Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

Konačno sam sve sredio za doček, ostalo mi samo da nesto malo sutra pospremam, pa rekoh da brikujem telefon... :wall:

Kupio sam devojci poklon za NG, danas sam konačno dogovorio gde ću za doček, jelka mi svetluca pored kompa, konačno ukrašena kako treba... I eto zamalo da pod njom nađem skupoceno parče cigle... :mad:
Nadam se da je umalo, da nije skroz... Daje neke znake života, izgleda da je samo resetovan (kao da sam mu odradio factory reset)... Ali da krenem iz početka...

Odradih ja korake iz 1-4 Hektorovog uputstva...
Ukucah mu "fastboot flash recovery recovery.img" i desi se jedno veliko ništa. Samo mi se u command promptu pojavi putanja direktorijuma u kojem sam da mogu da kucam novu komandu. Gledam šta ću, rekoh ajde da nastavim dalje.
Ugasih fon, startovah ga u fastboot modu, kada mi odjednom komp prijavljuje "found new hardver" i traži da instaliram drajvere, a instalirao sam ih već. Probah ja ponovo, pokažem wizardu gde da ih traži, međutim javi mi da nije uspeo da ih instalira...
I nastavih ja tu dalje...
Ugashi ponovo fon, startovah ga u recovery modu, kad mi se na telefonovom ekranu pojavi sličica telefona, a pored nje veliki trougao sa uzvičnikom u njemu i ništa se ne dešava...
I ništa se ne dešava...
I ništa se ne dešava...
I ništa se ne dešava...
I reših ja da ugasim komp, otkačih telefon, ali znak i dalje na njemu i ne reaguje ni na jedno dugme.. Već sam hteo da mu izvadim bateriju, ali onda je konačno nestao znak i upalio sam telefon, ali izgleda "kao da sam mu odradio factory reset".
Sada pokušavam da mu podesim APNove, pa da instaliram Astra sa marketa, a zatim da mu probam vratiti podatke sa MyBackup-om...

Konačno sam sve sredio za doček, ostalo mi samo da nesto malo sutra pospremam, pa rekoh da brikujem telefon... :wall:

Kupio sam devojci poklon za NG, danas sam konačno dogovorio gde ću za doček, jelka mi svetluca pored kompa, konačno ukrašena kako treba... I eto zamalo da pod njom nađem skupoceno parče cigle... :mad:
Nadam se da je umalo, da nije skroz... Daje neke znake života, izgleda da je samo resetovan (kao da sam mu odradio factory reset)... Ali da krenem iz početka...

Odradih ja korake iz 1-4 Hektorovog uputstva...
Ukucah mu "fastboot flash recovery recovery.img" i desi se jedno veliko ništa. Samo mi se u command promptu pojavi putanja direktorijuma u kojem sam da mogu da kucam novu komandu. Gledam šta ću, rekoh ajde da nastavim dalje.
Ugasih fon, startovah ga u fastboot modu, kada mi odjednom komp prijavljuje "found new hardver" i traži da instaliram drajvere, a instalirao sam ih već. Probah ja ponovo, pokažem wizardu gde da ih traži, međutim javi mi da nije uspeo da ih instalira...
I nastavih ja tu dalje...
Ugashi ponovo fon, startovah ga u recovery modu, kad mi se na telefonovom ekranu pojavi sličica telefona, a pored nje veliki trougao sa uzvičnikom u njemu i ništa se ne dešava...
I ništa se ne dešava...
I ništa se ne dešava...
I ništa se ne dešava...
I reših ja da ugasim komp, otkačih telefon, ali znak i dalje na njemu i ne reaguje ni na jedno dugme.. Već sam hteo da mu izvadim bateriju, ali onda je konačno nestao znak i upalio sam telefon, ali izgleda "kao da sam mu odradio factory reset".
Sada pokušavam da mu podesim APNove, pa da instaliram Astra sa marketa, a zatim da mu probam vratiti podatke sa MyBackup-om...

mislim da si samo odradio factory reset, nista strasno, meni se pojavio isto tako trougao, kad sam usao u recovery al mi je bio onaj standardni recovery sto vec bude u njemu, a trougla sam se rijesio, tj resetovao sam mob kad sam kliknuo par puta ovo dugme iznad dugmeta gdje se javljas.

Cekaj, da li ti se pojavi ono "waiting for devices...." kada u command promptu ukucas komandu "fastboot flash....itd" ?
Da li si ubacio recovery.img iz recovery arhive u AndroidSDK tools direktorijum? Cini mi se kao da nisi posto ti se nije nista desilo kada si otkucao fastboot flash... u command promptu.
Da li si pre kucanja fastboot flash.... "otisao" do direktorijuma tools u androidSDK folderu sa komandom CD. Znaci ako si androidSDK otpakovao na C:\ onda bi trebalo da otkucas "cd..", pa opet "cd.." da bi u Cmd-u dosao do "c"\>", e sad otkucas "cd androidSDK/tools" i sada bi u command promptu trabalo da stoji "c:\androidsdk\tools>" e tek sada upises "fastboot flash...."
Koji OS koristis ? Da nije slucajno neki x64. Ako jeste i ja imam slican problem kao i ti sa instaliranim USB drajverima.
Naime instalirao sam ih regularno, ali komp prijavi novi hardver (kao da nisam instalirao drajvere, a jesam) i onda moram u roku od 15sec (to pise na nekoliko mesta na net-u) nadjem te drajvere i da ih iz device menagera ponovo instaliram (opisao sam ovaj postupak u ovoj temi, ranije)

evo nasao sam u opisu na ovoj strani: http://www.androidwiki.de/easy-guide-to-updating-to-galaxo.html

"When I tried to do so, it wouldn’t do anything. It would wait for the device, then my Galaxy would boot normally. To solve this, open the device manager on your computer and turn the Galaxy off again. You are going to boot into fastboot mode again, but you’ll have about 15 seconds to check the device manager (open it beforehand), and see if there’s a new device that needs drivers. My was something like Android 1.0 (with a yellow exclamation mark, meaning that there are no drivers). You’ll do the exact same thing as you did with the ADB driver, using the exact same driver (right click the unknown device, update the driver, select from a list, next, Have disk, Browser, then find the same “android_usb.inf”. Check the beginning of the guide if you don’t remember what to do.) You’ll need to do this during the 15 seconds the Android 1.0 will appear, so you have to be quick."

Poslednja izmena:
Na svu sreću samo sam odradio "factory reset" sa svim čačkanjem telefona. Provedoh pola dana u nameštanju...

Cekaj, da li ti se pojavi ono "waiting for devices...." kada u command promptu ukucas komandu "fastboot flash....itd" ?
Da li si ubacio recovery.img iz recovery arhive u AndroidSDK tools direktorijum? Cini mi se kao da nisi posto ti se nije nista desilo kada si otkucao fastboot flash... u command promptu.
Da li si pre kucanja fastboot flash.... "otisao" do direktorijuma tools u androidSDK folderu sa komandom CD. Znaci ako si androidSDK otpakovao na C:\ onda bi trebalo da otkucas "cd..", pa opet "cd.." da bi u Cmd-u dosao do "c"\>", e sad otkucas "cd androidSDK/tools" i sada bi u command promptu trabalo da stoji "c:\androidsdk\tools>" e tek sada upises "fastboot flash...."

Da, bio sam u njegovom tools direktorijumu <C:\Android....\tools>.(znam DOS) I jesam mu tamo ubacio recovery-6.5.1.img. Otkucao sam šta treba "fastboot flash..." medjutim ništa se nije desilo osim što mi se ponovo pojavila prazna komandna linija, poput one koju sam dobio kada sam i ušao prvi put u tool direktorijum Nije pisalo "waiting...", ništa.

Koji OS koristis ? Da nije slucajno neki x64. Ako jeste i ja imam slican problem kao i ti sa instaliranim USB drajverima.
Naime instalirao sam ih regularno, ali komp prijavi novi hardver (kao da nisam instalirao drajvere, a jesam) i onda moram u roku od 15sec (to pise na nekoliko mesta na net-u) nadjem te drajvere i da ih iz device menagera ponovo instaliram (opisao sam ovaj postupak u ovoj temi, ranije)

Koristim 32bitni WinXP SP3. Razmišljao sam se da nije problem što sam prvo instalirao drajvere sa telefonovog CDa? I mislio sam da probam da deinstaliram i jedne i druge i ponovo instaliram one koje si mi poslao. Inače definitvno je prošlo više od 15 sekundi kako je tražio drajvere jer me je uvatio nespremnog.

