Šta je novo?

AMD Radeon 6950/6970 Thread

dobro realno Nedjo .... slazem se s tobom oko mnogih stvari ... ali brate oko tih imena se nikad necu sloziti .....

suplja prica da nisu mogli da koriste 6850 i 6870 za ove karte .... a za barts su mogli komotno 6750 i 6770 ....

mene nije zbunilo ali mogu ti reci da je bar 5oro ljudi koji su da kazemo "napredni korisnici" izjavilo .... "cek zar x9xx nije oznaka za dual kartu ??? kako sad single "

ono ideo 3870-4870-5870-pa .... 6970 ???

dobro realno Nedjo .... slazem se s tobom oko mnogih stvari ... ali brate oko tih imena se nikad necu sloziti .....

suplja prica da nisu mogli da koriste 6850 i 6870 za ove karte .... a za barts su mogli komotno 6750 i 6770 ....

mene nije zbunilo ali mogu ti reci da je bar 5oro ljudi koji su da kazemo "napredni korisnici" izjavilo .... "cek zar x9xx nije oznaka za dual kartu ??? kako sad single "

ono ideo 3870-4870-5870-pa .... 6970 ???
pazi ne sporim da ljudi imaju problem sa tim - pa bilo bi sumanuto kada bi nekome govorio, "lood si kad ne kapiras oznake"! Ali same oznake nisu problem per se!

Ono sto bi bio problem, jeste kad bi kartice kostale toliko da performansama ne opravdavaju cenu, ili kada bi cenovno bile tesko dostupne vecini! To nije slucaj...

Mada, da je na primer 6970 ispao brzi od GTX-a 580, bio bi i skuplji, ali bi tada NVIDI-ashi opet imali problem uz potezanje cuvenog argumenta, koji im tada vazi - "pa kome u uopste i trebaju tolike performanse" :D Njima covek ne moze nikako ugoditi :p

Takodje, ljudi mesaju realni zivot i zivote svojih i tudjih avatara/nickova na forumu! U realnom zivotu je GTX570/580 podjednako lako naci kao i iglu u plastu sena, ali to u virtuelnom zivotu nije nikakav problem, pa ispada da je ima na svakoj trafici po ceni pakle zvaka :D

Jos je gori problem, cak klinickih dimenzija, pisati nebulozne postove u kojima se pominje nekakav GTX560, kao da zaista postoji sad i ovde... u Beogradu, u Srbiji, na svetu ;)

Poslednja izmena:
ah pa *** ..... meni je jedino somor sto ljudi ne shvataju .... da realno sve ove karte su suplje sranej za DX11 ..... tj u slucaju da neko napravi igretinu za DX 11 kao sto je nekad bio Crysis .... kao kad je izasao Morrowind (secam se jos ... kupio sam Ti4200 za potrebe igranja) ove danasnje karte ne bi to terale ni u 1280x1024 .....

*** trenutno sve igre na trzistu mogu da se igraju sa 460/6850 .... ili dobro ... 6870 i slicno..... tako da jurenje 120FPS umesto 80FPS ... je za mene mlacenje prazne slame ....

I da ..... ne zelim da se raspravljam sa ljudima koji vide razliku izmedju 100FPS i 300FPS .... verujem vam .... ok je .... verujte i vi meni da ne vidim razliku ;)

treba racunati na to da kad je na 460/6850 nesto na 30 fpsa, ovde ide vec na +50... razlika izmedju neigrivog i lepo igrivog

edit:
... pretera ga ja:S:
clearsky_1680_1050.gif

Poslednja izmena:
Jos je gori problem, cak klinickih dimenzija, pisati nebulozne postove u kojima se pominje nekakav GTX560, kao da zaista postoji sad i ovde... u Beogradu, u Srbiji, na svetu ;)

Postojace itekako bez obzira sto ga sad nema.Samo da te podsetim na izjave tipa Fantomski GTX580,(sada isto to radis i za GTX560) i podrugljivo ponasanje potkovano mrznjom prema konkurenciji podsmevajuci se i sireci mrznju prema istom a takvo ponasanje je jednako ponasanju jednog deteta!
Zato nemoj molim te ti da sudis o nekom ovde sta je suludo a sta ne nego prvo kreni od sebe jer ti sam nisi cvecka ni najmanje!

Poslednja izmena:
Postojace itekako bez obzira sto ga sad nema.Samo da te podsetim na izjave tipa Fantomski GTX580,(sada isto to radis i za GTX560) i podrugljivo ponasanje potkovano mrznjom prema konkurenciji podsmevajuci se i sireci mrznju prema istom a takvo ponasanje je jednako ponasanju jednog deteta!
Zato nemoj molim te ti da sudis o nekom ovde sta je suludo a sta ne nego prvo kreni od sebe jer ti sam nisi cvecka ni najmanje!

To mu je posao da radi:d zato je placen:smoke: nemoze on biti objektivan kad ga ta firma placa;)

treba racunati na to da kad je na 460/6850 nesto na 30 fpsa, ovde ide vec na +50... razlika izmedju neigrivog i lepo igrivog

edit:
clearsky_1680_1050.gif

poenta je sto nema nicega na 30FPS .... na nekim naslovima moras da mozda smanjis detalje ... ali to je to ... koga zabole .... predjes i cao ....

Doplata koja je potrebna za bolje karte ne opravdava dobijeno .... bar ja tako tripujem :)

pazi ne sporim da ljudi imaju problem sa tim - pa bilo bi sumanuto kada bi nekome govorio, "lood si kad ne kapiras oznake"! Ali same oznake nisu problem per se!

Ono sto bi bio problem, jeste kad bi kartice kostale toliko da performansama ne opravdavaju cenu, ili kada bi cenovno bile tesko dostupne vecini! To nije slucaj...

Mada, da je na primer 6970 ispao brzi od GTX-a 580, bio bi i skuplji, ali bi tada NVIDI-ashi opet imali problem uz potezanje cuvenog argumenta, koji im tada vazi - "pa kome u uopste i trebaju tolike performanse" :D Njima covek ne moze nikako ugoditi :p

Takodje, ljudi mesaju realni zivot i zivote svojih i tudjih avatara/nickova na forumu! U realnom zivotu je GTX570/580 podjednako lako naci kao i iglu u plastu sena, ali to u virtuelnom zivotu nije nikakav problem, pa ispada da je ima na svakoj trafici po ceni pakle zvaka :D

Nedjo, uz svo postovanje, kao i cinjenicu da ne volis kritike, na ovu aluziju glede psihickih problema ljudi koji pisu o GTX 560 kartama, moram da odgovorim.
Mislim da je podlogu za pominjanje te GTX 560karte dao sam zivot, preciznije pojava GTX 580ke pre Caymana, iako ste upravo vi na ovom (ali ne samo ovom) forumu pricali kako je jednu takvu kartu nemoguce i napraviti, da je moguc samo paper launch itd itd,a ona izadje i pre Caymana. lepo covek postovao da 580ki od 12 proizvodjaca nema trenutno samo Asusove karte, sve ostalo dostupno. Evo u Bg Leadtekove 570ke za ~300e. Sreca pa se na ovom forumu i dalje mogu naci tekstovi gde se oni koji su uopste i pominjali mogucnost pojave 580ke kvalifikovani istim takvim recima kao i ovi sto sad pominju GTX560. Ali gle jada-karta se ipak pojavila. Pojavice se i GTX560.

A sad opet nesto u vezi kritike. Kritika moze biti i dobronamerna, ima nas ovde koji kad kritikujemo AMD to radimo iz zelje da se isti ne zadovoljava pozicijom drugog nego dodje na mesto na kojem je nekad bio.

Tresla se gora rodio se ........E sad bas iteresuju cene za jedno dvadeset dana. :mad:

A sad opet nesto u vezi kritike. Kritika moze biti i dobronamerna, ima nas ovde koji kad kritikujemo AMD to radimo iz zelje da se isti ne zadovoljava pozicijom drugog nego dodje na mesto na kojem je nekad bio.

Upravo, zbog toga izmedju ostalog "ja smaram" jer sam razocharan pre svega performansama pa tek onda cenom.... Cene ako sve odu dole, onda josh bolje naravno ali ako ostanu iste ili ne daj bozhe se povecaju, ima mesta za kritiku koliko oces... pogotovo slucaj sa 5850 kartom npr iz proslosti kada je poskupela bash bezobrazno...

Za sta si tacno zabrinut?

da ce jedna od 2 firme koje prave ozbiljne gpu-ove izgubiti konkurenciju, da cemo 2015 imati najbrzu karticu koja je jedva 100% brza od danasnjih, da ce crysis jos dugo ostati igra sa najboljom grafikom ( iako ce metro 2035 izgledati isto i biti 5x zahtevniji ), da ce konzole "nove" generacije biti konzole poslednje generacije, da ce industrija grafickih karti krenuti putem auto industrije gde je vrhunac masinstva postignut pre vise decenija a posle toga se sve svodilo na sminku, zelenilo i elektroniku koja masira trepavice vozacu... Lupam gluposti, samo sam malo razocaran, ocekivao sam vise, ali opet, ko sam ja da sudim ...

edit:
clearsky_1680_1050.gif

em si preterao, ems i uzeo totalno besmislen i sumnjiv primer!

Evo adekvatnog primera: ovde je razlika izmedju 20-tak i 30-tak fps razlika izmedju igrivosti i neigrivosti!

m2033-veryhigh.gif

da ce jedna od 2 firme koje prave ozbiljne gpu-ove izgubiti konkurenciju, da cemo 2015 imati najbrzu karticu koja je jedva 100% brza od danasnjih, da ce crysis jos dugo ostati igra sa najboljom grafikom ( iako ce metro 2035 izgledati isto i biti 5x zahtevniji ), da ce konzole "nove" generacije biti konzole poslednje generacije, da ce industrija grafickih karti krenuti putem auto industrije gde je vrhunac masinstva postignut pre vise decenija a posle toga se sve svodilo na sminku, zelenilo i elektroniku koja masira trepavice vozacu... Lupam gluposti, samo sam malo razocaran, ocekivao sam vise, ali opet, ko sam ja da sudim ...
zipa, dok god su ti navedene stavke najveca sikiracija u zivotu, dobro je! :D

sto se tice 2015 i 100% ubrzanja... pa progooglaj sta je bilo aktuelno 2005, pa uporedi koliko ubrzanje se dogodilo u zadnjih 5 godina! Ili da ti bude lakse, pogledaj kad je izasao Crysis i koja je tada bila HighEnd kartica i koliko je "bacala" u njemu, pa uporedi sa stanjem sada... moja poenta je da je veliki broj tvojih zabrinutosti neosnovan ;)

I ja sam pomalo razočaran skromnim napretkom u odnosu na 58x0 generaciju... Zar je ovo sve što su za punih godinu dana uspeli da urade? 5850 kada se pojavio bio je duplo brži od 4850, isto tako i 4850 u odnosu na 3850... A sada? 20-25% i to je sve, a cena značajno veća... $299 ili oko 300e kod nas a 5850 oko 200e... 50% skuplje za bednih 20-tak %. Počeli su da nam daju performanse "na kašičicu"... ama dok ne ponude nešto bolje za pristojne pare, iz principa neću da se upgrade-ujem!

P.S. Obaška čudna nomenklatura, 5970 brži i skuplji od 6970... ala će ovo da zbunjuje neuke ljude...

Poslednja izmena:
Mislim da je podlogu za pominjanje te GTX 560karte dao sam zivot
vidim da je konkurs za novi "quote" sig ponovo otvoren :)
lepo covek postovao da 580ki od 12 proizvodjaca nema trenutno samo Asusove karte, sve ostalo dostupno.
U Amerikama ili "medj' shljivicima"?
Evo u Bg Leadtekove 570ke za ~300e.
GDE?! Kada je ni na dilerskom portalu uvoznika nema?!?
Sreca pa se na ovom forumu i dalje mogu naci tekstovi gde se oni koji su uopste i pominjali mogucnost pojave 580ke kvalifikovani istim takvim recima kao i ovi sto sad pominju GTX560.

Ali gle jada-karta se ipak pojavila. Pojavice se i GTX560.
Procitaj ponovo sta sam ja napisao! Ti si nekoliko stranica ranije o GTX560 pisao u prezentu, a ne u futuru!!
:d
Pa ako su vam namere altruisticke prirode, onda barem proverite neke cinjenice, a ne mojte se baviti fantaziranjem! ;)
:wave:

Vidim da su svi olako zaboravili sta predstavljaju "Northern Islands" cipovi :)
Jedan obican poligon i prelazni rezim za "Southern Islands" cipove koji ce biti pravi
naslednik Evergreen serije ;)

P.S. Obaška čudna nomenklatura, 5970 brži i skuplji od 6970... ala će ovo da zbunjuje neuke ljude...

ne sekiraj se! Ko hoce i ima para da kupi 5970, zna sta i zasto kupuje ;)

vidim da je konkurs za novi "quote" sig ponovo otvoren :)

U Amerikama ili "medj' shljivicima"?

GDE?! Kada je ni na dilerskom portalu uvoznika nema?!?

Procitaj ponovo sta sam ja napisao! Ti si nekoliko stranica ranije o GTX560 pisao u prezentu, a ne u futuru!!

:d
Pa ako su vam namere altruisticke prirode, onda barem proverite neke cinjenice, a ne mojte se baviti fantaziranjem! ;)
:wave:

Ima u W*nWin-u valjda za 300 evra GTX570 sto je stvarno mala cena za tu kartu, 6950 ksota skoro toliko.

Nedjo, uz svo postovanje, kao i cinjenicu da ne volis kritike, na ovu aluziju glede psihickih problema ljudi koji pisu o GTX 560 kartama, moram da odgovorim.
Mislim da je podlogu za pominjanje te GTX 560karte dao sam zivot, preciznije pojava GTX 580ke pre Caymana, iako ste upravo vi na ovom (ali ne samo ovom) forumu pricali kako je jednu takvu kartu nemoguce i napraviti, da je moguc samo paper launch itd itd,a ona izadje i pre Caymana. lepo covek postovao da 580ki od 12 proizvodjaca nema trenutno samo Asusove karte, sve ostalo dostupno. Evo u Bg Leadtekove 570ke za ~300e. Sreca pa se na ovom forumu i dalje mogu naci tekstovi gde se oni koji su uopste i pominjali mogucnost pojave 580ke kvalifikovani istim takvim recima kao i ovi sto sad pominju GTX560. Ali gle jada-karta se ipak pojavila. Pojavice se i GTX560.

A ta karta (gtx 580) se pojavila u tolikim kolicinama da malo malo pa ima da se kupi. :D
Vec cetvrti dan nema nista na neweggu:
http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&DEPA=0&Order=BESTMATCH&Description=gtx580
Ne kazem da je fantomska karta, ali da je ima na kasicicu je vise nego ocigledno. ;)

Jedan obican poligon i prelazni rezim za "Southern Islands" cipove koji ce biti pravi

...mozda ce tu 6770:p
Jos par testova za 6950:
battleforge_1680_1050.gif
bfbc2_1680_1050.gif
crysis_1680_1050.gif
farcry2_1680_1050.gif
hawx_1680_1050.gif
metro_2033_1680_1050.gif

Poslednja izmena:
Nedjo, pogresno si nesto stavio u sigu, ne mogu da verujem da nekom iz AMD-a moram da govorim da je naziv "magny cours" a ne courst.
Ujedno mislim da je ovo jos bolja opaska za sig :)
EDIT: vidim da si ispravio ;)

cek bre ... zar nije bilo obrnuto ? southern islands .... prelaz za NI ??? ili sam ja totalno pogresno to citao .... lol

ma sve je ok ... smao nije AMDu trebalo ovo ****** sa oznakama .... da je 6850 bio 6750 ..... itd itd ... sve bi bilo kao i do sad .... tacno bi karte sele na svoje mesto ..... po znaci i nasledjivanju oznaka.... koliko se ja secam (bar ono sto sam imao...

3870<=> 4830(sto mu je isto kao 4770) ..... pa ... 4870 ... je manje vise isto sto i 5770 .... e sad .... ovaj trenutni 6870 je trebao da bude 6770 i da se tu kolje sa 5870 .... a 6870 ... (sad 6970) bi trebao da je najjaci .... kao sto i jeste trenutno.

Poslednja izmena:
Imate na sekiri test, ja sam testirao, pa proverite sve, ne umem da lazem :D

Ja mislim da ce cene karti lagano pasti, pa cemo doci na neko normalno stanje. Ono sto mogu da zakljucim je nedostatak adekvatnih drajvera za novu generaciju AMD/ATi karti, konkretan boost ocekujem kroz reviziju ili dve.
Samo da Makedon ne napravi neki show. :D

ja iskreno sumljam u neki preterani boost sa drajverima .... mozda 5% ....

Nvidia mozda i iznenadi ....

AMD .... brate mili ... ja kapiram da im je najbolje mozda da plate nekog ko zna da napise te drajvere iz pocetka ..... **** ovo sto su nadogradivali kulu od karata :) (iskreno nisam licno imao probleme sa drajverima .... ali vidim da drugi kukaju, do duse oduvek sam ih smatrao glomaznim ... i nepreglednim .... lepo su promenili CCC u 10.12) samo ceka da se srusi ....

Mislim da je user ''Oki" zvao telefonom i da mu je potvrdjeno da i 580 i 570 ima, ako je sad tu da potvrdi da ne zovem...

Poslednja izmena:
ja iskreno sumljam u neki preterani boost sa drajverima .... mozda 5% ....

Nvidia mozda i iznenadi ....

AMD .... brate mili ... ja kapiram da im je najbolje mozda da plate nekog ko zna da napise te drajvere iz pocetka ..... **** ovo sto su nadogradivali kulu od karata :) (iskreno nisam licno imao probleme sa drajverima .... ali vidim da drugi kukaju, do duse oduvek sam ih smatrao glomaznim ... i nepreglednim .... lepo su promenili CCC u 10.12) samo ceka da se srusi ....
cenim da ti znas razliku izmedju drajvera i Control Panela za iste?

sta ti je problem sa novim Control Panelom u 10.12 drajverima?

Vrh Dno