Šta je novo?

HTC HD2

to i jeste bootloader
tj. valjda vol-down + reset ili vol-up

reset dugme je to malo crveno dugmence koje vidis samo kad skines poklopac

ili na artemisu imas u aplikacijama da kliknes na "soft-reset" (ikonica kao i za sve programe)

Bootloader:
Iskljucis telefon, drzis volume down, i pritisnes power taster (za ukljucivanje). Napisi sta stoji u tih par redova

Hvala vam svima na brzim i strpljivim odgovorima.Meni dugme za reset nije crveno nego sivo ali sam resetovao,drzeci vol down i usao je u bootloader,verzija je 2.10 i lako sam instalirao HSPL3...Da li treba radio posebno ili dolazi zajedno sa kuvanim romovima?
Citao sam da svako kaze da je neki drugi rom za njega dobar i gledacu da stavim neki od najnovijih,jer dosta cesto na xda izbacuju nove,ali me interesuje koja su dva najstabilnija za WM od svih koje ste koristili?
Hvala jos jednom

iskreno, nem pojma.. ja koristim barebone VBN reloaded i sluzi mi samo da startujem Android koji radi pun gas.. :p:d

Ok onda cu da instaliram neki najstabilniji WM i android. Koja su dva androida koji se se pokazala najstabilnija i koje najvise hvale?

Možeš da eksperimentišeš do mile volje, ali ima jedno ograničenje:
nikako nemoj pokušavati da uflešuješ RadioROM sa .51 oznakom.
Androidi uglavnom svi lepo rade, ali je za početak najbolje da uzmeš neki koji sadrži Sense.
Dakle, nemoj ovaj, uzmi recimo ovaj.
Voodoons ti je majstor za sense, pitaj njega :)

Poslednja izmena:
isto tako...
ako planiras da koristis artemis i neke novije romove .. ne znam da li ces i moci artemis na t-mobile..
koji su bazirani na oficijelnom 3.14 rom-u.. vodi racuna da ti tu hspl nece biti od nikakve koristi... posto 3.14 u sebi nosi 3.03 spl koji jos nije uhakovan, od hspl nema nista posto jos ne podrzava 3.03...

nemojte ni slucajno sa hspl da stavljate oficijelni 3.14 ili neki cooked baziran na njemu posto cete navuci sebi brdo problema...

ono sto ustvari hocu da kazem je da, ako planirate da stavljate najnovije cooked romove, da batalite hspl i flesovanje uradite po uputstvu, a uglavnom se svodi na uninstall hspl (ako ste ga stavili) pa instalaciju oficijelnog (originalnog) 3.14 roma za vasu zonu (za srbiju , telenor birajte "east europe") pa zatim metodom koja se zove sspl preko toga stavite cooked rom

tako se, izmedju ostalog, stavlja najnoviji artemis v46 tj. v47 (juce izasao)

Hvala na korisnim informacijama. Posto sam stavio HSPL probacu romove koji na njemu rade, a onda cu probati i ove koji rade sa oficijelnim romovima,pa javljam utiske...
Znam da jos nije moguce intalirati android direktno na internu memoriju telefona vec samo na karticu,pa me interesuje zasto? T-mobile ima na sebi 1024mb memorije pa me interesuje da li bih mogao da stavim img od 512 mb za android ili postoji drugi problem sa androidom da se instalira direktno na fon?

vukashine, opet ti kazem...
PAZI STA RADIS sa tim t-mobile hd2, posto nije bas isti kao standardni hd2..

ako zeznes stvar tj. stavis pogresnu kombinaciju radio roma i sistemskog roma, moze se lako desiti da dobijes ciglu tj. da brikujes telefon...

nemoj posle nama da se zalis, nije da te nismo upozorili

^ bar coveku daj tacne informacije. Napisao si dovoljno netacnog, a bitnog.

nisam mu rekao nista netacno
svodi se na to da se ne *****ava sa cooked romovima po sistemu, skinem sve pa isprobam svaki

nego da obrati paznju da li rade na tmobile modelima i da li su pisani za post_3.14 ili pre_3.14 romove...

sta tu ima nejasno?

uostalom, ako mislis da sam nesto pogresio, ispravi me a nemoj da dobacujes

ja bih molio za malo pomoci
zadnjih dana mi je alarm totalno pobrljavio, zapamtio je neka stara vremena kad treba da se aktivira pa zvoni i ako nema postavke u alarmima i takodje zvoni mi na jednom alarmu i ako su mu postavke na off
ako neko ima iskustva sa ovim molio bih za pomoc

Svi aktivniji kuvar na XDA forumu kuvaju 3.14 bazirane ROM-ove. I svi ti ROMovi rade na HSPL, osim jednog - Artemis ROMova. Sternas je uvek svoje ROMove testirao SSPL-om.
Dakle: sa T-mous HD2 jedino o čemu treba da vodiš računa je da ne staviš RadioROM .51 verzije, to će gotovo sigurno brikovati uređaj. Sve dok imaš HSPL, i .50 radio, možeš stavljati ROMove koje želiš, uvek ćeš moći u Bootloader. Artemis ROMovi inače nisu Tmous kompatibilni, tako da ni o tome ne moraš da brineš.

Teoretski, u tih 1024 sasvim sigurno staje Android sa 256MB data.img. Ali, mislim da je haret.exe napisan tako da može da podiže samo sa SD kartice, nisam siguran. U svakom slučaju, haret.exe je pisan za WM okruženje, tako da trenutno Android ne može bez WM ROM-a.

@ Allien
Koji ROM?
Koristio si G-alarm?

Poslednja izmena:
xWolf: ukashine, opet ti kazem...
PAZI STA RADIS sa tim t-mobile hd2, posto nije bas isti kao standardni hd2..

ako zeznes stvar tj. stavis pogresnu kombinaciju radio roma i sistemskog roma, moze se lako desiti da dobijes ciglu tj. da brikujes telefon...

nemoj posle nama da se zalis, nije da te nismo upozorili
Upravo imam HTC HD2 koji je upisan pogreshan radio i rom, telefon je brikovan, brickovan ono pravo, ne pali, kad se nakachi na USB kabl, prikazuje Qualcom bla...bla ...
Radjen je na Riff box, preko test pointa i nishta, mrtav te mrtav.
U pitanju je HTC HD2 T-Mobile, upisan je bio radio s' verzijom xx.51 :)
Chekam ORT Jtag box, koji kazhu ovi njegovi proizvodjachi da reshava 100% ubrikovan HTC HD2.

Poslednja izmena:
@kibicer

Energy Sencity, CHT 2.0, build 21683, to je rom a G alarm nisam koristio, ovo je njegov alarm

Da, u tim starim Energy ROMovima (par njih) je postojao taj bug.
Nema načina da to ispraviš, samo hard reset. A kad si već tu - stavi novi ROM :)

predpostavio sam al reko aj da se ne pravim pametan
koji rom preporucujes?

Probao sam svašta, i najviše mi leži baš taj sencitzy, sa CHT 2.0. Ali, uzmi onaj noviji build (trenutno 28244, umesto 21916)

ma.. vazno da je sto sarenije :)

Drugari hvala vam puno na ovim korisnim informacijama jer kao i svi na pocetku, pomalo sam nestrpljiv da i ja isprobam i stavim neki rom i da to sve bude maksimalno iskorisceno, valjda mi ostalo od overklokovanja:D Dao sam se u citanje i verovatno cu za par dana biti dovoljno iskusan.
Za sada sam samo instalirao HSPL3,inace telefon sam uzeo novi evo sta kaze softwer information
OS version
5.2.21892
Manila version
2.5.20121412.2
ROM Version
2.13.531.1
Radio version
2.10.50.26
Znaci da nikako ne instaliram Artemisove romove i u principu necu ni menjati radio jer mislim da ovaj radi ok,tj nemam nikakvih problema...A ostale kuvane mogu da probam samo da radio ne menjam?
:wave:

Taj Radio je OK, ali verujem da će ti bolje leći 2.14, posebno 2.15. Samo neka je .50, to je jedino važno.
Koji god ROM da odabereš, samo gledaj da je kuvar napisao da je Tmous kompatibilan. Flešuj slobodno, a koristi između i task29.
I obavezno probaj Android :)

P.S. za fast start, predlažem ti ovaj WM ROM i ovaj Android build

Poslednja izmena:
da... i vodi racuna osim tmous komptabilnosti da li je rom pisan tako da radi na spl2.10 i starijim ili na spl3.03 (hspl je ustvari uhakovan spl, a 2.10 je zadnji koji je uhakovan. 3.03spl jos nije uhakovan)
romovi bazirani na oficijelnom 3.14 odnosno koji zahtevaju 3.03spl NECE RADITI DOBRO na hspl uhakovanom...

tu je procedura drugacija..e sad, vecina najnovijih verzija cooked romova koristi 3.03spl tj. bazirana je na 3.14... ili ce tu uskoro biti... ako insistiras na hspl , onda si osudjen na starije romove... neka interna testiranja su pokazala (i kod mene, a citam i kod drugih) da 3.14 oficijelni rom i svi cooked bazirani na njemu primetno brze rade i zivahniji su... sto i nije slucajno, ako se zna da se koristi drugaciji noviji interfejs ka driverima i potpuno novi driveri za hardwer u telefonu...

^ već sam objasnio na prethodnoj strani da ovo nije tačno. Sad, ko kako želi.

izvini a sta nije tacno???
ljudi koji su stavljali post-3.14 (tj. oficijelni i cooked) romove na hspl svi odreda imaju problema sa stabilnoscu i memorijom

ja nisam probao pa da kazem iz licnog iskustva, ali zasto bih i probao kad na xda-dev IZRICITO to ne preporucuju... valjda znaju bolje i od mene i od tebe..

nije uvek
na sspl se insistira otkad je presao na v3.14 bazirane romove

a to sto si napisao gore je zanimljivo, mislim kao teza...

bas cu pitati sternasa (autor artemisa) sta misli o tome

Prvi Artemis koji sam probao je bio v6 ili v7, pisao sam ovde na forumu.
Oduvek Sternas u svom prvom postu jasno navodi da je ROM testirao samo SSPL-om.
Svi drugi kuvari su svoje najstabilnije ROM-ove napravili u poslednje vreme, dakle svi su 3.14 bazirani, i generalno su stabilniji nego stariji buildovi (posebno se odnosi na 6.5.x!). Naravno, svi rade na HSPL.

E sad, ovo su sve činjenice, a ti pitaj koga god želiš.

nije uvek
na sspl se insistira otkad je presao na v3.14 bazirane romove

a to sto si napisao gore je zanimljivo, mislim kao teza...

bas cu pitati sternasa (autor artemisa) sta misli o tome

brb ako ovo nije trolovanje..... :D

kao sto ti je vec pomenuto ovde vecina novijih romova NE trazi to sto ti pricas , i HSPL im NE SMETA i sve RADI ODLICNO :)

posto pominjes sarenilo kao sto sam vec vise puta napisao koristim Duttys romove koji su close to stock sto nije slucaj sa artemis romom (artemis control centar i pojam close to stock ne idu zajedno nikako)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno