Šta je novo?

Sandy Bridge officijelni thread

Navodno ce u okviru Ivy Bridge-a biti i 8-jezgreni procesori, i to sve na 1155 socketu. Trebao bi biti ipak nesto dugotrajniji od 1156.

Ne Ivy Bridge bi trebao biti 1356/2011 will see 6/8 cores

I jos nesto sam nasao da nema mesta za dodatna zegra na 1155 soketu jedino ako izbace IGP

Poslednja izmena:
A kad treba da izadje 2011?(mislim u kom mesecu, posto je godina jasna...:))

Pri kraju godine Q4

Ne Ivy Bridge bi trebao biti 1356/2011 will see 6/8 cores

I jos nesto sam nasao da nema mesta za dodatna zegra na 1155 soketu jedino ako izbace IGP
Ako smanje proizvodni proces, zasto da ne?

Socket 2011 ce biti nasljednik 1366 socketa, a ne 1155. ;)

Ako smanje proizvodni proces, zasto da ne?

Socket 2011 ce biti nasljednik 1366 socketa, a ne 1155. ;)

Da on je nasladnik 1366 nisam rekao da je naslednik 1155 soketa nego da ce na njemu biti procesori od 6 i 8 cores ;)

Za ovo prvo gotovo je sigurno da intel nece raditi 6 i 8 cores procesore na 1155 soketu ali nikad se nezna mozda AMD iznenadi pa natera Intel na promenu dosadasnje prakse:)

Poslednja izmena:
A vama za igrice kao treba vise od 4 jezgra. Daj ne preterujte...

Danas je launch za 2600 i 2500 modele.
Vredelo je cekati :) Za par dana eto meni jedan 2500K ;)

Performanse su skroz ok. 2600k je slabiji samo od Gulftown-a, a kada se uporedi cena sa njim, dolazi se do zakljucka da je veoma isplativ. Naravno, ko je uzeo i5 i i7, njega ne treba ni da zanima ovo, jer je suludo prelaziti na SB.

Performanse su skroz ok. 2600k je slabiji samo od Gulftown-a, a kada se uporedi cena sa njim, dolazi se do zakljucka da je veoma isplativ. Naravno, ko je uzeo i5 i i7, njega ne treba ni da zanima ovo, jer je suludo prelaziti na SB.

Pa isto tako je besmisleno prelaziti sa E8xx0 i bilo kog quada za s775 na i5/i7 pa je opet masa korisnika to uradila... :)

Pa to je zato što masa korisnika ne koristi dovoljno mozak prilikom odlučivanja. Ima se - može se.

Pa to je zato što masa korisnika ne koristi dovoljno mozak prilikom odlučivanja. Ima se - može se.

Tačno tako. Krivo mi je samo što nigde nema testova tipa E8600 vs 2500K u igrama. Izgovor tipa ne može se porediti procesor koji ima 2 jezgra sa procesorom koji ima 4 me apsolutno ne zanima. Mislim da bi rezultati bili jako zanimljivi. Pogotovo kada bi se E8600 kloknuo na 4.5ghz.

Preći sa nekog Core2Duo procesora na SB je sasvim opravdano. Možda sa quad-om može da se prodje.

Ja trenutno imam C2D E6550 OC na 3,15GHz(450x7) i u više navrata me je izneverio kad mi je brzina bila potrebna. Tako da sa zadovoljstvom čekam SB.

Evo npr. StarCraft 2. Igra koje je gladna CPU snage. Sa mojom trenutnom konfiguracijom (GTX460,4GB RAM) ne mogu da na medium podešavanjima igram 4v4 partije jer fps opada na 10-15fps. Čak je i 2v2 na granici.

Poslednja izmena:
Ne budi smesan u igrama je i najveca razlika..... bar u onim koje koriste CPU za nesto pametno...

Igra će ipak biti mnogo zahvalnija dobrom grafikom nego dobrim procesorom... :) (naravno, mora da se drži neki balans, ne E3200 + GTX480)
Ja i dalje ne vidim razlog da se uopšte pomera sa s775 kad je u pitanju igranje, čak i u 1080p, budimo realni, koliko vas ovde ima monitor sa višom rezolucijom? (a koji je uopšte procenat onih koji nemaju ni ovu?)

procitao sam clanak ali mi nije najjasnije.

jel sandy ima ugradjenu DRM zastitu i sta to konkretno znaci za pregled-kopiranje fajlova?

i kakav streeming se spominje u saradnji sa Time Warner-om i ostalima ?
mislim ako je intel ugradio neku glupost u sandy koja ce ogranicavati / onemoguciti / spijunirati korisnike koji daju ne male pare za sandy, bice velikih razocarenja i posledica finansijskih na buduce poslovanje kompanije intel ??

Koliko sam skapirao, DRM se koristi za streaming HD filmova, a neće uticati na pregled ili kopiranje filmova koji su na hardu/optici/flešu.

Slično su radili kad su počeli da stavljaju serijske brojeve u procesore (baš se spominje u članku), pa se to neslavno završilo... A malo mi je neverovatno da se Intel ovako prodaje, nisu oni baš siroti...

Jedno pitanjce:
Da li turbo na 2600K "podize" sva jezgra na 3.8GHz, ili je isti kao na starim i7?

Gde si video da je losiji u winraru?

http://hwbot.org/forum/showthread.php?t=15952

izgleda da je resen problem OC-a, editovanjem bios-a povecali su napon na PLL-u i sad i5/7 ide preko 5Ghz laganica :)

verujem da ce noviji bios-i imati podrsku menjanja pll voltaze :)

PS: naravno samo za K modele, dok ne dodje Z68 ploca

Poslednja izmena:
Boles'
Al napon je preteran, 1.656 je previše za svakodnevni rad.

Potpuno iste performanse izmedju i5 i i7, kad su u pitanju igre?

Nazad
Vrh Dno