Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

nisam video :) ne znam da li je bas ta kartica,a likovi iz svih prodavnica me pitaju ''a sta ti je to'' ? :D za brzinsku klasu

Odes u radnju, bacis pogled... mora da pise na samoj kartici i ambalazi koja je klasa u pitanju.
I ako je to to - pazaris ;)

Više od pola threada se vodi polemika o karticama, otvorite posebnu temu i diskutujte. Taman pomislim da ima nešto novo o wave-u kad ono neko video klasu 14 koja ima brzinu ssd-a a nemože da snima video u hd rezoluciji a pritom je izrađena u najnovijoj tehnologiji i to od keramike.

:D:D:D:D

Postoji li neka aplikacija koja kontrolise mesecnu potrosnju sms i minuta (preuzima iz log-a) sa zaokruzivanjem 60+1 kao FreiMinMon na symbianu?
Srecna Vam nova godina i da Vas wave dobro i dugo sluzi!

bravo paloma macko.

a normalno da je nejasno kad ima x postova gde pljuju i hvale class 4 a class 6 nigde da se nadje,a da je 8gb ;)

a i mene smara jer je tema mrtva. A toliko surfera u zerbiji :d

jel ima skype za badu,msn.. ?
anti-virus neki? predlozite neku app koja je must have

ako mi verujete svih ovih dana sam u takvoj frci da nisam jos ni alarm probao :D samo slikao i snimao pomalo i par appsa skinuo.

masina se nije ni zagrejala.

ljudi,ove pqi 8 gb u va su prosek 2000 din a klasa 2 !!!! dno dna

ali sam uspeo da ga izgubim 2 x !!! :wall: petak i subota.. i da,otporan je na udarce :smoke:

Poslednja izmena:
Da li je neko kupio micro SD TakeMS sa sajta koji se reklamira stalno na sajtovima sa mobilnim telefonima,i da li je stvarno klasa 6.Cena je 3100 sto deluje normalno.

Here's what we will find, therefore, bay 1.2:

Rearrangement of the UI widgets: from now will be possible to install widgets on 15 panels, rather than as permitted up to 10 hours;
Introduced in addition to the vertical scrolling horizontal menu applications now can be viewed both horizontally and vertically scrolling applications (eg style WebOS);
Changed the style of icons: iPhone will no longer be in style, but more square;
Ability to change the black background of the menu applications: you can put as background, any image. Jpeg less than 1 Mb;
T9 text input mode Trace: Swype this on the Android;
Slight reorganization of the email client;
Upgrading to version 2.2 Web browser Dolfin: read the video in Flash 10.1 (even though we have many doubts about this option), you can keep open the navigation bar and other interesting features;
Improved Task Manager: Now you can keep active app or put on standby;
Skype will be introduced: it will be working right now;
The camera will have the Dynamic Focus Control: This new function, the Wave will be able to automatically focus the subjects.
As you can see, the features are many and all interesting. Most of the bay with 2.0 expected, but it seems that Samsung has decided to do that earlier. If everything is confirmed, it promises a really great start to 2011 for our bay. What do you think?

via mysamsungwave.com

Jutros mi se " ponudio " upgrade Samsung apps-a i sada u ponudi vidim aplikaciju Halo Taxi 12 za Bada 1.2 OS koja je na sprskom ? Pretpostavljam da bi 1.2 mogao uskoro i da se pojavi ?

šta mu dođe bay - zaliv, uvala :)
znači sve to sa 1.2 official firmware-om
onda 2.0 neće ni izlaziti za wave i wave 2, u to sam ubeđen od strane svog pesimističnog uma

cuti,pesimisticki um pregriz'o :D

Pozdrav, konacno sam pre neki dan zamenio staru N95 i uzeo ovu azdaju :D Nov sam na forumu ali vidim da ovde ljudi vec duze vreme imaju ovaj telefon, necu da gnjavim sa pozitivnim utiskom jer je to vec mnogo puta vidjeno :) vec samo na par stvari koje mi nedostaju kada pricamo o ovom telefonu.
Kao sto stoned spomenu gore, mnogo nedostaje IM program koji ce da radi i da podrzava MSN, Gtalk... Video sam po stranim forumima kako nekim ljudima radi msn na parlingu ali nisam bas najbolje ukapirao kako uspevaju da nameste to. Da li neko odavde iam iskustva sa tim? Cini mi se da sam video da je neophodna verzija 1.02 bade i noviji firmware, ja imam 1.0 i XXJF7_KO.
Zanima me takodje i neki widget koji moze da ima precicu za profile, da ne moram svaki put da ulazim u meni, malo smara ako menjas profile cesto. Trazio sam dosta ali nisam uspeo da nadjem nesto tako :(
Koliko vam traje baterija? Ja ne mogu da se pohvalim bas, evo, jutros skinut sa punjaca, sada je oko 79% a nisam nesto preterivao sa koriscenjem. Znaci za 6 sati potrosio je oko 20tak %, cini mi se da je puno.

sto se tice baterije,meni traje kao luda :D

juce oko 12h skinut sa punjaca,3g signal non-stop i 1h surfovanja,par slika i klipova,cackanje opcija,20 min razgovora i 20ak sms,jos neku ljudi su uzimali da se igraju.. i danas imam 72 % :banana: ,),) cudo ! :smoke:

a poreklo tvog aparata? :d

vidim zale se ljudi da baterija nije nista spec posle update-a os-a.. ako je tako onda je samsung opet ispao konj :d

Poslednja izmena:
Da li je neko kupio micro SD TakeMS sa sajta koji se reklamira stalno na sajtovima sa mobilnim telefonima,i da li je stvarno klasa 6.Cena je 3100 sto deluje normalno.
To je cena za 16GB verziju, pretpostavljam... ? Posto je previse ako je kojim slucajem rec o 8GB Class 6 kartici.

@stoned
Uh covece pa to nije normalno :s
Nesto tu kod mene ne valja, definitivno...
Poreklo? Neka radnja, podzemni prolaz u Nisu :D
Unutra samo, made by Samsung. Kod tebe?
"Formiranje" baterije je odavno otislo u zaborav, to naravno nisam radio, posto se telefon ugasio jos u radnji, kuci sam ga napunio i skinuo s punjaca kad je bio 100% pun. Koliko dugo kod tebe traje punjenje?

Baterija nestaje samo kada se koristi gps. Sa parlingom radi 5-6 chat programa, ja koristim samo gtalk i radi jako lepo.

A punjenje inace traje nekih 2 i po sata.

Ok sto se punjenja tice to je otprilike to, ali trosenje... Ne znam sta da uradim, gps nisam ni ukljucivao, od aktivnih aplikacija imam samo 2,3 widgeta i to sto mi na sat vremena vrsi update za vreme i mail. Da li neko ima neki predlog? Koja je vasa verzija fw, novija ili starija od ove moje? Stvarno je neverovatno da se baterija od 1500mah istrosi ovako brzo :(
@manve Moze li objasnjenje kako si namestio parlinga da ti radi sa Gtalkom, mozda mogu onda da namestim i MSN s obzirom da znam da ga podrzava?
Sta pise kod vas, "made by" sta?

pa nemam pojma brate,vidi iskljuci gps.
a mozda jedva hvatas 3g signal koji dolazi pa nestaje,e tu se baterije tope,znam po starom se k810 :)

a od gasenja aparata do 100% se puni 2h i 20 min,meni bar.

a parling je djuro sta? :d

i meni bi to znacilo ako moze da zbudi msn :)

meni je:

sw ver
s8500XXJH3

csc ver
s85000XFJH2

bada 1.0.2

Poslednja izmena:
Ukljucen samo GSM :) a kako mislis da iskljucim GPS? Jel ima neka spec opcija ili mislis na aplikacije koje koriste GPS?

settings/connectivity/location pa tu imas enable location service i onda imas da aktiviras advanced gps,enable network position,my position itd... :)

i jos nesto,evo sad gledam pojavio se wave II u bg za 290e. A jos nije zvanicno uvezen u Srbiju.

pa odakle li su ga iskopali? :D

pristalica sam ''original/legalnih'' aparata otkad mogu da se povoljno uzmu kod operatera.

jedini zakljucak je da su taj tvoj mrcvarili da dekodiranjem i ko zna cime sve i da je rezultat toga brze praznjenje baterije.

Poslednja izmena:
Aha, ok, iskljuceno je i to, naravno...
Ne znam, al definitivno da covek pop1zdi kad das tolike pare za nesto a dobijes ga falicno.
Jos jedno punjenje pa ako nastavi isto, idem da vatam onog za gusu, bas me briga... Iskopace drugi aparat.

pa ne znam brate sta da ti kazem.
testiraj nekako.
kad bude full charged ostavi ga i posalji koju poruku pa ako brzo spadne ispod 90% nesto nije u redu.
mada i ne mora da bude problem.
mislim i da ti ostane takva autonomija ako nista drugo bice bar ''normalna'' tj u rangu sa konkurencijom :)

ako ti ne treba 3g uvek ti iskljuci pa po potrebi..

uzeh 8 gb karticu,take ms class 4 :smoke: e sad se bacam na snimanje i download :D

E koliko si je platio? Ja sam juce uzeo Kingstonku za 1500, isto cetvorka, obiso sam ceo grad i nigde nisam naso class 6... Za testiranje, da, videcu nesto tako da uradim ali u svakom slucaju zasto bih prohvatao nesto sto ne treba da bude, pogotovo za te pare. Odem lepo i svadjanje dok ne da drugi :D
Btw jel ste vrsili upgrade firmware-a? Malopre instalirah Kies pa cu da povezem da vidim koje uopste opcije ima.

takeMS 1350 din :D a class 6 nema nigde,naleteo sam na neke pqi i po ceni sam mislio da je c6 kad ono c2 ::mad: a 2000 din prosek.

nisam nista update-ovao i ne znam jos uvek nista oko instaliranja preko kies-a :D

Poslednja izmena:
E, ljudi... jeste videli "Halo Taxi" aplikaciju u Samsung apps? :D Svetsko a naše. :p

Pošto čekam zvaničan apdejt firmvera (Bada v1.2), ne mogu da je instaliram na moj telefon (Bada v1.0) :( al' izgleda da je u pitanju praktično samo spisak taksi udruženja po Srbiji sa njihovim brojevima telefona. Izgleda da ni nema opciju naručivanja taksija SMS-om, kao ni utvrđivanja lokacije na kojoj se nalazite putem GPS. :( Možda u nekoj od sledećih verzija...

P.S. Aplikacija postoji za Badu v1.1 (razni drugi Wave modeli) i Badu 1.2 koju koristi Wave II i koju će uskoro dobiti i ovaj naš "originalni" Vejv. :p

Sad moram ovima sa " karticama " da kazem isto ono sto sam rekao onima sa " futrolama " :D

Rekoh da cu da prokomentarisem zvuk sa FM tunera kada probam sa slusalicama sa N95. Sta da kazem, druga prica totalno. Zvuk je neuporediv. Jedino sto ne rade naravno dugmici sa slusalica (menjanje stanica, pretpostavljam i javljanje, jos me niko nije zvao :) ). Da li Samsung ima neke stvarno kvalitetne slusalice, recimo u rangu ovih Nokijinih?

Nazad
Vrh Dno