Šta je novo?

Samsung S8500 Wave [BadaOS]

Ae ne zrachite, ili recite lepo ili ne smarajte

Pa pazi, više puta je rečeno da je klasa 6 zakon, TakeMS ili Transcend, pošto Kingston ili Kingstone ili ne pravi te klase 6 ili ih jednostavno nema kod nas na tržištu. Inače retko kad Kingstonovi proizvodi uspeju da postignu i te brzine koje oni deklarišu u specifikaciji. To je nekad bila marka ali već dugo nije, samo je ostalo ime koje živi na tržištu od stare slave.

Jeste, samo shto od 16giga nema nikakva class-a 6 :)

Pa pazi, više puta je rečeno da je klasa 6 zakon, TakeMS ili Transcend, pošto Kingston ili Kingstone ili ne pravi te klase 6 ili ih jednostavno nema kod nas na tržištu. Inače retko kad Kingstonovi proizvodi uspeju da postignu i te brzine koje oni deklarišu u specifikaciji. To je nekad bila marka ali već dugo nije, samo je ostalo ime koje živi na tržištu od stare slave.

Uzeo sam Transcend class 6 i ne osetim nikakvu razliku u " radu " :S: Apsolutno je ista brzina u radu kao i prethodna od 2 Gb il ja nemam nikakav osecaj. Ono malo .. mozda subjektivno .. kao da je " lagodnije " ...

Takodje Transcend ima problem sa upisom i ne daje class 6 brzine, odnosno prilikom kopiranje file-ova na telefon u nekim trenutcima je islo oko 6 ali 75 % je bilo oko 4 mb

Igra li neko infernus, ovu igru sto je izasla u bada nadmetanju? Nikako da nadjem drugi ekser kojim bih izasao iz celije.

Uzeo sam Transcend class 6 i ne osetim nikakvu razliku u " radu " :S: Apsolutno je ista brzina u radu kao i prethodna od 2 Gb il ja nemam nikakav osecaj. Ono malo .. mozda subjektivno .. kao da je " lagodnije " ...
Ne možeš ni da osetiš zato što je patern pristupa kartici kod Vejva (Bade) takav da vreme pristupa ne igra veliku ulogu, a Sustained Transfer Rate je pak ograničen USB interfejsom koji je realizovan po Full-Speed standardu (12Mbps).

Takodje Transcend ima problem sa upisom i ne daje class 6 brzine, odnosno prilikom kopiranje file-ova na telefon u nekim trenutcima je islo oko 6 ali 75 % je bilo oko 4 mb
E, sad'... nije to baš tako jednostavno. Prvo, svaka klasa garantuje brzinu pri kontinualnom upisu (STR) u jedan fajl (snimanje videa), a ne pri upisu gomile sitnih fajlova. Znači, meri brzinu pri kopiranju nekog velikog fajla (>100MB). Drugo... testiraj karticu u eksternom čitaču pa ćeš se iznenaditi. ,)

Kao što već rekoh, telefon je ograničen sporijim USB interfejsom, a i ko zna kako se slažu ugrađeni čitač (tačnije njegov firmver) i konkretna kartica. Veličina klastera takođe igra važnu ulogu.

Meni recimo u telefonu Kingston Class 4 8GB upisuje velike fajlove brzinom od oko 6MB/s, a TakeMS klase 6 brzinom od oko 8MB/s. Sa sitnijim se situacija menja, ali i jedna i druga kartica debelo podbacuju. Nije neobično videti i brzine izražene u KB/s...

Poslednja izmena:
Ae ne zrachite, ili recite lepo ili ne smarajte
Pa sta hoces da ti kazemo, konkretno... da si kupio pogresnu karticu?

Ili eto, da budemo "fini" - uleteo ti los primerak.
Mozda bi cak i mogao da reklamiras to, posto ne ispunjava specifikaciju. Probaj sa nekim velikim fajlom, pa vidi koliko baca. Ali probaj sa nekim citacem.
Klasa 4 je to, minimum treba da bude upravo toliko. Maximum - zavisi od primerka do primerka.

Pa sta hoces da ti kazemo, konkretno... da si kupio pogresnu karticu?
Ne, nego šta da uradi pa da mu radi kao Kriketu. :d

Ili eto, da budemo "fini" - uleteo ti los primerak.
...
Klasa 4 je to, minimum treba da bude upravo toliko. Maximum - zavisi od primerka do primerka.
Da ne bude nesporazuma... Nije svaka kartica priča za sebe, kao kod RAM-a recimo. Paralela sa RAM-om je bila korisna u jednom trenutku, ali vidim da je i unela pometnju.

NAND memorija se ne klokuje eksternim taktom kao RAM, pa da može stabilno da radi i na 20, 75, ili 333 MHz više nego što je deklarisano. Klokuje se samo SD interfejs i on je standardno na 25MHz ili eventualno na 50MHz ako i kartica i čitač podržavaju High-Speed režim.

Razlike u brzinama primeraka nastaju jer proizvođači ugrađuju od kontrolera šta stignu. Tako u jednoj seriji Kingstona završi neki Panasonikov kontroler, pa kad' istroše lager onda malo štancuju sa nekim Samsungovim, pa sa Tošibinim... Ugrađuje se šta ima u tom trenutku, važno je samo da prolazi sertifikaciju za određenu klasu. :smoke:

Tako mi na kraju imamo kartice istog proizvođača i iste klase koje rade dosta drugačije (zbog razlike u ugrađenom kontroleru). Kapiram da u jednom modelu kartica obično mogu da završe i do 3-4 različita kontrolera, ali ne baš i 300-400. :)

Mozda bi cak i mogao da reklamiras to, posto ne ispunjava specifikaciju. Probaj sa nekim velikim fajlom, pa vidi koliko baca. Ali probaj sa nekim citacem.
Verovatno ispunjava samo što specifikacija garantuje STR, a ne kopiranje mp3 muzike ili ziliona sitnih fajlova. :)

u
Ae reci i nama gde da tražimo. :D I čime se otvaraju vrata? Ima ono nešto u slivniku i... ? kaže da bi treba nešto oštro. :trust:

Bolje da ti ne kazem, razocaraces se.
Za otvaranje celije trebaju ti dva eksera.
Jedan se nalazi iza prozora,naci ces ga koristeci parce stakla/ogledalce, a drugi na podu ispod plave plocice, pored onog dela poda izmedju sudopere i resetki gde fali jedna. I to tako sto ces iskopati. ( za ovo mi je trebalo 2 dana da skapiram i mnogo je bezveze)
Sto se razocaranja tice... kad izadjes iz celije tu je i kraj igre.

Blokira nekom Brain Chanllenge kod onih nindza? -_- meni stalno blokira tu bah

Ne, nego šta da uradi pa da mu radi kao Kriketu. :d
:D:D:D
Da ne bude nesporazuma... Nije svaka kartica priča za sebe, kao kod RAM-a recimo. Paralela sa RAM-om je bila korisna u jednom trenutku, ali vidim da je i unela pometnju.
Naravno, razumemo se ;)

Verovatno ispunjava samo što specifikacija garantuje STR, a ne kopiranje mp3 muzike ili ziliona sitnih fajlova. :)
Pa, moja pretpostavka je bila da je krenuo sa velikim fajlom, od kojih stotinak MB... cisto da vidi kojom brzinom ide upis max.
Nije valjda da tu brzinu testira prebacivanjem slika i mp3-ova :p

Mada, istina, nije naveo koji materijal je prebacivao na fon :)

Ma nisam nikad nishta prebacivao na kartice pre, pa nisam znao da je tolika razlika u prebacivanju malih i velikih fajlova, dobro sad znam ;p
:)

Kada odem u kontakte i udjem u nechiji kontakt (skinut s fb-a) ono mi izbaci "Disconnected. Log in again" i ima "yes or cancel" i kada idem ja yes onda mi izbaci da se ponovo logujem na facebook..
E sad.. posle 1-2min on se odloguje ili shta vec i onda moram opet sve da kucamm... Da li moze nekako da mi zapamti damn shifru za facebook?

Takodje sam video "active push service" i kada kliknem izbaci mi za neki Social Hub koji ide preko samsunga i moram da se registrujem, za shta je to?

For increasing music volume:

Type *#197328640#
Click the button 5 ( Audio )
Click the button 2 ( AP, Volume Config)
Click on the button 2 (EAR Config )
Click the button 1 (volume PM) - to increase the volume of music files or the 5 key (FM Radio volume ) - Radio
We can see the 7 lines (0-6 ) , we can increase the value of
all lines (these are the lines that define the level at each
support ), you can change any of them or increase only
last value of 58dB to 75dB and 100db max .

*press the number you want to change ie 6 and wait for the 'write' to appear
*press white banner and sweep up the screen
*enter your new amount ie 100
*press done
*press okay and the figure clears
*press top right hand side of screen once

eno više neće preko telefona da se skidaju aplikacije ako firmver nije najnoviji, ovaj što blokira modovane aplikacije

eno više neće preko telefona da se skidaju aplikacije ako firmver nije najnoviji, ovaj što blokira modovane aplikacije

Na free aplikacijama skoro da nema nista interesantno a sve sto je malo oke se placa -_-
Imam xxjk1 (bada 1.2) i meni preko kies-a skida normalno, direkno sa moba nisam probao.
Nego me nervira sto nema srpski t9 za badu 1.2 pa traje vecnost dok kucam poruke (upravo i kod ove). Pa se cesto desava da kucam ljudima na engleskom sa swype xD
btw spoofovanje je veliko drkanje ali ok :)

Nego niko mi nije nista rekao za moj predhodni post kako da sredim ono ili je to do xxjk1?

Eh samo jos nesto da dodam
Opera mnogo manje trosi od dolfina, jedno 6-8 puta manje (koliko sam ja testirao na brzaka par puta). Ali zato dolfin mnogo bolje izgleda tj opera je krsh jer se dupliraju slova tj idu slova preko slova i td..

Da li se zna kada ce zvanicna bada 1.2 kod nas? J*bes spoofovanje igrica kada poruke kucam vechnost :p
I isto da li je receno nesto za badu dva kada ce od prilike? Ja nesto video q1 2011. I da li ima neki trenutni spisak sta ce biti drugacije i sta ce dodati?

I isto da li je receno nesto za badu dva kada ce od prilike? Ja nesto video q1 2011.

Mozda nece ni izbacivati 1.2 nego odmah brajko na 2.0 :p

Kupih i ja wave i prvi utisak je stvarno super.:)
Jedinu zamerku imam na Piscel file viewer, kad god ga otvorim on smanji osvetljenje na 4 sto je stvarno iritantno ,za svaki faljl koji otvorim moram opet da vracam na 10.:smash:

Jedinu zamerku imam na Piscel file viewer, kad god ga otvorim on smanji osvetljenje na 4 sto je stvarno iritantno ,za svaki faljl koji otvorim moram opet da vracam na 10.:smash:

Ma 10 nije zdravo za oci! Samsung misli na tebe :d

Istina, to stvarno iritira... pa bar da moze da te pusti da biras, da mozes proizvoljno da postavis, pa da zapamti to podesavanje. Stavis na 6, npr. pa da to ostane uvek.

Ista ti je prica i za browser, BTW.

Zvucnik

Pozdrav,

pitanje za korisnike S8500 Wave: da li se zvuk cuje samo na otvoru na vrhu telefona ili i na uobicajenom mestu sa strane ekrana iznad oznake SAMSUNG?

Razlika se oseti ako se otvor na vrhu zatvrori vrhom prsta.

TIA

Samo na tom otvoru na vrhu telefona. I to je po meni najpametnije pozicioniranje zvučnika, možeš ga držati u futroli, staviti u džep od jakne, i nema šanse da ga ne čuješ kad pozvoni.

Uspesno sam migrirao sa TakeMS 8GB class6 na TakeMS 16GB class4, bez ijednog problema...sa gomilom spoof-ovanih igara, i sve fercera lepo...pad performansi zbog prelaska na class4 nisam nesto primetio...

evo i shoot-ova sa prosecnim protokom pri kopiranju fajla od 2GB...

1. HDTune_Benchmark_TakeMS16GBclass4_write_via_cardReader
2. TakeMS16GBclass4_write_via_cardReader_9.86MB
3. TakeMS16GBclass4_write_via_cable_6.45MB
4. TakeMS8GBclass6_write_via_cardReader_9.08MB

Prilozi

• HDTune_Benchmark_TakeMS16GBclass4_write_via_cardReader.jpg
    HDTune_Benchmark_TakeMS16GBclass4_write_via_cardReader.jpg
    75.3 KB · Pregleda: 53
  • TakeMS16GBclass4_write_via_cardReader_9.86MB.jpg
    TakeMS16GBclass4_write_via_cardReader_9.86MB.jpg
    22.8 KB · Pregleda: 56
  • TakeMS16GBclass4_write_via_cable_6.45MB.jpg