Šta je novo?

iPad

^

kakve to veze ima?

ionako važi: "ko je l00d da gleda film na 10" ekranu ?" :D

Ljudi, još jednom vam dobronamerno kažem, svako koga lično znam da je kupio tablet kaže da mu je dosadio za manje od mesec dana i ni za šta ga više ne koristi. Ako vas žuljaju pare u džepu, bolje hajte sa mnom i stucite ih na provod u Parizu ili Amsterdamu. Ili sami predložite neku interesantnu lokaciju, skita mi se malo. :D

^

kakve to veze ima?

ionako važi: "ko je l00d da gleda film na 10" ekranu ?" :D
Pa kuci ne verujem da ce iko i da gleda ...
Al u kolima,avionu,autobusu gde nemam platna niti plazme , 10" dodje vise nego dobro ;)

Poslednja izmena:

Sve je to lepo i krasno, ali tržište tableta jednostavno nema gde da raste nakon par godina. Tržište mobilnih telefona stalno raste zato što ljudi u proseku promene mobilni telefon svakih godinu i po dana. Tržište laptopa ima postojan rast zato što korisnici menjaju laptop svake tri do četiri godine. Tablet je sada postao "next big thing" velikim zajedničkim marketinškim nastupom brojnih firmi, ali korisnici će ga kupiti samo jednom i to je to, nema dalje. Osim naravno Apple fanboja, oni će kupovati novi iPad svake godine u skladu sa svojom consume-and-obey filozofijom, ali opet to je svega par miliona uređaja.

Tablet je koncept koji je zasluženo fejlovao još pre deset godina i ništa se od tada nije promenilo da ga značajno poboljša. Možeš da našminkaš babu, ali ne možeš od nje da napraviš devojku.

Tablet je koncept koji je zasluženo fejlovao još pre deset godina i ništa se od tada nije promenilo da ga značajno poboljša.

Windows tablete je fejlovao (ove godine) iz istog razloga kao i pre 10 godina - full desktop OS ne ide na tablet!

zato Apple iPad nije fejlovao ;)

Da to je staro pravilo u marketingu ...
kad je neko uspesan onda radi false advertising ...ili mozda obrnuto ?

Windows tablete je fejlovao (ove godine) iz istog razloga kao i pre 10 godina - full desktop OS ne ide na tablet!

zato Apple iPad nije fejlovao ;)

Stavi kakav god hoćeš OS na njega, to je i dalje neudobni, nepraktični tablet. I sam Steva Pohlepa je svojevremeno pljuvao tablete, dok jednog dana nije pomislio: "Što bi bilo lepo da zombijima prodam još jedan novi uređaj, a da ne ulažem ništa u razvoj. A, setio sam se, prodaću im uvećani iPod, čak ni ime neću mnogo da menjam."

iPad nije fejlovao iz istog razloga što ništa što Apple predstavi neće fejlovati dok god ima par miliona ljudi kao što si ti koji se hvataju za novčanik čim Apple predstavi nešto "novo". Nema to nikakve veze sa kvalitetom, upotrebljivošću ili korisnošću samog iPad-a.

Stevina izjava pre sedam godina:
"There are no plans to make a tablet. It turns out people want keyboards. ... We look at the tablet, and we think it is going to fail."

Tablet je sada postao "next big thing" velikim zajedničkim marketinškim nastupom brojnih firmi, ali korisnici će ga kupiti samo jednom i to je to, nema dalje. Osim naravno Apple fanboja,
Procitaj ovo sto si rekao za par godina i videces da si pogresio.
Kao sto nisu bili u pravu i oni (mnogi i na ovom forumu) koji su prognozirali da je iPad fail iz starta cim se pojavio.
Danas vidimo koliko su bili u pravu jer se on dobro prodaje i svi se guraju da prave slicne tablete

Iskreno možda i bude nekad nešto od ovih tablet-a, ali... pitanje je šta će se pojaviti, možda se čak i sledeće godine ili za dve godine pojavi nešto revolucionarno, ko zna. Ja još uvek mislim da je za tu cenu još uvek mnogo mnogo bolje kupiti neki 13" laptop (ljubitelji Apple-a MacBook, uštekati još malo) jer nisu ništa mnogo manje mobilni od tableta, a mnogo više pružaju...
ustvari već danas postoje neki zanimljivi projekti (skoro videh neki Acer laptop koji se satoji od dva identična ekrana osetljiva na dodir, baš ovaj: http://news.idealo.co.uk/news/9271/dual-touch-screen-acer-laptop-arriving-in-january.html ili nešto ovako nije loše za ovaj nedefinisani period :D : http://www.engadget.com/2010/01/05/lenovo-ideapad-u1-hybrid-hands-on-and-impressions/ , još kad bi stavili da ima Android 3.0 kad mu odšrafiš ekran, a klasičan OS kad se koristi kao laptop ;) )...

Procitaj ovo sto si rekao za par godina i videces da si pogresio.
Kao sto nisu bili u pravu i oni (mnogi i na ovom forumu) koji su prognozirali da je iPad fail iz starta cim se pojavio.
Danas vidimo koliko su bili u pravu jer se on dobro prodaje i svi se guraju da prave slicne tablete

Super, taman ćemo za par godina obojica pogledati ko je bio u pravu. Ja stojim iza svega što sam rekao.

To što se iPad solidno prodaje je čista posledica ogromne snage Apple brenda i nema blage veze sa samim iPad-om. Ni što ga kloniraju opet ne znači da je koncept dobar, tržište uvek prati miris novca i drugi trče da jašu na talasu koji je Apple-ov mamutski marketiški budžet od pola milijarde dolara inicijelno napravio.

Ostaje činjenica da je tablet jedan od najbeskorisnijih uređaja koji je IT industrija ikada napravila. Prodaja ni sada nije bog zna šta, ali ga dosta ljudi kupi jer nikad nisu koristili tablet, pa im deluje interesantno. Ali oni koji ga kupe brzo ukapiraju za jadac. :type:

... tržište uvek prati miris novca i drugi trče da jašu na talasu koji je Apple-ov mamutski marketiški budžet od pola milijarde dolara inicijelno napravio.

i Microsoft je imao "mamutski marketiški budžet od pola milijarde dolara" za WindowsPhone 7 - i ?

pojava iPad-a je jednako znacajna kao i pojava misa. Apple je i 80tih bio prvi koji je doneo taj koncept u siroke narodne mase, Microsoft ga je relativno brzo pratio ali isto tako ne treba zaboraviti da je i 80tih postojala masa ljudi poput tebe koja je pruzala iracionalan otpor inovacijama.

Poslednja izmena:
A što imaš toliki kompleks od Microsofta? :D

zato sto su kocnica napretka i zato stu su za vreme svoje apsolutne dominacije unazadili planetu za bar 10 godina.

btw samo sam izneo cinjenicu da 500 miliona dolara nije nikakav poseban budzet za marketing... i Microsoft ga ima za WindowsPhone7.

Za obicne stvari zbog kojih vecina ljudi koriste netbook ili laptop; a to je web surf, pregled slika, slusanje muzike, gledanje nekog filma dok putujete... tablet jeste jako dobra stvar i ja sam siguran da cete za godinu ili dve svi vi imati po neki tablet :)
Jednostavno mnogo je lakse i lepse koristiti touchscreen nego touchpad, naravno kada je OS prilagodjen za touchscreen.

@The Sting ti mozes da imas svoje misljenje da je fail, ali to ne mora da znaci da si u pravu, @kovacm je lepo dao primer da ne moze samo marketing i ogroman budzet da napravi uspeh, mora i proizvod da bude dobar.

Poslednja izmena:
@priest77: pa onda je ona Acer-ova makina pravi pogodak :) Moguće, moguće - čak sam siguran da ce tableti zbrisati sa lica zemlje one digitrončiće što se zovu netbukovi ;) ali nisam siguran za njihov potpun uspeh, manje-više današnji pametni telefoni mogu sve to, jeste da su manji, ali za ono što ljudima treba u pokretu (proveru mail-a, pregled nečega na net-u na brzaka) rade posao odlično, a kući se lepo izvališ pored svog monitora od 20 i kusur inča ili iMac-a 27" i uživaš ko čovek...

Poslednja izmena:
@bata87
Ne znam jer nisam je ni video, ali cinjenica je da ce tableti sve vise napredovati i bice sve ozbiljniji igraci na trzistu.

Oče, pitao sam Kovača, ne Vas.
i ja sam na prosloj stranici odgovorio @morbius i ti si poceo da mi odgovaras, pa nisam se bunio, samo sam ti odgovorio sad :)

Poslednja izmena:
Tablet racunar sa 4:3 u 21 veku, je znacajan ko pojava misa ?

Da li si ti svestan kolko smesno zvucis...

i 500 miliona za marketing je lepa stvar u odnosu na lazni marketing koji provali dete od 10 godiana..

Poslednja izmena:
Svakako da je pojava tableta zanimljiva, u najmanju ruku. I laptopovi su ranije počinjali u onim koferčinama.

Šta ste napeli kovaca, čovek se svojski trudi na ovoj temi, i da sam ja njegov šef dao bih mu +5% na ovu temu i novu tastaturu:eyebrows:
Mislim, sigurno neće da vam kaže - u pravu ste, apple sucks!

Tablet racunar sa 4:3 u 21 veku, je znacajan ko pojava misa ?

Da li si ti svestan kolko smesno zvucis...
verujem da je isto tako svim PC korisnicima 80tih godina i pojam "mis" smesno zvucao ;)
klasika, ni posle 20 godina ne vide dalje od C:\
:D

@The Stig sigurno necu pisati jos jedan esej ne temu, koji ce moderati obrisati u roku od 0.5 sekunde :wall:

Poslednja izmena:
Mozda :) tad sam bio u minusu sa godinama tako da ne znam

Videcemo vremenom :)

Jednostavno mnogo je lakse i lepse koristiti touchscreen nego touchpad, naravno kada je OS prilagodjen za touchscreen.

To svakako jeste tačno (da zanemarimo sada mazanje ekrana), ali je to višestruko kompenzovano time koliko je hardverska tastatura udobnija od nacrtane. Na klasičnom laptopu em imaš taktilni feedback kad kucaš, em ti je ceo ekran vidljiv i dostupan dok kucaš, em su ti i tastatura i ekran pod dobrim uglovima za rad. Već sam ovde jednom iz sopstvenog iskustva rekao, tablet možda deluje i ok dok ne poželiš nešto iole ozbiljno da odradiš na njemu, kad kreneš da kucaš smučiće ti se brzo.

i Microsoft je imao "mamutski marketiški budžet od pola milijarde dolara" za WindowsPhone 7 - i ?

Za uspešan Marketing nije stvar samo koliko ti love šibneš, bitno je i koliko si vešt da tvoja poruka stigne do malog mozga tvoje ciljne grupe. Apple je tu uvek bio majstor, mora se priznati. Steva Pohlepa može ljudima da proda najlon kesu kao kožnu torbicu.

pojava iPad-a je jednako znacajna kao i pojava misa. Apple je i 80tih bio prvi koji je doneo taj koncept u siroke narodne mase, Microsoft ga je relativno brzo pratio ali isto tako ne treba zaboraviti da je i 80tih postojala masa ljudi poput tebe koja je pruzala iracionalan otpor inovacijama.

Ja protivnik inovacija? Teško da postoji osoba koja toliko želi nove, radikalno drugačije i unapređene stvari nego što sam to ja.

Stvar je u tome što tablet NIJE INOVACIJA. To je samo reciklaža zasluženo propale ideje, napravljena da izmuze još koji dolar iz već komercijalno primenjene tehnologije. Svaka čast Apple-u na nekim odličnim novim stvarima koje su doneli tokom godina, ali izvini, ovo ne donosi ništa novo ni korisno što već nismo imali, ovo je obična mamipara i prodaja muda za bubrege.

Da dodam i ja moje misljenje.

Tableti ce se u izvesnoj buducnosti svakako primiti. Naravno njihova mana za neke stvari je tastatura, ali pogledajte samo kakvih sve neudobnih tastaturica ima za PC. Mislim na tastature koje su sve manje i prate ideju "da mogu stati u dzep od kosulje" iako stoje na stolu, a razlog za to je sto prosecan kucni korisnik sve manje kuca...

Sto se tice Applea, kod tableta ga ne vidim kao inovatora, vec nesto kao IBM osamdesetih. IBM je definisao PC, a onda se svojski trudio da ogranici njegov razvoj. Apple nije bukvalno to, ali je slicno kao veliki plavi zasluzan za ponovnu popularizaciju tableta i sad su jedini proizvodjac koji pokusava da uspori razvoj kako bi tek iPad 10. generacije (po mogucnosti) bio potpuno funkcionalan, a kupci u medjuvremenu kupili sve medjufaze...
Zbog toga ce svaki sledeci ipad dobijati samo ono sto mora zbog konkurencije (sledeci kamericu i usb, mozda neki naredni i citac kartica ko zna)...

Nerado ovo kazem, ali sve mi se nesto cini da ce WP 7 biti odlican jer stvarno deluje vise nego interesantno - samo da prelezi pocetne decije bolesti (sve ono sto je Android prosao, kao i Iphone uostalom) mada opet i sa druge strane prodaja im i nije nesto spektakularna bar do sada ;)

Sto se tice tableta slazem se sa Morbiusom, medjutim mislim da ce svoju primenu uspesno naci kao ebook readeri - eink ekran naravno, a ne Ipad i slicna trendy boranija - Morbius je u pravu, ljudi to uzimaju najvise iz fazona, slicno kao netbook prica pre koju godinu kada su ljudi Asus Eee uzimali i sakom i kapom - pocev od onih kojima je stvarno potreban, pa do deda, baba i striceva :d

Nazad
Vrh Dno