Šta je novo?

HTC Desire

sta? na tom linku nema nista

aha, zato i nema vise tog twitta :D

Која је разлика АМЛОЕД и СЛЦД екрана? Како их препознати?

Која је разлика АМЛОЕД и СЛЦД екрана? Како их препознати?

Intenzivnije boje na amoledu, bolja crna i bolji uglovi gledanja (mada je ovo poslednje izrazenije na samoledu, za amoled i nisam bas siguran). U principu razliku mozes da vidis samo kad stavis jedan pored drugog (ocigledna je)..ovako, furaj koji god da ti zapadne i veruj mi da neces imati primedbi ;)

p.s. Uporedjivao Samoled sa wave-a i Slcd sa desire..

Pentajl matrica na amoledu se relativno lako prepoznaje. Tekst izgleda blago "nazubljen" i kolorizovan kad se gleda sa dovoljno male razdaljine (čitaj: kad te zabole oči) :)

Oxygen 2.0 pre-beta Gingerbread, za sada najbolji 2.3 koji nije na Nexus S

What doesn't work
There is a very slight bug with the graphics (Download spare parts and turn window anim. and transitions anim. off)

What works
Everything pretty much

Pozdrav evo i ja da se pohvalim da sam uzeo poslednji primerak HTC Desire telefona u Telenoru i to bele boje
htc-desire-white.jpg
:S: al sta je tu je sutra planiram da probam sa drugim karticama dosta ljudi kaze da im radi i sa drugim karticama totalno suprotno od onoga sto pricaju zaposleni u telenoru. Nego htedo da pitam nesto malo na odredjene momente mi secne vide koji pusta iz onog RockBasePlayer-a kaze da to moze da se resi SD karticom vece Class-e tipa 6 ja iskreno nisam gledao koja je u telfeonu predpostavljam da je Class 2. Takodje me zanim ono kuvanje romova i rutovanja ako sam se pravilno izrazio ako nisam ispravite me. To me posebno zanima zato sto sam negde prositao i rece kolega isto sa istim telonom da je valjda moguce uraditi nesto po pitanju storidza za instalaciju app da se nesto uradi tj. particionise kartica i onda se tako dobije vise porstora za instalaciju appsova.

Izvinjavam se sto upadam zar nije obratno da maoled ima bolje uglove i prirodnije boje a da SLCD ima vecu ostrinu a losiji prikaz boja i cran nije crna kod SLCD-a nego jako tamno siva. Bas sam uporedjivao sa jos jednim HTC Desire-om.

Ne, ni jedan od ta dva nemaju prirodne boje. Jedno je isprano (LCD) a drugo je prenaglašeno (AMOLED).

amoled ima bolje crne i bolje uglove gledanja i štedljiviji je.
slcd ipak ima prirodnije boje od amoleda, manje nazubljen tekst :D i bolje se vidi na direktnom suncu.

Sada ce verovatno da padne hejt na moju izjavu... :) (napominjem da je sve ovo subjektivan stav)

Imam Desire SLCD (nisam jos video ni jedan AMLOED) i prosto sam odusevljen prikazom na ekranu. Crna je kod mene apsolutno crna i na max brightness-u, a i boje su odlicne, nikako nisu isprane.

Onda sam se jedan dan nasao u VIP-u i uporedio ekran Desire i Galaxy S - iskren da budem nije bilo razlike (malo sam bio i subjektivan pa sam rekao da je ekran na Desire-u lepsi :) ). Ovo je potvrdio i moj prijatelj koji je bio samnom.

Sto se tice potrosnje AMOLED vs SLCD, AMOLED jeste stedljivi, ali ako se koriste pretezno svetlije pozadine, meniji i slicno, trosi vise nego SLCD.

