Šta je novo?

GeForce GTX 580 Thread

Mozda je sa GTX580 stvarno slucaj il iza Fermi karte, za 6870 koja je 40% slabija je imam isti rezultat i sa mojim Phenom II cak na default i sa i7 930 na 4.2Ghz, bukvalno kad sam testirao sa i7 jedino je min fps bolji ostalo je skoro isto kao sa Phenom-om...

@PCBEast uradicu malo ispitivanje, upalicu fraps benchmark koji je sigurno tacan u oku ovog pa cu videti dal je izmerio isti average fps.

Ovo mi je izmerio benchmark masina iz potpisa:

A ovo fraps:
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
2326, 58405, 13, 89, 39.825

Poslednja izmena:
Zver na vodi!

gtx580beast01.jpg

The leading European graphics manufacturer Point of View recently introduces an enthusiast graphics,that is TGT water-cooled GeForce GTX 580 "Beast" graphics card.
TGT GeForce GTX 580 "Beast" employs a 9mm copper water cooling block.It is based on GF110 core,features 512 stream processors,1536MB GDDR5 memory with memory interface of 384-bit.
As the card adopts water-cooled solution,it can run at a higher frequency with core /Shader/memory clock of 855/1710/4104 MHz,much higher than that of reference GTX 580(772/1544/4008 MHz).

POV/TGT GeForce GTX 580 is available at the price of €729.

Source:
http://en.expreview.com/2010/12/06/...orce-gtx-580-“beast”-graphics-card/12724.html

http://www.techpowerup.com/135688/P...-GTX-580-Beast-Overclocked-Graphics-Card.html

-------------------------------------------------------------

Cena ne da je nerealna nego je ubitacna.Za 430 Eura moze da se nabavi i sad GTX580 a za 80 Eur vodeni block od EK koji ce da pojede u performansama ovo resenje..
Sa EK i volt modovanjem karte mogu da se postignu rezultati od preko 900 Mhz za svaki dan lagano uz smesne load temperature!
Evo EK:
http://www.ekwaterblocks.com/shop/b...force/5x0-gtx-series/ek-fc580-gtx-acetal.html

Poslednja izmena:
Kupujem 580GTX karticu i tip mi nudi Asus i Gigabyte, ima kakve razlike u kvaliteti kartica ili je to jedno te isto.
Asus je i skuplji 50Eura.
Molim savjet jer mi je hitno.

Ja bvih uzeo GA. Ne bi trebalo da se razlikuju referentne.

Taktovi su valjda na referntnima isti, jedino me interesira kvaliteta. Da li oni stavljaju samo svoje naljepnice, ili je razlika i u dijelovima na samoj kartici.Znaći govorim o refentnim karticama.

Nema razlike u kvalitetu!

Koliko se secam Asus radi na manjoj voltazi..
Mene Asus nikad nije izneverio.Uvek pouzdan kvalitet,OC potencijal..

Poslednja izmena:
Asus je i blago kloknut 782 mhz ! Verovatno da ima razlike i u kvalitetu.

Ako ti nije zao para uzmi asusa,on valjda daje i 3 godine garancije,ako si racionalan i stedljiv uzmi GA,a sto se tice OC potencijala i izrade komponenti to je sve isto jerbo su sve referentne karte

Kupio sam ipak Asus 580GTX, još sam u fazi testiranja i nije sve sklopljeno i stavljeno u kučište ali imam jedno pitanje.
Probao sam Crysis Warhead dx9 na 1680x1050 sve na Entuziast bez AA daje skor 59,80fps.Stavim 4XAA onda je 51,20fps , a kad sam bez veze stavio 16QxAA onda je 50,10fps.
Probao sam u samoj igri i razlika između 4AA i 16AA u broju fps-a je jako mala, skoro nikakva. Je li to moguče ili mi nešto ne radi dobro sa driverima.
Proc je i7860, 4GB rama, Corsair HX 750W i Win 7 Ultimate 64bit

Još sam samo probao 3DMark Vantage skor je 27985

Poslednja izmena:
PCBeast
Budem probao nisam imao trenutno vremena. Inače za 295GTX imaš visoke rezultate

Probao sam Batmana DEMO, sve na Max i PhysX na max sa 4xAA i 16AA jako je mali pad fps-a.

Poslednja izmena:
Probaj DX10 pa uporedi sa ovim na istim setovanjima sem rezolucije :
crysisgtx580.png

Kako namjestiti warhead da radi na dx10, stavim dx10 u ovom benchmarku ali kod učitavanja piše dx9 32bit.
Inače se prvi put koristim sa Win 7, tako da mi malo teže ide privikavanje.

Ima smisla klokati procesor na tim velikim rezolucijama, moj i7 860 radi na 2,8MHz . Je to dosta za 580GTX, jer o klokanju pojma nemam.

Kako namjestiti warhead da radi na dx10, stavim dx10 u ovom benchmarku ali kod učitavanja piše dx9 32bit.

Ima smisla klokati procesor na tim velikim rezolucijama, moj i7 860 radi na 2,8MHz . Je to dosta za 580GTX, jer o klokanju pojma nemam.

Ne bi trebalo da je toliki bottleneck taj procesor. A za DX10 trebalo bi da radi ako stavis DX10.

Moras da postavis rezoluciju,AA setovanje,Enthusiast mod,otkacis DX10 i tek onda ides na add to queue!Tad si podesio sve kako treba.Isti postupak setujes za druga podesavanja..
Inace CPU klokuj jer je mala frekvecnija za taj chip.To ti kazem iz iskustva + sto imas sada igara koje su nezavisne od GPU-a u smislu da traze visinu kloka CPU-a i dobija se dosta na boost-u.
4.0 Ghz ce biti optimalno za tu kartu.

Jeste dobra,Ovo je potpuni redizajn pcb-a ?!

Grdna je bre, pa to samo mama može da voli.

Jos grdnije performanse:)

Na 3.7 Ghz uz x48 cipset ! Koliko gubi sto nema pcie 2.0 ?

neki dan sam dobio built by nvidia gtx 580 i odushevljen sam karticom.... temperature su joj bolje (load & idle) od 6870 na istom rpm ventilatora shto je jednostavno savrsheno a pritom je ovaj vent za nijansu tishi ili bar prijatniji od radeona...

razmishljam se da stavim neko aftermarket hladjenje s obzirom da je engineering sample i nema garanciju, jel ima neko preporuku? recimo neki glomazniji heatsink na koji bi mogla da se ushrafi 12ica ili chak dve ;)

Vrh Dno