Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Ima li neko srpsko englesko srpski recnik, tj. Program. Ako moze uputstvo gde skinuti

Da bi instalirao novi build, moras da stavis novi recovery. Sa njim izmedju ostalog mozes da napravis i vratis image kompletnog systema, tako da ako ti se neki rom ne svidja ili ne radi bas najbolje samo vratis stari i to je to. Isto kao sa Norton Ghost na PC-u.
1.6.3.3 ti je u sustini isto kao i fabricki rom.
Sa Froyo 2.x situacija je dosta drugacija. Em sto brze radi, em sto moze da instalira gomilu igara i programa koje ne mozes da instaliras na 1.6.3.3.
Jedini, ali jedini problem je taj sto u video modu, kada se snima neka svetla povrsina (nebo, sijalica....) na tom mestu se pojave sive jednolicne povrsine.
Zato u foto modu mozes da stelis takve zayebancije, kao na profi aparatima.
Ono uputsvo sto je Bane pisao je malo zastarelo. Imas desetak stranica u nazad uputstvo. Ja sam postavio.

Za pocetak skini Android SDK i USB driver (za i7500 :))
---

Ako kamera ne radi kako treba, onda mi Froyo baš nešto i ne koristi. Igre mi nisu potrebne. Dovoljan mi je neki sudoku kada baš moram da prekratim vreme, a to mi radi i sada na Cupcakeu. Mislim da ću za početak probati jednu krofnu dok Froyo konačno ne bude smućkan kako treba.
Znači ostaje dilema 1.6.3.3 ili 1.6.3.4.
USB driver sam instalirao sa diska koji je došao uz telefon. Treba li da jurim neki drugi?
Telefon mi do sada nije rutovan. Trebali to prvo da uradim ili će se to odraditi automatski sa stavljanjem novog OSa?
Debrendiranje? Da li će se to "desiti" prilikom stavljanja novog OSa?
Da li i šta sve treba da bekapujem od sadašnjeg operativnog sistema (ne mislim na svoje lične podatke i programe koje sam ja instalirao), za slučaj da ga moram nositi na garanciju? Ne mislim zbog ovog čačkanja, nego uopšte u narednih godinu i ne znam koliko mi još traje garancija.

Ako bas hoces da stavis 1.6.3.x, stavi verziju 1.6.3.3.

Nije da "baš hoću" 1.6.3.x nego želim verziju koja radi kako treba, a ne da joj ne radi ovo, koči ono, a pogotovo ako foto aparat ne radi. Ako je to neka verzija 2.x ili ovaj nightly build (GAOSP-2-12132010-NIGHTLY) koji mi Djikile preporučuje, odlično, ako je to neki 1.6.3.x za sada mi je opet odlično, barem dok se ne pojavi neka v2.x koja radi kako treba.

Kazem ti, ako hoces da ti 100% sve radi onda stavi 1.6.3.3 (nije to onaj gornji link koji si dobio kao preporuku)
Na 2.2 sve radi brze, foto aparat radi odlicno, samo video mod malo zeza. Znaci kad snimas filmice, imaces sive fleke gde je jako belo)
Kucaj u googletu Drakaz 1.6.3.3 download, pa ce ti izbaciti link ka tom rom-u
---

Kazem ti, ako hoces da ti 100% sve radi onda stavi 1.6.3.3 (nije to onaj gornji link koji si dobio kao preporuku)
Na 2.2 sve radi brze, foto aparat radi odlicno, samo video mod malo zeza. Znaci kad snimas filmice, imaces sive fleke gde je jako belo)
Kucaj u googletu Drakaz 1.6.3.3 download, pa ce ti izbaciti link ka tom rom-u
---

OK. Hvala. Inače već sam skinuo i 1.6.3.3. i 1.6.3.4. i recovery 6.5.1(poslednji).
A ako rešim da stavim 2.2, koji onda? Taj koji je Đikile rekao ili...?

Sada samo da nađem vremena jedan dan, pa to da odradim. Mada, sada pred NG plašim se da će slobodno vreme biti samo mislena imenica.

Kad stavis novi recovery, dobijas mogucnost da na jednoj od ponudjene 4 pozicije snimis image kompletnog systema. Znaci instaliras 1.6.3.3, instaliras programe i igre po zelji, namestis ga kako ti odgovara. Resetujes telefon u recovery mod i odradis backup trenutnog roma (nandroid backup).
Sada instaliras recimo taj 1312 Nigh Build, i na njemu sve instaliras i sredis, vidis kako ti se svidja.
Odes opet u Recovery i odradis backup ovog novog builda, ali na poziciju 2 (imas ponudjene 4 pozicije za backup - na prvoj je onaj 1.6.3.3)
E sad kad imas oba Rom-a namestena i backup-ovana, na tebi je da izaberes koji ces da koristis i prostim vracanjem jednog od ova dva roma jednostavno i brzo mozes da ih koristis (nandroid restore).

