Šta je novo?

Junk iz teme LA Noire

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
595
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
Zvuk
WiiM Amp Pro + Mission LX-2
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Mobilni telefon
Pixel 9a
Pametni uređaji
Meta Quest 3S
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Prava je šteta što se ovo ne razvija i za PC koji je već neko vreme u stanju da ovo prikaže sa mnogo više detalja i mnogo detaljnijim teksturama. Ipak, i ovako izgleda fantastično, a naročito naborana lica matoraca. 🙂

Ako je GTA IV koštao 100 miliona, ovo će koštati barem upola više, a ne bi me čudilo da i sledeći GTA koristi ovu tehnologiju.

Poslednja izmena:
Prava je šteta što se ovo ne razvija i za PC koji je već neko vreme u stanju da ovo prikaže sa mnogo više detalja i mnogo detaljnijim teksturama. Ipak, i ovako izgleda fantastično, a naročito naborana lica matoraca. 🙂

Ako je GTA IV koštao 100 miliona, ovo će koštati barem upola više, a ne bi me čudilo da i sledeći GTA koristi ovu tehnologiju.

To sa troskovima razvoja igara je posebna prica, mogu samo da zamislim sta ce biti u "sledecoj generaciji"...

Upravo zato se i ne razvija i za PC.

Mislim da je ovaj rockstarov engine najgori za prikazivanje ove tehnologije (kakva ironija) , neki drugi bi mnogo bolje legao...

Poslednja izmena:
To sa troskovima razvoja igara je posebna prica, mogu samo da zamislim sta ce biti u "sledecoj generaciji"...

Upravo zato se i ne razvija i za PC.

Verovatno će izaći za PC, ali nakon nekog vremena, određenog tačkom u ekskluzivnom ugovoru. Rockstarove igre za PC ili izađu 6 meseci kasnije ili ne izađu uopšte, ne zbog piraterije nego zato što Microsoft i Sony plaćaju/su plaćali ogromne svote noca za ekskluzivnost u ovom ili onom obliku u ovoj i prošloj generaciji. Kako će samo izbacivanje Xboxa i anti-PC gaming stav skupo da košta Microsoft u budućnosti, jedva čekam to da vidim. Uz interne studije i franšize koje su imali, mogli su da imaju vrlo jak "home office" i "HTPC" computer gaming skroz na svojoj strani i to su skroz prokockali fokusirajući se na tržište na koje su ušli jer su mislili da im je Sony pretnja za core biznis koji im donosi mnogo mnogo više para nego Xbox. PC gaming je najjače oružje koje MS ima u borbi za krajnje korisnike, a to izgleda ne vide.

Poslednja izmena:
LA Noire mozda i izadje, RDR mi se cini da nece. Nije ni bitno, poenta je u tome da se i ne zna da li ce igra izaci na toj platformi, a to dovoljno govori o njihovom pogledu na sve to. Razlog je za ljude potpuno nebitan, nema igre za PC i tacka. Sta ih boli uvo da li je tu neko nekome platio. Mnogo je to budjav osecaj, igras igre na nekoj platformi i kad se pojavi igra o kojoj svi pricaju ili te zainteresuje, ti treba da mislis: "U, super, mozda je i pomenu za moj sistem jednog dana..valjda ce tako biti"

Sto se mene tice, jos bolje ako izadje i za PC, nek igraju ljudi koji mogu samo na tome.

Ne znam samo kako bi to obijanje Microsoftu o glavu svih odluka o pc gejmingu uticalo na ljude koji igraju na PC-u. Sta bi oni dobili konacnim padom MS-a na tom polju? Da svi kupe Mac-ove, pa da igraju? Ili da se cela industrija promeni, pa da PC gejmeri profitiraju. Da steam postane najvaznije mesto na svetu? Ne znam sta bi moglo da se desi. Nije da svi cekaju u redu da padne MS, pa da se posvete PC gamingu.

Ok je to sto Rahul Sood sa tog linka prica, ali nije bas toliko jednostavno. Mi to gledamo iz sasvim drugog ugla u odnosu na prosecne korisnike. Ljudi su mnogo inertniji, kad vide drugi OS, prva reakcija im je "Sta je bre ovo?". A i on je ipak covek koji je drzao VoodooPC, pa su se prodali HP-u, nije da bas on treba da prokomentarise situaciju i bude ne znam koliko objektivan u vezi sa PC gejmingom.

Ali, sve ovo je druga tema....

Poslednja izmena:
Gaming na PCu je tu ionako na silu, bilo je samo pitanje vremena kada ce prestati kako je i pocelo.

Ista je prica i za Microsoft, kako su im dosle pare, isto tako mogu i da odu.

Poslednja izmena:
Sto se mene tice, jos bolje ako izadje i za PC, nek igraju ljudi koji mogu samo na tome.

Poptuno pogrešna konstataccija. Ako izađe za PC, na konzolama će je igrati samo oni koji nemaju (dovoljno dobar) PC, kao što je slučaj sa svim multiplatformama. Ljudi hoće bolju grafiku, dodatne efekte, veću rezoluciju...

LA Noire mozda i izadje, RDR mi se cini da nece. Nije ni bitno, poenta je u tome da se i ne zna da li ce igra izaci na toj platformi, a to dovoljno govori o njihovom pogledu na sve to.

Rockstar je ionako oduvek bio console-first kompanija.

Razlog je za ljude potpuno nebitan, nema igre za PC i tacka. Sta ih boli uvo da li je tu neko nekome platio. Mnogo je to budjav osecaj, igras igre na nekoj platformi i kad se pojavi igra o kojoj svi pricaju ili te zainteresuje, ti treba da mislis: "U, super, mozda je i pomenu za moj sistem jednog dana..valjda ce tako biti"

Ne, nego je buđavo što se sve svodi na to ko da kome više para za eskluzivnost i razvoj igara za određenu zatvorenu platformu. A PC/computer gaming zbog svoje otvorene prirode gubi zbog toga (iako zbog toga ima i prednosti na drugoj strani). No ok, ako je većina ok sa tim (i pro-corporate/anti-freedom stavom), nemam ništa protiv.

Ne znam samo kako bi to obijanje Microsoftu o glavu svih odluka o pc gejmingu uticalo na ljude koji igraju na PC-u. Sta bi oni dobili konacnim padom MS-a na tom polju? Da svi kupe Mac-ove, pa da igraju? Ili da se cela industrija promeni, pa da PC gejmeri profitiraju. Da steam postane najvaznije mesto na svetu? Ne znam sta bi moglo da se desi.

Ako neko ne koristi Windows za igre, prelazak na drugi OS, posebno ako je isti "hip & trendy" postaje mnogo lakša odluka. A tu su još i netbukovi/razni media uređaji koji su velikoj većini dovoljni za "everyday computing". Između toga i konzole u dnevnoj sobi za igre, izbor postaje lagan. No, bolje da se Microsoftovi investitori brinu oko toga. http://imgur.com/dxLfR.gif

Poptuno pogrešna konstataccija. Ako izađe za PC, na konzolama će je igrati samo oni koji nemaju (dovoljno dobar) PC, kao što je slučaj sa svim multiplatformama. Ljudi hoće bolju grafiku, dodatne efekte, veću rezoluciju...

Kakva zamena teza, igra izlazi za konzole, pc se ne pominje, pa ako slucajno izadje za PC, na konzolama ce je igrati samo oni koji nemaju jak pc, LOL 😀

Za pocetak, ljudi hoce igru UOPSTE, u bilo kom obliku. Ako je ne dobiju, ukljucivace 500xAA i 800xAF u igri koju zamisljaju i gledaju na youtube-u.

A pogresno je razmisljanje da svi ljudi koji igraju igre na ovom svetu imaju najjaci pc, cisto da stoji, ako se slucajno neka dobra igra pojavi, a tu su i konzole, cisto da se nesto ne propusti. Takvih ljudi je 0,000001% na ovom svetu, a samo malo vise je onih koji uopste imaju jak pc, npr. 0,00001%.

Poslednja izmena:
Sad se setih one Ivanove recenice "downloadovao ceo internet u glavu" 😀 😉

Mislim da nema mesta sad i ovde o tome zasto nije i kako nije na PC-u, tehnologija je impresivna i nadam se da ce ovako i izgledati konacan proizvod, jer neverovatno kako se vide skoro sve ljudske emocije u virtuelnom obliku, nisam ocekivao ovako nesto bar jos 4, 5 godina..

A pogresno je razmisljanje da svi ljudi koji igraju igre na ovom svetu imaju najjaci pc, cisto da stoji, ako se slucajno neka dobra igra pojavi, a tu su i konzole, cisto da se nesto ne propusti. Takvih ljudi je 0,000001% na ovom svetu, a samo malo vise je onih koji uopste imaju jak pc, npr. 0,00001%.

Uh, to je baš preterivanje. Ne kupuju baš svi PC u Wal-Martu sa mass market-friendly cenom od 199, 299, 399. Izgleda da je ljudima ideja PC gaminga ili najjaci PC ili ništa.

Gaming na PCu je tu ionako na silu, bilo je samo pitanje vremena kada ce prestati kako je i pocelo.

Red Orchestra 2, NS2, Nuclear Dawn shits all over svakog drugog PC i konzolnog FPS-a sledeće godine. :wave:

Poslednja izmena:
Neće LA Noire izaći za PC sve dok Xbox ne otegne papke. Razlog zašto nema RDR i LA Noire za PC i zašto je GTA4 izašao totalno neoptimizovan za PC je što je MS platio da tako bude. Iz istog razloga igre rađene u tom endžinu izgledaju bolje na Xbox-u iako nema logike da tako bude.

Ne znam samo kako bi to obijanje Microsoftu o glavu svih odluka o pc gejmingu uticalo na ljude koji igraju na PC-u. Sta bi oni dobili konacnim padom MS-a na tom polju? Da svi kupe Mac-ove, pa da igraju? Ili da se cela industrija promeni, pa da PC gejmeri profitiraju. Da steam postane najvaznije mesto na svetu? Ne znam sta bi moglo da se desi. Nije da svi cekaju u redu da padne MS, pa da se posvete PC gamingu.

Neka MS propadne ili bar njegov uticaj na PC gejming oslabi pa će se videti šta će biti. Promena je dobrodošla, ma kakva ona bila. Doduše Steam je značajno uticao da se popravi situacija i da PC vrati status jednake platforme. Ne mislim da Steam može zavladati gejmingom na način na koji to radi MS.

Kao što reče Ivan, takvih je jako malo. Većina ima starije PCije i igraju se na konzolama. Doduše situacija se popravlja što konzole više stare jer ljudi će ipak kupiti novi i koliko toliko sposoban PC posle pet godina. Ali opet ostaje problem "udobnosti" tj. neće svako da se cima da priključuje PC i LCDTV.

Naravno to važi za singplejer naslove. Da nema par jakih multiplejer igara na konzolama, PC bi tu apsolutno dominirao. Jednostavno, izbor multiplejer igara na PCju je gotovo neograničen. Na konzolama se situacija popravlja ali većina igra najpopularnije AAA igre u multiplejeru kojih nema mnogo i koje brže zasite igrača nego što izlaze.

Ista je prica i za Microsoft, kako su im dosle pare, isto tako mogu i da odu.

Tako se može reći za svaki kompjuter, između ostalog i za Atari i Amigu da je gejming na tim platformama bio na silu. Gejming ide tamo gde ima igrača, danas su to konzole ali drži se PC. Bezveze ti je opaska. Ako je gejming na PCju na silu jer PC nije stvoren za igranje onda je FPS na konzoli na silu. Ni jedno ni drugo nije na silu jer kako su se igre prilagodile PCju onomad tako se FPS igre prilagođavaju džojpedu.

