Šta je novo?

Benchmark Vox Populi: Naj smartphone 2010.

byMaX

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
10.01.2001
Poena
1,019
Apple iPhone 4
HTC Desire
HTC HD7
Nokia N8
Samsung Galaxy S
?

Topic je premešten! Up!

mozda bi i desire hd trebalo da bude na listi

Ako ima hd7 onda bi trebalo, narocito jer sedmica tek sutra stize u telenor.

Primetio sam da se na stranaicama bencha, kada je u pitanju mobilna telefonija, zanemaruje Sony Ericsson. Naravno da bi i Xperia X10 trebala da udje u najuzi izbor.

Naravno da ne, ima mnogo boljih telefona ove godine nego što je X10.

Ne znam zašto HD7 i Desire HD treba uključiti, bolje ih je ostaviti za 2011.

u 2011. ti telefoni nece imati sta da traze...

Nije valjda? :) Više mi se sviđa Oscar kako se dodeljuje.

Jes' vala, bar tako bese zadnji put kada pogledah u kalendar... :)

desire hd je u'vatio poslednji voz, i opet nije to to...koj djavo ce raditi u 2011. sa dualcore mobovima?

Hoću da kažem da ako se nešto pojavilo 31.12.2010. u 23.55 ne može da bude najbolje u celoj godini, jer ga jednostavno nije ni bilo.

suluda je lista... u zelji da se bude trendi ubacen je model koji ne bi trebalo da bude na listi... a SE Xperia X10 bi svakako trebalo da se tu nadje...

Suludo je pitanje. Po cemu najbolji?

Meni je recimo najbolji telefon onaj koji ispunjava najvise mojih zahteva a uklapa se u budzet.
A nekome ce biti mnogo vaznije kako drustvo reaguje kad ga izvadi iz dzepa, neko
ce juriti samo perfomanse, neko nesto deseto...

U svakom slucaju ja glasao za Desire, solidan kvalitet izrade, dobre perfomanse, koliko toliko sigurna
buducnost sa novim verzijama Androida i cena koja je jako prihvatljiva uz ugovornu obavezu i iole pristojniji paket.

SE X10 bi svakako trebao da bude na listi, trenutno je jako dobra kupovina za korisnike kojima je
ogranicen budzet. Nije bio pre mesec dana, ali uz 2.1 update dobija dosta na funkcionalnosti.

Poslednja izmena:
Teška srca glasah za iphone. :D
Imam desire, ali sam razočaran nedostatkom memorije i malo kvalitetom izrade.
n8 je odličan hw, ali standardno loš/zaostao softver.
Hd7 čak nije ni najbolji wp7 uređaj. Iako sam impresioniran izgledom sistema, upotrebljivost nije baš najbolja. bar za mene.
Galaxy S je dosta dobar uređaj, možda i bolji od desire-a, ali par problema koje je imao sa softverom, kao i kvalitet izrade, su ga po meni sprečili da bude broj 1.

^
Ovo je izbor za najbolji telefon, ne najbolju kupovinu.
x10 ne može da bude ovde na listi, jer je to jedan niz failova, iako je to sada dobar uređaj. A mogao je da bude sjajan.

Da li je ovo spisak telefona sa našeg tržišta? Nije mi jasno šta onda iphone traži ovde? Ako nije, zašto onda umesto hd7 nije stavljena omnija? Ona je svakako bolji uređaj.

Poslednja izmena:
^ HD2 se pojavio 2009. ;)

naravno da znam jer sam ga kupio čim se pojavio,ali zar nije došao do izražaja tek ove godine.i kako možemo da komentarišemo hd7 kad se pojavio pre nedelju dana,kao i da ga proglasimo telefonom 2010-te?

Poslednja izmena:
^eeemmmm, pa NECE biti izglasan za najbolji telefon..

realno bitni su desire, iphone4 i galaxy....sve ostalo je manje bitno,sta god vi hteli da se nadje na lisit...
glasah za galaxy,jer sam ga imao...a evo svaki dan od pre par dana igram sa iPhone4 i jeste to skoro pa savrseno,al ono....preskupo i nista bolje od konkurencije osim po pitanju dizajna....a desire je opet slabiji od druga 2, al odnos kvalite/cena i onog sto pruza je ok...pa zato opasno preti..
sta ja znam...sta god da covek ima od ta 3, ocigledno je s predobrim telefonom u dzepu ;)

^
Ovo je izbor za najbolji telefon, ne najbolju kupovinu.
x10 ne može da bude ovde na listi, jer je to jedan niz failova, iako je to sada dobar uređaj. A mogao je da bude sjajan.

Ali meni je telefon vezan za cenu, ja uzimam u obzir to. Tako da moze. ;)

Da je Max napisao tehnicki naj telefon ne bi mogao, ali ovako.... mogu da ga gledam i po tome koliko je otporan na kokice. :D

fali takođe i prvi bolji smartphone koji se pojavio u 2010-oj, Wave - koji je izašao u februaru ako se ne varam.
koliko sam ja primetio u časopisima na uporednim testovima ( a pritom ne mislim na naše nazovi časopise koji uglavnom favorizuju raspadnute Nokije) uvek je u vrhu sa Desire-om, iPhone-om 4 a jedina stvar koja ga stavi na treću poziciju bude manjak aplikacija u marketu (što je totalna glupost imajući u vidu koliko dugo su iOS i Android aktuelni naspram Bade, Bada čak ima jako puno aplikacija u odnosu na starost OS-a)

u 2011. ti telefoni nece imati sta da traze...

Uh kako ces se ugristi za jezik, no sacekajmo tu sledecu godinu ;).... A galaxyS ima sta da trazi pored dual core telefona sledece godine ?

Realno Desire best buy i po meni najbolji kada se sve sabere, IP4 naj "trendi", GalaxyS najjaci hw ... ostala dva nemaju sanse :D

Uh kako ces se ugristi za jezik, no sacekajmo tu sledecu godinu ;).... A galaxyS ima sta da trazi pored dual core telefona sledece godine ?

Realno Desire best buy i po meni najbolji kada se sve sabere, IP4 naj "trendi", GalaxyS najjaci hw ... ostala dva nemaju sanse :D

Galaxy isto,ali on je na listi... u tome je poenta.
Sto se tice realnosti, svako ima svoju. Za mene je realno Wave best buy a nema ga uopste na listi.

Takodje sam misljenja da je Wave trebao da bude na listi,odlican telefon,koji medjutim zbog OS-a koji je tek u zacetku trenutno ne bi dobro prosao pored trojke Desire-Galaxy S-iPhone. Moj glas otisao Desire-u.

Ponudjena lista pametnih telefona je samo veoma subjektivan predlog moderatora. Na listi su: 1 neupotrebljiv modni detalj, 2 nekompletna telefona i 2 prosecna smartphona, pri cemu se jasno favorizuje 1 proizvodjac.

S obzirom da je od ponudjenh najkompletniji i best buy fon galaxy s za njega sam i glasao.

Naravno da je sledecim kandidatima realno bilo mesto na listi:
1. Samsung S8500 Wave
2. Sony Ericsson XPERIA X10 (Android 2.1)
3. Motorola MILESTONE 2.

Gde to može da se kupi droid 2? Inače ne vidim šta ste zapeli za x10, desire, galaxy i iPhone su telefoni koji su obeležili ovu godinu, nokia je tu čisto da bi je bilo, za HD7 nemam pojma zašto je ubačen.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno