Šta je novo?

AMD Radeon 6950/6970 Thread

ovo su cene trenutno kod nas: 6950.... gtx570
...a ove cene ce ukoro biti i kod nas:6950

Pa razlika je po ovome 38evra :) a ne 50e a verovatno ni jedne ni druge nema na stanju:D
E sad ako AMD spusti cenu jos onda se situacija menja trenutno je ipak bolja GTX570 kad se sve uzme u obzir (OC domet i td..);)

Sve je to lepo i jedino na taj nacin AMD moze da parira.Obaranjem cena moze da ostane na trzistu.
Tako ce se kartice po cenovnom rangu i klasificirati..Performanse shodno ceni i kvalitetu.
No postavlja se pitanje sta ce se desiti kada izadje GTX560?
Kartica nece biti vise od 200-250 eur a bice za sigurno jako blizu 6950 u performansama sto je opet stavlja u nepovoljnu poziciju!
Da li ce tad biti isplatljivije dati 50 eur za 2 fps-a? :d
Tad ce svaka serija biti odvojena za sebe..:eyebrows:

Pa razlika je po ovome 38evra :) a ne 50e a verovatno ni jedne ni druge nema na stanju:D
E sad ako AMD spusti cenu jos onda se situacija menja trenutno je ipak bolja GTX570 kad se sve uzme u obzir (OC domet i td..);)

po meni bi bila bolja da se treba dati za nju manje para, a ne vise... posto je razlika u perf. nevidljiva za ljudsko oko...
E sad ima nas svakakvih, pa odatle i razlicita misljenja i shvatanja...

Poslednja izmena:
po meni bi bila bolja da se treba dati za nju manje para, a ne vise... posto je razlika u perf. nevidljiva za ljudsko oko...
E sad ima nas svakakvih, pa odatle i razlicita misljenja i shvatanja...

Sta onda kazes za 6970 kad ti je GTX570 neisplativ;)
I veruj mi kad se obadve na maks naklokuju razlika je veoma vidljiva:)

@PCBeast

Za tebe vazi isto sto i za Zeljka. Pozvan si da dodjes da se uveris u verodostojnost. To sto si u Loznici nije problem, u svakom vecem gradu imamo po jednog momka koji ti moze doneti graficke karte na ruke. Mada ti prozivas, ti treba da dodjes i uveris se sam...

Sta onda kazes za 6970 kad ti je GTX570 neisplativ;)
I veruj mi kad se obadve na maks naklokuju razlika je veoma vidljiva:)
gpuz_oc.gif
gpuz_oc.gif

perf_oc.gif
perf_oc.gif

^ovde se ne bi videla razlika 100%... cak i za FPS je tih 10 fpsa neprimetno, tj. 135 naspram 145
6950.....The actual 3D performance gained from overclocking is 11.3%.
gtx570....The actual 3D performance gained from overclocking is 16.1%.

...primer za neki nabudzeni buduci RPG(mozda The Witcher II, mada sumljam da ce biti tako zahtevan)...znaci ono sto je islo na 50fps kod 6950 ide na 56fps(11.3%) , a na gtx 570 ide sa 53fps na 61fps(16.1%)...
Kad se obe naklokuju razlika je opet po meni zanemariva...

Poslednja izmena:
Ako mi stigne procesor do kraja godine DAS i ja ćemo napraviti uporedni review GTX570 vs HD6950 i to u stock vs OC varijanti ;)

Hose li biti malo testiranja u eyefinity-u?:) , nigde ne mogu da nadjem krsteno poredjenje, u svakom testu nabudze AA i koriste 3x fullhd monitore.

Poslednja izmena:
@Uruk: vidi ovako:

perfrel_1920.gif

perfrel_1920.gif

HD6900-87.jpg

Znaci pricamo o proseku koliko su karte brze, a ne u jednoj igri koju ti odaberes ;)

Niko ne tvrdi da je GTX 570 mnogo brza od 6950, brza je ~10%. Sa cenama od 28000 i 32000 i jedna i druga su dobre kupovine, pa ko sta voli ;)

@PCBeast

Za tebe vazi isto sto i za Zeljka. Pozvan si da dodjes da se uveris u verodostojnost. To sto si u Loznici nije problem, u svakom vecem gradu imamo po jednog momka koji ti moze doneti graficke karte na ruke. Mada ti prozivas, ti treba da dodjes i uveris se sam...

Ok posaljite grafe i odradicu detaljan review.
Taman da vam se prikljucim zajednici;)

Djaba mu govoris neslusa uvatio se jedne igre (ako nju samo igras obavezno kupi 6950:D) a inace GTX570 je brza tu negde koliko je i skuplja:)

@PCBeast

PCBeast da odemo i da mu konfiskujemo obe kartice? :p
povedemo jos par njih za svaki slucaj ako bude namestao rezultate ;)

@Uruk: vidi ovako:

Niko ne tvrdi da je GTX 570 mnogo brza od 6950, brza je ~10%. Sa cenama od 28000 i 32000 i jedna i druga su dobre kupovine, pa ko sta voli ;)

...to sve vreme i govorim... Zasto bi neko platio vise za neprimetnu razliku... u igrama se tih 10% ne primeti.
Istu stvar sam govorio i kad je izasla 6870 u odnosu na gtx460... Kad se obe naklokuju razlika se ne primeti(osim u poenima nekih sintetickih testova), a skuplja je 2-3k dinzi...
Cak i sa ovih 2gb memare amd je povecao min. fps...

Poslednja izmena:

Sto se mene tice mogu i sam da idem,ne treba mi podrska :D
Salim se,postujemo nase kolege..Evo ponudili su se za saradnju pa cemo videti sta ce iz toga da se izrodi;)

Sve je to lepo i jedino na taj nacin AMD moze da parira.Obaranjem cena moze da ostane na trzistu.
Tako ce se kartice po cenovnom rangu i klasificirati..Performanse shodno ceni i kvalitetu.
No postavlja se pitanje sta ce se desiti kada izadje GTX560?
Kartica nece biti vise od 200-250 eur a bice za sigurno jako blizu 6950 u performansama sto je opet stavlja u nepovoljnu poziciju!
Da li ce tad biti isplatljivije dati 50 eur za 2 fps-a? :d
Tad ce svaka serija biti odvojena za sebe..:eyebrows:

E sad kad bi baba imala ..... bila bi deda.Uvek ce ati biti jeftiniji mada je mogo da napravi najbrzu kartu, Ali kako bi onda bio najeftiniji i najprodavaniji??? Razmisli malo pozdrav. :wave:

E sad kad bi baba imala ..... bila bi deda.Uvek ce ati biti jeftiniji mada je mogo da napravi najbrzu kartu, Ali kako bi onda bio najeftiniji i najprodavaniji??? Razmisli malo pozdrav. :wave:

Smesna konstatacija, neko ko je objektvan videt ce da i NV i ATI imaju iste cene srazmerno pozicijama na trzistu.... tako je uvek bilo cak sta vise generalno NV brze obara cene ali to pravilo ne vazi uvek... ono zavisi jos od lagera istih i planom da se ide na quantitet ili profit sa manjim obrtom..

Nisam skoro cuo smesniju izjavu..Bar si me nasmejao..:d

A to mogao bi da napravi najbrzu kartu ali nije hteo i slicne budalastine zaobidjite.Mnogo je bre neozbiljno.Stvarno je ovaj forum izgubio svaki nivo zbog ovakvih komentara.Prevazilazi sve granice,cak i one decije:S:
Razumem i fanbojizam ali ovo vise nema smisla,nema ni trunke realnosti!

da li bi mogli driveri da se ispeglaju toliko da 6970 brza od 570????

Poslednja izmena:
da li bi mogli driveri da se ispeglaju toliko da 6970 brza od 570????

Uluda trka i NV debelo kasni sa izbacivanje performance drivera... na primer GTX460 ima lose iskoriscenje GPU u nekim igrama, verovatno i gtx570 tako da i ATI napravi veci pomak to ceka i fermi kartice

Mozete samo da izadjete iz stana na cudan nacin :D

Sto se mene tice mogu i sam da idem,ne treba mi podrska :D
Salim se,postujemo nase kolege..Evo ponudili su se za saradnju pa cemo videti sta ce iz toga da se izrodi;)

Kao sto rekoh, posto prozivas bez razloga, sedi u kola, sta god, dodji, pa cemo da testiramo sta god zelis... Da ti saljem kartu, NOOOT!!!
Budala jesam, al' pajser nisam.
Mozes i harmoniku da poteras da zapevamo :D

Poslednja izmena:
Pa zamisli, samo nemoj da editujes post. :D

Uvek se neko nadao da ce ATI uraditi bolje, sada mi je vec vise smesno. Kada sam pre mesec dana gledao forum b ila je prica da NVidia vise nije konkurencija ATI-ju uopste.
Sada je totaln o obratno. Ja cu eto sledecu kartu za 2 godine obecao sam sebi probati najacu dostupnu Nvidia da je normalna karta nista tipa Mars ili slicno. Kao sada 580. Da vidim i ja to cudo od Nvidie.

Uvek se neko nadao da ce ATI uraditi bolje, sada mi je vec vise smesno. Kada sam pre mesec dana gledao forum b ila je prica da NVidia vise nije konkurencija ATI-ju uopste.
Sada je totaln o obratno. Ja cu eto sledecu kartu za 2 godine obecao sam sebi probati najacu dostupnu Nvidia da je normalna karta nista tipa Mars ili slicno. Kao sada 580. Da vidim i ja to cudo od Nvidie.

Razocaraces se kad vidis Antilles ako kupis 580 :D Ovo nije najjace sto ATI (AMD) ima da ponudi, gledaj na Cayman kao poboljsan Cypress sa mnogo boljim geometrijskim performansama (teselacija, boljka Cypress-a).

Antilles ce biti pravi GPU za takve koji traze najajce.

Nisam skoro cuo smesniju izjavu..Bar si me nasmejao..:d

Sta je smesno, pa amd ce verovatno i izbaciti najbrzu kartu 6990 :smoke: .

Mogao bih da izvrtim par igara. Monitora imam, samo moram adapter da nabavim (koji nisam na vreme kupio jer sa mislio da ću ići na GTX570).

Sto se tice adaptera, zanima me da li uz tvoj 6950 stize mini dp to dp, i kako to radi? naravno ako bude prilike, jer po netu ljudi imaju malo problema kad se ubaci taj pasivni medju-adapter... sto se tice igara, voleo bih da vidim crysis na high, 5040x1050, kao neko merilo sirove snage :), itd.

Sto AMD zabrlja sa single gpu, popravi sa dual:)
mada sad i Nvidia "sprema" dual gpu kartu, tako da...

Vrh Dno