Šta je novo?

Sony Playstation 3 hack tema

El si video, Driver, sa kakvim predznanjem mora da ideš u prodavnicu po konzolu?

nije problem u predznanju i znanju...
nego je poenta da nije sve samo u igranju igrica (za pare ili za dzabe)
da bi vi uopste mogli da igrate igrice, neke cike su morale da zagreju stolicu i da nauce matematiku, statistiku, statisticku analizu, itd itd itd.. znate to su oni, koje takvi kao vi obicno pogrdno zovete streberi... da nije njih ne bi bilo ni sonija, ni igrica, ni civilizacije... da je razvoj covecanstva zavisio od onih koji bi samo "da se igraju".. jos uvek bi trcali prerijom i gadjali se kamenjem..

zasto omalovazavate ono sto ne razumete? zar nije mnogo interesantnije razumeti kako nesto radi, nego samo koristiti "gotovanski" sve sto nam se nudi?

iako vec 2 godine postoji tehnika proracunavanja privatnog aes256 kljuca ako su poznata najmanje 2 razlicita fajla koji su enkriptovani kljucem koji je nastao tako sto je jedan od ona dva pomenuta koeficijenta ISTI...

To ti bas i nije validna zamerka... Buduci da je konzola izasla krajem 2006. godine, znaci pre 4 godine :) Oni tada mozda nisu ni bili svesni toga... (narocito ako se uzme u obzir to da je razvoj svega toga poceo mnogo ranije) Naravno, ako nisu ispostovali pravila generisanja kljuceva to JESTE sigurnosna rupa koja bi kad tad dovela do ovoga... U svakom slucaju, dosta dugo je izdrzala konzola... Da nisu izbacili Linux, verovatno je niko ne bi razbio... Jednostavno oni koji traze takve stvari i imaju potrebno znanje obicno to rade samo da dokazu da mogu da stave na konzolu sta god pozele (npr Linux)... Kako su to imali od starta niko se nije ni trudio... Kad su ukinuli Linux jedba da je proslo godinu dana i konzola je rootovana :)

Najjache da je Fail konzola koja nije razbijena 4 godine, a X360 i Wii koji su razbijeni "odma" i mogu se koristiti online su vrhunska zastita :d:d

To ne tvrdim ja nego oni geekovi sa konferencije koji sigurno bolje poznaju materiju od mene. Failovali su sa onim random generisanim kljucem, sa enkripcijom hdd-a, sa neupotrebljivim hypervisorom itd. Sa druge strane X360 nije kompletno razbijen jer je JTAG hack upotrebljiv kod malog procenta konzola koje nisu updateovane. Kod onih koje jesu update je sprecio bilo kakav hack. Oni ovde ne pricaju o pirateriji vec o pokretanju homebrew koda i vracanju linux-a na PS3.

U tome i jeste problem,nisam imao uputstvo i zeznuo sam je i sad je pitanje dali uopste mogu da je povratim!?
Ne znam sta je SELF FILE?

hmmmm
odi na neki strani forum i postavi isto pitanje kao i ovde
u principu, ako mozes da udjes u service mode, verovatno je moguce nesto i uraditi

u suprotnom....

Izgleda da je "u suprotnom...."
Bio sam u service modu i iz njega (dumbass) pokrenuo fw3.41 i zakucala se.Sad uopste nema nista na ekranu,upalim je,malo radi i ugasi se sama.

sumnjam da ce ti neko ovde pomoci, ukljucujuci i mene...
vise su spremni da te *****avaju nego da urade nesto korisno.

zato ti i kazem, odi na neki strani forum, recimo
http://www.ps3hax.net/
http://www.ps3-hacks.com/
http://psx-scene.com
pa pogledaj malo po forumima, pitaj ljude.... mislim da sa tim usb-flomasterom, programiranom da ti prebaci ps3 u service mode, moze uraditi nesto
pa javi ovde sta si uradio, cak ako je to i da nisi nista uspeo, cisto da bi drugi znali STA NE TREBA DA RADE

od domacih servisera se neces ovajditi... ako nesto i znaju da poprave, to su mehanicki kvarovi tu i tamo, eventualno ako je otisao osigurac ili trafo, neki kondezator/tranzistorcic i tako to..... tuzno je sto ce pre da ti poprave neki hardwerski problem, nego softwerski.. tvoja konzola je tehnicki ispravna, ali si joj zeznuo softwer... moze to da se reprogamira preko JTAG interfejsa, ali to i tako imaju samo najbolje opremljeni serviseri ili ovlasceni sonijevi...

sta da ti kazem.... nisi trebao da radis napamet, pogotovo tako pipave stvari.. ako koristis isti princip i kad su kompjuteri u pitanju, ko zna koliko si cd/dvd unistio losim firmware-om..
o grafickim kartama i maticnim plocama da i ne govorim :)

