Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Niste mi jasni, valjda telefon koristite i za nešto drugo, osim preko USB za flešovanje svaki dan :)

Zanima me da li na GalaxyS radi iGo i kako u poredjenju sa npr. Desire?
Pored toga, ako imate propusten poziv ili stigne sms, da li na ekranu ima obavestenja o tome (u standby modu)?
Ovo sve iz razloga sto se troumim izmedju Desire (imao sam ga i znam kako radi), Samsung GalaxyS i HTC HD2.
Ukoliko neko ima iskustva sa pomenutim telefonima, bilo bi lepo da kaze svoje misljenje :)

ne radi mi titanium backup na ovom darky 8.0, jel zna neko u cemu bi mogao biti problem? zakuca se na restore i to je to

Sva tri su odlična telefona, ali je SGS ipak najbolji (i najskuplji). Imao sam i HD2 i SGS, jedino Desire nisam imao, ali sam ga sređivao i koristio, tj.imao ga u rukama neki period. HD2 je s obzirom na nand flešovanje androida, možda trenutno best buy, naravno u zavisnosti po kojim cenama ih možeš nabaviti. Recimo, HD2 ako imaš za 250-280, Desire (do 300), SGS do 350 su dobre kupovine...

Igo na SGS je sa verzijom igo 800x480 došao na svoje (dakle ne motonav, već prava igo verzija) i apsolutno je upotrebljiv. S druge strane igo na androidu još nije došao na nivo upotrebljivosti kakav je na WinMo, odnosno na HD2.

Ja imam iGo naviaciju na HTC Desire, 800x480 i radi savrseno.

Ljudi, ajde mi preporučite gdje da kupim galaxy po nekoj normalnoj cijeni.
Ne bih da kupujem od bilo kakvog muljaroša, ipak mi je bitno da u slučaju neke reklamacije mogu da se nadam nečemu.
A u isto vreme ne bih da dajem 57.000 rsd koliko je kod Samsunga, ipak mi je puno.
Ajde dajte na PM neku pouzdanu radnju koja je koliko toliko sigurna.
E da, vidim da spominjete da može i u oglasima da se nadje sa garancijom pa ako ima neko na Benchu preporučite ga.

Hvala, poz

Poslednja izmena:
Ja imam iGo naviaciju na HTC Desire, 800x480 i radi savrseno.

Znam, imao sam desire.
Niko mi ne odgovori za notifikaciju o propustenim pozivima (ili sms-u)?
A na nekim drugim forumima sam citao i zalopojke o radu GPS-a na i9000.Trac ili istina? ;)

Znam, imao sam desire.
Niko mi ne odgovori za notifikaciju o propustenim pozivima (ili sms-u)?
A na nekim drugim forumima sam citao i zalopojke o radu GPS-a na i9000.Trac ili istina? ;)

Ne znam na kakve notifikacije misliš, pa svaki android ima integrisani sistem notifikacija u obliku skrol bara na gornjoj ivici fona...A pri tome imaš i notifikaciju kada ti je zaključan fon koja čini mi se zavisi od verzije androida...

GPs na SGS-u je meni sasvim korektno radio, ali ima i ljudi koji su se bunili. Meni se čini da je tu malo više bilo do ljudi nego do SGS-a zaista.

Ljudi, ajde mi preporučite gdje da kupim galaxy po nekoj normalnoj cijeni.
Ne bih da kupujem od bilo kakvog muljaroša, ipak mi je bitno da u slučaju neke reklamacije mogu da se nadam nečemu.
A u isto vreme ne bih da dajem 57.000 rsd koliko je kod Samsunga, ipak mi je puno.
Ajde dajte na PM neku pouzdanu radnju koja je koliko toliko sigurna.
E da, vidim da spominjete da može i u oglasima da se nadje sa garancijom pa ako ima neko na Benchu preporučite ga.

Hvala, poz

Imao si od člana foruma pre par dana star par meseci sa paprirma za 350 eur. Ne znam da li insistiraš na novom ili može neki star par meseci.
Ja bih pre uzeo fon koji ima par meseci ali čiste papire (i da je neoštećen, naracno), nego što bih uzeo ove nove-"uvozne", ali to sam samo ja...

Moja preporuka je da sačekaš da neko od ovih koji ga uzima preko mts-a ili vip-a preproda, pa ga dobiješ čistog i ispod cene...

Ne znam da lis te u toku, ali može da se preuzme nova mapa Srbije za iGO (2010.10, 22.decembar 2010.) kao i nove tačke interesa (POI) iste verzije. Takođe nakon dugo vremena, odrađena je contrastova mapa Srbije za NDrive v10.1.15. Dugo sam ovo čekao, jer je NDrive zmaj u odnosu na iGO...

