Šta je novo?

Gigabyte 6850 blokira komp

Sad nema sumnje da je karta Defektna.
Kazem sato sto sam pokusao sa BIOS-om od Gigabyte 6850, koju je Masinist dobio u zamenu i koja radi sasvim uredno.
Na mojoj karti ja stanje ne promenjeno i sa njegovim BIOS-om.
U stvari to je verovatno isti BIOS kao i na mojoj karti, posto oba imaju po 128Kb.
Definitivno je da nikakav BIOS ovde nece pomoci.

Hajde da vidimo šta će da se desi... Voleo bih da vidim da na zapadu kažu mušteriji koja je pukla za njihove uslove veliku lovu da čeka na update BIOS-a.Karta ili radi ili ne radi...

Hajde da vidimo šta će da se desi... Voleo bih da vidim da na zapadu kažu mušteriji koja je pukla za njihove uslove veliku lovu da čeka na update BIOS-a.Karta ili radi ili ne radi...

Kako god, ja posle Bozica saljem nazad u radnju.
Grdne pare dadoh kurirskim sluzbama, zato sto se u servisu prave pametni. Pa jos ako mora da kupim neku kartu za 20 eu., da bi koristio komp dok je karta kod njih.
Onda ce da bude totalno maltretiranje + trosak.

Poslednja izmena:
Da, ali evo Villy je dobio nazad kartu... Kome se žaliti ako ti servis ne uvaži opravdanu reklamaciju?

Pogledao - mislim da to nije OK varijanta - ako nisi zadovoljan radom karte trebalo bi da te pitaju da li ćeš čekati ili odmah hoćeš zamenu.

Puca i 3d mark 11 i medal of honor 10.
Šaljem karticu na reklamaciju 10og opet, smo da prođu pranici, mada mi ne znači ništa kad ne mogu da igram ni jednu igru. Takođe, počinju da se dešavaju anomalije sa kursorom. Kursor trepće kad se pređe preko neke providne površine, izbacuje linijce i artifekte.

Sačekaću taj novi BIOS, ali ljudima koji su zamenjene kartice iz druge serije nemaju ovih problema. Moja kartica i kartice još 5 ljudi sa benchforuma su počinjale sa istim serijskim brojem. Kada su dobili nove kartice sa drugim serijskim brojevima, nisu imali problema. Ne mogu da benchujm mašinu u 3d marku, ne mogu da igram crysis, meni takva karta ne treba, bez ljutnje. Imam sapphire 6850 i sa njim nema nikakvih problema. A ova karta puca čim obrnem 2 testa u 3d marku. Ljudi sa feleričnim kartama su probali da stave bios od ljudi koji su dobili karte drugih serija na, svoje neispravne kartice, ali problem je i dalje postojao, što govori da problem nije do BIOSa. Ali ajde sačekaću i njega do 15. januara, a tada vraćam karticu definitvno.

Pozdrav

http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2406722&postcount=261

Evo ga moj odgovor Gigabyteu.

Poslednja izmena:
Hajde da vidimo šta će da bude - nego, koliko već ima da te razvlače s reklamacijom?

16. novembra je kupljena grafika, poslata je na rekalmaciju 21. (ako se ne varam). Nisam zahtevao moneyback, jer sam računao da će se problem brže rešiti... taj novi BIOS možda izadje a možda i ne izadje nikad, ja da čekam 3 meseca ne mogu stvarno. Hvala Bogu da imam 460icu inače bi bilo zlo, ali na mom glavnom kompu mi fali grafika... Probao sam i sapphire od komšije i on nema nikakvih problema...

Dakle - preko mesec dana bez karte za koju si dao novce. To niko od gospode ne pominje. Trebao si tražiti pare nazad...

Ljudi sta da vam kazem pukli ste vece pare nego da ste kupili 5870 2GB racunajuci nerviranje koje kod mene nema cenu. Ja ne mogu da poverujem da ce Gigabyte da dozvoli ovo. Znaci ova serija mu je unakazila ime i toga su svesni garantujem samo kako se sada sto tise izvuci od toga. I da poklone druge karte pa i 6870 ljudima koji su kupili 6850 ja ne verujem da ce neko opet Gigabyte.

U jednom trenutku sam pomislio da je bolje da sam sacekao pre kupovine graficke mada ja bi poleteo na 6870 bez razmisljanja a on je u redu koliko vidim.
Ne znam da li neko na Gigabyte forumu prijavljuje takve stvari jer bi me cudilo da ne. Sto bi znacilo da su svaki 50-ti los primerak spakovali za Srbiju. A to bas ne verujem.

Poslednja izmena:
Problem nije u Gigabyte-u , vecu u nasim ljudima koji rade tu gde rade iz razloga da primaju platu.
Da su entuzijasti i posveceni poslu, probali bi sve kako bi identifikovali problem posle toliko vremena. Mozda su tu postavljeni i po politickoj osnovi, sto me ne bi iznenadilo.
Boli ih briga za necije karte i probleme. Nazalost to se prenosi na nas krajnje vlasnike, koji placamo danak kako psihicki tako i finansijski.
Nema cene koja moze da opravda ovaj javasluk i maltretiranje.
E gleda bata da zbrise na vreme iz Srbistana, dok jos ima mogucnosti i vremena.
Pozdrav!

Poslednja izmena:
Ne znam ako neko pljuje po nasim dobavljacima i prodavcima to sam ja. Ima dobrih momaka i ljudi ali nam je mentalitet u kurcu. *** sta da radimo imamo neku falinku koja je nezabelezena u svetu i to je tako.
Ali ljudi da mogu da urade nesto i da se oslobode svih koji ih napadaju ja mislim da bi uradili. Sa tim kartama nesto nije u redu to je ocigledno i to je pitanje da li moze da se ispravi. Ne znam vi bolje znate u proslosti takve stvari kada su se desavale da li su kasnije ispravljanje. Problem je druga stvar sto postoji mogucnost da je neko po jeftinijoj ceni nabavio odredjeni broj ******ih karata (mada ne vidim kako bi Gigabyte to mogao da dozvoli da se ne unisti i da se pojavi u prodaji0 i problem je sto nece da vam zamene. Da mogu da urade nesto uradili bi. Nesto sa njima ocigledno hardwerski nije u redu i to i da se resi moze da se resi privremeno i da se odlozi problem ili da se uradi na ustrb neceg drugogf, ne znam kako to ide. Mozda slabo provode struji ne radi neki deo, na brzinu napravljene, gigabyte znate i sami da leti prvi da izbaci na trziste i za svaku kartu stavi 1 driver i1 BIOS i to je to, nema vise zavrsena prica za tu seriju. Sada da li cekaju da se kompletira serija 6xxx pa da onda popravljaju ne znam kako ili ce tek tada zaboraviti na vas kojima se to desilo ne znam.

Ne vidim razlog zasto ljudi ne bi probali da urade nesto i otkace vas. Mozda su probali ali *** nesto nije u redu, neki deo mozda nije odradjen kako treba ko ce to da provali uopste.
To se menja i gotovo uz izvinjavanje proizvodjaca i dobavljaca.

Znaci ja sam na forumu gigabyte postavio pitanje. Godinama idem tamo na forum jos od proslih kartica i uvek sam dobijaao odgovor istog dana.
Sada ima skoro 80 predlega niko mi nije odgovorio. Pitao sam pre svakakve gluposti do detalja su mi objasnjavali, strpljivo, lepo da shvatim. I za maticnu i za jednu, drugu trecu graficku, chipset cooler, predloge, menajnje biosa ploce, menjanje biosa hkartice, sve sve. Na ovo cute. A jednostavno sam im ih pitao sta je sa serijom 6850 sto toliki broj ljudi ne moze da koristi karte, kakav novi bios, kada???Znaju ljudi da su unakazili karticu, ne vidim drugo sta je. Niko se nije setio ni da kaze nek probaju ovo ili ono, da pita sta ne valja konkretno, zato sto znaju da pomoci nema.

Da kazemo najverovatnije ste zakacili prvu navrat nanos sklepanu seriju a samo joj oni znaju dusu i da ukapiraju sta je cim neko kaze sta nije u redu i da odmah isprave na fdrugoj oni ne moraju da je testiraju znaju je, prave je.
Drugu su ispravili, prodavci kada uzmu pare tesdko je da vrate, nerazumni sa za vas i gledaju koliko imate zaivce dok ne odustanete.
PA LETITE SEDA VI OSTALI NA 6970 ODMAH *** POJAVILA SE PRVI CIM DONESU VI NARUCITE PA PRVI OVDE REZULTATE 3D MARK 1989 U 240X320 LOW REZOLUCIJI pa da vidimo rezulktate a onda za 3 dana Crysis Fucnkig Sheet desktop, freeze problem, aaa,aaa

Poslednja izmena:
Daj link do GB foruma,da vidimo kako si srochio to na engleskom? :D

^
Many people in Serbia have an unsolvable problem with Gigabyte 6850. Graphic Cards not working. Guys cant play games with Gigabyte 6850 cards.
What is problem with people in Gigabyte??? Gigabyte say waiting new BIOS, new VGA BIOS, hey, When???

I'm so sorry people who buy 6850 Gigabyte. Some will not replace with good graphic. They wait mount or more for some stupid test and get back same card. Do not working i some games and many other problems.
I have 5870 and everything is OK, but this is not correctly. People pay almost 200e.

Ja pa ja ne znam ni srpski men i to prevode kada im kazem,. kako ja srocio. Ja znam daj boze da prevedem 30% i da razumem inace ovako ma idi. Ali razumeli su cme i gore kada sam pisao. Ja samo kucam a google translate izbacuje, pa ispravim ako mi se ucini da sam na TVu cuo drugaciji raspored reci:)

Meni zabadao BIOS mozga sta cu kada sam rodjen sa beta verzijom.

Poslednja izmena:
Da napravimo dogovor

I svi koji imamo defektne karte posaljemo nazad u radnju istog dana, kako bi resili problem odjednom . Dan pre slanja da se izvrsi pritisak na servis, znaci da se tacno objasni cinjenicno stanje i da se ostavi jasna i nedvosmislena poruka da karta ne valja.
Mislim da je ovo najbolje resenje i da ce morati da resi problem. Napominjem da je problem sa priznavanjem u servisu, ne u radnjama.
Mada sam dobio jasno obecanje iz servisa da ce se problem resiti. Evo juce mi se desila anomalija sa kursorom o kojoj je pricao Willy. Dan pre toga mi se karta skuca u MOH-u. Jednosatvno necu vise da stresiram i maltretiram kompletan Set Up zbog defektne grafike.
Ako ovo ne uspe idemo na krajnje resenje tj. postepenu Radikalizaciju do ispunjenja cilja.
Ja se nadam da ce sve biti po dogovoru, i da ce proci bez problema.
Kartu saljem na zamenu, dan posle Bozica.
Pozz

Poslednja izmena:
^
Many people in Serbia have an unsolvable problem with Gigabyte 6850. Graphic Cards not working. Guys cant play games with Gigabyte 6850 cards.
What is problem with people in Gigabyte??? Gigabyte say waiting new BIOS, new VGA BIOS, hey, When???

I'm so sorry people who buy 6850 Gigabyte. Some will not replace with good graphic. They wait mount or more for some stupid test and get back same card. Do not working i some games and many other problems.
I have 5870 and everything is OK, but this is not correctly. People pay almost 200e.

Epic!
:Klanjanje

Znaci desavalo mi se na ATI sajtu da ne odgovore nedelju dana i to. Ni Gigabyte forumu nikada. Najgfore sto se desavalo drugim ljudima ne meni je da se jave Zlatni pomagaci i da kazu "Ne znamo videcemo sa ljudima iz Gigabyta pa cemo da javimo o cemu se radi". Za neke nesvakidasnje probleme i to i uvek stave odgovor tehnicke podrske ili ko0ga vec konsultuju.

E sada sto meni Engleski nije bas najbolji nema vewze ali vaznoi je da znaju sta sam mislio i da hocu da pomognem jer ja sada da kupujem kupio bi Gigabyte opet (razlika u ceni izmedju njega i Asus modela u kartama koje kupujem je skoro 70-80e)jer mi se desava da mi klokovana karta posle sat vremena igranja ne dodje ni do 50C. Obicno je oko 55C. Ali opet sam juce igrao KLane and Lynch ona je bila 49C dok sam stigao da uplaim hardwaremonitor, a nije bio fan ujkljucen i nijedan ventilator ne hladi grafiku nema ono na stranici i ostalo koji hlade grafiku. U idlu je videla i 36C klokovana. Da ne poveruje covek. A grejanje u kuci mi je mogu u kratkim rukavima da se setam. E sada u testovima ide i do 65C ako ne pojacam ventilator na 30% bar ali ovako je OK.

Verujem da bi neko strucan njoj menjanjem BIOS nabio fini klok.

Poslednja izmena:
Kako li je ljudima tj sa 70% koji ne posecuju forume koji kupe kartu i pikaju. Za sve to vre3me na PC Berzi na drugim temam ovog foruma neprestano ljudima koji kupuju jeftinije gamerske knfiguracije idu saveti 6850-6850 klokovana kao 6870 i ostalo. Skoro kao 460 a jeftinija,...
E to me nervira. Da li ce ti novi dobiti novu seriju ili nece, bice kjako ih prodavac proceni, ako pomisli da je neko laik i ko nece da uzme baseball palicu u ruke dobice defektnu, ako propvale da pita ozbiljnija pitanja dobice noviju seriju.

I svi koji imamo defektne karte posaljemo nazad u radnju istog dana, kako bi resili problem odjednom . Dan pre slanja da se izvrsi pritisak na servis, znaci da se tacno objasni cinjenicno stanje i da se ostavi jasna i nedvosmislena poruka da karta ne valja.
Mislim da je ovo najbolje resenje i da ce morati da resi problem. Napominjem da je problem sa priznavanjem u servisu, ne u radnjama.
Mada sam dobio jasno obecanje iz servisa da ce se problem resiti. Evo juce mi se desila anomalija sa kursorom o kojoj je pricao Willy. Dan pre toga mi se karta skuca u MOH-u. Jednosatvno necu vise da stresiram i maltretiram kompletan Set Up zbog defektne grafike.
Ako ovo ne uspe idemo na krajnje resenje tj. postepenu Radikalizaciju do ispunjenja cilja.
Ja se nadam da ce sve biti po dogovoru, i da ce proci bez problema.
Kartu saljem na zamenu, dan posle Bozica.
Pozz

OVde ima 5-6 ljudi sa defektnim kartama. Nije problem, trebalo bi da nam zamene karte, problem je u čekanju. Na koliko se puta odnosi ono pravilo 45 dana? 10+35 dana ili i sledeći put mogu da je zadržavaju svih 45 dana?

Opet napominjem, Gigabyte me je uveravao da će se kartice zameniti nakon ng, nadam se da će tako i biti.

Meni sve testove prolazi, i 3dmark11, i crysis ali original, a warhead nikako cim dodjem do zaledjenog ostrva, puf ugasi se monitor, mada sam jedva nasao krek da dodjem dotle, sa ostalim krekovima puf odmah u startu, kad bih imao original warhead i kad bih isto pukao, mogao bih se zapitati da li je karta defektna zbog jedne igre, ovako???

Meni puca 3d mark, puca mi moha, baguje mi kursor u windowsu i ne radi mi ORIGINAL warhead koji sam kupio u metrou za 1k dinara!

Evo sad ću da okačim snimak anomalija...

Kupim novu kartu - prodam staru, posle 10 dana - karta se ispostavi falična. Ide RMA - koja ko zna kako će proći - i čekanje - ako ne zoveš i ne znaš zakon, uglavnom ćeš čekati skoro pun rok. Da ne kažem da niko neće spomenuti povrat novca, odnosno da te pita za opcije itd... I šta ja da radim dok čekam na RMA? Mada, ja sam dobio nov nereferentan 6870 posle 12 dana - tako da ne mogu da se žalim. Pohvale za Emmi i Alti ovaj put. Ovo pišem zato što sam već prolazio svakako s reklamacijama. Još ako mu pošalju nazad kartu koja je neispravna, ne samo s određenim problemom - čini mi se da Villy ima takvu - ostale imaju problem u Crysisu, ali nisu pravile BSOD i pucanje u 3dMarku - njegova zabada svuda, šta da čovek misli i oseća?

Poslednja izmena:
Ma ljudi sta vam je??? Kakva pitanja vi postavljaate stavite na manju rezoluciju u kojoj bi trebala da melje samo grafika. Pogledajte da li ljudi sa drugim kartama prelaze taj deo i gotovo. Treba pogledati sta se desava tada jer to neki extremno zahtevan deo za grafiku ili sta??? Samo to je dovoljno, da pogledate da li drugim slabijim grafikama radi taj deo. A i kada je extremno slaba nece da bezi iz igrice nego ce da se muci i da sporo ide ili da cursor leluja po ekranu da ne mozes da potrefis nista.

O ovome sto kaze da ne zavrsava 3d Mark da nece da odradi i napise score i da ne rade dve tri origtinal igrice ne treba razgovarati. Ja new znam da li postoji neko ko sme da kaze da je ta karta ispravna.
Mozda je to novi potez firmi, provalili nacin da grafike rade samo u originbal igricama. Jos ce graficke karte da nas nateraju da pokjupujemo originale da vidimo da li su ispravne.
Ne znam u meni vlada misljenje da sa najacim grafikama iz cele serije to ne smeju da urade.
I pravilo nikada ali nikada ne leteti da imas cim stignu. Ja mogu da prodam moju i da dodam malo kesa i uzmem 6970 i da mi ne radi da se ubijem odmah. A sobzirom da bi menjao jednu kartu na kojoj jos ne postoji ono sto kochi za drugu kartu na kojoj jos ne postoji ono sto kochi bio bi lud i takvca neka kaazna bi usledila garant.

Ako ce da zamene super, problem resen. Znaju sta je sa karticama nema sanse da neko izvoljeva nego gomili ne valja ne znam sta cekaju. Ajde praznici su Nova, Bozic, Pravoslavna ali zna se gde je tim kartama mesto u topionici za limenke. A vama nove ispravne, izvinjenje i gotovo. Izgledalo bi svi zadovoljni ali nije tako jer strah i sumnja u firmu koja ih je proizvela ne odlazi sa novim ispravnim kartama. Da je firma kako treba trebala bi da podeli 6870 svima onim iscimanim koji su cekali i preziveli sve to. Ali to zavisi od samog Gigabyta, ne bi propao zbog toga. A to bi bio jedini nacin da ti ljudi ja mislim kupe opet Gigabyte.

Poslednja izmena:
Anomalije part I

[YOUTUBE]XO78wDq7gTM[/YOUTUBE]

Villi ... .ta anomalija kod sata .... i ja sam je imao ali mislim da nije vezana za neispravnost grafike ..... naime primetio sam da mi je to radilo kad ukljucim AB ..... i drndam napone ..... pa oinda nestane posle restarta kompa i slicno ....

Sacekao sam novu verziju ..... drajvera i AB i sad sve radi odlicno nema vise tog treperenja misa 10.12 drajveri i beta 5 AB

do duse to je jedini "problem" koj sam imao ....

Ajde da vidimo 3dmarka:D dobra rezija:)

Pa pazi meni se dešava i kad uljučim tv karticu i kad skorlujem po forumu i nakon odigrane partije WOTa. Dešava se i poc elom ekranu, sad pravim klip o tome. Drajveri su najnoviji, ništa nije radilo od zahtevnih grafičkih programa. Slike mi dobijaju kockice kad skorlujem, menjao sam memoriju, ali isto. Problem je samo što se to ne dešava non stop, nego jedanput od 5 puta npr, ali to ne znači da je 4 puta kartic aispravna, pa peti put bug. Sapphire toxic radi bez problema kao ZMAJ! Niti jedan zaglup, niti zakucavanje igre, niti anomalije! KARTICA JE FUCKED UP!

EDIT: Uostalom niti sam drndao napone, niti bilo šta klokovao. Skrolujem bre po benchu, linije se pretvaraju u kockice i vidim deformacije objekata po ekranu...

Poslednja izmena:
Prikupi dokaze pa u servis sa sve snimcima:) ovo lici na neispravnu memoriju na kartici.

Nazad
Vrh Dno