Šta je novo?

MacOS X 10.6.x (x86 Snow Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

Imam samo jedno pitanjce...

4770 na 10.6.5?

Ja sam pokušavao, pokušavao i nikako.

Znam da može 4670, ali ovu 4770 imam... Tako da sam nju hteo da ubodem!

Samo da se javim sa SLa i AMD varijante istog!!!

Ostao mi SL sa Intela i5-760 na kom sam promenio samo kernel i sada sve fercera iz 1ve. Upravo radim 10.6.5 Update...

,)

Odrađen kompletan Update na 10.6.5 sa promenjenim mach_kernelom u qooupz/anvy 10.5.0 AMD/Intel Patched Kernelom i sada sve fercera glatko (a i pre ovoga je ferceralo :D).

Poslednja izmena:
Može naravno...

Ali zavisi kako si fomatizovao disk. Ako je HFS+ na GUID-u onda može bez problema, pod uslovom da na kraju particije ako želiš recimo da je smanjiš ima slobodnog prostora, ali opet ne slobodnog prostora uopšte na particiji, već slobodnog prostora fizički gledano (u komadu) a koji sistem nije iskoristio da upiše nešto. Ako primera radi piše da imaš 51GB slobofnog prostora, to naravno ne znači da imaš toliko slobodnog prostora u komadu na kraju particije i koji bi mogao da iskoristiš za eventualno smanjivanje. Dakle ako ga nema onda ćeš morati da prvo odradiš defragmentaciju particije, za šta će ti opet trebati ili Techtool ili iDefrag, nakon čega možeš pristupiti smanjivanju iste...

Uglavnom procedura je sledeća, otvoriš disk utility, pa odatle izabereš disk (ne particiju) i onda opciju desno partition. Videćeš particije i dole u desnom uglu šrafiranu ivicu koja označava da se iste mogu smanjivati ili povećavati.

Ako koristiš Apple ili MBR partition table, onda nećeš moći ovo da izvedeš.

[edit]

Tj. za Apple partition table nisam baš siguran 100%, čini mi se da sam jednom probao i da nije moglo, ali ne sećam se više tačno kako beše...

Hvala, ali izgleda da imam MBR, sada trazim neki novi iAtkos ili nesto drugo ako imate preporuku.
Vec sam obrisao sve particije na disku i uz pomoc Acronisa napravio druge.

Ljudiiii, ajde pomagajte i meni malo :)

Imam Gigabyte GA-965G-DS4
Intel E6320
2GB DDR2
Gainward 9500GT

Moze li neki OS X kod mene i gde mogu da ga nadjem, hvala ljudi unapred :)

mozhe li na neki mac na
procesor - x4 955 be
Graficka - 6850
Plocha - M3n78-cm

Ok. Razumem ja to sve, ali ova tema je primarno za deljenje iskustava. Tipa, instalirao si nešto i želiš to da podeliš sa ostatkom. Našao si neki tweak, napravio si nešto...

Otkud znaš da ti je ploča problem?

Kod drugara koji ima Gigabyte plocu udje u setup a kod mene nece izbacuje gresku.

Tad sam imao 4670 a inace i integrusu sam probavao nvidia 8200 i nije htelo ni na jednoj!

Probaj sa nekom nVidia karticom, ako vec nisi. Poslusaj Nemanjim savet i procesljaj detaljno ovaj thread, neogeo je uspesno instalirao OS X na par AMD masina, pronadji njegove postove.

Srecno!

Poslednja izmena:
Trazhim vec duzhe vreme da ubacim neki macos na moju plochu ali ni jedan ne radi, pa reko mozhda je neko uspeo da inastalira a da ima istu plochu kao moju.

Ja sam jednom, probe radi, uspešno instalirao SL na M3A78-EM, što je takodje AMD ploča i to ne baš nešto mladjahna. U pitanju je jedan mali 10.6.2 distro od samo 2,8GB, ali instalira se skoro gde hoćeš... Meni je jedini on uspeo da pokrene konfiguraciju sa integrisanim Atomom, kao i ovo što sam naveo. Sećam se da na toj AMD ploči posle instalacije nisam imao zvuk (nisam ni pokušao da ga rešim), da integruša na njoj ne radi (za to nema rešenja) i da je puklo sve posle update na 10.6.4. Ipak, ovo navedeno formira dovoljno solidnu pretpostavku da bi ti taj distro završio posao uz malo igranja. Ako ne rešiš sa nekim drugim, javi pa ću potražiti linkove odakle sam ga (iz radoznalosti) skinuo, a pokazao mi se u nekim slučajevima kao fenomenalno, ali i jedino rešenje.

Imam problema sa iAtkos S3v2 SnowLeo. Sve instalira kako treba ali kod prvog boot-ovanja zaglavi na sivom ekranu sa jabukom i samo krene da svira onaj "Staying Alive", mish reaguje ali kursor nestaje kada je u sredini ekrana. Sta da radim?
Do sada sam koristio iAtkos V7 koji je radio dobro ali ovaj novi ne mogu nikako da nateram da proradi.

Na sta jos treba da vodim racuna tokom instalacije?
Vidim da je graficki drajver izmenjen u odnosu na stari v7 iAtkos i sada biram GMA 950 (27a2).

Na ovom laptopu pokusavam da instaliram:

Kod:
	Computer: 

Motherboard: 
			CPU Type  	Mobile DualCore Intel Core Duo T2350, 800 MHz (14 x 57) 
			Motherboard Name  	FUJITSU SIEMENS AMILO Pro V3205 
			Motherboard Chipset  	Mobile Intel Calistoga-GM i945GM 
			System Memory  	2038 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) 
			BIOS Type  	Phoenix (02/14/07) 

Display: 
			Video Adapter  	Intel GMA 950 
			3D Accelerator  	Intel GMA 950 

Multimedia: 
			Audio Adapter  	Conexant Cx20549 @ Intel 82801GBM ICH7-M - High Definition Audio Controller [B-0] 

Storage: 
			Disk Drive  	USB 2.0 USB Flash Drive USB Device (7 GB, USB) 
			Disk Drive  	WDC WD1200BEVS-07LAT0 (111 GB, IDE) 
			Optical Drive  	Optiarc DVD RW AD-7540A (DVD+R9:4x, DVD-R9:4x, DVD+RW:8x/8x, DVD-RW:8x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:8x, CD:24x/24x/24x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM) 
			SMART Hard Disks Status  	OK 

Partitions: 
			C: (NTFS)  	51207 MB (51141 MB free) 
			D: (FAT32)  	22290 MB (22289 MB free) 
			X: (NTFS)  	116 MB (24 MB free) 
			Total Size  	71.9 GB (71.7 GB free) 

Input: 
			Keyboard  	Unknown 
			Mouse  	Unknown 
			Mouse  	Unknown 

Network: 
			Primary MAC Address  	DC-17-08-04-14-14 

Peripherals: 
			FireWire Controller  	Ricoh RL5C832 IEEE1394 Controller (PHY: Ricoh RL5C832) 
			USB1 Controller  	Intel 82801GBM ICH7-M - USB Universal Host Controller [B-0] 
			USB2 Controller  	Intel 82801GBM ICH7-M - Enhanced USB2 Controller [B-0] 
			USB Device  	NetScroll + Mini Traveler 
			USB Device  	USB Flash Drive 

DMI: 
			DMI BIOS Vendor  	Phoenix 
			DMI BIOS Version  	1.20 
			DMI System Manufacturer  	FUJITSU SIEMENS 
			DMI System Product  	AMILO Pro V3205 
			DMI System Version  	UnIn 
			DMI System Serial Number  	YK2H037800 
			DMI System UUID  	80726C55-CF090E10-9BC2EACE-56F99105 
			DMI Motherboard Manufacturer  	FUJITSU 
			DMI Motherboard Product  	10AD 
			DMI Motherboard Version  	03 
			DMI Motherboard Serial Number  	QTFDFM71100281 
			DMI Chassis Manufacturer  	FUJITSU SIEMENS 
			DMI Chassis Version  	N/A 
			DMI Chassis Serial Number  	YK2H037800 
			DMI Chassis Asset Tag  	
			DMI Chassis Type  	Notebook

