Šta je novo?

AMD Radeon 6950/6970 Thread

PCBeast

OC Guru
Učlanjen(a)
30.11.2006
Poena
585
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pa da krenemo od zvanicnih testova ..

hd6900hdradeon.jpg

3D Mark 2011/3D Mark Vantage :

mark11vantage.jpg

Poslednja izmena:
Guru3D:

"Now the conclusion goes into a completely different direction, here`s where the AMD 6900 cards start to really shine... the recommended street-prices are the following (incl VAT):

329 Euros - AMD Radeon HD 6970
269 Euros - AMD Radeon HD 6950"

Al kupice neki nVidia fanboy i GTX580 sigurno...

Ljudi volim i ja ATI ali bi voleo da sednem za Nvidiu od 350e da probam Crysis Warhead na 1980x1020 AAX8 AIX16 Entusiast. Da vidim kako ide cisto.
Mozes da budes fan necega dok je su suprotni bolji malo kada krene razlika da bude drasticna onda valja preci u ono sto je bolje. ATI se mangupira sa tim 5970 koja je 2 graficke i ARES-om inace mereci najacu single jedne i druge to je ludilo porediti uopste.
Ali sigurno, sigurno cu sledecu ne kazem sve naredne kupiti Nvidia ali sledecu da. Sem ako ATI ne napravi nesto drasticno dobro a znajuci ih nece, uvek ce *****avati.
Vreme je da ATI napravi jednu karticu da parira Nvidi bas u svemu ili da sagne glavu i cuti prestane da poredi duple kartice. Jer onda nek izbaci Nvidia duplu isto neku dve 570 plus klokovanu pa da vidimo nju i 5970. A ne racunati 470-480 protiv 5970.
A meni kada sam kupovao bilo je bitno da kartica ne koci sa filterima ni na jednoj igri koja je izasla na 1980 monitoru i da kosta do 40.000. E onda sam izabrao 5870. Isti Asus je bio 50.000

Dobro je da Nvidia nije pravila dvoglave karte u proslosti .... i kurcila se kako su najbrze .... to sto sad ne mogu da stave 2 cipa na jednu kartu, *** njihov problem, ali je suplja prica sad kao .... ATI nek napravi single kartu da se takmici .... lol

Ocito je kako su karte rangirane i ko je gde promasio i pogresio, kome nije jasno sad nece biti nikad ... ***

Kartica ima i više nego dovoljno na današnji dan lansiranja, cene su:

HD6950 - 270 EUR
HD6970 - 340 EUR

Najjeftinija konkurencija koja se (ne) može kupiti:

GTX570 - 340 EUR
GTX580 - 465 EUR

Jako lepo....

Maxo kada će test?

Dobro je da Nvidia nije pravila dvoglave karte u proslosti .... i kurcila se kako su najbrze .... to sto sad ne mogu da stave 2 cipa na jednu kartu, *** njihov problem, ali je suplja prica sad kao .... ATI nek napravi single kartu da se takmici .... lol

Ocito je kako su karte rangirane i ko je gde promasio i pogresio, kome nije jasno sad nece biti nikad ... ***

Au,kasnis Pero,nedostatak informacija izgleda da si previse zelen na ovom polju:d
Podseticu te na Dual 6600GT/6800 recimo iz te neke bliske proslosti;)

P.S.Postujte malo thread.Ne morate uvek da se prepucavate!

@Pixeli
Dobre cene.

Poslednja izmena:
nisam neshto impresioniran performansama. ovo je tik brze od 5870. videcemo kakav im je pravi oc potencijal i malo kad se drajveri srede, ali generalno, ochekivao sam mnogo bolje.

takodje ocekivao sam mnooooooogo bolje .... tipa da 6970 svuda dobija 570 .... ovako ispadose iste karte ....

Na kraju ce ispasti da sam zaboo najbolju akciju 6850 za 150e ....

Cekam da vidim sta ce biti sa 560, to moze da ispadne zanimljivo ako bude oko 200e

nije nije dual ce tek da izadje ..... kasnije

Ajde da ponovim i u ovom threadu.Pozicioniranje sa cenaom upravo je shodno performansama.
Ovde jedino malo strci GTX580 i to nekih 50-tak eur.
Gledajuci testove kada se uporede karta u dosta situacija 6970 bude i sporiji od GTX570.
Ili ce ovde da padne peglanje drivera ili su cene sa razlogom ovakve.
U svakom slucaju sve ce leci bas onako kako treba da bude.Perf/cena.
@Proday
Gde si ti bio svo proteklo vreme?Kakva crna Dualka,Cayman je single chip,Antiles ce biti dual ako si na to mislio?!