E sada imam par pitanja:
1.) Da li pre svega treba da pokrenem SDK "manager"?
2.) Da li recovery.img treba da snimim i na fon?
3.) Gde na fon treba da snimim "RECTOOLS.tar.gz", (iz RECOVERY arhive) i "GAOSP-2-08202010-NIGHTLY.zip" i "gapps-gaosp-froyo-signed.zip"? neki direktorijum koji napravim, nebitno pod kojim imenom ili u neko određeno mesto?

Poslednja izmena:
Mislim da sam shvatio šta je bio problem. Recovery image iz recovery arhive mi se zove "recovery-6.5.1.img", a ja sam kucao ono što je Hektor napisao u uputstvu "fastboot flash recovery recovery.img". Zato on nije ništa odradio, jer nije našao image fajl. Kakav previd, definitivno sam trebao da legnem da spavam sinoć...
Sada samo nisam siguran da li treba da kucam "fastboot flash recovery recovery-6.5.1.img" ili će se DOS malo pogubiti zbog silnih tačaka, pa treba da image fajl preimenujem u recovery.img?
Sada definitivno neću isprobavati, idem da spavam, a nisam siguran ni da ću ujutru kada ustanem, da ne bih ceo dan uoči dočeka proveo u podešavanju telefona, a pitanje da li ću imati i vremena za tako nešto. Verovatno ću sačekati da prođe doček, pa onda.

Kakav previd, definitivno sam trebao da legnem da spavam sinoć...
Sada samo nisam siguran da li treba da kucam "fastboot flash recovery recovery-6.5.1.img" ili će se DOS malo pogubiti zbog silnih tačaka, pa treba da image fajl preimenujem u recovery.img?
Pa zar nije lakse da uradis rename u recovery.img?
Inace night built stavljas u bilo koji direktorijum i posle iz recovery-ja samo apply any zip...
Bolje sad da ne chachkas nista :) pred novu godinu.

Poslednja izmena:
Pa zar nije lakse da uradis rename u recovery.img?
Inace night built stavljas u bilo koji direktorijum i posle iz recovery-ja samo apply any zip...
Bolje sad da ne chachkas nista :) pred novu godinu.

Nije problem preimenovati fajl(arhivu). Samo što nisam siguran da li ona zbog nekih svojih unutrašnjih linkova treba da se zove kako se trenutno zove ili nije bitno.
Definitivno više ništa neću čačkati ove godine...
Ako ništa drugo, naučio sam se na primeru Benčovih admina. ;)
Pred NG krenuše da čačkaju sajt i ugrobariše ga... Ko da gledam čitulje, a ne računarski forum.:angel: Doduše da sam kojim nesretnim slučajem brikovao fon bilo bi prikladno...:d

Društvo, vidimo se dogodine.
Lepo se provedite za doček i sve najbolje!:party::banana:

Zelim vam svima SRECNU NOVU GODINU i NOVI TELEFON.:D
**** ga ja ostado bez telefon,izgleda da sam ja jedini uspeo da ga brick-ujem:wall:
Da smo zivi i zdravi je najbitnije,POZDRAV SVIMA!!!:guitar:

SREĆNA NOVA GODINA!!!! :party::banana::guitar:

Nadam se da su se svi lepo proveli, da su mamurluci bili blagi i da su odavno prošli.:bottle:

Ja evo reših da ponovo krenem da se igram sa telefonom, pa mi poželite sreću...

Imam par pitanja inače:
1. Kada stavim novi OS, da li vredi vraćati setovanje sistema koje sam sačuvao sa my backup?
2....
Imao sam još par pitanja ali sam zaboravio...
Izgleda da ja još nisam sasvim došao sebi...

:crash: :crash: :crash:
Ovde nešto definitivno ne valja...

Uklonio sam sve drajvere sa kompa. Ponovo instalirao drajvere za mobilni koje mi je Hektor preporučio. Naravno posle toga resetovao komp. Povezao sam mobilnim kompom, kliknuo mount na mobilnom, otišao u ..sdk/tools direktorijum otkucao fastboot flash... ovog puta sam preimenovao imidž u recovery.img i pazio šta kucam, pritisnuo enter i opet se ništa nije desilo.
Ovog puta nisam hteo da nastavljam dalje da ne bih opet za džabe resetovao fon...
GRRRRRRRR!!!!!!!!!!! :wall:

Kada povezem mob preko usb-a sa kompom, aktiviram na telefonu transfer podataka, naravno otvori mi se novi drajv :)J). pretrazio sam sve ali ne mogu da nadjem foldere sa slikama i video zapisima......... kako da rasim ovaj problem jer bi prebacio neke slike na komp naravno?

Kada povezem mob preko usb-a sa kompom, aktiviram na telefonu transfer podataka, naravno otvori mi se novi drajv :)J). pretrazio sam sve ali ne mogu da nadjem foldere sa slikama i video zapisima......... kako da rasim ovaj problem jer bi prebacio neke slike na komp naravno?

Slike bi trebale da ti se nalaze u dcim\camera. Proveri tamo.

Jeste, hvala. sad nastaje drugi problem (sto vec postaje uzasno iritantno sa ovim telefonom i povezivanjem sa kompom) udjem u taj folder, on krene da ucitava slike i u jednom trenutku napise samo there is no disk in the drive. please insert ... i zabaguje, ugasi folder i sve ...

Probaj drugim kablom. Mozda ti on pravi problem. Ako ne, mozda te ROM zeza (ako koristis neki Custom).

Pa firmware mi nije 1.5 nego galaxo 1.6. To znaci da to ne mogu da ispravim nikako sem promenom OSa? :/

Pozdrav... Dobio sam ovaj telefon kao sluzbeni i imam problem.. U mail-ovima dobijam razna dokumenta u wordu ili pdf-u a ovaj telefon to ne moze da otvori... Zanima me na koji rom da predjem i da li da prelazim uopste, tj. da li ce se resiti problem promenom roma... Znam da na 2.2 and moze da se otvori, ali nisam siguran da ovaj telefon moze da izgura 2.2 and.. Unapred hvala..

Imas vise verzija 1.6 romova, kao i mnoooogo vise 2.x verzija romova, tako da bi update na neki noviji verovatno resio problem.

@ Nemanja92
2.2 Android radi bolje od bilo kojeg drugog roma na i7500. Prelistaj par strana unazad :)

Verzija je v 1.6.3.4. , drzao sam 2.2. i jednostavno hardver je slab za ovu verziju po mom misljenju pa sam se vratio na ovu verziju. da li si mislio neki update moje verzije ili prelazak na noviju verziju samoj OSa?

Poslednja izmena:
Prekopiralo se, iz 15tog puta ali je uspelo. hvala na savetima :)

Hektor prijatelju da li kod tebe u Vrscu postoji neki servis gde mogu da poprave i7500:smash: posto je kompletno mrtav znas ono resurrection:-devil-: na RIFF-u posto ovde kod nas ne moze niko,ovaj u MTL-mobil rekao da moze rece 50 € medjutim kada sam otisao po telefon on kaze da nesto nije hteo da ga radi tamo ovamo,mislim od kud ja znam da ga nije totalno sjebao on pa sad znas kao ovo ono:wall: a vidi se da je telefon otvaran:crash:,*** ne znam sta da radim SRECAN BOZIC svima i veliki pozdrav!!:guitar:

@Salton: Imas PM.

@Nemanja: Nemas potrebe da menjas ROM. Instaliraj QuickOffice ili Documents2Go i moci ces da otvaras sve Office formate.

Poslednja izmena:
Sad sam gledao na marketu nema tih programa? Odakle da ih skinem? Imam stock rom, vidim da hvalite 1.6 verziju, zanima me koju mi preporucujete da je stabilna i da baterija vise gura? Unapred hvala...

Ne "vidis" ih na marketu zato sto se placaju. Nadji ih preko google-a i instaliraj.