Pa ti si taj koji je rekao, da kad bi igra izašla na PC-u, da bi ga na njemu igrali samo ljudi koji nemaju drugde. Što je nonsens.

Brate, ako izadje i za PC, a prethodno je postojala samo verzija za konzole, moci ce da je igra i covek koji ima SAMO PC, a NEMA konzole. Drago mi je zbog njega. To sam hteo da kazem.

Prekidamo sve ovo, nastavljamo o LA Noire-u 🙂

Poslednja izmena:
Onda se nismo razumeli 🙂

U kojoj rezoluciji ti igras? Televizori su do 1080p a glupo je pricati o prednostima igranja na 32" umesto na 20-24"... Ne verujem da je tvoja rezolucija preko 1920x1080, sem ako nemas zid monitora 🙂 PS3 takodje podrzava tu rezoluciju... Jedino sto mozes da koristis jace efekte da sve trpas u memoriju itd, ali to opet samo kod onih ciji PC to podrzava... A takvih je manje nego sto mislis... Jednostavno ko jos daje 600e svakih pola godine samo da bi imao masinu na kojoj moze da pokrene sve na Max detaljima? I sve to zbog sekundarne stavke kod svake igre.. Pretpostavljam da je svakom normalnom na prvom mestu igrivost...

U kojoj rezoluciji ti igras? Televizori su do 1080p a glupo je pricati o prednostima igranja na 32" umesto na 20-24"... Ne verujem da je tvoja rezolucija preko 1920x1080, sem ako nemas zid monitora 🙂 PS3 takodje podrzava tu rezoluciju... Jedino sto mozes da koristis jace efekte da sve trpas u memoriju itd, ali to opet samo kod onih ciji PC to podrzava... A takvih je manje nego sto mislis... Jednostavno ko jos daje 600e svakih pola godine samo da bi imao masinu na kojoj moze da pokrene sve na Max detaljima? I sve to zbog sekundarne stavke kod svake igre.. Pretpostavljam da je svakom normalnom na prvom mestu igrivost...

Kakav BS. Upravo zbog ovakvog brainwashinga (cak i na ovakvima mestima koji okupljaju entuzijaste), je situacija loša za gaming na kompjuterima. Podržava i CoD 1080p naravno, ali je to uspcale-ovano sa 600p.

PC gaming nema propagandnu mašinu od milijardu dolara iza sebe koja će da formira "cool" image u mainstreamu (reklame na MTV-u, sportskim događajima itd.) kao što napisah ovde. TO je najveći problem, ništa drugo. Postoji ogroman FUD i negativna slika koja se širi oko PC-a, a PC nema counter-PR.

Poslednja izmena:
Samo trpaj podatke po nama, green.pixel, trpaaaj 🙂

U pravu si. PC to nema, i upravo zbog toga je dobar i los u isto vreme. Ali sta cemo mi sad po tom pitanju?

Samo trpaj podatke po nama, green.pixel, trpaaaj 🙂

U pravu si. PC to nema, i upravo zbog toga je dobar i los u isto vreme. Ali sta cemo mi sad po tom pitanju?

Ništa 🙂, najbolje nek' ljudi igraju na platformama koje imaju imaju igre koje žele. Kao što kažeš, to može da se gleda i sa druge (pozitivne) strane, da je doprinelo drugačijem pristupu samom dizajnu igara, najpre od grupe ljudi koje PC odvlači svojom "kompleksnošću" do blizine monitora i mogućnosti m&t i kako to utiče na razvoj igara, kao što reče Ken Levine.

A mogao je da ima tu podršku da je Microsoft krenuo drugim putem. Xbox je mogao biti locked-down PC. Biblioteka igara je mogla da bude na obe strane, tj. bili bi samo na oba strane, ne i na drugim sistemima. Silni interni studiji nisu morali biti ugašeni. Microsoft je mogao da plaća eskluzive kod velikih izdavača za takav "HTPC + običan PC" gaming. PR/marketing/press podrška takođe. Dakle, sve prednosti i skoro nijedna mana. Ne bi smo vodili sad ovaj razgovor da je tako ispalo.

Poslednja izmena:
Kako će samo izbacivanje Xboxa i anti-PC gaming stav skupo da košta Microsoft u budućnosti, jedva čekam to da vidim. Uz interne studije i franšize koje su imali, mogli su da imaju vrlo jak "home office" i "HTPC" computer gaming skroz na svojoj strani i to su skroz prokockali fokusirajući se na tržište na koje su ušli jer su mislili da im je Sony pretnja za core biznis koji im donosi mnogo mnogo više para nego Xbox. PC gaming je najjače oružje koje MS ima u borbi za krajnje korisnike, a to izgleda ne vide.

Prebacice sve ovo u industriju igara...

Verovatno je procenjeno da buducnost "te" vrste gejminga nije na kompjuterima i za stolom, nego u dnevnoj sobi, u fotelji sa joypad-om, na velikom televizoru, pa su probali da guraju taj segment.

Niko vise nikad nece odraditi ono sto je MS nekada sa directx-om itd... to je bio trenutak u kome je igranje na kompjuterima bilo znacajno na skroz drugi nacin i skroz drugim ljudima, to ne moze da se ponovi.

Vidis da i u ovom tekstu sto si ostavio pricaju o pc-u sa "hidden os-om" kao jednoj od varijanti, znaci da je skoro nebitno koja je ideja prosla, hteli su da ponude konzolno, a ne pc iskustvo. To sto bi to unutra bio klasican pc hardver nista ne menja, jer bi pristup bio isti kao danas.

Poslednja izmena:
Verovatno je procenjeno da buducnost "te" vrste gejminga nije na kompjuterima i za stolom, nego u dnevnoj sobi, u fotelji sa joypad-om, na velikom televizoru, pa su probali da guraju taj segment.

Naravno, i nisu izmisljali toplu vodu sa tim, oduvek se tako igralo na konzolama i pre PC gejminga..

Poslednja izmena:
Haha, ne prozivaj coltovu moc quote-ovanja 🙂

Dok je ova igra bila Sony ekskluziva, Sony je upumpao $20 miliona. Cini mi se da je ovo bilo zakljucno sa 2007. Tim koji radi na igri je sastavljen od likova koji su radili na Sonyevim Gateway igrama i hteli su "nesto vece". Kada su smorili Sony jer posle par godina nisu nista napravili, Sony je odlucio da prekine razvoj. Tu je uskocio Rockstar i napravio dil sa Sonyem da u zamenu za otpis $20 miliona koje im je Team Bondi dugovao dobije ekskluzvnost za The Agent igru.

Kad se sve sabere i oduzme, ne bi me cudilo da na kraju igra kosta $40 - $80 miliona. Sve preko toga mi se cini nerealnim.

Kakav BS. Upravo zbog ovakvog brainwashinga (cak i na ovakvima mestima koji okupljaju entuzijaste), je situacija loša za gaming na kompjuterima. Podržava i CoD 1080p naravno, ali je to uspcale-ovano sa 600p.

PC gaming nema propagandnu mašinu od milijardu dolara iza sebe koja će da formira "cool" image u mainstreamu (reklame na MTV-u, sportskim događajima itd.) kao što napisah ovde. TO je najveći problem, ništa drugo. Postoji ogroman FUD i negativna slika koja se širi oko PC-a, a PC nema counter-PR.

