Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ajde uslikaj kako izgleda, posto i meni treba da stigne iGloo premium ovih dana.
Meni je sa Amazaona stigla ta iGloo futrola. Nije losa...sta znam, ne mogu bas ni reci da je vrhunska koza...ali ok je

Izvini ako sam bio grub, ali sam posebno alergican na likove koji misle da se sve moze lovom resiti (iako su verovatno u pravu)... elem, mozes da ides kies-om, mozes preko odin-a, a mi smo tu da pomognemo... i ne moras to uraditi odmah, nego kada budes siguran da si ukapirao osnovne stvari... pitaj i bice ti odgovoreno...

Nego, Majo, odvede li ti rimljanina na kafy i kolace?

Ma jok...izvisio sam, a bas sam se potrudio da je osvojim jednim lepim uputstvom za Froyo :)
Mozda bi trebalo da se potrudim i oko uptstva za neki custom rom ili lagfix, mozda na to pada :)

Poslednja izmena od urednika:
Ljudi,puno vam hvala.Sutra idem na put i vracam se u ponedeljak pa cu probati kad se vratim jer se plasim da ne zeznem nesto jer mi je mob jako potreban na putu.Uzgred cu potraziti i futrole jer sam prosli put nasao koznu,pefrektnu za wave.Ako nekom jos treba neka mi javi.

Jos jednom hvala i veliki pozdrav!

p.s.nisam od onih koji sve resavaju sa lovom,nego imam malo znanja

Ajde uslikaj kako izgleda, posto i meni treba da stigne iGloo premium ovih dana.

Korpus delikates:D

Na manjoj slici je jezičak na kome se jasno vide niti eko kože(skaj) od tog materijala je cela futrola. To ne znači da futrola nije kvalitetna li je reklama za istu čista prevara. Ovo nije leather :mad:

Prilozi

• 2010-12-01 08.20.52.jpg
    2010-12-01 08.20.52.jpg
    174.5 KB · Pregleda: 68
  • 2010-12-01 08.21.26.jpg
    2010-12-01 08.21.26.jpg
    233.9 KB · Pregleda: 72
Poslednja izmena:
Reklama prevara, mozes misliti, prvi put cujem za tako nesto :D

Futrola koju sam ja kupio u Uscu u Samsung Mobile radnji je odlicna. Prvi dan sam hteo da se ubijem jer sam jedva ubacivao telefon u nju, medjutim vec sledeceg dana stvari su dosle na svoje - malo se rasirila kako se i ocekuje od koze. Imala je tracicu za izvlacenje, medjutim posto je bila slabo zalepljena otpala je. I nije da mi nesto nedostaje.

Futrola je domace proizvodnje, kostala je 1000 dinara i pise SAMSUNG na njoj. Ja sam zadovoljan :)

Pa za 2.9 funiti ne mozes ocekivati ne znam sta...

Tipično za nas Srbe. Na zapadu je strogo kažnjivo lažno reklamiranje. Ako piše da je cipela od kože ona to mora da bude inače sledi drastična kazna prodavcu. Jeste cifra mala a futrola je dobra za te pare tako da ću im srpski dobro oprostiti ovu zezanciju.

Koja je najveća cifra koja ne podleže carinjenju, zna li neko?

Tipično za nas Srbe. Na zapadu je strogo kažnjivo lažno reklamiranje. Ako piše da je cipela od kože ona to mora da bude inače sledi drastična kazna prodavcu. Jeste cifra mala a futrola je dobra za te pare tako da ću im srpski dobro oprostiti ovu zezanciju.

Koja je najveća cifra koja ne podleže carinjenju, zna li neko?

E sad ne znam da li carina ide na cifru ili gramazu...posto kada sam narucivao igre za PS3 nisu bile carinjenje, ali ako narucujes jednu pa drugu. Jednom sam narucio 3 u isto vreme i platio sam carinu. I negde mi u glavi stoji da ide po gramazi...tipa preko 200g podleze carini...mozda lupetam...neam pojma

Koja je vrednost bila za tri igre, ako možeš da se setiš?

Poslednja izmena:
Do 20€ (cena + troškovi isporuke) se ne carini.

ja sam platio carinu jednom na cifru od 12f +1f postarina (sto je ispod 20e), a imas u ovoj temi jos dosta slicnih iskustava.

da ne bi citao celu temu, ukratko: narucis i nadas se da ce te carina zaobici :). verovatnoca da ces dobiti carinu raste sa tezinom i velicinom paketa, a i zgodno je da kad nesto narucis da stikliras kao gift da ti ne bi nalepili cenu na paket (mada neki to i nalepe bez obzira sto si odabrao kao poklon :trust:)

Iskustva su različita jer zavisi od PMSa gospođe koja radi na carini, a možda je i u klimaksu... Drugaru nisu carinili nešto što iznosi 80$, a drugom drugaru su carinili nešto što košta 30$. Nema pravila, ali ne bi trebalo ništa ispod 20e da se carini.

ja sam platio carinu jednom na cifru od 12f +1f postarina (sto je ispod 20e), a imas u ovoj temi jos dosta slicnih iskustava.

da ne bi citao celu temu, ukratko: narucis i nadas se da ce te carina zaobici :). verovatnoca da ces dobiti carinu raste sa tezinom i velicinom paketa, a i zgodno je da kad nesto narucis da stikliras kao gift da ti ne bi nalepili cenu na paket (mada neki to i nalepe bez obzira sto si odabrao kao poklon :trust:)

Hvala na odgovoru. Na ovom paketu je bio prikačen račun ali ulepljen. Nisu ni gledali iznos. Samo su otvorili i udarili pečat "ne podleže carini".

Mislim da carina zavisi od vrste robe, vrednosti i drugih stvari. Težina je bitna za poštarinu ili robu kojoj količina izražena u kg.

Koliki je procenat carine? Najveći problem su troškovi špedicije i cilj je to izbeći.

Futrola koju sam ja kupio u Uscu u Samsung Mobile radnji je odlicna. Prvi dan sam hteo da se ubijem jer sam jedva ubacivao telefon u nju, medjutim vec sledeceg dana stvari su dosle na svoje - malo se rasirila kako se i ocekuje od koze. Imala je tracicu za izvlacenje, medjutim posto je bila slabo zalepljena otpala je. I nije da mi nesto nedostaje.

Futrola je domace proizvodnje, kostala je 1000 dinara i pise SAMSUNG na njoj. Ja sam zadovoljan :)

Isti slucaj, nije bila crna pa sam uzeo belu. Jeste malo fancy ali prezivecu :) posle dva dana IN/OUT telefona iz nje lepo se razglavila, za 1000din super resenje!

Mnogo bre crvena za tu futrolu, gledao sam je, i žao mi bi da dam pare...doduše, već imam tri futrole, pa mi i nije bila preko potrebna :)

daj sliku neku ,)

Sto se carine tice, zvanicno se ne carini roba ukupne vrednosti manje od 20 evra.
Sve preko 20 evra podleze carini. E, sad, moze da se desi da slucajno prodje i nesto skuplje od 20 evra bez carine. Ali, ono sto carina radi je sledece. Otvori paket, pregleda robu i ako je u paketu sa narucenom robom racun, a uglavnom jeste kad narucujete nesto preko zvanicnih internet sajtova i placate karticom, onda se na osnovu tog racuna obracunava i carina, naravno na celokupan iznos racuna. Znaci carina 10% + PDV 18% + takse. I sve zajedno ispadne i preko 30% od cene koju ste platili za samu robu.

Ma jok...izvisio sam, a bas sam se potrudio da je osvojim jednim lepim uputstvom za Froyo :)
Mozda bi trebalo da se potrudim i oko uptstva za neki custom rom ili lagfix, mozda na to pada :)[/QUOTE]

Ovo je nedopustivo :) Caesare samo reci kad ti odgovara i idemo :)
mozda cak mozemo i do Arandjelovca, nadam se da bi nam Djurkash pokazao neku lepu poslaticarnicu i tamo :)

PS bolje da imam svedoka da nisam slagala za poziv na kafu i kolace ;) ipak, trebace mi neki lagfix :)

daj sliku neku ,)

Evo par slika futrolice:

5224300470_30d640e669_z.jpg

5223701873_8aff8af68a_z.jpg

5223700625_7fbc126614_z.jpg

Poslednja izmena:
Dosta ljudi ima pitanja vezana za instalacije FW-a, lagfix-ova, romova itd, pa sam odlucio, ako je moguce, objediniti u jedan post. Naravno, ovim guide-om nije obuhvaceno sve sta se moze uraditi sa nasim telefonom, ali bar ono sto vecina nas ovde koristi.

Krenimo:

Guide za instalaciju zvanicnog VIP 2.2 Froyo
http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2374191&postcount=2429

Medjutim, mi ovde nismo bas zadovoljni performansama koje pruza gore pomenuti firmware. Po meni mnogo bolji, takodje official ali ne za nase podrucije, froyo 2.2 XWJPA, moze se instalirati na sledeci nacin:

Guide za instalaciju XWJPA Froyo 2.2

Prvo download FW - http://www.multiupload.com/1XY3Q9VSCM
Password za opakivanje fajla je: samfirmware.com
Zatim download Odin3 v1.3 - http://www.filecrop.com/44318984/index.html

Ugasite telefon. Par sec se saceka da se on totalno ugasi, jer mu treba malo vremena (obicno kad zavibrira)
Kada se srkoz ugasi, palite ga na sledeci nacin da bi usli u download mode:
Pritisnite i drzite: volume down (-) + home button + power button. Na ekranu bi trebalo da se pojavi android kako nesto kopa i da pise "downloading".
Telefon jos uvek nije prikljucen na PC preko USB-a.

Upalite Odin i u polju PDA selektujete fajl koji ste dobili otpakivanjem: JPA_JP4_U_JPP.tar
Polje "Re-Partition" je ODCEKIRANO

Sada prikacite telefon preko USB i sacekate da ga Odin prepozna (upalice se zuti pravougaonik i pisace nesto, ne secam se tacno sta).

U odinu sada kliknete "START" button i sacekate da on sve odradi.

Kada se sve zavrsi telefon ce se restartovati sa novim firmware XWJPA.

Naravno, neke od nas i ovaj fw ne zadovoljava svojim odzivom, pa pristupamo instalaciji lagfix-a, kojih ima nekoliko. Jedan od najpopularnijih i najboljih je voodoo lagfix.

Guide za instalaciju voodoo lagfix

Prvo download voodoo - http://project-voodoo.org/downloads/Voodoo-5-stable-RC1-Froyo-GT-I9000-odin-pda.tar

Prinicp instalacije voodoo-a je isti kao i za XWJPA fw:
Ugasite telefon. Par sec se saceka da se on totalno ugasi, jer mu treba malo vremena (obicno kad zavibrira)
Pritisnite i drzite: volume down (-) + home button + power button. Na ekranu bi trebalo da se pojavi android kako nesto kopa i da pise "downloading".
Telefon jos uvek nije prikljucen na PC preko USB-a.

Upalite Odin i u polju PDA selektujete fajl koji ste dobili: voodoo-snapshot
Polje "Re-Partition" je ODCEKIRANO

Sada prikacite telefon preko USB i sacekate da ga Odin prepozna (upalice se zuti pravougaonik i pisace nesto, ne secam se tacno sta).

U odinu sada kliknete "START" button i sacekate da on sve odradi.

Kada se sve zavrsi telefon ce se restartovati i cucete neki kompjuterski glas. Voodoo treba oko par minuta da ceo vas filesystem iz RFS formata prebaci u EXT4, koji je daleko brzi. Kada se system podigne, vas telefon ce imati instaliran voodoo lagfix. Da bi ste bili sigurni savetujem da uradite sledece:
Settings>About Phone>Kernel version treba da stoji -> curio@carton#1265

Vas telefon ce biti daleko brzi, sve aplikacije ce se otvarati skoro u sekundi i ceo rad na telefonu ce biti "smooth".

Da bi instalirali custom [ROM]-ove, teme i ostale stvari potrebno je da imate omugucen i instaliran "clockworkmod recovery" (CWM).
Gore pomenuta dva fw-a imaju recovery mode koji se zove 3e. Da bi uspeli uopste da instalirate CWM, prvo morate instalirati 2e recovery mode koji ce vam omoguciti instalirenje CWM-a. On u mnogo ocemu olaksava posao instaliranja raznih custom stvari. Inace ulazak u recovery mode se vrsi na sledeci nacin:
Pritisnite i drzite: volume up (+) + home button + power button

Guide za instaliranje 2e recovery mode

Sa ovog linka izaberete 2e recovery mode koji odgovara vasem FW-u. Pazljivo izaberite
http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=8608626&postcount=2

- Odzipujete CF-Root-JPx-vX.X.zip
- Pokrenete ODIN
- U polje PDA selektujete CF-Root-JPx-vX.X.tar
- Pokrenete telefon u download mode (Ugasite telefon. Par sec se saceka da se on totalno ugasi, jer mu treba malo vremena (obicno kad zavibrira)
Pritisnite i drzite: volume down (-) + home button + power button
- Konektujete vas telefeon putem USB-a na PC i cekate da ga Odin prepozna (upalice se zuti pravougaonik i pisace nesto, ne secam se tacno sta)
- "re-partition" je ODCEKIRAN
- Kliknete na start i sacekate da se telefon restartuje posle instalacije

Sada imate instaliran 2e recovery mode koji vam omogucava instalaciju CWM.

Guide za instaliranje CWM

Prvo download - http://koush.tandtgaming.com/recoveries/recovery-clockwork-2.5.1.2-galaxys.zip
Kada download file rename (preimenujte ga) u "update"
Posle toga normalno povezite telefon na vas PC i ovaj file (update) prebacite na vasu internu karticu (ne stavljate u neke foldere ili bilo sta, znaci samo copy update/paste na internu karticu)
Diskonektujte telefon sa PC, sacekate da odradi "media scanning" i ugasite telefon. Par sec se saceka da se on totalno ugasi, jer mu treba malo vremena (obicno kad zavibrira)
Kada se srkoz ugasi, palite ga na sledeci nacin da bi usli u recovery mode:
Pritisnite i drzite: volume up (+) + home button + power button.

Sada u recovery mode izaberete opciju “apply sdcard:update.zip” (koristite volume dugmice za navigaciju kroz meni, a home/power button za potvrdu/enter).
CWM bi sada trebao da se bootuje. Ako nece onda morate jos jednom da uradite “apply sdcard:update.zip” i vas telefon bi trebao da udje i da vam instalira CWM.

NAPOMENA: Prilikom instalacije bilo kakvih [ROM]-va, FW-a, novih lagfixova, savetujem da prvo disable postojeci lagfix ako ga imate. U prevodu znaci da vas filesystem treba da vratite u prvobitno (fabricko) stanje tj RFS.

Napomena: ne raditi korake Guide za instaliranje 2e recovery mode i Guide za instaliranje CWM jer Voodoo sam po sebi sadrži CWM kada ga flashujete, ovako ćete samo poništiti voodoo.

Eto, to bi bilo to za sada. Ako neko misli da sam nesto negde pogresio neka me ispravi, da bi ljudi koje se prvu put susrecu sa ovim, imali tacan i precizan guide.

Ako neko zeli jos da experimentise sa telefon, instaliranjem nekih custom [ROM]-ova, tema itd...neka pita.

P.S. Sad cu ja kao ovi sa XDA, ako vam se svideo guide i ako sam vam pomogao please DONATE :):):)

Pozdrav,

Poslednja izmena:
Caesare ovo je fantasticno :) Hvala :)
Pitanje stupidno ali .... ako instaliram XWJPA Froyo 2.2 da li cu opet imati srpski swype? Odusevljena sam sa swype-om.
Naravno jos jedno stupidno pitanje. Da li je potrebno sve instalirati Voodoo lagfix, 2e recovery mode i CWM?

PS ostalo je da odgovoris Djurkashu i meni :)

Imas Majo srpski swype na jpa, a 2e ti ne treba na voodoo jer imas cwm...kao sto je trenje i napisao u svom postu...

Nazad
Vrh Dno