OLEDvsLCD.jpg

Poslednja izmena:
Probao sam MIUI rom ali mi se ne svidja nesto... Kada kliknem na tipku search i upisem npr "a" izbaci mi listu posecenih sajtova kao i aplikacija ali kada kliknem ispod na neki od ponudjenih nista se ne desava. Sto se tice tastature, onaj smiley sto su ubacili je ok ali sada nemam vise tipku za "spustanje" tastature sto me mnogo iritira.Probacu oxygen da vidim kakav je.

ta tipka za spustanje tastature ima samo u HTC IME, i to mozes ubaciti u bilo koji ROM i promeniti tastaturu sa standardne Adnroid na HTC. mada uvek mozes skloniti tastaturu sa back button

Novi gingerbread oxygen je otac svih romova. Ovaj crni fazon je odličan, a screen off efekat najseksiji ikad ;)

Ja koristim smart keyboard pro sa droid x skinom i odusevljen sam.
Ova tastatura se spusta tako sto je swype-ujes na dole.

Gle stvarno :) Htc ime i koristim i u MIUI je preradjena..

Taj oxygen nije jos final? Stavio bih ga ako final da probam.

Ako je custom rom final, onda je verovatno suviše star i neko je prestao da ga razvija ;)
Trenutno je rc1, ako to nešto znači, i za sada ne radi snimanje videa. Sve ostalo je ok.

2.0 RC1 je verzija sa Gingerbread, a sa Froyo je final, verzija 1.0.4 (tu ja koristim)

@ivanhoe: Sigurno je tako?:) Oxygen 1.0.3 nije bila final npr?:)

od verzije 1.0 jeste, neka poboljsanja su radjena do 1.0.4. recimo u 1.0.4 imas widgete u notification baru (kada ga povuces ka dole)

Novi gingerbread oxygen je otac svih romova. Ovaj crni fazon je odličan, a screen off efekat najseksiji ikad ;)

Dobar rom, ali imaju još da peglaju ovaj gingerbread za Desire, sve u svemu brz je i ne crpi bateriju, s'obzirom da je RC1 očekujem u dogledno vreme još bolju verziju ovog oxygen roma

od verzije 1.0 jeste, neka poboljsanja su radjena do 1.0.4. recimo u 1.0.4 imas widgete u notification baru (kada ga povuces ka dole)

To mi se mnogo svidja u MIUI rom-u, zato ga i koristim iako je oxygen cini mi se bolji... vise slobodnog prostora ostaje na oxygen-u posle instalacije standardnih dzidza-bidza(motonav, docs to go...)

Pitanje za illidan-a.
Citam dosta o ovom telefonu na ovoj temi ali ima mnogo teksta.
Ti mi delujes da se bas opako razumes u to rutovanje i menjanje sensova na Desire-u pa me zanima dal je moguce vratiti sve kao sto je bilo u slucaju da nisam zadovoljan izhodom.

Pitanje za illidan-a.
Citam dosta o ovom telefonu na ovoj temi ali ima mnogo teksta.
Ti mi delujes da se bas opako razumes u to rutovanje i menjanje sensova na Desire-u pa me zanima dal je moguce vratiti sve kao sto je bilo u slucaju da nisam zadovoljan izhodom.
ako si rootovao telefon, udjes u custom recovery lepo napravis nandroid backup i onda eksperimentisi sa romovima. uvek imas backup ovoga sto ti je treuntno aktivno i gde sve radi. ako bas zelis da vratis na stock fabricku varijantu bez roota, uvek mozes skinuti originalni RUU fajl za Desire i flashovati sve na stock, bez roota, bez custom recovery, bez custom rom kao kada je izasao iz radnje i prvi put upalljen.

ako si rootovao telefon, udjes u custom recovery lepo napravis nandroid backup i onda eksperimentisi sa romovima. uvek imas backup ovoga sto ti je treuntno aktivno i gde sve radi. ako bas zelis da vratis na stock fabricku varijantu bez roota, uvek mozes skinuti originalni RUU fajl za Desire i flashovati sve na stock, bez roota, bez custom recovery, bez custom rom kao kada je izasao iz radnje i prvi put upalljen.

Jednog mog drugara to interesuje da uradi pa ako si raspolozen i iz BG-a da navratis do njega ili mene pa da isproba.

Nazad
Vrh Dno