volume up (+) + home button + power button

Guide za instaliranje 2e recovery mode

Sa ovog linka izaberete 2e recovery mode koji odgovara vasem FW-u. Pazljivo izaberite
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=8608626&postcount=2

- Odzipujete CF-Root-JPx-vX.X.zip
- Pokrenete ODIN
- U polje PDA selektujete CF-Root-JPx-vX.X.tar
- Pokrenete telefon u download mode (Ugasite telefon. Par sec se saceka da se on totalno ugasi, jer mu treba malo vremena (obicno kad zavibrira)
Pritisnite i drzite: volume down (-) + home button + power button
- Konektujete vas telefeon putem USB-a na PC i cekate da ga Odin prepozna (upalice se zuti pravougaonik i pisace nesto, ne secam se tacno sta)
- "re-partition" je ODCEKIRAN
- Kliknete na start i sacekate da se telefon restartuje posle instalacije

Sada imate instaliran 2e recovery mode koji vam omogucava instalaciju CWM.

Guide za instaliranje CWM

Prvo download - http://koush.tandtgaming.com/recoveries/recovery-clockwork-2.5.1.2-galaxys.zip
Kada download file rename (preimenujte ga) u "update"
Posle toga normalno povezite telefon na vas PC i ovaj file (update) prebacite na vasu internu karticu (ne stavljate u neke foldere ili bilo sta, znaci samo copy update/paste na internu karticu)
Diskonektujte telefon sa PC, sacekate da odradi "media scanning" i ugasite telefon. Par sec se saceka da se on totalno ugasi, jer mu treba malo vremena (obicno kad zavibrira)
Kada se srkoz ugasi, palite ga na sledeci nacin da bi usli u recovery mode:
Pritisnite i drzite: volume up (+) + home button + power button.

Sada u recovery mode izaberete opciju “apply sdcard:update.zip” (koristite volume dugmice za navigaciju kroz meni, a home/power button za potvrdu/enter).
CWM bi sada trebao da se bootuje. Ako nece onda morate jos jednom da uradite “apply sdcard:update.zip” i vas telefon bi trebao da udje i da vam instalira CWM.

NAPOMENA: Prilikom instalacije bilo kakvih [ROM]-va, FW-a, novih lagfixova, savetujem da prvo disable postojeci lagfix ako ga imate. U prevodu znaci da vas filesystem treba da vratite u prvobitno (fabricko) stanje tj RFS.

Napomena: ne raditi korake Guide za instaliranje 2e recovery mode i Guide za instaliranje CWM jer Voodoo sam po sebi sadrži CWM kada ga flashujete, ovako ćete samo poništiti voodoo.

Eto, to bi bilo to za sada. Ako neko misli da sam nesto negde pogresio neka me ispravi, da bi ljudi koje se prvu put susrecu sa ovim, imali tacan i precizan guide.

Ako neko zeli jos da experimentise sa telefon, instaliranjem nekih custom [ROM]-ova, tema itd...neka pita.

P.S. Sad cu ja kao ovi sa XDA, ako vam se svideo guide i ako sam vam pomogao please DONATE :):):)

Pozdrav,

Pozzz drugari! Ako moze mala pomoc!? Treba drugaru da ubacim 2.2 u SGS pa mi treba savet da bi to sto bolje odradio i da nesto ne zeznem posto sam do sad flesovao samo HTC Magic a vidim da se dosta razlikuje!!!!
U pitanju je:

SGS Product code GT-I9000HKDORG Switzerland Orange

Model number GT-I9000

Firmware version 2.1-update1

Baseband version I9000BVJM1

Kernel version 2.6.29 root@SE-S603 #2

Build number ECLAIR.BVJM5

PDA I9000BVJM5

PHONE I9000BVJM1

CSC I9000RGJM3

Eto to su podaci o telefonu,ja sam mislio da instaliram po gornjoj metodi XWJPA ili neki 2.2.1 recimo I9000XXJPY...
Da li ja mogu da to uradim po gore pomenutoj metodi? Malo me bune oni pit fajlovi i re-partition kad treba a kad ne treba tj. ako je firmware kao jedan fajl onda kao ne treba a kad je kao tri fajla onda treba???
Dakle ,kad sta radim i preporuka za neki zvanican firmwer?
I da ne zaboravim radi mi 3 buttons Recovery & Download MODE
Hvala unapred!!!

