Šta je novo?

Cayman did not make it for 22nd Nov launch

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
HIS 6950:

Karta definitivno dolazi sa 2g memorije.

Pa nije to bas nuklearni kofer pa da ne postoji kopija ;)
Тачно :d ...ATI има одличан HW али катастрофалне творце драјвера пошто по мом скромном искуству треба им једно минимум 6 месеци да напишу пристојне драјвере који ће показати пуну снагу карте :bottle:

HIS 6950:

Karta definitivno dolazi sa 2g memorije.

Hmm ako i 6950 dolazi sa 2 giga memorije ne znam kako ce imati povoljnu cenu, ipak je to duplo vise memorije od "standardnih" 1giga, no dobro videcemo... Mozda bi sa 1 giga ponegde bila usko grlo zbog arhitekture.

Poslednja izmena:
Bice verovatno i verzija sa 1g memorije da popuni prazninu izmedju 6870 i 6950 sa 2g :p, jos uvek su sve karte otvorene niko nema pojma koliko tacno imaju sp-va...

"Mostly dissapointed for now". komentar ispod.

Problem je upravo ovo, ocekivanja. Cayman ce biti dobro optimizovan GPU sa unapredjenjem u odnosu na Cypress po svakom pitanju, ali je ipak bio iznudjeno resenje, osmisljeno kao (medju)korak nakon otkazivanja 32nm procesa.

Pravi naslednik ce biti Southern Islands, ovo je... pa prakticno test poligon za neka resenja.

Inace, ovo da se nista ne zna... pa treba nam neki WikiLeaks i u hardverskoj industriji ;)

Ja recimo uopte necu biti razocaran, napredak ce biti ocigledan na Cypress u to sam siguran, kartu od 300+ evra ionako necu kupiti a realno i 6870 je sasvim sasvim dovoljan za igranje, ostalo tj. vise od toga je "Hummer za gradsku voznju" ;).

Turks bi mogao biti zanimljiv čip, s obzirom da dolazi kasnije onda je valjda i VLIW4 :). No to je već neka druga tema.

Posto i ja znam neke informacije mnogi ce se ja mislim ovde razocarati, i ja sam malo razocaran iskreno, cak po meni oni koji imaju Cypress i ne moraju da prelaze na Cayman...

Mada opet ima smisla ako neko igra u nekoj ekstremnoj Eyefinity rezoluciji, za 1920x1080 recimo i slicne ili manje rezolucije po meni ne treba nsita bolje od 6870/5850/5870/GTX460.

Poslednja izmena:
Za sad je prilično sigurno da će jedna od njih imati 1536 sp-ova ,).

Po netu ima prica da je cak amd namerno prvo pustio par karti sa osakacenim cipom :p, sve se strogo krije, jer je navodno asus prerano leak-o gtx580 pa ga zato sad ima slabo u prodaji... price, price i price....

Poslednja izmena:
Hm. Hajde ovako:

320 * 5 = 1600
384 * 5 = 1920
384 * 4 = 1536

Ko ukapira, jasno mu je. ;)

Ako izadje sa 1920 vise nece zvati cayman, nego "Ferminator" :smoke:.

Posto i ja znam neke informacije mnogi ce se ja mislim ovde razocarati, i ja sam malo razocaran iskreno, cak po meni oni koji imaju Cypress i ne moraju da prelaze na Cayman...

Mada opet ima smisla ako neko igra u nekoj ekstremnoj Eyefinity rezoluciji, za 1920x1080 recimo i slicne ili manje rezolucije po meni ne treba nsita bolje od 6870/5850/5870/GTX460.

Ja mislim da nikad nije bilo ni isplativo odmah prelaziti na sledecu generaciju ni GPU-ova ni CPU-ova ni bilo cega :). Recimo ja sam cekao uvek bar 2 generacije, nekako mi to ima smisla jer onda kazes- WOW kako ovo melje! :D

Hm. Hajde ovako:

320 * 5 = 1600
384 * 5 = 1920
384 * 4 = 1536

Ko ukapira, jasno mu je. ;)

Ja glasam za 1536, mnozi se sa 4 jer je takva arhitektura zar ne?

Kad nece kosooki jedan schwabov sa hardwareluxx odlucio da prikaze malo novosti: :D

Powercolor 6970

GPU-Z i dalje ne prepoznaje tacan broj SP-a.

3DMark(s)11 - P4770 sa Thubanom [email protected]

Poslednja izmena:
Eto sad svi znaju otprilike sta da ocekuju.

Poslednja izmena:
Nasao sam slican 3DMark11 skor sa Thubanom X6 @4GHz i 6870 i nije mi jasno kako je tako mala razlika. P4019 (manje od 20% je razlika u korist 6970)

Garantovano ce noviji drajveri podizati 3DMark skorove jer je to uobicajeno, ali ipak ocekivao sam vecu razliku.

Poslednja izmena:
@Uruk
Izleteo sam..Upravo se update-ujem..

tabelanf.png

Po ovoj tabeli ispade slabija od GTX570 a nesto malo jaca od ATI 5870..
Nesto je trulo u drzavi Danskoj!:S:

Testirano je na AMD-u verovatno zato podbacuje ispod P5k+.
Treba naci AMD X6 + GTX570 (ili GTX480) 3DMark11 skor pa onda uporediti.

Ako se uporede rezovi koje su okacili kull i PCbeast, GTX570 i 6970 su jako blizu.. obe jace od 6870 za 20-25%... onako odokativno sam racunao...
OC mogucnosti i cena ce odneti pobednika...

Poslednja izmena:
Drajveri koji su korisceni za ove rezove gore su samo press release, daleko je to od realne situacije koja ce se videti teka sa 10.12 drajverima.
Jednostavno, AMD je omogucio da se Cayman pokrene i to je to za sada, pravi rezovi uskoro slede. ;)

Misli da je X6 usko grlo za 6970?:zgran:

AMD X6 je usko grlo i za proslu generaciju kartica, a kamoli za ove nove. Naravno da je sve igrivo i sa njim (inace ga ne bi ni sam drzao), ali u sintetickim testovima razlika u rezultatima je uvek debelo na intelovoj strani. (pogotovo protiv overklokovanih LGA1366 procesora)

Pretpostavljam da sa i7@4GHz ce 6970 i sa tim prvim drajverima da daje bar 500 poena vise nego AMD X6 na istom taktu.

Poslednja izmena:
Iskreno meni se ovo ne svidja a nadam se da ce ofisijelni driveri da promene situaciju bar da se 6970 plasira koliko toliko blizu GTX580.
A sto se tice drivera i boost-a za kasnije u to iskreno nesto i ne verujem jer sto se tice software-ske optimizacije stoje jako lose vec duze vreme (stari hendikep) tako da se nekom velikom pomaku i ne nadam ali bi dobro doslo i tih 5-8% kao onda kad se desio pomak..Ako se desi suprotno,da bude osetniji boost dobro doslo:smash:
@Kull
To mi je jako cudno ,nemam komentar.

Poslednja izmena:
^^ verovatno je klokovana ta 480?
mislim, ako je ovo tacan rez, cena ne bi smela preko 320e za 6970... onda ispada da ce 6950 biti za 249.99e

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno