Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

Ono što ima je da postoji mogućnost da se prijaviš za significant region monitoring, pa - pretpostavljam jer ovo još nisam koristio - onda CL povremeno pita gde se nalazi i ako si u datom regionu onda baci local notification.

Upravo odgledao video sa WWDC'10 o Core Location novostima - Region Monitoring je upravo to što ti treba. Radi samo na iPhone 4 (koristi nešto ovo u basebandu) i koristi low-power cell-positioning, tako da ne troši mnogo.

Sad još neko da ti ovo napravi. ;)

Da li neko ima sledeće informacije:

- iPhone 4 kod Austrijskih operatera koji ga prodaju na ugovor da li je neko ludom srećom simfree
- pošto sam poprilično siguran da nije, da li neko ima iskustva sa kojom verzijom softvera dolazi
- da li neko može da mi kaže kod koga je isplatljivije uzeti, t-mobile ili orange

:wave:

Nisu SIM FREE, provereno. Sada Orange daje bolje uslove što se tiče cena i paketa ali na kraju ugovornog perioda izađe baš puno.

Imaš za 1€ (24x 39€), 250€ (24x 15€), 350€ i 500€. SIM FREE je valjda 600€ ali naplaćuju i 19,90€ aktivaciju "nečega". Inače aktivacija data paketa pri ugovoru je 49,90!!! Pljačka!

Znači najisplativije je, ko ima novaca, kupiti za 600€ i uzeti TAX FREE i kao stranac izbeći aktivaciju "nečega", izaći će 520-530€ otprilike.

Tako je barem bilo pre 6 nedelja kada sam pitao.

Nedavno sam imao priliku da se ponovo malo poduze igram sa fonom i sta reci nego da sve bolje i bolje izgleda svaki put kad ga vidim. Fale mi i dalje neke funkcije sa androida (notificationi su i dalje katastrofalni, WIDGETS!), ali vrlo moguce da nabavim 5icu kad izadjem, nadam se samo da rese ove dve stvari (ili makar jednu).

Nedavno sam imao priliku da se ponovo malo poduze igram sa fonom i sta reci nego da sve bolje i bolje izgleda svaki put kad ga vidim. Fale mi i dalje neke funkcije sa androida (notificationi su i dalje katastrofalni, WIDGETS!), ali vrlo moguce da nabavim 5icu kad izadjem, nadam se samo da rese ove dve stvari (ili makar jednu).

ne verujem da ce srediti notifikacije

sto se tice widgetsa nikako se ne uklapaju u iOS filozofiju i nadam se da ih nikada nece staviti

Ako mislis na one notifikacije gore onda probaj LockInfo sa cydije, postoji dosta pluginova za njega

ne verujem da ce srediti notifikacije

sto se tice widgetsa nikako se ne uklapaju u iOS filozofiju i nadam se da ih nikada nece staviti

Jaka neka filozofija :D Ne moraju ih ubacivati direktno, moze ici nesto tipa dashboard ili slicno, sta znam nek smisle nesto... Nije im se uklapao ni multitasking u filozofiju pa sta bi? :p

Sta se LockInfo i slicnih tice, dobri su, ali je to daleko od savrsenog. Kao sto rekoh, nadam se nekom appleovom elegantom resenju problema u sledecoj verziji.

Taman posla da Apple iskopira nesto sa Androida. Mislim da je apsolutno nemoguce da ikada vidimo Widgete i notifikacije kao na Androidu. Moguce je da ce Apple smisliti nesto drugo, slicno widgetima ali sa standardno mnogo ogranicenja.

Pa nije android izmislio te widgete.

Poslednja izmena:
a kako rade notifikacije na Androidu? kao growl? ilije to ono sto se talozi u meniju koji mozes da povuces sa vrha ekrana pa da ih vidis sve?

notifikacija na iPhoneu, tipa Push Message, odradjuju posao vise nego dobro...

Na androidu mozes na prste da izbrojis aplikacije koje koriste push, pa zato najverovatnije da je mislio za one gore u status baru koji se spusta.

OMG... sjajne notifikacije :D

btw iOS ima integrisano nesto nalik Growlu sa OS Xa - pojavi se ikona po sredini ekrana sa porukom od neke background aplikacije koja ubrzo nestane...

Poslednja izmena:
Uvek mi se desava da propustim notifikaciju kada je telefon zakljucan. Bez gledanja na ekran, pritiskam home dugme i onda slide to unlock. Nema sansi da pogledam spisak notifikacija koje su u medjuvremenu stigle, vec samo mogu da vidim bedzeve. Posto su apps razbacane po stranama, treba da prevrnem sve strane u potrazi za bedzevima.

Ako ti imas taj problem i stalno ih propustas (a retko ko ima takav problem) koristi LockInfo i tamo ce ti biti sve lepo upisano.

Ne svidja mi se lockinfo. Usporava telefon.

Nekako mi cudno da se te stvari samo tebi desavaju :)

Meni lockinfo radi bez ikakvih problema.

Meni LockInfo ne usporava ni 3G a ne 4...

sad sam probao infinity blade

grafika je nesto najbolje sto sam video a i gameplay deluje obecavajuce, nadam se da ce i ostali poceti da koriste ovaj engine :)

a kako rade notifikacije na Androidu? kao growl? ilije to ono sto se talozi u meniju koji mozes da povuces sa vrha ekrana pa da ih vidis sve?

notifikacija na iPhoneu, tipa Push Message, odradjuju posao vise nego dobro...

Push notifikacije nerviraju kad se telefon koristi, a beskorisne su kad je telefon zakljucan.

Sta se widgetsa tice, svi ih koriste (u nekom obliku), osim iOSa. Lepe su one ikonice i sve to, ali je jos lepse kad mogu skrolovati levo desno i proveriti vesti, mail, twitter, vreme i namestiti milion settingsa bez potrebe da ulazim u bilo koji program.

jeste, push mozes lako da propustis...

mozda bi trebalo napravite da se pojavljuju tek kad otkljucas telefon!

za widgete... nisu losi, ali opet ih retko koristim na OS X... to je mozda WM 7 najbolje resio ;)

jeste, push mozes lako da propustis...

mozda bi trebalo napravite da se pojavljuju tek kad otkljucas telefon!

za widgete... nisu losi, ali opet ih retko koristim na OS X... to je mozda WM 7 najbolje resio ;)

Da, ali zamisli da ti dodje 10 push notifikacija kad otkljucas telefon. :) Definitivno je potreban novi notification sistem, a cini mi se da to shvataju i u appleu, nego nece da priznaju.

Widgetse i ja retko koristim na OS Xu, ponekad da, ali bih mogao da zivim lako bez dashboarda, medjutim na mobilnom je sasvim druga prica. WP7 definitivno ima intresantne ideje za home screen, steta sto je sve ostalo malo nesrecno odradjeno.

sad sam probao infinity blade

grafika je nesto najbolje sto sam video a i gameplay deluje obecavajuce, nadam se da ce i ostali poceti da koriste ovaj engine :)

Za pet dana su zaradili $1.6 miliona.

Grafika je savrsena, narocito na retini, i ja se nadam da ce i drugi da koriste ovaj engine.

img0184.png

mzl.erayqeup.jpg

Interesantno je da se odmah pojavila i narodna verzija :)

img0177.png

mzl.ulffeocx.jpg

mzl.culwzloc.jpg

mzl.kirakxeq.jpg

mzl.ypbiwvnq.jpg

Engine je sjajan, bilo bi zaista jako lepo videti jos igara radjenih na njemu.

Samo grafika na igrici i valja, sve ostalo pada u vodu...

[YOUTUBE]h2OfQdYrHRs[/YOUTUBE]

Nazad
Vrh Dno