Poslednja izmena:
Ponovo potrebna pomoc. Nakon apgrejda na froyo 2.2.1 nikako ne mogu da prikacim fon na Kies. Pojavi se poruka "connecting the device",ali nikako se ne povezuje. Pre apgrejda je sve radilo ok. Pokusao sam i da formatiram sd karticu,i da konektujem kod drugara na 32-bitni XP (ja imam Win7-64 bit),ali dzaba. Bitno mi je da vratim kontakte u fon,pa me interesuje da li postoji neka druga mogucnost za to ili treba nesto podesiti u telefonu? Takodje sam pokusao i preko bluetooth-a ali mrka kapa.

Poslednja izmena:
Ponovo potrebna pomoc. Nakon apgrejda na froyo 2.2.1 nikako ne mogu da prikacim fon na Kies. Pojavi se poruka "connecting the device",ali nikako se ne povezuje. Pre apgrejda je sve radilo ok. Pokusao sam i da formatiram sd karticu,i da konektujem kod drugara na 32-bitni XP (ja imam Win7-64 bit),ali dzaba. Bitno mi je da vratim kontakte u fon,pa me interesuje da li postoji neka druga mogucnost za to ili treba nesto podesiti u telefonu? Takodje sam pokusao i preko bluetooth-a ali mrka kapa.

Ako si stavio JPU,trebao si malo da procitas jer pise da sa JPU-om ne detektuje Kies,ali ima fix, koji mozes naci na XDA forumu,a mozda ima i ovde, koji trebas svaki put da pokrenes u SGS Tools-u kada hoces da ga nakacis,ali bi ti ja savetovao da stavis JPY na njemu radi sve ok i da sledeci pt procitas malo kad stavljas novi rom. A ako nije JPU onda ne znam...

Kazite mi da li vam telefon kad ga udarite lagano prstom sa strane prenosi vibracije preko celog telefona?Video sam to na jeftinijim telefonima a ovaj sam dobio na poklon pa mi je jako bitno da li je to normalno ili da ga reklamiram?

Da li samo meni ovo izgleda čudno ili ...
a šta si mislio, da će telefon da "upije" udarce ???
@Gizmor
pod "model u najavi" misliš na Đorđeta Armanija? što, baš lepo izgleda, meni, mnooogo lepše nego I9000. Što se tiče rotovanja i slično, nije to meni neki problem nego kad pomislim koliko vremena treba da bi se uputio u čitavu proceduru od 0, da bi pročitao gomile tema, skinuo gomile raznih zipova.... muka mi bude od toga. Sve je to lepo i super ali jednog dana dosadi, te flešuj ovo, apdejtuj ono, upgrejdu levo, muljaj desno... kažem, lepo je sve to znati ali... mnogo vremena ode, zar nije lepše provesti 2-3 sata (a ode daleko više sati) u šetnji sa devojkom nego pred monitorem (izuzetak je ako sve to možete da radite na poslu, onda se isplati :d)
samsung-galaxy-s-armani-new1.jpg

vs.

samsung-galaxy-s-00.jpg

Ako si stavio JPU,trebao si malo da procitas jer pise da sa JPU-om ne detektuje Kies,ali ima fix, koji mozes naci na XDA forumu,a mozda ima i ovde, koji trebas svaki put da pokrenes u SGS Tools-u kada hoces da ga nakacis,ali bi ti ja savetovao da stavis JPY na njemu radi sve ok i da sledeci pt procitas malo kad stavljas novi rom. A ako nije JPU onda ne znam...

Reseno :banana: Stavio sam drufi fw i proradio je. Hvala.

@sirius9
Izgleda da sam ja jedan od malog broja ljudi kome je dizajn i9000 super.:) svidja mi se minimalisticki dizajn bez suvisnih mehanickih dugmica a i glossy plastika mi ne predstavlja trn u oku,jeste da na zadnjem delu ostaju otisci ali na displayu je to manje primetno sto je meni mnogo bitnije. Naravno da ostaju i na displayu ali ne u tolikoj meri koliko sam ocekivao... Iskreno sam prezadovoljan i nadam se da ce me sluziti jos dugo,dugo... Do sada sam naisao samo na dve stvari koje mi stvarno nedoataju na Galaxy-u a to su blic i nesto duze trajanje baterije.

Pa pazi, nije ni meni on loš, naročito mi je bela varijanta dobra ali kad bi mi neko ponudio ona dva telefona sa slika koje sam okačio i rekao "hardver je identičan samo je razlika u dizajnu kućišta" ja bi izabrao onaj prvi, đorđeta (mada mi je glupo što piše "Giorgio Armani" napred...) 1000 ljudi = 1000 ćudi (1000 žena = 2000 :d )

Udjes u folder voodoo i izbrises stavku DISABLE LAGFIX i nakon toga ides na recovery i nakon komp. glas ce ti reci da sacekas 10 min. i posle toga ce se upaliti fon i to je to!