Ne znam da lis te u toku, ali može da se preuzme nova mapa Srbije za iGO (2010.10, 22.decembar 2010.) kao i nove tačke interesa (POI) iste verzije. Takođe nakon dugo vremena, odrađena je contrastova mapa Srbije za NDrive v10.1.15. Dugo sam ovo čekao, jer je NDrive zmaj u odnosu na iGO...

Ako ti nije problem da mi na PM pustis link za mape...

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Ne znam na kakve notifikacije misliš, pa svaki android ima integrisani sistem notifikacija u obliku skrol bara na gornjoj ivici fona...A pri tome imaš i notifikaciju kada ti je zaključan fon koja čini mi se zavisi od verzije androida...

GPs na SGS-u je meni sasvim korektno radio, ali ima i ljudi koji su se bunili. Meni se čini da je tu malo više bilo do ljudi nego do SGS-a zaista.

Kad je ekran telefona iskljucen (standby), stigne npr. poruka ti nisi tu da vidis i cujes tog trenutka, kasnije dodjes i bacis pogled na fon. Da li odmah bez budjenja ekrana mozes da vidis taj pristigli sms ili propusteni poziv? Na Desire npr. na vrhu telefona postoji plava diodica koja oznacava te propustene dogadjaje.

Poslednja izmena:
Dodatak kada preuzimate nove mape za iGO, odrađeno je i za NDrive (speedcam)

Policijske kamere koje su postavljene na sledećim raskrsnicama i lokacijama za grad Beograd:

u Kružni tok kod Bogoslovije
u Raskrsnica Cvijićeve ulice i Bulevara despota Stefana
u Raskrsnica ulica Mije Kovačevića i Čarlija Čaplina
u Raskrsnica ulica Cvijićeve i Starine Novaka
u Raskrsnica ulica Francuske i cara Dušana
u Bulevar despota Stefana
u Raskrsnica Bulevara kralja Aleksandra i Ruzveltove
u Vasina, ostrvo kod Studentskog trga
u Trg Republike, Ruski car
u Trg Republike, pešačko ostrvo
u Raskrsnica ulica cara Dušana i Tadeuša Košćuška
u Raskrsnica ulica Braće Jugovića i Makedonske
u Raskrsnica ulica Dunavske i Francuske
u Raskrsnica Bulevara kralja Aleksandra i Takovske
u Ugao Ulice Dragoslava Jovanovića i Trga Nikole Pašića
u Na samom trgu Nikole Pašića
u Ulica Kralja Milana, kod Skupštine Srbije
u Raskrsnica ulica Kneza Miloša i Kralja Milana, na pešačkom ostrvu
u Kod Terazijske česme
u Raskrsnica ulica Takovske i Kraljice Marije
u Raskrsnica ulica Brankove i Narodnog fronta
u Raskrsnica ulica Brankove i Pop Lukine
u Raskrsnica ulica Karađorđeve i Bulevara vojvode Bojovića
u Raskrsnica ulica Nemanjine i Savske
u Raskrsnica ulica Savske i Nemanjine, Savska bb na pešačkom ostrvu
u Karađorđeva, ostrvo kod autobuske stanice
u Raskrsnica ulica Kneza Miloša i Nemanjine, kod tramvajskih šina
u Raskrsnica ulica Kneza Miloša i Višegradske
u Raskrsnica Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića i Bulevara Vojvode Putnika
u Mostarska petlja
u Kružni tok kod bolnice „Dr Dragiša Mišović"
u Raskrsnica Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića i Dr Milutina Ivkovića
u Raskrsnica Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića i Humske
u Kružni tok „Topčiderska zvezda"
u Petlja ulica Vojislava Ilića i Stevana Prvovenčanog (autoput Beograd-Niš)
u Raskrsnica ulica Vojislava Ilića i Ustaničke
u Raskrsnica Radničke ulice i Obrenovačkog puta
u Bulevar vojvode Mišića, kod ulaza Beogradskog sajma
u Raskrsnica ulica Omladinskih brigada i Jurija Gagarina
u Raskrsnica Crnotravske ulice i Bulevara oslobođenja
u Raskrsnica ulica Crnotravske i Borske
u Bulevar oslobođenja, kružni tok na Autokomandi
u Raskrsnica Crnotravske i Raške ulice
u Raskrsnica Bulevara Mihaila Pupina i Milentija Popovića
u Kod Sava centra i hotela „Interkontinental"
u Uključenje na most Gazela sa Novog Beograda, na sredini između traka kod priključenja puteva
u Bulevar Mihaila Pupina
u Kružni tok kod „Beogradske arene"
u Skver kod opštine Novi Beograd
u Na ostrvu u Ulici omladinskih brigada
u Raskrsnica Bulevara umetnosti i Bulevara Nikole Tesle
u Petlja Ulice omladinskih brigada i Bulevara Arsenija Čarnojevića
u Raskrsnica ulice Ušće i Bulevara Nikole Tesle
u Uključenje na tramvajski most sa Novog Beograda
u Raskrsnica Karađorđevog trga i Bulevara Nikole Tesle
u Raskrsnica ulica Pariske komune i Tošin bunar, kod Studentskog grada
u Raskrsnica ulica Proleterske solidarnosti i Jurija Gagarina
u Ugao ulica Nemanjine i Deligradske, kod restorana „Mekdonalds"
u Trg Slavija, kružni tok
u Petlja kod restorana „Franš„
u Ustanička ulica, kod Specijalnog suda
u Ulaz na Pančevački most, železnička stanica Sever