Prilozi

• DSC_2266.JPG
    DSC_2266.JPG
    421.9 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:
Ja sam jednom, probe radi, uspešno instalirao SL na M3A78-EM, što je takodje AMD ploča i to ne baš nešto mladjahna. U pitanju je jedan mali 10.6.2 distro od samo 2,8GB, ali instalira se skoro gde hoćeš... Meni je jedini on uspeo da pokrene konfiguraciju sa integrisanim Atomom, kao i ovo što sam naveo. Sećam se da na toj AMD ploči posle instalacije nisam imao zvuk (nisam ni pokušao da ga rešim), da integruša na njoj ne radi (za to nema rešenja) i da je puklo sve posle update na 10.6.4. Ipak, ovo navedeno formira dovoljno solidnu pretpostavku da bi ti taj distro završio posao uz malo igranja. Ako ne rešiš sa nekim drugim, javi pa ću potražiti linkove odakle sam ga (iz radoznalosti) skinuo, a pokazao mi se u nekim slučajevima kao fenomenalno, ali i jedino rešenje.

Samo mi ti reci koji da skinem. :D

Imam problema sa iAtkos S3v2 SnowLeo. Sve instalira kako treba ali kod prvog boot-ovanja zaglavi na sivom ekranu sa jabukom i samo krene da svira onaj "Staying Alive", mish reaguje ali kursor nestaje kada je u sredini ekrana. Sta da radim?
Do sada sam koristio iAtkos V7 koji je radio dobro ali ovaj novi ne mogu nikako da nateram da proradi.

Na sta jos treba da vodim racuna tokom instalacije?
Vidim da je graficki drajver izmenjen u odnosu na stari v7 iAtkos i sada biram GMA 950 (27a2).

Na ovom laptopu pokusavam da instaliram:

Kod:
	Computer: 

Motherboard: 
			CPU Type  	Mobile DualCore Intel Core Duo T2350, 800 MHz (14 x 57) 
			Motherboard Name  	FUJITSU SIEMENS AMILO Pro V3205 
			Motherboard Chipset  	Mobile Intel Calistoga-GM i945GM 
			System Memory  	2038 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) 
			BIOS Type  	Phoenix (02/14/07) 

Display: 
			Video Adapter  	Intel GMA 950 
			3D Accelerator  	Intel GMA 950 

Multimedia: 
			Audio Adapter  	Conexant Cx20549 @ Intel 82801GBM ICH7-M - High Definition Audio Controller [B-0] 

Storage: 
			Disk Drive  	USB 2.0 USB Flash Drive USB Device (7 GB, USB) 
			Disk Drive  	WDC WD1200BEVS-07LAT0 (111 GB, IDE) 
			Optical Drive  	Optiarc DVD RW AD-7540A (DVD+R9:4x, DVD-R9:4x, DVD+RW:8x/8x, DVD-RW:8x/6x, DVD-RAM:5x, DVD-ROM:8x, CD:24x/24x/24x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM) 
			SMART Hard Disks Status  	OK 

Partitions: 
			C: (NTFS)  	51207 MB (51141 MB free) 
			D: (FAT32)  	22290 MB (22289 MB free) 
			X: (NTFS)  	116 MB (24 MB free) 
			Total Size  	71.9 GB (71.7 GB free) 

Input: 
			Keyboard  	Unknown 
			Mouse  	Unknown 
			Mouse  	Unknown 

Network: 
			Primary MAC Address  	DC-17-08-04-14-14 

Peripherals: 
			FireWire Controller  	Ricoh RL5C832 IEEE1394 Controller (PHY: Ricoh RL5C832) 
			USB2 Controller  	Intel 82801GBM ICH7-M - Enhanced USB2 Controller [B-0] 
			USB Device  	NetScroll + Mini Traveler 
			USB Device  	USB Flash Drive 

DMI: 
			DMI BIOS Vendor  	Phoenix 
			DMI BIOS Version  	1.20 
			DMI System Manufacturer  	FUJITSU SIEMENS 
			DMI System Product  	AMILO Pro V3205 
			DMI System Version  	UnIn 
			DMI System Serial Number  	YK2H037800 
			DMI System UUID  	80726C55-CF090E10-9BC2EACE-56F99105 
			DMI Motherboard Manufacturer  	FUJITSU 
			DMI Motherboard Product  	10AD 
			DMI Motherboard Version  	03 
			DMI Motherboard Serial Number  	QTFDFM71100281 
			DMI Chassis Manufacturer  	FUJITSU SIEMENS 
			DMI Chassis Version  	N/A 
			DMI Chassis Serial Number  	YK2H037800 
			DMI Chassis Asset Tag  	
			DMI Chassis Type  	Notebook

Ne kontam jel tebi dodje do desktopa uopste? Ako ne butuj sa -v i onda daj vamo screenshot da vidimo gde je zaglavia :D

Najverovtnije stize do te uvodne spice sa svemirom pre nego sto pocnes da ubacujes ona prva podesavanja: username, pass, adresa...
Evo screenshot ako sam dobro uradio:

Uploaded with ImageShack.us

@priest77 ne vidim da imas kernel panic ovde... jesi probao sa -x da probas da udjes... koliko vidim imas problem sa AppleHDA, i izgleda da ti FakeSMC.kext fali...

@priest77 ne vidim da imas kernel panic ovde... jesi probao sa -x da probas da udjes... koliko vidim imas problem sa AppleHDA, i izgleda da ti FakeSMC.kext fali...

Ma ne bre ljudi, zakucao mu je na ACPI. Znaci AppleintelCPUpowermenagment je problem, što je inače problem većini. Naj jednostavnije rešenje ti je da za početak ubaciš disabler kext ili nullCPUpowermenagment.kext, a onda da svakako malo preštelaš BIOS. Sad opet suština je svakako u izradi i postavljanju DSDT-a koji će ti svakako puno toga pokrpiti, ali za to bi morao da se prvo nekako butuješ u OS X. Eventualno možeš još da pogledaš dal postoji neki DSDT pacher koji radi pod windowsom pa da onda odatle izradiš jedan za sebe...

AppleHDA nikada nije meni barem bio razlog zakucavanja, dok FakeSMC može da bude ali ne mora... Znači stavi FakeSMC obavezno...

Za NVIDI-u ti treba za sneška NVEnabler 64.kext

Definitivno se pokazao kao najbolje rešenje kod mene barem, a ja od pre par dana takođe imam NVIDI-u tj. preciznije GTX275 koji sam pokrenuo upravo putem ovog kexta. Evoenabler je pokrenuo grafiku ali sa njime nisam imao rezolucije niti Quartz i ostalo...

I kad smo kod onoga što ja imam recimo u ovom momentu, moram da priznam da mi se više svidelo kako su mi stvari funkcionisale pod 10.5-com... Sad imam problem ponovo sleep-a, jer ne mogu da nađem za sneška propisan sleepnabler koji bi mi ovo rešio... Ostalo radi ok, ali me nerviraju neke sitnice, tipa recimo, kad iz safarija pustim film u full screenu preko yuotube-a dole mi se vidi dock i takve slične gluposti koje nerviraju i kojih nije bilo pod 10.5-com...

A inače instalirao sam iAtkos S3 v2 10.6.3. Updejt na 10.6.5 je kod mene prošao bez ikakvih problema, čak nisam imao ni problem nestajanja USB-a što mi se desilo sa Dell Vostrom, premda je updejt koji sam onda vukao za njega bio težak koliko se sećam 760MB a ovaj sad što sam povukao pre neki dan je 1GB. Izgleda da su još nešto pridodali u ovaj paket, tek eto ovaj deo je ko što rekoh prošao kod mene kako treba.

Zvuk mi se ne dopada pod sneškom uopšte! Sa VoodooHDA je nekako muljav i ono što me jako nervira, kasne sistemski zvuci tipa pomeranje fajlova, pražnjenje korpe i tome sl. plus je zvuk tiši nego što bi trebalo da bude. Dok sa modifikovanim alc888 kextom, svi zvuci rade kako treba, ali je zvuk sad preglasan i ispošćen tj. basovi su mu ne znam ni ja gde... Ovo je verovatno neko malo više muljao pa je zato tako kako je, tek eto nisam zadovoljan ovim delom nimalo... Isprobao sam čitavo tuce modifikovanih alc888-ca i samo ovaj jedan mi funkcioniše za sada pod 10.6.5-com. Takođe sam isprobao sve 10.6.5 sleepenablere koje sam mogao da nađem ali nažalost mrka kapa za sada kada je barem moja ploča u pitanju...

No dobro, ipak je 10.6.5 još uvek taze varijanta...

Poslednja izmena:
Ma ne bre ljudi, zakucao mu je na ACPI. Znaci AppleintelCPUpowermenagment je problem, što je inače problem većini. Naj jednostavnije rešenje ti je da za početak ubaciš disabler kext ili nullCPUpowermenagment.kext, a onda da svakako malo preštelaš BIOS. Sad opet suština je svakako u izradi i postavljanju DSDT-a koji će ti svakako puno toga pokrpiti, ali za to bi morao da se prvo nekako butuješ u OS X. Eventualno možeš još da pogledaš dal postoji neki DSDT pacher koji radi pod windowsom pa da onda odatle izradiš jedan za sebe...

AppleHDA nikada nije meni barem bio razlog zakucavanja, dok FakeSMC može da bude ali ne mora... Znači stavi FakeSMC obavezno...

Za NVIDI-u ti treba za sneška NVEnabler 64.kext

Definitivno se pokazao kao najbolje rešenje kod mene barem, a ja od pre par dana takođe imam NVIDI-u tj. preciznije GTX275 koji sam pokrenuo upravo putem ovog kexta. Evoenabler je pokrenuo grafiku ali sa njime nisam imao rezolucije niti Quartz i ostalo...

I kad smo kod onoga što ja imam recimo u ovom momentu, moram da priznam da mi se više svidelo kako su mi stvari funkcionisale pod 10.5-com... Sad imam problem ponovo sleep-a, jer ne mogu da nađem za sneška propisan sleepnabler koji bi mi ovo rešio... Ostalo radi ok, ali me nerviraju neke sitnice, tipa recimo, kad iz safarija pustim film u full screenu preko yuotube-a dole mi se vidi dock i takve slične gluposti koje nerviraju i kojih nije bilo pod 10.5-com...

A inače instalirao sam iAtkos S3 v2 10.6.3. Updejt na 10.6.5 je kod mene prošao bez ikakvih problema, čak nisam imao ni problem nestajanja USB-a što mi se desilo sa Dell Vostrom, premda je updejt koji sam onda vukao za njega bio težak koliko se sećam 760MB a ovaj sad što sam povukao pre neki dan je 1GB. Izgleda da su još nešto pridodali u ovaj paket, tek eto ovaj deo je ko što rekoh prošao kod mene kako treba.

Zvuk mi se ne dopada pod sneškom uopšte! Sa VoodooHDA je nekako muljav i ono što me jako nervira, kasne sistemski zvuci tipa pomeranje fajlova, pražnjenje korpe i tome sl. plus je zvuk tiši nego što bi trebalo da bude. Dok sa modifikovanim alc888 kextom, svi zvuci rade kako treba, ali je zvuk sad preglasan i ispošćen tj. basovi su mu ne znam ni ja gde... Ovo je verovatno neko malo više muljao pa je zato tako kako je, tek eto nisam zadovoljan ovim delom nimalo... Isprobao sam čitavo tuce modifikovanih alc888-ca i samo ovaj jedan mi funkcioniše za sada pod 10.6.5-com. Takođe sam isprobao sve 10.6.5 sleepenablere koje sam mogao da nađem ali nažalost mrka kapa za sada kada je barem moja ploča u pitanju...

No dobro, ipak je 10.6.5 još uvek taze varijanta...

Vlado, zasto nisi probao vanilla resenje vec taj iAtkos?

Sto se NVEnabler 64.kext-a tice, kod mene od 10.6.5 ne funkcionise, graphics enabler=yes radi, inace ako nisi instalirao najnoviji Chameleon RC5, obavezno to uradi, imas ga u poslednjoj verziji MultiBeast-a.

Ako tvoja ploca ima bas ALC888, probaj ovaj kext: http://www.tonymacx86.com/viewtopic.php?f=16&t=7730

Ne mogu nikako da namestim da mi Logitech G9 radi glatko,bez trzanja.Imam instaliran 10.6.5 i sve ostalo radi ok al mis mi najvise smeta.Skinuo sam i Logitech Control Centar za Mac OS X i uopste mi ne vidi da imam neki Logitech uredjaj (ni G11 tastaturu).

Nazad
Vrh Dno