Šta je novo?

Junk iz teme LA Noire

Mora da je pravo mucenje posle 24xAA 🙂

Mora da je pravo mucenje posle 24xAA 🙂

Naravno da nisam graphic whore, ali kada sa jedne strane za neku multiplatformu treba da dam 35f, a sa druge je odigram 4free sa svim oni fps i grafičkim sposobnostima. Hmm, ne znam, pre ću pare umesto na igru proslediti na hw 🙂

Ma zezam se, samo se igram sa ovim hyper linkovima 😀

Ironija je da na ovim "7300gt" karticama vidimo ovako perverznu tehnologiju pre nego na PC-u 🙂 Kao sto rece Ivan, da li je bitno zasto je situacija takva... takva je, EoD and Out! 😀

Poslednja izmena:
Naravno da nisam graphic whore, ali kada sa jedne strane za neku multiplatformu treba da dam 35f, a sa druge je odigram 4free sa svim oni fps i grafičkim sposobnostima. Hmm, ne znam, pre ću pare umesto na igru proslediti na hw 🙂

Apsolutno te kapiram i slazem se sa tvojim misljenjem ......
Razlika je samo sto sa godinama vise NEMAS vremena da odigras sve te 4free igre, pa igras samo ono sto ti predstavlja zadovoljstvo i nije ti zao da za to platis (sto ti vec radis).....
I nece ti smetati ni 480p, ni 720p , niti ces traziti gomilu stvari koje su ti do juce bile neophodne, jer ti one ne donose zabavu......
Imaces neke igre koje ces igrati na konzoli, neke ces morati da igras na PC jer ih na konzoli nema, ali ce se broj polako smanjivati.....
No, zivi bili... 😉

Razmišljamo gotovo indentično i tu više stvarno ništa ne mogu da dodam. Potps 😉

takodje, cene igara su vece za konzole... Mnogo veca zarada znaci da se igre na PC pojavljuju kasnije (ili se ne pojavljuju uopste) i da one vrlo cesto budu portovi neke konzolne verzije...

Kakva veća zarada? Cene igara su veće zbog rojaltija. Igre su multuplatform zbog budžeta, ne zato što neko voli/mrzi neku platformu. Third party (in-house/2nd party iz očiglednih razloga ne treba porediti) igre koje ne dolaze na PC su od nekih Japanskih izdavača jer nemaju iskustvo u razvoju za PC i jer je tamo market share PC-a mali, i Rockstar-ove jer im je neko platio za to. Microsoft je povukao Alan Wake sa PC-a iz ovih razloga, da bi naterao ljude (užasno glupo i pogrešno razmiljšanje sa njihove strane) u svoj zatvoreni ekosistem i igra nije prošla dobro u prodaji. Izdavači i developeri uzimaju veći deo od cene na PC-u nego na konzolama. PC platforma u globalu donosi više para nego bilo koja druga konzola sada i u istoriji, samo nije fokusirana velikim delom na "AAAAA" naslove koji su popularni u bubblegum pop kulturi. Kao što kaže A. Werner, konzole su izuzetno profatibilne za velike izdavače, ne i za developere, jer su plaćeni bonusima i ne dobijaju pare direktno od prodaje.

Nemoj da mislis da ja hocu da kazem da ce igra izgledati losije na PC... Ona moze tu da izgleda mnogo bolje nego na PS3... Stvar je u tome da je igranje na konzolama mnogo povoljnije (naravno ako uzmemo u obzir da uzimas samo originale) i da ima mnogo manje glavobolja...

Samo ubacis disk i igras... Nema razmisljanja o tome da li imas najnovije drajvere i da li ce ti AV program praviti probleme... Ne moze da te zezne nestabilni Winblows... I ne moras svakih pola godine da ides da kupujes novi hardver... Kad se uzme u obzir cena konzole i svih igara koje sam kupio i to uporedim sa parama koje bih dao za upgrade za ove godine (pa cak i da su mi sve igre pirati), ja sam u plusu i to poprilicnom 🙂

Još više bullshita oko hardvera i cena, posebno ako uzmemo u obzir Steam i DD servise. Niko ne tera ljude da igraju pirate. Niko ne tera ljuda da kupuju igre day-1. I izgleda ne razumeš poentu, ne igraju se ljudi na PC-u samo zbog tehničke superiornosti. Projekti kao Red Orchestra 2, Natural Selection 2, Miner Wars 2081 i Subversion nikada neće biti mogući na konzoli, iz raznih razloga, najpre zbog ciljne grupe korisnika. RO2 je mnogo naprednija igra (osim u produkcijskim vrednostima) od bilo kog konzolnog (a i "AAA" PC kad smo već tu) FPS-a koji će se pojaviti sledeće godine, no izgleda najvažnije je spucati $20M dolara u produkciju i još toliko u marketing, a to što su dizajn, mehanika i daleko iza i simplifikovani (pitaj ppredraga da li je bolji BF2 ili BC2) zbog kontrolne šeme, "comfy couch" FOV-a i svega ostalog to nema veze. Upravo zbog slobode koju PC pruža i DD distribucije takve igre/modovi će biti sve više prisutne u budućnosti.

Inače, ta grupa ljudi što je Ivan spomenuo za koje su nekada pravili timovi kao što je Origin nije više/neće biti značajna zato što se pojavilo mnogo više ljudi čiji je ukus totalno drugačiji i jednostavno nije isplativo praviti "AAA" igre sa njima na umu. Slično važi i za neke druge žanrove/pod-žanrove.

Poslednja izmena:
Microsoft je povukao Alan Wake sa PC-a iz ovih razloga, da bi naterao ljude (užasno glupo i pogrešno razmiljšanje sa njihove strane) u svoj zatovreni ekosistem i igra nije prošla dobro u prodaji.

Pa pazi, prava svrha eskluziva je da prodaju što više konzola, a sam profit od prodaje igara je u drugom planu.

Evo ti primer:

FIFA 2011 PC => 15.85f
FIFA 2011 PS3 => 28.85f

Evo ti i po platformama za UK: http://thesilentchief.com/2010/10/04/fifa-11-tops-the-chart-in-the-uk/

Kao sto vidis PC je rezultovao sa 1% prodaje od ukupnog broja... PS3 sa 50%... A cena PS3 verzije je skoro duplo veca... Sta mislis koliko bi Sony morao da uzima od EA da bi verzija za PC bila isplativija? Piraterija je ono sto ubija igre za PC...

Neke stvari je mozda lakse igrati na PC (ja se jos nisam u potpunosti navikao na FPS preko gamepada), ali mi samo navedi neku dobru platformu ili tabacinu na PC koja nije portovana sa konzole? Ili sportsku koja prvo ne izadje na konzolama? Jedino sto nema za sada na konzolama a da valja su strategije i point&click avanture...

I sem toga, nemoj da mislis da ja tebe napadam ili da pokusavam da srusim tvoj fantasy svet... Svaka platforma ima svoje prednosti i mane... Nijedna nije savrsena... Ono sto ja kazem je da je PC odavno prestao da bude default masina za igranje... Pogledaj i sam trendove... Laptopovi su pretekli desktop masine po prodaji... Uskoro ce ogroman broj prodatih laptopova biti netbook racunari... Da ne govorimo o tome da se sve vise i vise koriste Android bazirani uredjaji... Kako ces se na tome igrati? Ljudi su shvatili da im vise odgovara da imaju poseban uredjaj za igranje...

I ja sam bio PC igrac dok to nisam shvatio... Od onda, PC koristim samo za posao, a za igranje konzolu...

Koji god da je razlog sto su PC verzije jeftinije, cinjenica je da ce 95% da te iscima ovako ili onako, da sigurno neces 'iz prve' ubosti CD, instalirati i igrati... to je dovoljan razlog da budu jeftinije 😉

FIFA je jako loš primer, pošto se ne izdaje ista verzija za PC i konzole...

Kao sto vidis PC je rezultovao sa 1% prodaje od ukupnog broja... PS3 sa 50%... A cena PS3 verzije je skoro duplo veca... Sta mislis koliko bi Sony morao da uzima od EA da bi verzija za PC bila isplativija?