Pomogao si mi ti i to mnogo.HVALA.Nasao sam objasnjenje sta je self file i to me je spasilo.Radi.Lep novogodisnji poklon,PS3 sa FW3.41 :)
Samo bih te zamolio jos da mi kazes kako da vratim flomaster u jailbrake mod posto sam ga flesovao za ulaz u service i sad nemam jailbrake.dovljno bi bilo i ako znas koji je chip unutra pa cu sam naci flesh.Na cd-u uz njega sam dobio softver za flesovanje i dva manager.pkg fajla.Inace sto se kompova tice tu se MNOOOGO bolje snalazim zato i nisam trazio uputstvo:)

ne znam nista da ti kazem, osim da prokomentarisem (bez uvrede, nova godina je) da imas vise srece nego pameti :)

a .self file je kod ps3 isto kao i .exe kod windowsa.. izvrsni fajl, doduse ne bilo koji vec 'secure' (enkriptovani) ELF (koristi se dosta kod unix baziranih sistema)

@ xWolf : Svaka cast za objasnjenje enkripcije i ostalih zavrzlama.Licno bas i nisam puno citao o tome,ali svaka cast za objasnjenje u dahu.

U pravu si 100 posto
Zar ne bi trebalo da se .pkg fajl pokrene cim ubodem stick sa istim?

...pitaj drivera :) :)

zar nije mnogo interesantnije razumeti kako nesto radi, nego samo koristiti "gotovanski" sve sto nam se nudi?

Neverovatno kako ne (želiš da) razumeš ili se samo praviš... Krajnjeg korisnika bilo kog softvera uključujući i igre treba prvestveno da zanima ono što mu je potrebno sa aspekta korisnosti za posao i zabavu. Može (i bilo bi poželjno) naravno da ga interesuje kako rade stvari "ispod haube" i "iza scene", (dosta) više od prosečnog consumera. Konkretno u vezi igara, development procesi i ekonomski aspekti cele priče, za šta i služe forumi kao što je ovaj. Nema potrebe da ih zanima enkripcija fajlova i sl. low-level stvari (osim ako i sami nisu inženjeri), jer da bi ih u potpusnost razumeli morali bi da znaju mnogo više o konkretnoj oblasti. Informacije koje dobiju informišući se o tim stvarima im neće biti od neke upotrebne vrednosti.

Poslednja izmena:
kao sto rekoh... da je razvoj covecanstva zavisio od takvih ljudi koji su gotovani.. a u osnovi ih nista ne interesuje osim kako da ugode sebi i svojim potrebama, jos bi mi jeli banane i sumske plodove, i pravili sacekuse divljim zverima...

nego, dosta je bilo price...

pa i ne mora da mi koristi, ja ne zivim od system security informacija, niti imam akademsko znanje potrebno za implementaciju i/ili hakovanje istih... ali me nije mrzelo da malo i procitam kako i sta radi... ako nista drugo, barem necu da postavljam pitanja kao neki... i da sve svodim na gt5 (sa ogradom da se po obicaju zeza sa ljudima)

Mislim da je prilicno lepo objasnjeno u onim snimcima, razumeo sam iznenadjujuce veliki deo stvari.

m je uvek isti. Zaista fail. Mada im je cetiri godine trebalo. Svakako su isprovocirani izbacivanjem Linux podrske.

Poslednja izmena:
kao sto rekoh... da je razvoj covecanstva zavisio od takvih ljudi koji su gotovani.. a u osnovi ih nista ne interesuje osim kako da ugode sebi i svojim potrebama, jos bi mi jeli banane i sumske plodove, i pravili sacekuse divljim zverima...

Šteta što ti tako usko gledaš na celu priču, ne možeš da razumeš neke osnovne stvari. Verovatno su kranji korisnici gotovani i zato što ne znaju kako programiraju Cell, GPU, ne zaslužuju da koriste konzolu/PC itd.

Poslednja izmena:
ovo zadnje te stvarno nisam razumeo... daj preformulisi se, ja sam bio dovoljno jasan (ne moram da se ponavljam)
nisu gotovani programeri i hakeri (i tako se medjusobno prozimaju) nego ljudi koje nista ne interesuje vec samo da koriste plodove tudjem rada i znanja... ja o tome pricam sve vreme

ovo zadnje te stvarno nisam razumeo... daj preformulisi se, ja sam bio dovoljno jasan (ne moram da se ponavljam)
nisu gotovani programeri i hakeri (i tako se medjusobno prozimaju)

Sve lepo piše, samo izgleda ne čitaš sa razumevanjem.

nego ljudi koje nista ne interesuje vec samo da koriste plodove tudjem rada i znanja... ja o tome pricam sve vreme

Ti nazivaš gotovanima ljude koje ne zanimaju tehnički detalji oko hakovanja, enkripcije itd.

Ne vidim da je neko ovde omalovažavao bilo čiji rad. Ti, sa druge strane, omalovažaš ljude koji hoće samo da koriste proizvod, i ne zanimaju ih low-level procesi koji stoje iza istog, što je bezveze sa tvoje strane.

Poslednja izmena:
sto se mene tice, rasprava je zavrsena...
ako ti je to bio cilj, cestitam, smorio si me

Ma ne vredi sa wolfom da prichash, covek nije znao shta je PS3 do onog dana kada je razbijen, a onda je sve prochitao o nachinu razbijanja i security-ju, a i dalje ne zna shta je PS3 :d Njega konzola ne interesuje, niti ga igre interesuju, izgleda da ga najvishe interesuje to da sve oko nas bude razbijeno, jer zamisli oni nama naplacuju softver umesto da ga poklanjaju...

Poslednja izmena:
Milioni ljudi na ovoj planeti ne znaju kako i po kom principu radi OTO motor, pa ih to ne sprečava da svaki dan sednu u auto i koriste ga za svoje potrebe. Isti princip.

Ne znaju šta je u tosteru, niti kako rade, a opet spreme dvopek za doručak ....

Jednostavno, ne mogu svi da znaju sve ...... svako je za nešto sposoban, talentovan i ume da radi.... otuda su i počele razmene usluga i proizvoda ..... krojač ne mora da zna da potkuje konja, kao što i automehaničar ne mora da ume da popravi veš mašinu.

Konzola je tu, čovek da pare da je kupi i da kupi igru, šta ga briga ko je šta i kako pravio da bi došlo do gotovog proizvoda?

Poslednja izmena:
Neverovatno kako ne (želiš da) razumeš ili se samo praviš... Krajnjeg korisnika bilo kog softvera uključujući i igre treba prvestveno da zanima ono što mu je potrebno sa aspekta korisnosti za posao i zabavu. Može (i bilo bi poželjno) naravno da ga interesuje kako rade stvari "ispod haube" i "iza scene", (dosta) više od prosečnog consumera. Konkretno u vezi igara, development procesi i ekonomski aspekti cele priče, za šta i služe forumi kao što je ovaj. Nema potrebe da ih zanima enkripcija fajlova i sl. low-level stvari (osim ako i sami nisu inženjeri), jer da bi ih u potpusnost razumeli morali bi da znaju mnogo više o konkretnoj oblasti. Informacije koje dobiju informišući se o tim stvarima im neće biti od neke upotrebne vrednosti.

Kao sto ima ljudi koji vise nisu sposobni ni da pogledaju film, nego dok gledaju, kroz glavu im samo prolazi objasnjenje o efektu koji se koristi za avion koji dolece iz pozadine ili nesto slicno. Kaze sebi: "Da, znam ja to, to su uradili tako i tako, znam jer sam pratio i smeker sam u toj oblasti" i ne dozivi nista u zivotu na bilo koji nacin sem tehnicki. Isto tako neki slusaju muziku, a ocigledno i igraju igre (i mnogo smaraju takvim stavom i, sto je najcrnje, misle da su pametni zbog toga).

Srecna vam Nova godina :)

Ma ne vredi sa wolfom da prichash, covek nije znao shta je PS3 do onog dana kada je razbijen, a onda je sve prochitao o nachinu razbijanja i security-ju, a i dalje ne zna shta je PS3 :d Njega konzola ne interesuje, niti ga igre interesuju, izgleda da ga najvishe interesuje to da sve oko nas bude razbijeno, jer zamisli oni nama naplacuju softver umesto da ga poklanjaju...

I jos ovakvi geekovi sa snimka kao postaju cool kroz te price...mene bi bilo blam da sam se onoliko iscimao oko bilo cega na ovom svetu, a ne oko toga sto oni rade :)

srecna i vama nova godina... i zivot u matrixu
gde ne morate nista da naucite i da znate samo radite i kupujte onako kako vam se kaze...

gde ne morate nista da naucite i da znate samo radite i kupujte onako kako vam se kaze...

A kako si izvukao taj zaključak? Većina ljudi u ovoj temi pa i na forumu znaju dosta više od prosečnog "Wal-Mart" konzumenta, ako si na to mislio. Možda čak i da su mindless robovi potrošačkog društva koji kupuju šta im drugi kažu, i to rade kao posledica OCD.

Poslednja izmena:
to je metafora...
na stranu sve, zasto ne bi malo nesto naucili o tome sta se nalazi ispod haube ps3?
toliko toga vas interesuje kad su racunari u pitanju, a kad je ps3 - prosto vam odgovara da bude blackbox... na ulazu stavis disk, na izlazu dobijes igru.. sta se desava unutra, koga briga?

zbog toga sam se tako i postavio, nista vise-nista manje

Nazad
Vrh Dno