Gde mogu da nadjem JPY,i jel ista procedura ubacivanja preko odina kao i sa JPU ?

Zasto mi primljene poruke telefon registruje 1h unazad. Recimo primim poruku u 16h a meni pise da je primljena u 15h, dok mi poslate normalno...

®

Zasto mi primljene poruke telefon registruje 1h unazad. Recimo primim poruku u 16h a meni pise da je primljena u 15h, dok mi poslate normalno...

®

Provjeri kako ti je podešen auto update time, tj. automatsko pomjeranje sata za jedan sat unapred/unazad. Mislim da je to u pitanju

A kad radim apdejtovanje sistema jel mi ostaju fajlovi illi ne? Mislim na imenik slike itd? I jel moram opet da instaliram sve programe? Ako nesto za****m kako mogu da vratim fon na fabricka podesavanja?

Resio sam, mislio si na vremensku zonu :)
Hvala na pomoci

®

Samsung do sada prodao preko 10 miliona galaxy S telefona. Pa svaka cast svima nama na pravom izboru.
http://www.gsmarena.com/samsung_sells_a_total_of_10_million_galaxy_s_phones-news-2184.php

Jel moze neko da mi odgovori hteo bih da apdejtujem sistem al ne sme dok ne saznam jel mi ostaju fajlovi illi ne? Mislim na imenik slike itd? I jel moram opet da instaliram sve programe? Ako nesto za****m kako mogu da vratim fon na fabricka podesavanja? jel baterija mora d abude puna?

Jel koristi neko od vas "GOSMS"? Nece da mi ocita sliku osobe sa kojom se dopisujem...

®

darky izbacio i v8.0
evo changeloga:
- v8.0
Fixed the battery icon [everything is perfect now]
Replaced Kernel with Advanced Voodoo 5 Final v69.3 [stable // no OC]
Sharpness Fix [fonts are sharper]
Extra Tweaks [improved performance]
Better Memory Management [less RAM hungry]
Kernel Tweaks for better GPS [improved speed & accuracy]
Lagfix still disabled [easier updates & less problems]
Full BLN Support [ready to use out of the box]
Reworked the whole theme [fixed a lot of bugs, improved the look] // say thanks to R64!
Much sexier Dropdown-Menu [more transparent]
Modded some Samsung Apps [Gingerbread Look]
Themed Phone Dialer [matches the 2.3 look]
Modded Epic lockscreen [changed colours to match the theme]
Changed music background and controls [Grey background instead of purple and buttons glow orange, not blue anymore]
Modded Tabs in Samsung Apps to fit the Gingerbread Theme [clean]
Changed Contacts image [Fits better with the theme now]
Changed the SMS Notification Icons [now 2.3 Look]
Fixed the progress-bar [now orange]
Fixed the loading-bars [smoother animation]
Fixed the Contact Icon Borders [Aspect Ratio now correct]

Other changes
Changed Android Version to 2.3.1 [just accept it as it is]
Fixed order in SMS / MMS App [modded by darkyy]
Added the latest BLN App [BackLightNotifications]

Added Slim Version [officially supported by darkyy]
Removed most Samsung Bloatware
Removed all LiveWallpapers
Removed all Launchers except the Gingerbread Launcher
Removed all extra fonts
Removed all extra wallpapers
Removed all extra icons
Removed some extra apps like the MIUI-MusicPlayer etc.
Removed other bloating stuff
Cleaned up other unnecessary files

a neka ga sisa darky, taman sam danas radio potpuni wipe telefona i stavio 7.8 verziju....taj lik ko da nema sta drugo da radi osim da izbacuje novu verziju svaki drugi dan, nek nadje ribu smarac...uf :)

^isti slucaj.:) mada je meni Titanium backup uspesno vratio pedesetak aplikacija tako da sam nakon wipe-a samo njega instalirao i to je bilo to. u v8 nista narocito nije promenjeno,ovaj prozirni drop down manu me uzasava ne znam da li moze nekako da se promeni? A zbog cega sada po defaultu iskljucuje voodoo lagfix?

Ja stavio darky 8.0 iako sam rekao da necu svaki dan da flashujem.. its like a drug :)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

ma ja sam digao ruke od flashovanja jos u 7.0 verziji, ali nisam uspeo da sredim battery stats nikako(flashovao sam rom preko roma bez wipe-a), na kraju bi mi baterija riknula za 6h koriscenja, pa sam ipak morao fresh install, i taman to odradim ovaj izbaci noviju verziju...

Vrh Dno