Mada Documents 2 Go je besplatan na marketu ako zelis samo da vrsis pregled fajlova, a ne pravljenje i editovanje. Potrazi ga kao "Documents to go".

djikile ako je ono pitanje za mene pa da odgovorim;znaš ono pre kada sam ti postavio pitanje da posle flesovanja neće da čita karticu ext. e pa ja sam posle toga pokušavao još sa nekoliko rom-a ali nikako da to sredim:wall:,onda sam ubacio i 2.2 GAOSP NIGHTLY i radio je malo brže i bolje:banana: medjutim i dalje nije htela ext. kartica.Onda sam pokušao ponovo da ga flešujem i štiklirao sam ono debugging mode i format pda flešovao ga i posle toga više nije davao nikakve znakove života:mad:;nije reagovao na nijedno dugme.10 sam ga ostavio u servisu u Nišu MOBIL-FIX jutros sam zvao ali on kaže da je odustao i da dodjem po njega.Ne znam gde da ga nosim preporučili su mi isto mob. kliniku u Nišu ali i to ko zna **** ga baš mi je žao mnogo mi je drag telefon:,,:pozdrav svima i ako ima neko neku preporuku unapred HVALA:guitar:

Ljudi, imam problem oko root-ovanja... Po upustvu koje je neko pre desetak strana postavio, sve sam odradio, prekopirao, stavio fajlove na integrisani sd, i ostalo... I kada dodjem do koraka gde se pokrece CMD, prvo mi je izbacio gresku:

This application has failed to start because AdbWinApi.dll was not found. Re-installing the application may fix this problem.

Kasnije sam iz drugog fajla nasao to sto nedostaje, ali kasnije mi je izbacio gresku: error:cannot load recovery

Gde gresim?? Unapred hvala

Naravno, prvi put ovo radim, mislio sam da necu imati gde da se zeznem...

huh, malo je nezgodno ovako na daljinu da se odredi gde je greska. Mozda je nepotpun AndroidSDK, mozda nisi dobre usb drajvere stavio, mozda nisi dobar fajl stavio na karticu. Probaj za pocetak da skines ponovo AndroidSDK (ja sam ga skinuo kao portabl verziju - ne instalira se) i skini recovery 6.4 arhivu (jedan fajl iz arhive stavljas u androidSDK/tools direktorijum a drugi na root telefona)
Ajde probaj pa javi.
---

I meni lici da ima neke veze sa drajverima... recovery sam stavljao 6.5.1 mozda i to ima neke veze... Probao sam danas i na drugom kompu i isto mi se pojavila ta greska. Na jednom je Vista a na drugom 7, pa sam mislio da ima neke veze s tim.

Na jednom sam stavljao jednu verziju SDK onu prvu ponudjenu, a na drugom onu sto se radi ona instalacija dugo traje... I opet isto mi prijavio... Sta li moze da bude ne znam, ali znam da me uzasno nervira, jer sam mislio da cu na ovom drugom kompu makar otkriti do cega je, jer sam sve radio od pocetka novo i drugacije.

Cim mi je onu prvu gresku prijavio znao sam da je do sdk na neki nacin, a sad kako to da resim, ja nemam pojma

Mogu da stavim i ovaj drugi recovery sto si ti napisao, ali ne verujem da je to. A kako ovo prvo da se resi, nemam vise ideju. Ako te ne mrzi javi mi se na pm, da ti dam mail, pa sve sto imas i sto kod tebe sljaka, da mi posaljes ako te ne mrzi. I da mi napises na kom op.sistemu radis

Hvala na brzom odgovoru

Woochko i ja sam imao isti problem nije hteo da cita recovery img.Slobodno stavi zadnji recovery 6.5.1 u SDK tools dir. ali ga preimenuj RENAME i kad pise ono recovery 6.5.1 izbrisi 6.5.1 samo ostavi da pise ''recovery''bez 6.5.1 i pokusaj ponovo.Ja sam imao problema i sa fast boot driver-ima dok sam ih bio sredio preko computer pa manage onda device manager pa prijavi ono android 1.0 unknown device dok sam naucio kako da ih instaliram!POZDRAV! A da ne zaboravim ne zamaraj se sa sdk koji se instalira bolji je onaj portable koji se samo raspakuje i prekopira!!

salton-iva, hvala na savetu, pokusacu da tako odradim, sa preimenovanjem, pa se javljam... a to sa fast boot driverima nisam te bas skontao...

Nazad
Vrh Dno