Kad stavis novi recovery, dobijas mogucnost da na jednoj od ponudjene 4 pozicije snimis image kompletnog systema. Znaci instaliras 1.6.3.3, instaliras programe i igre po zelji, namestis ga kako ti odgovara. Resetujes telefon u recovery mod i odradis backup trenutnog roma (nandroid backup).
Sada instaliras recimo taj 1312 Nigh Build, i na njemu sve instaliras i sredis, vidis kako ti se svidja.
Odes opet u Recovery i odradis backup ovog novog builda, ali na poziciju 2 (imas ponudjene 4 pozicije za backup - na prvoj je onaj 1.6.3.3)
E sad kad imas oba Rom-a namestena i backup-ovana, na tebi je da izaberes koji ces da koristis i prostim vracanjem jednog od ova dva roma jednostavno i brzo mozes da ih koristis (nandroid restore).

Odlično. Hvala.
Da li bih tako mogao prvo da bekapujem i trenutni sistem?

I možeš li mi (ti ili iko drugi) pojasniti i ovo?

USB driver sam instalirao sa diska koji je došao uz telefon. Treba li da jurim neki drugi?
Telefon mi do sada nije rutovan. Trebali to prvo da uradim ili će se to odraditi automatski sa stavljanjem novog OSa?
Debrendiranje? Da li će se to "desiti" prilikom stavljanja novog OSa?
Da li i šta sve treba da bekapujem od sadašnjeg operativnog sistema (ne mislim na svoje lične podatke i programe koje sam ja instalirao), za slučaj da ga moram nositi na garanciju? Ne mislim zbog ovog čačkanja, nego uopšte u narednih godinu i ne znam koliko mi još traje garancija.

Pozdrav drustvo. Ovo je moj prvi post ovde, mada vas pratim vec duze vreme :) Naime, zanima me da li je neko imao problema sa ovim telefonom i igo navigacijom. Kada je pokrenem bas mi jako secka, toliko da je nije moguce pratiti. Instalirao sam galaxo rom. Nadam se da ce mi neko pomoci, posto sam do sada koristio ndrive, i kako sam instalirao ovaj rom ndrive nece da me locira putem satelita. Ne znam o cemu se radi.

Hvala unapred ;)

Secka,jer telefon nema dovoljno memorije,ali nije strasno,to secka dok se podesava i dok udjes u program pa recimo pretrazujes adresu na koji zelic ici,dok recimo ndrive ne secka.e sad zastp ti se to desilo neznam,probaj da ubacis gaosp neki rom 2.2.Evo sad je izasao ovaj bulild 3 verzija.Gore iznad tvog posta imas link i skini.I skines ovaj ultralight gaosp
http://obihoernchen.androidcodex.com/downloads/index.php?dir=GAOSP+Gapps+Light/
Prebaci na karticu,iz reovery odradi wipe itd....u ostalom ima ovda pa bezmalo na svakoj 4 strani upustv za ubacivannje

Zdravo forumasi, evo i ja sam odlucio da uradim update na v2.2, pa me par sitnica interesuje.
Jel radi Bluetuth, jel mogu odraditi nadogradnju bez memori kartice, ne mislim kupovati jer mi dovoljna ova njegova memorija, u sustitini sta ne radi kako treba na ovoj 2.2 verziji, osim ovo za video mod sto brlja kod svijetlih povrsina?
Kod mene je v1.6 updateovao preko New_PC_Studio-a.

Upustvo na prije nekoliko stranica sto je Hektor napisao je Jel dovoljno da se shvati da se samostalno ovo odradi?
Ako nije problem jos samo linkovi koji su mi potrebni ako nije problem, ili nazivi koji su po vama najbolji tih programa.

Hvala!

Pozdrav drustvo. Ovo je moj prvi post ovde, mada vas pratim vec duze vreme :) Naime, zanima me da li je neko imao problema sa ovim telefonom i igo navigacijom. Kada je pokrenem bas mi jako secka, toliko da je nije moguce pratiti. Instalirao sam galaxo rom. Nadam se da ce mi neko pomoci, posto sam do sada koristio ndrive, i kako sam instalirao ovaj rom ndrive nece da me locira putem satelita. Ne znam o cemu se radi.

Hvala unapred ;)

Ja sam koristio iGo i nisam imao skoro nikakvih problema. Imao sam i Navigon, ali mi se iGo više svideo kako radi. Jedini problem mi je ponekad bilo hvatanje signala od satelita. Pogotovo u uskim uličicama sa visokim zgradama u Pešti ili u vožnji na autoputu, ali mislim da je to i razumljivo i do GPS čipa, a ne do navigacionog softvera. Mada mi deluje da je Navigon bio "sitničav" po tom pitanju. Doduše što se hvatanja GSP signala tiče mislim da je i7500 malo lošiji po tom pitanju. Meni nema šanse da signal uhvati u sobi dok ga je drugar sa Nokiom bez problema hvatao.
No, što se seckanja tiče nisam imao baš nikakvih problema. Treba mu vremena da se učita, ali posle toga je radio ko bombona. Doduše i dalje imam fabrički android 1.5 CupCake, Hektor ili PJ će možda znati da li je za ovu priču to bitno.

Zdravo forumasi, evo i ja sam odlucio da uradim update na v2.2, pa me par sitnica interesuje.
Jel radi Bluetuth, jel mogu odraditi nadogradnju bez memori kartice, ne mislim kupovati jer mi dovoljna ova njegova memorija, u sustitini sta ne radi kako treba na ovoj 2.2 verziji, osim ovo za video mod sto brlja kod svijetlih povrsina?
Kod mene je v1.6 updateovao preko New_PC_Studio-a.

Upustvo na prije nekoliko stranica sto je Hektor napisao je Jel dovoljno da se shvati da se samostalno ovo odradi?
Ako nije problem jos samo linkovi koji su mi potrebni ako nije problem, ili nazivi koji su po vama najbolji tih programa.

Hvala!

Možda za svaki slučaj ne bi bilo loše da pogledaš i BaneR tutorijal na sedmoj strani ove teme. Možda su neke stvari detaljnije objašnjene. Doduše Hektor tvrdi da je malo zastareo, pa vidi...

instalirao sam bulild 3 verziju i dalje isti problem. Mozda je malcice brzi ali secka i dalje. Sada cu da ga testiram u voznji. Ako neko ima jos neki savet, bio bih mu zahvalan

Hvala!
Nema tu sta koji je najbolji :)
Koristis one koje moras da iskoristis :)

Recovery skini odavde: http://www.drakaz.com/download/
Android SDK http://dl.google.com/android/android-sdk_r08-windows.zip
gapps skini ovde, recimo http://www.general-search.net/fileinfo/15524168
Nigh Build skini odavde http://code.google.com/p/gaosp/downloads/list

Nadji uputstvo par strana unazad, pa polako kreni, ako negde zapne, javi ovde.
Inace NE treba ti dodatna memorijska za ovu akrobaciju :)
Srecno!
---

Posto nisam nista radio sa mob tj. negdje sam procitao da mu se nesto treba uraditi (nisam siguran jel rutovan), ako mu je orginalni software, da bi se mogao staviti novi, tj 2.2, ili cese to uraditi u nekom od koraka u tvom turorijalu???

Jel treba nesto ukljuciti USB debugging, ili je svejedno sta je tamo ukljuceno, ili treba samo usb mass storege???

jel radi BT????

Tokom citanja primjetio sam da je nabolji ovaj 1213, mada ja evo skidam ovaj zadnji, tako koji bi ste mi preporucili?

Hvala jos jednom :)

Poslednja izmena:
Posto nisam nista radio sa mob tj. negdje sam procitao da mu se nesto treba uraditi (nisam siguran jel rutovan), ako mu je orginalni software, da bi se mogao staviti novi, tj 2.2, ili cese to uraditi u nekom od koraka u tvom turorijalu???

Jel treba nesto ukljuciti USB debugging, ili je svejedno sta je tamo ukljuceno, ili treba samo usb mass storege???

jel radi BT????

Tokom citanja primjetio sam da je nabolji ovaj 1213, mada ja evo skidam ovaj zadnji, tako koji bi ste mi preporucili?

Bilo ko????

Koliko sam shvatio iz BaneRovog tutorijala root se radi tj enable-uje iz novog recovery-ija koji stavljaš pre svega ostalog. Takođe mi deluje da root nije obavezno uraditi da bi stavio novi OS, nego se iz recoverija može po želji uključivati i isključivati. Nadam se da ne grešim. Mogao bi da se javi neko stručniji i ovo potvrdi.

jel radi BT????

BT radi na svim verzijama OSa od fabričke, osim ako ne nekim ranijim build-ovima Froya to nisu zeznuli, ali na ovima koje preporučuju radi.

Poslednja izmena:
Hektore, kaži mi za drajvere. Da li su dobri oni sa CDa koji sam dobio uz telefon ili treba skinuti neke druge? Pitam jer mi onaj PC studio koji sam dobio na istom CDu ni posle instaliranja drajvera neće da prepozna telefon. Inače windows mi bez problema vidi "onih 8GB" u telefonu, tj. dve particije, ali može da pristupi samo onoj drugoj, većoj od nekih 6GB

I da li prilikom koraka 4 i 5 treba da mi je startovan Android SDK?

I posle kog koraka otkačinjem telefon sa kompa? 4,5,7,...,10,11?

Baci u djubre taj CD sa PC studiom :) To nikom ne radi. Skini sa neta USB drajvere. Ne moras da otkacinjes telefon. Moze sve vreme da bude prikacen, to nema nikakve veze....

Hektor prijatelju ne mogu cak ni da ga prodam jer niko nece da kupi telefon kome ne radi EXTERNA SD kartica:wall:bez obzira sto ima svoja 6 i nesto GB.Ubacio sam cak i ovaj Android 2.2.1 NIGHTBUILD FROYO:banana:i sve radi besprekorno i brze,ali opet ostaje ono ali:mad:...Kada kroz Recovery pokusam da>kao sto si rekao FORMAT external sd swap+fat32 kaze ERROR i jebg. ne znam vise,u servisu sam nosio u BK mobil ali kaze ne zna kako da vrati u fabricki build i tako bas sam se razocarao jebg.POZDRAV!!!:bottle:
Check Asda Offers and Aldi Offers.

Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno