Šta je novo?

AMD Radeon 6950/6970 Thread

Evo malo iz onoga sto sam ja testirao, da razbijemo ovu glupost o kojoj pisete....

relativneperf.png

...valjda se nije jos nesto pokidalo kad su turpijali... mislim, zicice... lemovi... cimali su to ipak dok su smirglali... Bas amaterski... Bolje da su sve to povukli, tj. da su jos odlozili prodaju...
Verujem da mnogi koji su porucili kartice sad otkazuju porudzbine...

Poslednja izmena:
moš' mislit ...
ma da :d.. mada mnogo traze za ostecenu robu:S:... das +30k dindzi, a ono ti ostane 8*pinac na kablu od napajanja...

Poslednja izmena:
Više izgleda ko da je spaljeno/pritisnuto lemilicom ili nečim sličnim.

Pazljivom inspekcijom svih postovanih fotografija 6950/70 modela doslo se do zapanjujuceg otkrica (prvo chiphell) da su sve karte rucno smirglane ne bi li referentni kuler lepo nalegao na karticu. Prvi naponski konektor, 6-pin kod 6950 ili 8-pin kod 6970 je morao biti isturpijan ne bi li kuler nekako nalegao na karticu. :zgran:

Pregledom mnogobrojnih recenzija sirom neta, na karticama koje su rasklopljene stvarno je svuda manje-vise isturpijan/ostecen prvi pci-e naponski konektor.

Profesionalno, nema sta!

:d

Btw, vec sam to vidio na Beyond3D forumu. Lik je rekao da ce vratiti kartu.

Jel proverio neko da lopatice na ventilatoru nisu pricvrscene selotejpom:D

Dajte ljudi, ne zezajte, uvek se prvi izradi test priemrak kartice na kome se vidi da li sve funkcioniše (prototip), ovo je ovako planirano pritisnuto lemilicom.

ATI 69xx MiŠ Edišn

Ako kupite ATI 69xx kartice dobro proverite pcb layout tj koja je verzija karte.
Postoje unikatni primerci i tzv Miš Edicije kojima su izgrickani delovi konektora za napajanje.

Naime od bliskog izvora dobili smo informaciju da je AMD kodno ime Cayman bio odlozen jer su miševi vredno grickali da bi cooler stao fit na pcb.

Ako vam zapadne primerak gde mis nije grickao obavezno javiti AMD kancelariji jer sledi nagrada za unikatni primerak!
:D:D:D:D

Poslednja izmena:
Verovatno su primerci tog šestopinca/osmopinca obrađeni pre ugradnje na karte, ne verujem da su proizveli na hiljade primeraka kartica, a da makar na jednoj nisu pokušali da namontiraju hladnjak ;)

A i milimetar plastike podigao ovoliku frku.... ma daj bre

Ja ne videh sem onog lika da jos neko ima problem, a chiphell je urnebesan sajt... Verovatno je nekome bilo jako dosadno...

Verovatno su primerci tog šestopinca/osmopinca obrađeni pre ugradnje na karte
...ne verujem da je to jer nisu svi isto zarezani... ovo je radjeno posle montiranja na PCB.... i opet lakse bi im bilo da su izlili nove, nego da turpijaju svaki.

Poslednja izmena:
^po onim slikama koje je kull kacio.... jedan je manje , drugi vise zarezan...al dobro, verovatno mnogima to nece smetati...
U svakom slucaju, ne bi bilo lose neko zvanicno objasnjenje o cemu se radi i kako su to radili...

Poslednja izmena:
Pa oni su probali i sve je bilo OK, ali sa prvobitno planiranim kulerom. E onda se pojavio gtx580, pa su morali malo da ga kloknu, a to trazi novo, bolje napajanje, a gomila kartica vec izstancovana....

Pa oni su probali i sve je bilo OK, ali sa prvobitno planiranim kulerom. E onda se pojavio gtx580, pa su morali malo da ga kloknu, a to trazi novo, bolje napajanje, a gomila kartica vec izstancovana....

Misliš hlađenje?

Ne znam, nemam predstavu koliko je ovaj hladnjak veći od hlednjaka sa 5800 serije. U svakom slučaju ne verujem da je neki *****...

@Uruk

Pa dobro, nisu isti, ali brušenje ivica nije egzakatan postupak, verovatno je trebalo da se "skine ćoše" za pola milimetra, pa sama veličina "seca" nije bitna.
Sačekaćemo Nedju, mada kapiram da je to tako planirano.

Elem, što se tiče 560ice koju sam i ja prvi pomenuo, ona je najavljenja, iako sam ja AMDovac u duši, voleo bih da izajde što pre, sa što boljim performansama i da spusti cene 6950. A sad koju bih od dve karte kupio? Ni jednu.... Obe su overkill za jedan full hd monitor, da imam 3 monitora uzeo ih AMD...

Poslednja izmena:
... 560*ica je najavljena na 880MHz za core... kontam da je dosta zategnuta, a i da ce se vise grejati od570/80...?

Poslednja izmena:
moderatorski, nema sta! Brate rasturili ste ovaj forum!
:trust:
Pitao sam coveka u cemu je problem, zasto se dere i provocira. Za to realno treba da se obrise post i/ili dobije warn.;)

Moj problem je u tome da me polovina tema nervira na ovom forumu, jer su svi clanovi podetinjili od kad je u zadnjih godinu dana krenulo ozbiljnije prepucavanje sa AMD-nVidija karticama. Ni jedni ni drugi nisu cvecke, ali vi ljubitelji nVidije dosta prednjacite, mozda zbog toga sto ste svi moderatori :D :D
no hard feelings
Pa pogledaj broj mojih postova u temama o nV/AMD grafika, i bice ti jasno.;)
I jedni i drugi su isti, nema prednjacenja.;)

To mu je posao da radi:d zato je placen:smoke: nemoze on biti objektivan kad ga ta firma placa;)
Pa sto onda proziva nas koji ne radimo ni za jednu od te dve firme?
A ta karta (gtx 580) se pojavila u tolikim kolicinama da malo malo pa ima da se kupi.
Vec cetvrti dan nema nista na neweggu:
http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&DEPA=0&Order=BESTMATCH&Description=gtx580
Ne kazem da je fantomska karta, ali da je ima na kasicicu je vise nego ocigledno.
Ja ovde vidim Galaxy GTX580 i to za najnizu cenu 509$, ostale su skuplje.:)

Sad ce frka da se digne zbog pola milimetra :d

Pazljivom inspekcijom svih postovanih fotografija 6950/70 modela doslo se do zapanjujuceg otkrica (prvo chiphell) da su sve karte rucno smirglane ne bi li referentni kuler lepo nalegao na karticu. Prvi naponski konektor, 6-pin kod 6950 ili 8-pin kod 6970 je morao biti isturpijan ne bi li kuler nekako nalegao na karticu. :zgran:

Pregledom mnogobrojnih recenzija sirom neta, na karticama koje su rasklopljene stvarno je svuda manje-vise isturpijan/ostecen prvi pci-e naponski konektor.

karta je sad pravi izbrusheni dijamant :D

Poslednja izmena od urednika:
Prodje 176 postova a nije se javio niko od vlasnika 6950/70 - ne racunam ono Crysis poredjenje,jer covek nije kupio kartu.
To sve govori o interesovanju,finansijskoj moci i potrebi ovdasnjih ljubitelja hardware-a za novim karticama i "ogromnom" broju vlasnika monitora sa 2560x1600 koji jedino i mogu imati neke vajde od svega ovoga.
Secam se onomad kada su izlazile 3870,4870 i 5870 maltene smo imali live review i od strane clanova foruma,ali i od strane bench redakcije...ovaj put to nije slucaj.
I kao sto neko rece u nekom od prethodnih postova Crysis ozbiljno pretenduje da ostane igra koja ce i 2015. biti reper.Igra jeste fantasticna ali da su oni koji pisu igre totalne lenstine JESU!

Poslednja izmena:
Prodje 176 postova a nije se javio niko od vlasnika 6950/70 - ne racunam ono Crysis poredjenje,jer covek nije kupio kartu.
To sve govori o interesovanju,finansijskoj moci i potrebi ovdasnjih ljubitelja hardware-a za novim karticama i "ogromnom" broju vlasnika monitora sa 2560x1600 koji jedino i mogu imati neke vajde od svega ovoga.
Secam se onomad kada su izlazile 3870,4870 i 5870 maltene smo imali live review i od strane clanova foruma,ali i od strane bench redakcije...ovaj put to nije slucaj.
I kao sto neko rece u nekom od prethodnih postova Crysis ozbiljno pretenduje da ostane igra koja ce i 2015. biti reper.Igra jeste fantasticna ali da su oni koji pisu igre totalne lenstine JESU!

Kao da odes u kafanu i tamo svi nesto *****ju a niko nista ne pije :D

Poslednja izmena:
Kapiram da je samo Lebron James digao vecu frku i famu ove godine.
hello2.gif

@ sp@le. .. ne pada mi na pamet da kazem da sam super prosao sa 6870 kupovinom

n-km_2.gif

Lepo CAR ima u potpisu misao i cinjenicu gde jasno pishe - WARRANTY VOID WHEN BOUGHT

Nazad
Vrh Dno