Šta je novo?

Cayman did not make it for 22nd Nov launch

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
... mogao bi malo manje da prozivas coveka bez razloga i da likujes ovde...

Prozivam?Jesi li ti njemu drveni advokat ili?Moje namere nisu maliciozne ali da imam ostriji jezik imam.Likujem?Zbog cega?Koja izvala:S:

Pogledaj malo sa strane pa proceni koliko je sve ovo smesno sto se pise jer niko ne zna kako se karte ponasaju zakljucno samnom!A ono sto sma rekao malo vise gore vise se odnosi na funkciju marketinga nego na Nedju.On je samo usputno pomenut kao deo tog sistema!

Tema je postala krajnje neozbiljna.Ja se iskljucujem definitivno.

Poslednja izmena:
Ahahahah..Al je ovde zabavno.Pa najj zar malo cas ne rece da AMD X6 daje iste rezultate kao Intel ili je to trajalo sve dok nisi konacno iskopao validne testove?:d

Kad sam to reko:trust: ovo postaje previse neozbiljno mislim da cu se nadalje suzdrzavati dok ne izadju sve obuhvatni testovi:) jer stvarno nema smisla da vrtimo pricu u krug oko jednog 3dmarka;)

OK ... jel ovo dobro, loše ili prosječno? Meni Mark/Heaven score ne predstavlja baš ništa, nisam odavno u tim vodama :)

Fudzilla prenosi da chip ima 2640m tranzistora na 389m2, to je 500m vise od Cypress-a - na sta su ih potrosili ako je broj shader/TMU/ROP jedinica tu negde? Izgleda da je veci deo otisao na teselaciju?

Na istim onim podesavanjima u heaven 6870 Crossfire baca oko 34FPS, znaci to je mnogo jace od jedne 6970 ! AMD je sada izgleda napravio odnos izmedju karti ovakav.

6850 je 15-20% slabija od 6870, 6950 je (verovatno) 15-20% jaca od 6870 i 6970 je 15-20% jaca od 6950. Znaci ne tako velike razlike izmedju single karti.

Ali zato je potrosnja manja pa samim tim su isplativa dosta crossfire resenja, jos je poradjeno na skaliranju u 68xx seriji verovatno i u 69xx, takodje je i podrska dosta dobra za cf, vidim da cesto izlaze profili itd.

EDIT: Vidi se napredak u teselaciji ali opet zaostaju za nVidijom.

I da, cene bi morale po meni da budu dosta dobre po meni.

Poslednja izmena:
Da li postoji šansa da mu je PowerTune "konzervativno" podešen, jel to podržano kroz driver?

^^ kako moze biti razlika izmedju 6870 i 6950 15-20% kad je razlika u 3dmark11 izmedju 6870 i 6970 20% ? ... moze biti razlika 10-15% za 6950 u odnosu na 6870...
...po tvojoj racunici sve po 15-20% ispada da je 6970 jaca od 6870 40% :D

Poslednja izmena:
^^ kako moze biti razlika izmedju 6870 i 6950 15-20% kad je razlika u 3dmark11 izmedju 6870 i 6970 20% ? ... moze biti razlika 10-15% za 6950 u odnosu na 6870...
...po tvojoj racunici sve po 15-20% ispada da je 6970 jaca od 6870 40% :D

Videcemo tako mi se sada cini po specifikacijama.

Da li postoji šansa da mu je PowerTune "konzervativno" podešen, jel to podržano kroz driver?

Moguce je da je u tome caka, to pominju neki da u ova dva drajvera (imaju skorovi za dve verzije drajvera) koja su trenutno u opticaju PowerTune ne radi dobro i karta ne radi punom snagom.
Takodje ostaje misterija cemu sluzi onaj prekidac posto na postavljenoj slici retail Powercolor 6970 modela takodje ga ima.

Jel nekom palo na pamet da je kartica testirana sa starim drajverima koji su napravljeni da rade sa 5-way organizacijom shader jedinica???
I da cemo znati prave performanse sa izlazkom 10.12 drajvera koji su napisani za 69xx seriju i njenu novu 4-way organizaciju:)

A s kojim driverima onda redakcije testiraju do utorka ?? Ko ima kartu ima valjda i neki driver.

Moguce je, sta ako je kroz drajver samo omogucena podrska za Cayman radi predstavljanja do 15.12.? ;)

Posto tip ima i GTX 480 nagovorili su ga da ponovi testove i direktno uporedi kartice.
Sad je dobio malo bolji skor u Performance i tu je sad skoro kao GTX480. U Xtreme je cak i bolja, a u Heaven-u je opet malo sporija. Po ovim testovima moze se reci da je kartica vec sad egal sa GTX480, a jos ostaje da se vidi kako ce da se nose u igrama.
Ako su ovo merodavni rezultati za 6970, nije mi jasno gde onda spada 6950 koji ce logicno biti sporiji od ovoga, a navodno je klasa za sebe.

Heaven 2.1 HD6970

Heaven 2.1 GTX480

3Dmark11 P HD6970

3Dmark11 P GTX480

3DMark11 X HD6970

3DMark11 X GTX480

Odlichno. Po ovom mrtvom 3dmark-u ispada da je u mom sluchaju 1080/1250 za 6870 bolje nego default 6970 [ plus moj proc je na 4ghz a ovaj amd na 4.2ghz] i time mi je jasno da nije loshe shto sam "pozhurio" sa kupovinom, jer 6970 sigurno nece koshtati kao 6870, vec ce biti skuplja. Ostaje se da se vidi koliko skuplja i koliko ce biti potrebno menjati "stare lampe za nove" ...

Au koliko se sad vidi da je 5870 bila odlichna kupovina na duzhe staze... naravno ko je uhvatio po onim sub 300e cenama :d

Markovi za sada nisu pokazatelj performansi kako bi trebalo da budu...

Neka kaze neko onom caru da potera neku igru, ili neki in game bench. :)

Sa ovim rezultatima... neko nekog zeza :smash:, prosto je smesno da razlika izmedju 6870 i 6970 bude svega 20-25% :S:, ili je debela dezinformacija, ili su nesto zeznuli sa novom organizacijom cipa.

Makedone Makedone :d

Ma ko te pita za performanse.Tu je bitnija druga stvar a to je centar paznje usmeren ka nekom proizvodu a znamo za koga Nedjo radi:p Tu je ta radost:d
Prema tome,sto se vise prica o necemu vise je popularniji sam proizvod,besplatna reklama..
A da su performanse i takve,cena ce da dovede sve na svoje mesto;)
Psiholoska navlaka, kako ovo sve gledam cini mi se da prave vestacki hype i moguce je da pustaju buve, fake rezove, da kad bi izasla na kraju bila veci WOW

Na istim onim podesavanjima u heaven 6870 Crossfire baca oko 34FPS, znaci to je mnogo jace od jedne 6970 ! AMD je sada izgleda napravio odnos izmedju karti ovakav.

6850 je 15-20% slabija od 6870, 6950 je (verovatno) 15-20% jaca od 6870 i 6970 je 15-20% jaca od 6950. Znaci ne tako velike razlike izmedju single karti.

Ali zato je potrosnja manja pa samim tim su isplativa dosta crossfire resenja, jos je poradjeno na skaliranju u 68xx seriji verovatno i u 69xx, takodje je i podrska dosta dobra za cf, vidim da cesto izlaze profili itd.

EDIT: Vidi se napredak u teselaciji ali opet zaostaju za nVidijom.

I da, cene bi morale po meni da budu dosta dobre po meni.

I meni mirise na slicno ;)
http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2335205&postcount=1198

Znaci mozda se polako vec priblizavamo nekoj istini ovde

Po ovome sto je za sada vidjeno 6970 je tu negde sa 570-kom,a ne 580-kom.Mozda je zato najavljena takva cena?

Jao bre ljudi strpite se do izlaska zvanicnih drajvera :) Sta se lozite na one satro rezultate i to kako je 6970 sporija od svega zivog :D Pa nisu gospoda iz AMD-a veverice, kao sto neko rece, pa da izbace tako bangavu kartu ;)

Izgleda da je Njima lakse da naprave dobru kartu nego da napisu dobar drajver!!!:D
Nije mi jasno kako je moguce da daju karte na testiranje bez drajverske podrske!!!:zgran:U koliko je cela ova prica neka "igra bez granica" OK,ali ako nije onda mozda i idu ka vevericama.:D

Izgleda da je Njima lakse da naprave dobru kartu nego da napisu dobar drajver!!!:D
Nije mi jasno kako je moguce da daju karte na testiranje bez drajverske podrske!!!:zgran:U koliko je cela ova prica neka "igra bez granica" OK,ali ako nije onda mozda i idu ka vevericama.:D

Pa dobro svi znaju da imaju problema sa drajverima kamo srece da se pojavi i treci proizvodjac. To bi bilo sve mnogo jeftinije ovako ja mislim da oni imaju dil.

onaj ko je dobi okartu na testirnaje dobio je i 10.12 drajver ;)

Ma jasno je da ovi rezultati nemaju nikakvog smisla. Samo ih uporedite sa Barts i dalje nema diskusije..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno