Šta je novo?

Gran Turismo 5

Kao i automobili, neke staze u GT-u 5 su odradjene sa ekstremnom kolicinom detalja, neke sa dosta manjom.

Ubice te Driver od zezanja za ovo :D.

Pa ja nikada nisam ni rekao da sam poznavalac... Sto se tice moto sporta tu sam samo nesto malo pratio F1 (i cak isao na trku), ali daleko od toga da bih cak i tu prepoznao stazu sem onih bas karakteristicnih :D

BTW koja staza je u pitanju? Ako je bitna, zar nisu mogli za 5 godina da joj malo dodaju detalje sa strane?

Ma neka tamo bezveze. Sto bi se oko nje trudili.
Ko je jos cuo za Corkscrew krivinu?

Stvarno izgleda lose. Cak i u iRacingu, kome sam uvek kao najvecu zamerku stavljao upravo grafiku, izgleda bolje.
Posle sve price, hypovanja GT i sprdanja na racun FM3, da mi je neko pokazao ovu sliku bez natpisa kladio bi se u desnu ruku da je donja iz GT5.

Soko, prestani da smaras. Svako ko je igrao Prologue zna kako igra izgleda, a GT5 ce izgledati samo bolje.

Imas ignore listu ako ti smeta to sto pisem, a ima i report dugme. Izvoli, koristi to ako krsim pravila.

Ja sam komentarisao postavljene slike. To sto je na toj slici grafika jadna je cinjenica i nije moja krivica. Ako tebi smeta da to cujes ili priznas - stavi na ignore sve osim Drivera pa ces citati samo lepe stvari o GT.

Koliko se vezujete za neke detalje koji uopste nemaju efekta na dozivljaj koji GT5 pruza svakome ko voli da vozi. I ne ovo nije "igra" ovo je drv sim upakovan u igru i ko hoce neonke i nitro ima ogroman izbor. Nemojte smarati vise sa nebitnim stvarima pogotovo ako pricate napamet i nemate volan, soni i gt5 ispred sebe.

Takvi komentari ne mogu da se iskorene, posto smo dosli do sustine problema: gomila gamera/geekova koji nisu ni seli u auto ocenjuje simulator voznje (koliko god da je dobar ili los). Ljudi hoce "igricu", a gledaju Gran Turismo.

Ali cak i imajuci to u vidu nisam verovao da ce biti toliko ljudi koji to ne kapiraju i kojima je zao sto nema vodopada i svega ostalog. Ceo internet bruji o tome sto u standard automobilima nema pogleda iznutra, a ima u shiftu. Samo takvim stvarima se bave, a sustina voznje im je ista u GT-u i NFS-u.

Cinjenica je da photo mode slike poprilicno zavaravaju, secam se da me je GT5p ostavio totalno ravnodusnim kad si na stazi, ali tamo sam sam vozio... ovde se i na filmicima vidi da kad je neki auto pored tebe, da nema igre gde je lepse uradjeno, to su ti isti modeli iz photo moda, to je to osvetljenje, kada su automobili oko tebe onda je najlepsa voznja, bez premca.. mada i TT academy mi je lepse izgledao od Prologuea, ako je takva grafika, ja zadovoljan.

Nego koliko vidim nema kvalifikacija, ali postoji opcija da trka pocne po redosledu najbrzih vremena iz slobodne sesije... i to je nesto.

Poslednja izmena:
Cinjenica je da photo mode slike poprilicno zavaravaju, secam se da me je GT5p ostavio totalno ravnodusnim kad si na stazi, ali tamo sam sam vozio... ovde se i na filmicima vidi da kad je neki auto pored tebe, da nema igre gde je lepse uradjeno, to su ti isti modeli iz photo moda, to je to osvetljenje, kada su automobili oko tebe onda je najlepsa voznja, bez premca.. mada i TT academy mi je lepse izgledao od Prologuea, ako je takva grafika, ja zadovoljan.

Trenutno nema lepse voznje od GT, osvetljenje je stvarno fenomenalno, cini mi se da nijedna igra do sada nije imala realniji kolorit.
Meni samo nije jasno cemu uopste standard automobili i stare staze.
Tj. ako vec nisu imali vremena da ih srede, zasto su ih i ubacivali.

Ali zabrinjava da jos niko ne prijavljuje mehanicka ostecenja, tako da sokole i slicni, ako ste planirali da uzimate PS3 samo zbog GT5, ne znam, sacekajte malo.. online trke ce biti skoro pa neupotrebljive ako ne bude mehanickog ostecenja, mozda kad se predje kraljica na levelu 120 :)
A za standard se slazem, nikako se ne uklapa u onu Kaz-ovu filozofiju (ne izbacuj ako nije savrseno :) ), bas me zanima cija je to odluka.. Za staze mi je bas neverovatno, ajd da kazes da i njih ima 1000..

Poslednja izmena:
Cekaj, druga slika je iz GT5, a treca iz Forza 3? Ajde sto F3 nema cunjeve, ali gde je u GT5 publika i sve one zgrade sa leve strane (cim je slika skoro ista pretpostavljam da je u pitanju staza koja postoji u stvarnosti)? Pretpostavljam da si igrao uz smanjen nivo detalja?

Smanjen nivo detalja ? :d Jes ti video PS3 uzivo ? :d:d:d

Poslednja izmena:
Sta je sa ovim Vampirom, a bio je cool tip :d

Dokle god Halo igre budu dobijale 10/10, slicne stvari mozemo i ocekivati... Mislim ja prosto ne razumem kako Halo Reach moze od istog IGN-a da dobije 10/10...
A ovo za lasting appeal, pa ovo je smesno... :d

Evo zakljucka tipicnog amera:
I think this is another example of how Japanese development is just behind. With Forza you get slick interfaces with great presentation and all the customization you want. While GT5 may have a better "Simulation" and graphics the rest of the game is dated

Poslednja izmena:
Sada se pokazalo koliko je 7200 brzi..... Instalacija je trajala tacno 29 minuta.....

Sistem ocenjivanja jeste loš ali je glavni problem u mašineriji koja stoji iza ocenjivanja igara. Šta kažu, GT5 nema naročit lasting appeal? Pa Halo nema nikakav appeal kao i ostale Xbox krš igre :d

Da igra ima nitro i svetleće neonke, videli bi ste kako bi pucale sve same desetke :D

Ne izmisljaj, Halo : Reach nije dobio 10/10.

Nisam mislio bukvalno, dobio je 9.5! Pa i to je previse! Mislim smejurija! :d

To je igra mozda za slabu osmicu, nista vise...Ne samo Reach vec sve jedan, osim mozda keca...

Mada, 2001. opet sam radije igrao Perfect Dark na konzolama! :D

Instalirao sam sinoć igru (ne i patch), celih 50 minuta, jer sam hteo makar da je probam pre nego što legnem i naiđem na prilično iritantan problem :mad:

Naime, PS3 mi je povezan optičkim kablom sa Z-5500 i nema zvuka iz igre! Dok sam u XMB ima zvuka na Logiju, kako uđem u igru Logi na ekranu ispiše Dolby Digital ali nema zvuka uopšte, dok recimo preko HDMI dobijem zvuk na TV-u.

Jutros instaliram i patch (igra mi je ladno tražila da instalira još 8GB na HD!) ali problem je i dalje prisutan :(

Resio sam problem sa zvukom :)

U podesavanjima za zvuk u igri stoji zakucano DTS 5.1, u opcijama za format zvuka na konzoli bilo je chekirano DD i DTS. Igra je iz nekog razloga forsirala DD na optical out a originalno je zvuk bio u DTS formatu.

Uglavnom, resenje je odstiklirati Dolby Digital iz liste podrzanih formata, ostaviti samo DTS :)

Nisam mislio bukvalno, dobio je 9.5! Pa i to je previse! Mislim smejurija! :d

To je igra mozda za slabu osmicu, nista vise...Ne samo Reach vec sve jedan, osim mozda keca...

Mada, 2001. opet sam radije igrao Perfect Dark na konzolama! :D

Uopste arkadne pucacine sa dobrim MP-om dobijaju visoke ocene na IGN-u.
Pa Resistance 2 je takodje dobio 9.5, a Reach je dosta bolja igra.
Mada, ne vidim sto ste se uhvatili Reach-a, valjda je veci problem ocena koju je Forza 3 dobila.

Ma to su sve sitne stvari koje kada se gledaju na globalnom nivou ceo svet chine dupetom za zivot iznadprosechnog Dzoa :d Najbolje je imati IQ80 i sve ti je super :d

Poslednja izmena:
On je mislio na fizichka oshtecenja, doci ce kasnije kad napumpash level :)

Ako pogledash Prolog, on je doneo i novu fiziku, zvukove i gomilu novih automobila i novu stazu, i razne ispravke svega i svachega shto su ljudi trazili, tako da i one stvari koje nisu sada dobre, vrlo lako mogu da budu ispravljene vremenom :)

Poslednja izmena:
@ driver

Ne znam, mislim da su ga bas pitali u vezi mehanickih ostecenja, nadam se da je mislio na update, jer izgleda da trenutno ne postoji u igri uopste..

i ja i ranko dobismo nase primerke :d

par utisaka:

-fizika je fantasticna! mnogo vise vuce na tt demo nego na prologue i bas je onako kako sam pretpostavio - osecaju se gume i prijanjanje kao iz tt demoa a masa iz prologa.
Isto me je odusevilo i blago vibriranje auta u krivinama ako ga terate do maximuma. Zamislite se u auto ispred sebe i videcete prosto kako ceo auto podrhtava dok prelazite krivinu :)

-kvacilo sada vise lici na kvacilo mada su i dalje moguce promene brzine bez potpunog pritiska.

-AI je retardiran. Stvarno mislio sam da ne moze gore od prologue , ali PD stvarno zna da iznenadi :p U nekih 10ak trka i nekoliko special eventa koliko sam vozio do sada , ai je uspeo da me okrene 3-4 puta, i jedno 4-5 puta da mi se onako, muski, zakuca u prtljaznik.
Da prestize zna samo ako ima jaci auto..

-Grafika.... premium automobili su na nivou prologa a standardni su kao preneti iz gt4, samo uz malo bolji enviroment mapping. Mozete videti i poligone na njima, i kockaste texture (odnosno niske rezolucije).
Staze su isto mi se cini , po kvalitetu malo bolje uradjene od onih iz prologa. Texture su nekako zilave i sirove... ne mogu da opisem. Vrmenski uslovi i efekti su odlicni.

-Zvuk... zivi krs, barem do sada. Tek sam kupio novu supru mkIII `90 , i zvuci slicno kao originalna iz te godine ali zato svi ostali (koje sam do sad otkljucao) zvuce isto.

-Karting je odlican. Odlicno simuliran , zabavan ali i izazovan. Prvih par trka na special events su lagane. Ovo ce biti odlicno za multi.

-Borise imas one tvoje beloved felne , crne iznutra, a srebrne spolja. Mogu da se farbaju, ali nisam bas zagledao da li mogu te "tvoje" :d

-dozvole su zivi smor. jedva sam uspeo da polozim B a da ne zaspim...

e sad, je li narode , jel donosi ovaj update multi ili nesto korisno? nisam hteo da ga instaliram dok ne vidim da ga je jos neko isprobao.

Ranko verovatno jos osvaja zlata sa licences cim gi nema da odmori malo :d

Vrh Dno