Poslednja izmena:
dual ce biti 6990

ps uf shto bih voleo da izvrte testove sa 5870 na 950/1300 pa da se vidi clok za klok, jer sumnjam da ce kajmak prebaciti 1000 sa dizanjem voltaze.

i ja chekam neki 560 Sli

Poslednja izmena:
ovaj kajman je totalno razocarao od tolike galame i najave nista posebno
mislim da ce 560 biti pravi hit
mada sam se nadao da ce amd napraviti bolje kartice kako bi nvidia spustila cene 570

Poslednja izmena:
Nije mi jasno na koju foru su ovakvi rezultati.Tessetlacija?AA i AF?
Gledajuci testove fps pada u odnosu na GTX580 u nekim slucajevima i kod GTX570 kada su visoke rezolucije i AA i AF filteri u kombinaciji.Takodje nisam video poboljsanje na polju tesselacije.Bar sam se ovde nadao da ce biti brza bar od GTX480.
Vise sam ocekivao iskreno.Mozda ce nekom zvucati ironicno jer sam nVidia fan ali se nadam da ce driveri da poboljsaju situaciju mada mi cena koje plasirana u startu govori drugu pricu!

ovaj kajman je totalno razocarao od tolike galame i najave nista posebno
mislim da ce 560 biti pravi hit

Nije Cayman razočarao već je GF110 iznenadio :)

Šalu na stranu, očekivao sam malo bolje performanse ali ako bacite pogled na anand-ov članak videćete koliko je sve dobro izbalansirano.
Zapravo, ne vidim bolji trenutak da se ovako nešto uradi. Nisu ništa izgubili u tržišnom delu (ruku na srce, nisu ni dobili) ali su napravili osnovu za odličnu arhitekturu.

Ostaje da se vidi kakav će full GF104 biti aka GTX560 mada se već može naslutiti scenario sa njim, njegovim performansama kao i sa AMD-ovim counter attack-om u vidu HD6950 sa 1GB RAM-a.

Nije mi jasno na koju foru su ovakvi rezultati.Tessetlacija?AA i AF?
Gledajuci testove fps pada u odnosu na GTX580 u nekim slucajevima i kod GTX570 kada su visoke rezolucije i AA i AF filteri u kombinaciji.Takodje nisam video poboljsanje na polju tesselacije.Bar sam se ovde nadao da ce biti brza bar od GTX480.
Vise sam ocekivao iskreno.Mozda ce nekom zvucati ironicno jer sam nVidia fan ali se nadam da ce driveri da poboljsaju situaciju mada mi cena koje plasirana u startu govori drugu pricu!

U teselaciji je brza 60% od 5870. Kako nema poboljsanja ? Sto se toga tice cini mi se da su tu negde sa Fermijem.

Nije Cayman razočarao već je GF110 iznenadio :)

:p

Ostaje da se vidi kakav će full GF104 biti aka GTX560 mada se već može naslutiti scenario sa njim, njegovim performansama kao i sa AMD-ovim counter attack-om u vidu HD6950 sa 1GB RAM-a.

Na osnovu dosadasnjih testova plasim se da GTX560 ne bude direktan konkurent sadasnjem 6950 2GB.Nece im uopste biti potrebna verzija sa 1GB!

@Medo
Na GTX480 sam i mislio.Nadao sam se da ce ga prestici!

Poslednja izmena:
u danasnje vreme vise se isplati ko je u mogucnosti spram konfiguracije da upari dve kartice tj. da ih stavi u sli ili cf
ispada jeftinija solucija npr.dve 460 1GB koje kostaju 350e a 580 kosta 450 nije mala razlika 100e
a dve 460 su jace od 580

Jedva cekam da vidim cene od 6970 kod nas. Bas me zanima da li ce ici ispod 300e :p.

Poslednja izmena:
sad sam i ja video cene 570 300 e ipak je kajman uradio nesto
ajd da vidimo jos cene 6970 pa da vidimo na cemu smo
ludilo je pocelo dolazi deda mraz sa poklonima!!!

Pa po stranim sajtovima cena 6970 i gtx 570 je izjednacena (zavisi naravno od modela do modela).Cekamo da vidimo kod nas cene ali morale bi biti od 300eu pa nanize za oba modela (6970/6950).

Pa vec imas cene.31k ti je 6950!

Napisao sam da me zanima cena 6970, ne 6950 ;), a najvise zbog toga sto su 6970 i GTX 570 vrlo bliske jedna drugoj. Obzirom na cenu 6950 u NDPM, ocekujem da ce 6970 biti skuplji barem 30-35e, ako ne i vise.

Poslednja izmena:
Čitam naslov teme, čitam komentare, nešto se ovde ne slaže.Zašto svi pričaju o nVidia-i? Da li ja ne znam da čitam ono što je napisano, pa naslov AMD Radeon 6950/6970 Thread u stvari znači nVidia je Mercedes/BMW/štatijaznamkojiautouodnosunakineskeamdmašine? :trust:

P.S. Dajte ljudi odrastite. :smackbum:

Čitam naslov teme, čitam komentare, nešto se ovde ne slaže.Zašto svi pričaju o nVidia-i? Da li ja ne znam da čitam ono što je napisano, pa naslov AMD Radeon 6950/6970 Thread u stvari znači nVidia je Mercedes/BMW/štatijaznamkojiautouodnosunakineskeamdmašine? :trust:

P.S. Dajte ljudi odrastite. :smackbum:

zasto pisati samo o amd-u kao sto vidis temu je postavio okoreli nvidias
sto znaci ucestvuju svi u ovoj temi a zasto se pominje nvidia pa bas zato sto u poslednjih mesec dana je izaslo dosta novih kartica tipa 6870, 570, 580,6950,6970
i treba raspravljati ko i sta nudi ;)

Nazad
Vrh Dno