Uhvatio si za skroz pogrešan primer. Kao što rekoh, sportski naslovi uopšte ne "leže" PC-u i zato ih izlazi dosta manje. EA je izdao 22 SKU-a za 360 i 14 za PC u fiskalnoj 2010., a zarada nije puno veća. Zašto ne bi uzeli DA i BC2. Ili THQ. Ili Valve. Ili...
http://www.gamesindustry.biz/articl...-60-percent-digital-to-physical-revenue-split
Brown also claimed that Battlefield Bad Company 2 had generated around $30 million in digital sales.

Also contributing significantly was "full game downloads... primarily of PC products. What we're starting to see, especially for first person shooter titles like Battlefield Bad Company 2 is a higher propensity for people to purchase the PC client digitally. This is an area where with our first person shooter games, our Sims franchise and others, we've been able to grow our digital business."

Brown stated that $750 million of the company's current revenues derived from digital, up from $430 million two years ago. The PC was the major provider of this, with consoles and mobile roughly equal.

Piraterija je ono sto ubija igre za PC...

Imaš neki dokaz za to?

http://74.200.65.90/showpost.php?p=1498597&postcount=141
http://74.200.65.90/showpost.php?p=1497108&postcount=99
http://74.200.65.90/showpost.php?p=1497939&postcount=147
http://74.200.65.90/showpost.php?p=1500894&postcount=170

http://74.200.65.90/showpost.php?p=1500114&postcount=164

Piracy is an easy scapegoat because:

- it can't be argued back with proper evidence (and neither do companies, but hey who cares, it's glossed over)
- it is used as an excuse to justify DRM schemes whose primary purpose is not to fight piracy, but to monetize every interaction with the media by stating that you don't own it but that you merely have a licence, which could then be used to force people to buy multiple copies of the same content. Media companies don't just like money, they particularly like control more than money
- It is a way to convince investors that the current management is not at fault for bad performance
- it becomes a perfect response as to why a dev/publisher switched to multiplat

They are hoping that a lie told often enough can become the truth.

http://www.escapistmagazine.com/art...e_158/5045-Piracy-and-the-Underground-Economy

I sem toga, nemoj da mislis da ja tebe napadam ili da pokusavam da srusim tvoj fantasy svet... Svaka platforma ima svoje prednosti i mane... Nijedna nije savrsena... Ono sto ja kazem je da je PC odavno prestao da bude default masina za igranje... Pogledaj i sam trendove... Laptopovi su pretekli desktop masine po prodaji... Uskoro ce ogroman broj prodatih laptopova biti netbook racunari... Da ne govorimo o tome da se sve vise i vise koriste Android bazirani uredjaji... Kako ces se na tome igrati? Ljudi su shvatili da im vise odgovara da imaju poseban uredjaj za igranje.

Treba onda reći ovima da prestanu da razvijaju hardver i igre, jer se ne prodaje kao tableti i telefoni... I javiti Valve-u, EA-u, THQ-u, Valve i ostalima da prekinu development PC igara i servisa. Computer gaming zbog svoje prirode nikada ne može biti na istom accessibility nivou i samim tim da uživa popularnost i prodaju među najširom populacijom kao konzole. Apsolutno nikad. I to ima dobre i loše strane, zavisi kako se gleda na to. Mainstraem populacija prefererira konzole zato što su lenji i neće ništa više od "push button and play a game". Iako se to sada i na konzolama zbog kompleksnosti razvoja i konektivnosti promenilo i u preuzelo sa PC-a, FW update-ovi, patchevi, DLC-ovi, unlock kodovi itd.

PC gaming is freaking Rasputin. No matter how many times it's stabbed in the back by devs, or bludgeoned by piracy, or drowned by the console centric gaming "press", it's still alive.

Poslednja izmena:
Pa pazi, prava svrha eskluziva je da prodaju što više konzola, a sam profit od prodaje igara je u drugom planu.

Pa to će da ih košta mnogo u glavnom biznisu od kojeg zarađuju mnogo više. Xbox divizija je ništa spram Win/Office-a.

The XBOX project is still deeply in the red overall. Meanwhile Windows developments precisely because the user experience was incredibly bad floundered, something they should have fixed in the first place and something they wouldn't have had a choice about if it had to be used for a game box. All this together is costing them the young generation and enthusiasts ... consider the uptake of Apple in colleges, and the amount of kids starting college who don't even game on PCs any more even if they own them.

Binding the young to windows proper should have been far more important to them than a fucking console, which even if it ever gets in the black overall is peanuts compared to their real business.

If they hadn't wasted billions on the existing XBOX they could have pushed windows into the living room ... there could still have been a xbox, it would just have been a locked down PC with customized DRM hardware. With the focus necessary to make windows suitable for that the Vista abortion (which against cost them billions) might never have happened.

At present rate they have a decade to go to get back in black on that boondoggle. As they said, they have lost focus ... and that lost focus has cost them far more money than XBOX will ever make them (if they ever manage to get in black that is). It can cost them yet more if they are not careful.

XBOX could have been a driver for windows (by simply making it an extremely locked down windows PC with say Palladium for DRM, only allowing user installed programs in a virtualized environment). Instead it's become a detractor ... and a leg up for Apple. If you're not gaming on your PC then going to Apple for your desktop becomes a much smaller step after all.

They need to put a firewall between the PC and XBOX divisions, and make decisions about taking games cross platform at a managerial level which can't be held accountable for XBOX success ... or it will just end in failure again. PC success subtracts from XBOX success plain and simple, probably more so than for their competitors. If they have a choice about PC gaming dieing or XBOX failing, they better well chose the latter.

My guess is, they won't and let the former die instead. Valve will be dumb enough to give Apple a leg up in gaming. Microsoft will fade to irrelevance. Apple will dump Valve and we will all be fucking screwed. All because of the fucking XBOX, biggest fucking mistake in Microsoft history.

http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1463527&postcount=32
http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1463578&postcount=34
http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1463769&postcount=40
http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1462375&postcount=16

Neke stvari je mozda lakse igrati na PC (ja se jos nisam u potpunosti navikao na FPS preko gamepada), ali mi samo navedi neku dobru platformu ili tabacinu na PC koja nije portovana sa konzole? Ili sportsku koja prvo ne izadje na konzolama? Jedino sto nema za sada na konzolama a da valja su strategije i point&click avanture...

Kakve veze ima ako je multiplatform naslov, pogotov kod platformskih igara? To je samo dobro za developere, imaju veće tržište kome mogu da prodaju igre. Evo izašao je skoro VVVVV; neki od ostalih. Iole jači PC može da emulira Wii/GC kroz Dolphin, a tu su neki od najboljih naslova u žanru. Na PC-u možeš da koristiš bilo koji ulazni uređaj, što znači da nema limitacija u žanrovima koji mogu da se prave i igraju. Tabačine, kao i sportski naslovi nisu prikladni za PC, zbog prirode okruženja u kome se PC koristi (iako naravno može ako je HTPC u pitanju ili se poveže "home office" PC na TV, ili ispred monitora ko hoće). Svaki FPS/TPS se igra bolje na PC-u i FPS-ovi koji su pravljeni kao PC-only imaju dosta napredniji dizajn zbog već pomenutih razloga. Pogledaj ovo i ovo. A onda pogledaj ovaj džunbus kako izgleda igrati PC-centric FPS na konzoli. 🙂

Ima tu dosta stvari:
FPS
TPS/action
RPG
turn-based strategy
turn-based tactics
managament games
wargaming
puzzle games
MMO
simulatori za sve i svašta
emulacija

People are afraid to open their computers, plug in hardware, and fiddle with software settings. While people want things simpler, I feel that the extra work and knowledge gained from performing it is good for your own mental health and society in general. It's our push for simplicity that's created a nation of fat-asses. A little extra work goes a long way.
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?p=23505577#post23505577

Poslednja izmena:

Ajde pogledaj taj PDF... U njemu imas prihode po platformama... Recimo za Q4 2010 su sledeci (u milionima $):

X360 - 276
PS3 - 272
PC - 172

Ako se uzme u obzir i Wii i PS2 konzole su donele 641 milion... To je skoro 4 puta vise...

Ako gledas prihod od digitalne distribucije za isti period:

X360 - 282
PS3 - 189
PC - 194

Znaci ni u tome ne prednjaci... Razlog? DLC za konzole se uglavnom naplacuje vise nego za PC za koji je veoma cesto i besplatan... Takodje za konzole je i istom periodu izaslo 7 SKU, a 4 za PC od cega samo jedan za sve 3 platforme (BC2)

Sad mi objasni kako je 641 manje od 172 i 471 manje od 194... Zar ti nisi ni procitao do kraja izvestaj? Ili te je mrzelo da citas tabele?

A sto se piraterije tice moras da uzmes u obzir da nije vazno koliko se zaista igraju piratske kopije, vec kolika je percepcija... Ako izdavac misli da ce da gubi pare zbog toga, onda je radije nece ni izbaciti za PC... Sem toga, saberi sam koliko su kostale sve piratske igre koje si ikada igrao...

Naziv ove teme je...?!?!?!?!

Na zadnje dve strane nigde se ne spominje LA Noire!

Ajde pogledaj taj PDF... U njemu imas prihode po platformama... Recimo za Q4 2010 su sledeci (u milionima $):

X360 - 276
PS3 - 272
PC - 172

Da, jedan kvartal je baš merodovan.

Ako se uzme u obzir i Wii i PS2 konzole su donele 641 milion... To je skoro 4 puta vise...

LOL, kakve veze ima to? Hoćeš možda da se sabereš sve konzolne platforme u istoriji i kažeš kako donose mnogo više para nego PC? Ili kao senzacionalistički novinari, strpati sve konzole u jednu "kofu" kao da sav novac ide na jednu stranu i onda PC GAMING IZ DEAD!1!

Poredi se PC vs. pojedinačne konzole, i to PC vs. 360 i PC vs. PS3, jer imaju iste/slične ciljne grupe i koje izdavače kao EA najviše zanimaju.

Ako gledas prihod od digitalne distribucije za isti period:

X360 - 282
PS3 - 189
PC - 194

Treba da gledaš sledeće:

Platform net revenue @ page 16:

X360 868M
PS3 771M
PC 687M

@page 17:

360 SKU # - 22
PS3 SKU # - 21
PC SKU # - 14

Znaci ni u tome ne prednjaci... Razlog? DLC za konzole se uglavnom naplacuje vise nego za PC za koji je veoma cesto i besplatan... Takodje za konzole je i istom periodu izaslo 7 SKU, a 4 za PC od cega samo jedan za sve 3 platforme (BC2)

Pa da, na konzolama mogu da nickle&dime-uju zato što će publika platiti svaki put. "Gullible and love to get fisted by Sony, Microsoft, they love it, they absolutely love it" kao što kaže ovaj lik. Nisu npr. Valve i Epic krivi što MS hoće da naplaćuje sve živo. I što na PC-u imaju drugačiji biznis model, gradnjom komune oko igre/igara.

Sem toga, saberi sam koliko su kostale sve piratske igre koje si ikada igrao...

Da, sigurno si izgubili dosta od low-income ljudi u low-GPD zemljama koji bi kupili igru da piraterija ne postoji. Kako da ne. A i ti si verujem nevin, nikada nisi igrao piratsku igru, i sada si video svetlost na PS3, PC treba računati samo sa nelegalnim kopijama itd.

Ne kapiram kako ljudi mogu da budu corporate ballwasheri i zagovornici zatvorenih platformi. I igara koje se konzumiraju kao potrošni materijal što kaže Sood.

SNakon konzola vratiti se igranju na PC-ju mi je odprilike isto kao kad bi nakon lososa ili recimo nakon Karadjordjeve snicle vratio se na corbast pasulj.

LOL. Svaka čast, ljudi kao ti su deo problema.

Poslednja izmena:
Ne kapiram kako ljudi mogu da budu corporate ballwasheri i zagovornici zatvorenih platformi. Sa igrama koje se konzumiraju kao potrošni materijal što kaže Rahul Sood.

lol.. ili mozda neki 'prerastu' taj period kad im je zanimljivo da se igraju sa PC komponentama i softverom i avanturama oko pokretanja igre, a neki ne.. Previse opterecivanja oko tako banalne stvari kao sto su video igre. Mozes da kukas i places zasto je situacija takva kakva je, mozes da otvoris grupu na fejsu "smrt konzolama", ako te to cini srecnim, ili da prihvatis situaciju i shvatis i pozitivne strane konzola i igranja na konzolama i prestanes da budes toliko ogorcen 🙂
Isto kao kad se neki Linux-as uvredi kad kazes da je tebi Windows dobar i da ti obavlja posao.. lol, ajde da se svadjamo oko muzickih pravaca, nego oko OPERATIVNOG SISTEMA na kojem pustam tu muziku :d Verujem da ima i svadjanja i prepucavanja oko maticnih ploca i kucista, to je tek lolcina..

lol.. ili mozda neki 'prerastu' taj period kad im je zanimljivo da se igraju sa PC komponentama i softverom i avanturama oko pokretanja igre, a neki ne.. Previse opterecivanja oko tako banalne stvari kao sto su video igre.

Nekada se ovde vodila rasprava oko toga i bilo je par likova koji su tvrdili da uzivaju u tome :d Good times...

Pravo je vreme za xzibita: "Yo Dawg, I heard you like puzzle so we put a puzzle in a puzzle so that you can do puzzling" 😀

Anyway, drago mi je da Rockstar ulaze zaradjene pare u nove tehnologije a ne na marketing... (iako je i sam taj video bio marketing 😛)

Kakve avanture oko pokretanja igara n PC? Veća avantura je stalno ubacivanje BR diskova u PS3, to više smara od svega 🙂

Stvarno ne znam kad mi je neka igra pravila problem.

Poslednja izmena:
Kakve avanture oko pokretanja igara n PC?

"A ti kao ne znas?" 😀 Nije mi vise avantura menjanje diskova, pogotovo ako ne igras 10 igara u istom periodu, trenutno je samo PES-GT5, 5 sekundi posla.. 🙂
Ti nemas problema, to je sjajno , ali i sam znas da to je to daleko od istine generalno gledano..

Sve zavisi i od osobe i navika, recimo ja od kako sam nabavio konzolu jednostavno vise ne mogu ni da zamislim da se igram na PC-ju, jednostavno nije mi to to, igranje na PC-ju mi nema taj gust.
Nakon konzola vratiti se igranju na PC-ju mi je odprilike isto kao kad bi nakon lososa ili recimo nakon Karadjordjeve snicle vratio se na corbast pasulj.
Jedino sto bi i dalje mogao da odigram na PC-u su eventualno neke kviz-igre.

O boze, dokle vise...

U PDFu Games treba otvoriti dodatnu sekciju gde ce da se nastavi rat PC vs. Konzole! :wall:

Ima tema u koju može da se premesti ova rasprava (šteta da se briše, vreme smo utrošili na pisanje). Vikend je, zato postovi nisu premešteni.

"A ti kao ne znas?" 😀 Nije mi vise avantura menjanje diskova, pogotovo ako ne igras 10 igara u istom periodu, trenutno je samo PES-GT5, 5 sekundi posla.. 🙂
Ti nemas problema, to je sjajno , ali i sam znas da to je to daleko od istine generalno gledano..

Ozbiljno, jedino GTAIV mogu da se setim da je zahtevao akanje. Sve ostalo ubaci linkove u jdownloader, instal, podesi rezoluciju, detalje i igraj.

Ima tema u koju može da se premesti ova rasprava (šteta da se briše, vreme smo utrošili na pisanje). Vikend je, zato postovi nisu premešteni.

Došla zima, svi smo zatvoreni u 4 zida, ne preostaje nam ništa drugo 😀

Ozbiljno, jedino GTAIV mogu da se setim da je zahtevao akanje. Sve ostalo ubaci linkove u jdownloader, instal, podesi rezoluciju, detalje i igraj.

Open Steam -> click on a game -> play. Nema traženja i žongliranja diskovima.

Ako nije ekstremna "no brain, no pain" jednostavnost, odvratiće drooling masses i prodaju...

Poslednja izmena:

To važi za pirate. Ako igraš preko Steam-a nemaš nikakvih briga. Sam instalira, skine .net i ostalo što treba. Čak ti ponudi i nove drajvere za grafičku da instalira (to je valjda novija opcija). U Source igrama podesi rezoluciju i detalja kao i nekim 3rd party igrama koje sam probao. Čuva sejvove na oblaku, ma milina.

Došla zima, svi smo zatvoreni u 4 zida, ne preostaje nam ništa drugo 😀

Imam ja šta da igram, na forumu postujem između partija 😀

Open Steam -> click on a game -> play. Nema traženja i žongliranja diskovima.

Ako nije ekstremna "no brain, no pain" jednostavnost, odvratiće drooling masses i prodaju...

A od tih koje si naveo u onom PDF koliko ih ima na Steam? Sem toga, pogledaj sam svoje brojeve... I PS3 i X360 imaju vecu zaradu... A Wii+PS3+X360 je TRENUTNA generacija konzola... A ako pitas zasto sam uzeo bas Q4, odgovor je jednostavan... Bozicna sezona je vreme koje ciljaju distributeri zbog Bozicne kupovine... Tada se proda najvise naslova...

Sto se tice pirata, odakle ti ideja da ja nikad nisam koristio piratske igre? Istina jeste da od kad sam presao na PS3 ne uzimam pirate... Ali nisam nesto ni imao izbora, zar ne? Pre toga, dok sam igrao na PC ne mogu bas da kazem da su sve bile originali... 🙂

Ja sam ti samo naveo koje su prednosti i mane svake platforme i zasto mislim da je PC gaming u padu... Ti to mozes da prihvatis ili ne... Svako ima pravo da veruje u sta hoce... Ja vise necu spamovati ovu temu 🙂

A od tih koje si naveo u onom PDF koliko ih ima na Steam?

EA ima svoj DL store, ali sve više stavlja počinje da stavlja naslove na druge servise jer imaju dosta veći udeo na tržištu, pa ne mogu da ih ignorišu.

Sem toga, pogledaj sam svoje brojeve... I PS3 i X360 imaju vecu zaradu...

Normalno da imaju veću zaradu kada su IZBACILI 50%+ VIŠE NASLOVA EJ, i to su u pitanju sportski i party naslovi koje mnogo više smisla ima izdati na konzolama. Uporedi revenue vs. broj SKU-ova. PS3 revenue veći za 12%, broj SKU-ova veći za 50%; 360 revenue veći za 26%, broj izdatih SKU-ova za 57%.

A Wii+PS3+X360 je TRENUTNA generacija konzola...

Novac od sve tri konzole ne ide jednoj kompaniji. Ne razumem kako ti nije jasno da treba porediti PC vs. pojedinačne konzole.

A ako pitas zasto sam uzeo bas Q4, odgovor je jednostavan... Bozicna sezona je vreme koje ciljaju distributeri zbog Bozicne kupovine... Tada se proda najvise naslova...

Skoro pa nebitno za PC. Dosta PC naslova se prodaje tokom godine, imaju "dug rep". Nisu front-loadovane i pre-release marketingom hype-ovani u stratosferu (da bi se dobilo što više pre-ordera) kao konzolni naslovi koji se najviše prodaju u prva 2-3-4 meseca, i nakon toga drastično opadne interesovanje. Plus 2nd hand tržište koje ima uticaj (i donekle je uzrok ovog prethodnog).

Poslednja izmena:
Ne znam da li da pisem neki ozbiljan odgovor ili samo da ispisem listu eSKluziva.

Ne znam da li da pisem neki ozbiljan odgovor ili samo da ispisem listu eSKluziva.

Ako nisi primetio od ljudi iz ove (nadasve zanimljive :d) rasprave ja i G@W imamo PS3, baš zbog nekih od tih eksluziva. Ali što se tiče nekih stvari nismo slepi, već poprilično open-minded. 😉

lol.. ili mozda neki 'prerastu' taj period kad im je zanimljivo da se igraju sa PC komponentama i softverom i avanturama oko pokretanja igre, a neki ne.. Previse opterecivanja oko tako banalne stvari kao sto su video igre. Mozes da kukas i places zasto je situacija takva kakva je, mozes da otvoris grupu na fejsu "smrt konzolama", ako te to cini srecnim, ili da prihvatis situaciju i shvatis i pozitivne strane konzola i igranja na konzolama i prestanes da budes toliko ogorcen 🙂

Nemam ja ništa protiv konzola, naprotiv. Ono protiv čega imam je ****ni Microsoft i užasne odluke što su doneli u poslednjoj deceniji.

Nazad
Vrh Dno