marko_n
Slavan
- Učlanjen(a)
- 28.02.2006
- Poena
- 380
Vi ste ljudi apsolutno opsednuti gubljenjem kilograma i odlascima u teretanu/neki specijalnim dijetalnim proizvodima etc...
Cista amerikanizacija. Bitno je da covek bude fizicki sposoban, makar prosecno, ostalo je stvar natjecanja i smatram isto bolesnim, jer jer preterivanje i opterecivanje organizma/metabolizma.
A ti vasi obroci etc - takodje nisu zdravi, jer nije pecinski covek uzimao proizvode sa 0% mlecne masti niti dekstrozu.. Mozete vi da verujete u sta hocete i da pricate sta hocete, ali ti proizvodi nisu prirodni a otrovni jesu...
No, vidim ja da se vi time ponosite pa vas necu vise daviti... Samo sam vam, nadam se, malo potpirio mastu da se dublje raspitate o hrani koju jedete, ne samo da gledate kalorijske vrednosti i proteinske vrednosti...
Auu, šta ti napriča ovde. :S:
Prvo, treba da znaš kako prosečan Amerikanac jede, a očito nisi upućen. Tamo je organska hrana i sve što je sa oznakom "zdrava hrana" osetno skuplje od obične hrane. Prosečan Amerikanac prvi put obrokuje u 17-19h kad dođe sa posla i to obično ručak iz kesice i ostalo genetski modifikovano smeće od hrane. Kao što kod nas imaš supu iz keseice, oni tako imaju kompletne ručkove koje pogravaju u mikrotalasnoj, a kad mama hoće da odmori jer je joj je cimanje da "kuva" i ručak iz kesice, pošalje decu po neki fast food. Tako prosečan Amerikanac jede.
Druga stvar, raspitaj se malo o prosečnom životnom veku pećinskog čoveka.
Treća stvar, moj princip ishrane je "If man made it, don't eat it". Od inustrijskih prerađevina jedem neke mlečne proizvode jer mi je komplikovano da držim kravu u stanu
Sve to što vam pakuju i prodaju po paprenim cenama u megamarketima je često od nekog mesa Š klase iz npr. Brazila, možda starog i par godina iz neke hladnjače. Pouzdano znam da meso po prodavnicama kad se ubuđavi/uplesnavi peru vodom i četkaju četkom. Pravimo se fini, a jedemo crkotinu maltene i za to skupo plaćamo.
Nije opterećivanje, shvati to kao hobi. Kao što se neko zeza sa poštanskim markama, neko se "zeza" sa svojim telom, šta je tu loše? Nije u pitanju (samo) fit linija, nego pre svega opšte zdravstveno stanje, jako telo, kondicija, koncentracija, to su bar moji razlozi.
Poslednja izmena: