Šta je novo?

HTC Desire

Како се то ради?

ЕДИТ: Схватио сам сад, урадио сам обе ствари, али и даље се исто догађа? Је л' ово показује да је телефон коришћен?
Немогуће је да на новом телефону не може да се уради апдејт система.

Poslednja izmena:
Telefon je definitivno korišćen, čim ima Clockwork recovery, što znači da je odrađen i root. Dalje, instaliranje apdejta preko neta može biti problem jer verovatno već ima custom rom instaliran, a ta dva ne idu zajedno. Treće, recovery se buni zbog nepotpisanog zipa na sd kartici.
Mislim, telefon ti radi normalno ili možeš samo da uđeš u recovery?

Све остало ради нормално, али је глупо што сам платио пуну цену за коришћен апарат.

A gde si kupio? Čisto da znaju ljudi u kojoj radnji uvaljuju korišćene telefone.

taj telefon je rootovan, batali taj update nadji na xda neki custom rom i sam ga flashuj

Ne znam samo gde vam je taj HTC stand u Delta City ?!

То је било на више локацја, Ројал у Булевару и Лоџик Шоп у Николе Спасића (улица што сече Кнез Михаилову). Дефинитивно је цела серија онда коришћених телефонова и од истог добављача.

На крају пронађем My phone store у Сремској на другом спрату тржног центра, све ради како треба. Ал да видите каква је радница тамо, ауууууу. :exploder:

Имам једно питање сад:
Кад сурфујем по нету, ваљда се кеш, кукиз и остало склања на одређено место, како то да бришем? Такође имао сам обавештење да ми је снимљен на СД картицу неки ПДФ који сам пролитао на нету, и такође не могу да нађем како бих могао то да обришем са телефона. Или се то можда брише аутоматску сваким изласком из претраживача?

Koji je najbolji ROM, tj. da sve radi na njemu?

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

oficijelni Sense ROM :) mada ja sam sada na Oxygen, sve radi i sve rado brzo i glatko
vecina najpoznatijih ROMova su do sada vec jako dobro ispeglani tako da ni na jednom poznatom ne bi trebalo da imas neke probleme u radu

Evo ja da se oglasim moj HTC Desire je na reklamaciji iz vise razloga - problema mozda je neko od vas imao slicnih.
1. Ugornjem desnom uglu prilikom gledanja filma gde ima tamnih scena ili crne boje primecuje se probijanje svetlosti tj. sivkasti ton. BTW kod mene je display sa SLCD-om
2. Centralni taster tj. kuglica se baguje prilikom listanja preko nje zaglupi se i premota uvek na kraj ili na desnu stranu u zavisnosti sta je u pitanju.
3. Wi-Fi gubi konekciju sa ruterom doduse to neznam dal je do telefona ili do mog rutera.
4. Taster Menu je blago potonuo jos uvek radi noramlno ali je postao plici skoro ravana sa maskom za razluku od ostalih tastera.
5. To sam zaboravio da navedem prilikom predaje telefona na reklamaciju pa cu morati naknadno da ih zovem i obavestim o tom porblemu ili mozda nije problem, a to je da se aparat pri koriscenju GPS-a za navigaciju ili Wi-Fi za internet poprilicno zagreje (bude vruc malte ne vreo) dok je u rukama isto se desava i dok gledam film.

Gde si uzeo taj falican model ?
Bas me zanima sta ce ti reci u servisu.

U Telenor-u.
A za servis sve najgore posto su mi u reversu u kom sve pise opis kvara itd i sad ima tu jedan stavka gde pise fizicko stanje uredjaja IZGREBAN a nema apsolutno nigde ni trunke prasine a ne ogrebotine i zovem ja njih da vidi sta je to sto su napisali oni ce ti meni nista to je gospodine nemojte da se uzbudjujete oko toga to mi tako evidentiramo polovnu robu ja reko meni je aparat star 15 dana jeste koriscen al dal to sad spada u polovnu robu. Sta znaci nova roba na servisu? Verovatno ona roba koja ne stigne do korisnika a vec je u servisu ili sta vec....

Poslednja izmena:
Gledaj, većina stvari koje si naveo je potpuno normalna za smartphonove - vruć telefon kad se koristi intenzivno CPU ili WiFi, "bleeding" ekrana sa TN matricom kakav je SLCD, itd. To sa propalim menu tasterom je jedino možda argumentovano, pod uslovom da na Desire to tako ne treba?

Sent from my HTC Vision using Tapatalk

To pod jedan uopste nije problem, svi desire-i koje sam ja video imaju taj problem, cak i moj. Naravno to su ovi sa slcd-om.
A i sto se tice tog trackball-a, valjda znas da u zavisnosti kojom brzinom predjes preko njega, toliko daleko ce ti otici kursor.
I moj desire se greje, ako je na punjacu, a radim nesto zahtevno, do 39°.

Ovo za track ball znam da ako predjem brze vise puta tamo vamo preko njega da ce on sa zakasnjenjem da odradi to sve sto sam ja zadao al ovo je problem jednom levo ili desno i zaglupi se i konstantno premota na kraj ja ga vratim preko ekrana na pocetak ili na sredinu on sam posle sekundu dve premota na kraj i tako konstantno dok ne uradim zakljucavanje telefona pa otkljucam onda se smiri. Znaci ono sto sam ja uradio je probao drugar bas odavde sa foruma core.graphic i kod njega sve noramlno nema tih tripovanja da sam telefon premotava na kraj.

Poslednja izmena:
Imam problem, verovatno je resivo ali ja ne mogu da se snasjem. Poludeh!
U Sloveniji sam i stize mi sms o lokaciji, verovatno cim promenim predajnik. Pojavi mi se popap na ekranu i ometa i navigaciju i sve sto radim trenutno.
Trazim u podesavanjima ali nista ne uspevam da nadjem.
To mogu da uporedim kao na nokiji sel info displej samo sto pri promeni prekine sve i pojavi mi se na sred ekrana informacija.

Evo, da se javim I ja. Stavio sam oxygen 2 rc5. Nesto je poceo miui da me zeza zadnja dva dana, prebrzo pojede bateriju.
Na keca, ovde mi fali onaj powee widget u notification baru I smeta mi sto kada dodjem do kraja neke liste, pojave se zuckaste linije na dnu koje oznacavaju kraj. U miui-u je ovo uradjeno da ekran poskoci, pa mi je to nekako lepse.
U sustini, svidja mi se look & feel gingerbread-a.

EDIT:
Da li je moguće da ovaj oxygen ne podržava app2sd+?

Poslednja izmena:
takodje sam cuo kuknjavu na oxygen 2.0 rc5 u vezi baterije....trenutno sam na miui i cini mi se da mi takodje brzo trosi bateriju ako je 3g ukljucen (poredeci sa sense), nevolja je sto je MIUI neprevazidjen zbog dialer-a, poruka i power widget-a u notification baru....verovatno je sledeci korak za mene neki undervolt mod rom, a koliko sam video samo sense romovi imaju undervolt opciju.....
U opisu za oxygen 2.0 pise da podrzava "Legacy A2SD with support for EXT2/3/4" , nisam probao A2SD jer nemam mesta na kartici, a i nije od neke brze sorte...

Sto se tice potrosnje ROM-ova to se moze lako numericki utvrditi sa Current widget aplikacijom. Pokazuje trenutnu potrosnju tako da pod istim uslovima mozete da vidite i uporedite koliko koji ROM trosi.

Mali kurs za one koji ne znaju kako se racuna, ako pokaze 250mA to znaci da ce ukoliko se nastavi takvo koriscenje telefona izdrzati 1300mAh (kapacitet baterije) podeljeno sa tih 250mA = 5,2 sata.

MIUI se najbolje pokazao barem kod mene po tom pitanju.

Hvala za current widget.
Ovaj oxygen mi definitivno ne koristi ext3 particiju. Instalirao sam samo najosnovnije stvari (motonav, opera, google reader, angry birds ce morati malo da sacekaju). Nadam se da ce ovo ispraviti u nekoj pd sledecih verzija, jer mi se def svidja. Ovaj power widget u gingerbread-u ima brdo opcija.
Inace, na xda videh da od sledece verzije oxygen ce dobiti power widget u status baru.
Edit: da li postoji neki custom program za utisavanje telefona kada ga podignem, dok zvoni? To su imali i standardni froyo i miui.

Da li neko ima link ka zvanicnom Telenor ROM-u, moram da restorujem izgleda da mi je crkao GPS...

I kod mene je bio klot Sense, samo mi se cini da je radio bio 30_2, a ovaj treci na XDA je sa 5.11.05.27...

Ne znam da li je na Telenoru izasao update sa tim radiom?

Sto se tice GPS-a i ja sam se smorio, radio je do pre jedno 10-tak dana, i ja probam pre neki dan i nece da uhvati signal. Promenio 3 ROM-a, nista...

Kada se vratim sa odmora nosim ga na reklamaciju, pa cu videti...

Poslednja izmena:
potrosnja baterije nema nikakve veze sa ROMom, vec sa kernelom koji se koristi i programima koji su instalirani
Edit: da li postoji neki custom program za utisavanje telefona kada ga podignem, dok zvoni? To su imali i standardni froy
Flip4Silent jedino sto za to ne moze da bude ukljucena vibracija i zvono zajedno

Treba mi tacan link na Amazonu za firmu koja salje za Srbiju, futrolu HTC s520, za neku razumnu cifru, 2,3 funte.
Jedino mi je kod jedne firme proslo da salje za Srbiju, ali postarina je skoro 6 funti!

Zar je moguce da u Srbiji nema orginalnih HTC futrola ?!?!

^^
Znam, ali već mesec dana mi miui lepo radi i onda prvog i drugog januara brže potroši bateriju.
A ništa novo nisam instalirao sigurno 10 dana, niti sam ga koristio više.
Hvala za ovaj Flip4Silent. Vidim da ima opcija da sam uključi vibraciju, ako telefon ne leži ravno.

Poslednja izmena:
@Tetsuo

MIUI ROM ima utisavanje po default-u Settings-Personalise-Flip-to Silence

Da, da znam. Zato i tražim nešto kao to, jer sam stavio oxygen rom sa gingerbreadom. :D

Nazad
Vrh Dno