Pa ako je BS i FUD itd zasto nisi odgovorio na ona pitanja? U kojoj rezoluciji igras? Ja sam konzolu kupio tek pre par godina... Do tada sam sve igrao na PC-u i bio sam jedan od onih sto je davao tih 600e na pola godine samo da imam njjacu grafiku, procesor i gomilu memorije... Posto mi je monitor tada bio 20" sve sam igrao u 1680x1050 namax detaljima... PC kao platforma ima dosta dobrtih stvari: jaci hardver, vise memorije i HDD, laksu distribuciju i manje troskove razvoja (posto ne moraju da placaju nista Sonyju ili MSu i vecu slobodu sta mogu da ubace u igru) Naravno tu opet imas i negativne strane: marketing je otezan posto sve moras sam, mnogo veca stopa piraterije, fragmentovana baza instaliranog hardvera zbog cega je testiranje prilicno otezano, igra mora da podrzava veci spektar rezolucija itd... Najvaznije stavke su markting i otezan marketing zasto izdavaci prvo izbacuju na konzolama... Takodje, cene igara su vece za konzole... Mnogo veca zarada znaci da se igre na PC pojavljuju kasnije (ili se ne pojavljuju uopste) i da one vrlo cesto budu portovi neke konzolne verzije...

Nemoj da mislis da ja hocu da kazem da ce igra izgledati losije na PC... Ona moze tu da izgleda mnogo bolje nego na PS3... Stvar je u tome da je igranje na konzolama mnogo povoljnije (naravno ako uzmemo u obzir da uzimas samo originale) i da ima mnogo manje glavobolja... Samo ubacis disk i igras... Nema razmisljanja o tome da li imas najnovije drajvere i da li ce ti AV program praviti probleme... Ne moze da te zezne nestabilni Winblows... I ne moras svakih pola godine da ides da kupujes novi hardver... Kad se uzme u obzir cena konzole i svih igara koje sam kupio i to uporedim sa parama koje bih dao za upgrade za ove godine (pa cak i da su mi sve igre pirati), ja sam u plusu i to poprilicnom 🙂

U kojoj rezoluciji ti igras? Televizori su do 1080p a glupo je pricati o prednostima igranja na 32" umesto na 20-24"... Ne verujem da je tvoja rezolucija preko 1920x1080, sem ako nemas zid monitora 🙂

Da, PS3, podržav 1080p, ali su sve igre 720p, a jako puno njih je upscale-ovana i sa nižih rezolucija od 720p. A da ne pričamo o 30fps, koji nije ni stabilan svuda. I igre igrive gamepadom na PC igram u fotelji ispred 32" TV-a. Naravno strategije, fps-ove i igre gde treba da se čita sitan tekst ne mogu tako :d

Uostalom evo liste rezolucija ps3 igara:

http://forum.beyond3d.com/showpost.php?p=1113342&postcount=2

Jednostavno ko jos daje 600e svakih pola godine samo da bi imao masinu na kojoj moze da pokrene sve na Max detaljima? I sve to zbog sekundarne stavke kod svake igre.. Pretpostavljam da je svakom normalnom na prvom mestu igrivost...

Ne treba ti 600e dva puta godišnje. I ne znam šta me više košta PS3, ili PC, ali šta ću volim igre, tako da i ne razmišljam puno o tome. Recimo ja u svakoj generaciji grafičkih ih menjam uz doplatu od 100-150e i uvek vijam high-end. Jer ako izgubim taj kontiunitet to bude mnogo skuplje. Sa druge strane procesor će mi u februaru napuniti 4 godine, a svojevremeno me je izašao 150e, danas za njega mogu dobiti 80e. I sada čekam neki polovan c2q Q9550 da mi upadne za 140-145e.

Sa druge strane igre kupujem samo ako je mp, a takvih bude 2-3 godišnje, ili na steamu za koji evrić kad dođu akcije.

A na PS3 to bude 7-8 igara, a ja za razliku od nekih ne prelazim igre odma čim mi stignu, tj. na silu. Već kad mi dune da mi se igra tako nešto, onda igram, a ne po ritmu izdavača. Tako da ne mogu da odigram za 5 dana i prodajem, menjam. Recimo još uvek imam igara koje nisam ni pipnuo, RDR na primer.