Ja sam prvo ubacio motonav i blagi uzas, onda ndrive i svidja mi se i UI i kako radi

Moram da root-ujem tel da bi mogao da ga otkljucam, jel ima neko neko easy uputstvo kako da ga odradim !?!?!?

trazio sam na xda, ima nekoliko, ali mozda neko zna za neko po kojem je radio, da ne experimentisem previse

Poslednja izmena:
Kad je ekran telefona iskljucen (standby), stigne npr. poruka ti nisi tu da vidis i cujes tog trenutka, kasnije dodjes i bacis pogled na fon. Da li odmah bez budjenja ekrana mozes da vidis taj pristigli sms ili propusteni poziv? Na Desire npr. na vrhu telefona postoji plava diodica koja oznacava te propustene dogadjaje.

Galaxy nema te led notifikacije.

Ljudi hteo sam da apdejtujem sistem kako je Cezar napisao i KAd ukljucim Odin i ubacim fon nista se ne desava??? Jel treba prvo da instaliram Kies da mi komp prepozna fon ili kako?

Evo instaliram kies trenutno. Kad ga instaliram sta dalje da povezem fon na komp da prepozna pa tek onda da uradim instalaciju froyo-a?

BLN notifikacija radi samo za propustene SMS-ove i Email-ove na JPY, a na prethodnim romovima mi je radila
i za propustene pozive.

@Moca

Koju verziju pokusavas da flashujes i odakle si je skinuo, nisam u toku. Da li znas kako se radi u Odinu, kako se ulazi u Download mode i slicno?

Imam verziju 2.1 a hocu da flashujem verzijom iz Cezarovog posta to je XWJPA Froyo 2.2. Fon sam kupio preko tako da mi ne treba Vip-ov. Prvi put sam sada ukljucio odin. Ali ako treba da uradim ono sto pise u Cezarovom uputstvu onda nije tesko. Jel trebabraterija da mi bude puna ili ne? Skinuo sam Voodoo-stable-5.0.1-Froyo-GT-I9000-odin-pda.tar jel moze taj da se instalira?

Ej drugari..zao mi je sto prekidam diskusiju, ali moram da se pohvalim da sam juce prvi put uspesno odradio root, flash telefona i mojoj sreci nije bilo kraja :D..sada mi se sa sgs-a smesi darky 7.8... ;)
...ono sto bih hteo da dodam je da mi je veoma pomogao seraph, koji je neumorno odgovarao na moj konstantan spam njegovog inboxa priv porukama :D..zbog takvih stvari je ovaj community ono sto jeste.. :)

Imam verziju 2.1 a hocu da flashujem verzijom iz Cezarovog posta to je XWJPA Froyo 2.2. Fon sam kupio preko tako da mi ne treba Vip-ov. Prvi put sam sada ukljucio odin. Ali ako treba da uradim ono sto pise u Cezarovom uputstvu onda nije tesko. Jel trebabraterija da mi bude puna ili ne? Skinuo sam Voodoo-stable-5.0.1-Froyo-GT-I9000-odin-pda.tar jel moze taj da se instalira?

Stavi jpy, taj je poslednji i najbolji...imas guide na xda. Ja bih takodje savetovao one koji prvi put fleshuju, rootuju ili sta vec, odvojite par sati, procitajte sve na xda, jednom kad udjete u materiju, posle vam je sve easy mode. Verovali ili ne, vecina nas ovde nije imala pojma sta je android do skoro, pa smo sve savladali.

Pretrazih celu temu i nisam nasao, neko je bio postavio link za video converter. Skinuo sam neki film 4gb mkv, hocu da ga kompresujem da pa da ga prebacim na tel. Putujem za SLO, pa da imam sta da gledam. Ae please neko neka mi posalje link od dobrog convertora...
Fala

"any video converter" meni radi posao vec duze vreme

Galaxy nema te led notifikacije.

Nema, ali je moguće koristiti osvetljenje senzorskih tastera kao notifikaciju - BLN - backlight notification. To je jedna od opcija speedmod kernela (aktuelna verzija speedmod-kernel-k12i) koju koristim uz Doc's rom.

Nazad
Vrh Dno