Šta je novo?

[I7500] Zvanicna tema

djikile74 HVALA na pomoci,uradio sam ponovo kao sto si rekao i instalirao novi 1.6 donut i sve je OK ali ukljucim kameru i ona radi ali kad uslikas pojavi se zelena pozadina i sliku u galeriji ne prepoznaje.Jos jedan sam problem video ne prepoznaje ni externu sd karticu samo pise ;not available; a onu svoju od 8gb otvara dok sa starim softwareom je bilo obrnuto svoju nije ocitavao a externu jeste.Izvinite ako sam malo dosadan ali ne znam sta da radim!!

@hektor2
nista onda odo da se prebacujem polako....

inace nikako da pitam ovo a cessto imam problema sa tim...u pitanju su playliste...cesto se desava da mi telefon nevidi uopste liste koje sam napravio na kompu (winamp),tako da sam posle menjanja par programa za reprodukciju muzike ne bi li ustanovio u cemu je problem ,batalio sve i instalirao TuneIn Radio i samo njime ubijam vreme...u cemu moze da bude problem????

moguce je da je nesto vezano posto primecujem da se posle svakog vezivanja sa kompom(usb) redosled slika u galeriji menja iako je selektovana sort opcija by date ili name medjutim slike su razbacane sistemom ofrlje...????

A da li neko moze da mi kaze da li GPS radi i bez skidanja love sa kredtia?

Da li je moguce da sam ja jedini baksuz flesovao sam sve je proslo super i sve radi OK ali mi telefon vise ne prepoznaje memorijsku karticu samo pise ;unavailable;!!!I kad udjem u download mode vise ne prikazuje kao pre flesovanja sad samo prikaze ikonicu kartice i pise download!!POMOC

Evo sada sam ubacio sd karticu i uopste ne mogu da je nadem ,nema ikonice ,kako da joj pristupim.Sistaem je detektovao da sam je ubacio

Treba ti neki file manager. Ovo je u pitanju neki derivat linuxa, tako da nije bas sve kao u Windowsu, da ti sve odma dostupno. Moras malo da kopas po direktorijumima da bi dosao do SD karte. :) Cinimi se da se nalazi u direktorijumu MNT. Mada bi trbalo da mozes da napravis shortcut na desktopu....

Dobar dan,

ja imam galaxy sa verzijom 1.5. da li mi neko moze napisati kako da instaliram najnoviju verziju softvera. Nekako ne mogu da pohvatam sve... unapred hvala

Sale

Da li je moguce da sam ja jedini baksuz flesovao sam sve je proslo super i sve radi OK ali mi telefon vise ne prepoznaje memorijsku karticu samo pise ;unavailable;!!!I kad udjem u download mode vise ne prikazuje kao pre flesovanja sad samo prikaze ikonicu kartice i pise download!!POMOC

Bilo ko???Da li mi moze neko reci ili da idem u servis!!HVALA unapred svima!!:wave:

Dobar dan,

ja imam galaxy sa verzijom 1.5. da li mi neko moze napisati kako da instaliram najnoviju verziju softvera. Nekako ne mogu da pohvatam sve... unapred hvala

Sale

Imas par stranica unazad kompletno objasnjenje....

Bilo ko???Da li mi moze neko reci ili da idem u servis!!HVALA unapred svima!!:wave:
Pazi, jedino pre servisa da odradis Wipe (kompletnog sistema) u recovery-ju i ponovis instalaciju Night builda (ili da probas sa nekom drugom verzijom). Ako imas dodatnu karticu, izbaci je za pocetak pre instalacije NB.

Pazi, jedino pre servisa da odradis Wipe (kompletnog sistema) u recovery-ju i ponovis instalaciju Night builda (ili da probas sa nekom drugom verzijom). Ako imas dodatnu karticu, izbaci je za pocetak pre instalacije NB.

hektor2 prijatelju hvala ti sto si mi odgovorio,uradio sam i format sa sifrom *2767*3855# i hard reset iz recovery-ja i jos 5-6 verzije sam menjao XXII8,XXIK5,XXJC5,XXJC6,XXIH8 ali isto sa svakom verzijom radi super ali ni jedna ne prepoznaje externu karticu samo njegovu internu memoriju!!!!!!!:wall:

Pazi, situacija nije tako crna kao sto izgleda :) Ipak je interna memorija 8GB i to je vise nego dovoljno za muziku, filmove, slike......E sad, postoji dve pod-mogucnosti :)
Da stavis drugu micro SD memoriju (za testiranje)
Da iz recovery-ja odradis format swap32+fat (ako nisi odradio kojim slucajem)
I trece:) (ipak ima tri podmogucnosti :)) da sa "HP USB Disk Storage Format Tool" formatizujes karticu (preko citaca kartica na PC-u) i da probas tako....

Pazi, situacija nije tako crna kao sto izgleda :) Ipak je interna memorija 8GB i to je vise nego dovoljno za muziku, filmove, slike......E sad, postoji dve pod-mogucnosti :)
Da stavis drugu micro SD memoriju (za testiranje)
Da iz recovery-ja odradis format swap32+fat (ako nisi odradio kojim slucajem)
I trece:) (ipak ima tri podmogucnosti :)) da sa "HP USB Disk Storage Format Tool" formatizujes karticu (preko citaca kartica na PC-u) i da probas tako....

Ali sada kad ukljucim recovery mod samo se pojavi ;Recovery... i onda znak uzvika i trougao tako da ne mogu da uradim format swap32 i fat nikako:crash:,ipak ode on u servis!!!!!!!!HVALA prijatelju ipak na pomoci PS.Ovo mi je prvi samsung telefon u zivotu i sigurno i poslednji,ipak ja odo' na N97!!Pozdrav hektor2

Nemoj da si lood :) kakve crne nokLe i budjavi symbijani :)
Ovo je super telefon, samo treba da ga ušteliš. Tebi verovatno treba da se ubaci novi Recovery. Imas uputstvo par strana unazad. Nemoj tako lako da odustajes.
Ja sam imao i Symbijane i Windows mobile, ali android je mnogo visi nivo.
Imao sam i gomilu Samsunga i isto kao ti rekao da je to poslednji koji cu da uzmem, medjutim, posle i7500 poceo sam drugacije da gledam na Samsung telefone.

Dobar dan,

Sale

Super i ja sam rešio da konačno skinem 1.5 i stavim nešto novije, pa ću taman imati društvo.

Samo da mi neko kaže koja je poslednja stabilna verzija u kojoj radi sve i koja nema ili skoro nema bagova.

Kako sad na ovom poslednjem romu,2,2 da se overklokuje procesor?nema vise ono 610 i 714 mhz,da odaberes vec ima 128 i 528,i to su iskljuceni?

jel moguce da ******i,brisu stare romove i samo ostave nov,hocu ovaj rom da skinem i nemogu da nadjem link

the New GAOSP-2-12132010 NIGHTLY

stari ne funkcionise,kad kliknes izbaci ti ono 404 not found

Poslednja izmena:
na 1215 mislim,pa svaki sam stavljao na 614 da mi radi,zato.A ovaj 1213 ne mogu da skinem,imas li neki link hektore?*** ovi brisu i sad ne ne mogu da skinem

posalji mi u pm tvoj mail...pusticu ti GAOSP-2-12132010-NIGHTLY ako ce da ti to odradi posao :D

Ja imam sve romove koje sam do sada skidao. Zar ti nije u telefonu :p Meni je na kartici zadnjih 5-6 Night Buildova :p
Evo drugar Dizzel se ponudio....
Pitao sam te sto clockujes, zato sto meni sve radi perfektno na default clocku. Znaci ne da klizi nego razbija :) Naravno kada sam umesto ugradjenog ADW launchera stavio Launcher pro.

ovaj novi rom,kad slikas ,slika dok je gledaj dok si jos u kameri sva je bela,sve neke sare,ali u galeriji je dobra,ajd proverite to,mozda moram ponovo da ubacim rom

E drakaz,ako citas ovo,ajd ljubi te brat nemoj da cackas nista vise,namesti tu kameru i to je to,**** ti to svvaki rom nesto bolje,a nesto opet skripi,pa mamu mu jer ne mozes zapamtis kako si odradio pa da samo nastavis,ispade da u starijim romovima 2.2 bolje rade neke stvari,aj zavrsi pa idi na odmor malo

Rešio sam konačno da stavim nešto novije od ovog fabričkog Androida, pa sam pročitao dosta od ove teme, uputstvo od pre nekih desetak strana, kao i BaneRov tutorijal na strani 7 ove teme, ali i dalje imam nekoliko nedoumica, pa ako mi neko može pojasniti...

1.) Šta je recovery? To je program za bekapovanje koji od instaliranog android sistema pravi bekap image na koji se telefon vraca posle "factory reseta" ili je to ustvari bekap image ili nešto treće?

2.) Koji Android da stavim? Vidim da ce sa Froyom svi zezate... Te ne radi ovo, te ne valja ono, te zeza nešto peti i slično? Imali neki Android 2 (Eclair ili Froyo) u kojem sve radi kako treba ili da stavljam Drakazom Donut 1.6.3.4 ili 1.6.3.3?

Rešio sam konačno da stavim nešto novije od ovog fabričkog Androida, pa sam pročitao dosta od ove teme, uputstvo od pre nekih desetak strana, kao i BaneRov tutorijal na strani 7 ove teme, ali i dalje imam nekoliko nedoumica, pa ako mi neko može pojasniti...

1.) Šta je recovery? To je program za bekapovanje koji od instaliranog android sistema pravi bekap image na koji se telefon vraca posle "factory reseta" ili je to ustvari bekap image ili nešto treće?

2.) Koji Android da stavim? Vidim da ce sa Froyom svi zezate... Te ne radi ovo, te ne valja ono, te zeza nešto peti i slično? Imali neki Android 2 (Eclair ili Froyo) u kojem sve radi kako treba ili da stavljam Drakazom Donut 1.6.3.4 ili 1.6.3.3?

Da bi instalirao novi build, moras da stavis novi recovery. Sa njim izmedju ostalog mozes da napravis i vratis image kompletnog systema, tako da ako ti se neki rom ne svidja ili ne radi bas najbolje samo vratis stari i to je to. Isto kao sa Norton Ghost na PC-u.
1.6.3.3 ti je u sustini isto kao i fabricki rom.
Sa Froyo 2.x situacija je dosta drugacija. Em sto brze radi, em sto moze da instalira gomilu igara i programa koje ne mozes da instaliras na 1.6.3.3.
Jedini, ali jedini problem je taj sto u video modu, kada se snima neka svetla povrsina (nebo, sijalica....) na tom mestu se pojave sive jednolicne povrsine.
Zato u foto modu mozes da stelis takve zayebancije, kao na profi aparatima.
Ono uputsvo sto je Bane pisao je malo zastarelo. Imas desetak stranica u nazad uputstvo. Ja sam postavio.

Za pocetak skini Android SDK i USB driver (za i7500 :))
---

Vrh Dno