Poslednja izmena:
Da, PS3, podržav 1080p, ali su sve igre 720p, a jako puno njih je upscale-ovana i sa nižih rezolucija od 720p. A da ne pričamo o 30fps, koji nije ni stabilan svuda. I igre igrive gamepadom na PC igram u fotelji ispred 32" TV-a. Naravno strategije, fps-ove i igre gde treba da se čita sitan tekst ne mogu tako :d

Ako igras na 32" to znaci da ti je rezolucija u kojima igras najverovatnije 1366x768 (najveci broj 32" TV-a su HD Ready, pri cemu tek od skora u tu velicinu stavljaju i FullHD)... Na toj sam i ja igrao kad je na TV-u... Za to ti ne treba najjaci hardver... Pretpostavljam da juris visi srednji segment sto se tice grafike... To se uklapa i sa onim doplatama... Kartice te verovatno kostaju 250-300e... Ako juris najjace onda ce te to prilicno vise izaci... Da ne govorimo o tome da svaki put kad promenis grafiku mora da ide reinstalacija winblowsa... Mozes da pokusas i bez toga, ali retko kad ces imati max performanse... 🙂 Zato sam i presao na konzole... Mnogo je manja gnjavaza.... Samo ubacis disk... Ne znaci mi nista rezolucija... Pa najbolje igre koje sam igrao su bile 320x240 ili 640x480 i nista mi nije smetalo...

Inace, fino je da vidim da nisam jedini koji jos ima neotpakovane igre u celofanu 🙂 Kad vidim nesto sto me interesuje a na nekom je popustu cesto uzmem pa ostavim da igram kad imam vremena... 🙂

Ne treba ti 600e dva puta godišnje. I ne znam šta me više košta PS3, ili PC, ali šta ću volim igre, tako da i ne razmišljam puno o tome. Recimo ja u svakoj generaciji grafičkih ih menjam uz doplatu od 100-150e i uvek vijam high-end. Jer ako izgubim taj kontiunitet to bude mnogo skuplje.

Sa druge strane igre kupujem samo ako je mp, a takvih bude 2-3 godišnje, ili na steamu za koji evrić kad dođu akcije.

A na PS3 to bude 7-8 igara, a ja za razliku od nekih ne prelazim igre odma čim mi stignu, tj. na silu. Već kad mi dune da mi se igra tako nešto, onda igram, a ne po ritmu izdavača. Tako da ne mogu da odigram za 5 dana i prodajem, menjam. Recimo još uvek imam igara koje nisam ni pipnuo, RDR na primer.

Sada ja tebe ne kapiram.....
Konzola ima losiju grafiku nego PC, nema 100 fps, i to je ok
Menjas u svakoj generaciji kartu i dajes za to 100-150 Eur (koliko je to puta godisnje?)
Kupujes 7-8 igara za PS3 prema 2-3 za PC, iako je grafika i ostalo losije?
Dakle, zasto konzole onda?

Smorišmo temu opasno ali odgovoriću ti umesto njega.

Nisu konzole već PS3 a zašto, pa zbog igara koje nema za PC. Naravno, ima i Xbox eksluzive ali me te igre ne interesuju jer su, osim Alan Wake, u fazonu Awesome Reach.

Sada ja tebe ne kapiram.....
Konzola ima losiju grafiku nego PC, nema 100 fps, i to je ok
Menjas u svakoj generaciji kartu i dajes za to 100-150 Eur (koliko je to puta godisnje?)
Kupujes 7-8 igara za PS3 prema 2-3 za PC, iako je grafika i ostalo losije?
Dakle, zasto konzole onda?

Zato što ima ekskluziva koje vredi odigrati, tj. barem proveriti da li ih vredi odigrati, jednostavno. 😉

Nazad
Vrh Dno