Šta je novo?

iPhone 4 & iOS4 - zvanična tema

^Da li mora da postoji objašnjenje za sve? :/

- podgrevaju masu
- razrađuju priču/taktiku
- prave zalihe telefona
- još uvek vrše testiranja i merenja

To su neke od mojih pretpostavki, za bilo koji proizvod, koji se čeka.

moguce da skroz menjaju antenu! ;)

to bi mozda jedino imalo smisla...

nego, evo sad i na Appleinsideru: ladno Alarm clock ima bug!

juce sam provalio da mi je telefon zvonio sat kasnije (budilnik) i danas tagodje... i evo sada citam da imaju bug :D

Europeans wake up an hour late as Apple fails to fix iPhone alarm clock bug

"A still-unfixed bug with Apple's iPhone caused alarms in Europe to go off an hour late Monday as the continent switched from daylight saving time, but their phone's alarms did not."

http://www.appleinsider.com/article..._hour_late_due_to_apple_iphone_clock_bug.html

Bug je samo na FW 4.1.

Sad ce zbog tog buga da pomere release date za ios 4.2.
Da li ce da rese i problem sa datumima u periodu 1981-1984?

problem se resava 07.11. a da li zato sto se tada pomera vreme u americi ili ce da izadje 4.2 videcemo u ponedeljak...

Novi game trailer za Infinity Blade, stvarno dobro izgleda:
[youtube]guUScWvvc-U[/youtube]

ja sam tek sad video da nema MUST HAVE teme za iPhone App... mozda ne bi bilo lose da se otvori.

elem, nisam nesto pratio software u poslednje vreme ali da li se pojavila TO DO aplikacija koja koristi GPS i moze da se oglasi ukoliko pridjete blizu zadatog objekta ?

npr. ukucam "podigni paket" i zadam postu kao lokaciju na mapi. i kad budem u blizini poste, aplikacija ukljuci alarm?

Pojavice se cim Apple napravi funkcionalan multitasking. :)
Salim se... trebalo bi da moze i sada sa iOS4, ali aktivan GPS prilicno trosi bateriju.

Inace, Eric Schmidt (Google) je upravo o ovome govorio na Web 2.0. Telefon postaje svestan tvojih potreba i tvoje trenutne lokacije. Jednostavno ukrsti potrebe sa reklamama na lokacijama i dobijes notifikaciju da upravo prolazis pored npr. prodavnice sa cipelama.

posto vec ima gomilu senzora iPhone moze da detektuje da hodas, mada odmah se javlja problem sta ako ides kolima...

onda ovako, zar ne moze iPhone pomocu GSM mreze da odredi relativno tacnu lokaciju (dakle bez GPSa i dodatnog trosenja baterije). Cim skonta da su u blizini unapred zadatog mesta moze tek onda da aktivira i GPS :)

kako sam lepo smislio :) jos samo da neko napise to :D

Gruba pozicija moze da pravi gresku od par kilometara. Nepouzdano.

U 19h po nasem vremenu mozete skinuti zvanicni IOS 4.2 za Iphone, Ipod i IPad :) Ubrzo i JB i unlock! double :)

posto mi je ovo prvi iphone i prvi update softvera :)

da li postoji nacin da uradim upgrade a da mi ostanu sacuvana sva podesavanja makar za instalirane aplikacije, imam program za cuvanje podataka gde mi je dosta stvari ukucano , office dokumenta i sl

video sam da itunes na kraju radi restore instaliranih aplikacija ali nigde nije navedeno da time i vraca korisnicke podatke iz aplikacija

Gruba pozicija moze da pravi gresku od par kilometara. Nepouzdano.

po pazovi promasi max. do 200m, cesto samo za par kuća (iPhone 2G i google maps)... a imamo 4 bazne stanice u okolini.

verujem da promaši par kilometara ako si u nekoj njivi gde nemas signal od vise baznih stanica.

u svakom slučaju onakva TO DO lista bi bila pun pogodak ,)

Poslednja izmena:
Cak i da promasi, ukljuci za trenutak GPS i proveri, pa ako vidi da je promasaj ugasi GPS i radi dalje bez gps do sledeceg alarma :)

posto mi je ovo prvi iphone i prvi update softvera :)

da li postoji nacin da uradim upgrade a da mi ostanu sacuvana sva podesavanja makar za instalirane aplikacije, imam program za cuvanje podataka gde mi je dosta stvari ukucano , office dokumenta i sl

video sam da itunes na kraju radi restore instaliranih aplikacija ali nigde nije navedeno da time i vraca korisnicke podatke iz aplikacija
iTunes ti vraca sve zivo, i podatke, i podesavanja... cak i u igricama sacuva dokle si stigao.
Samo uradi backup pre upgrade-a i to posle vrati nazad.

---------------------------------------------------------------------------

P.S. Dobili smo besplatan Find My iPhone / iPad service i Mobile Me Gallery :party: :banana:

Evo sta dobija iPhone sa 4.2:

"iOS 4.2 Software Update

This update contains improvements, including the following:

• AirPrint
- Print mail, photos, web pages, and more directly to
AirPrint compatible printers on a local wireless network
• AirPlay
- Wirelessly stream videos, music, and photos to
Apple TV
- Wirelessly stream music to AirPlay compatible speakers
and receivers, including AirPort Express
• FaceTime improvements
- Initiate calls with Voice Control
- Initiate calls from an SMS conversation
- Support for Bluetooth accessories
• Find text on the web page in Safari
• New fonts setting available for Notes
• New SMS/MMS text tones and the ability to set custom
tones per contact
• Additional restrictions (parental controls) available:
- Account settings
- App deletion
- Game Center friends
- Location settings
• Ability to import .ics files into Calendar
• Bug fixes, including:
- Eliminates sound artifacts occasionally captured in
recorded audio with 4th generation iPod touch
- Improves audio playback to car stereos via USB "

--------------------

Poslednja izmena:
a sta se desava sa vec instaliranim narodnim aplikacijama ako sad uradim update?

Pošto sada iPad ima multitasking još jedan (od najvećih) argumen(a)t(a) suprotne strane nestaje.

a sta se desava sa vec instaliranim narodnim aplikacijama ako sad uradim update?
Ako sada uradis update neces moci da ih koristis jer za njih ti treba AppSync, a njega mozes naci na Cydiji, a Cydiju nemas dok ne izadje JB :)

U svakom slucaju kada se pojavi JB, instaliras AppSync i vratice ti sve aplikacije itunes.
Moj ti je savet da sacekas jos par dana jer JB ce se uskoro javiti. I ovi sa Cydijiom prave biznis, tako da se i njima zuri.

Da li ce mi se backupom sachuvati pozicije u igrama ako je u pitanju JB iPad ?

iPad sa 4.2 je dosta sporiji nego sa 3.2.x. Kazu da laguje pomalo. Ja cu ipak sacekati da se slegne prasina pre nego sto se odlucim da 3gs i iPad podignem na novi iOS.

Instalirao sam 4.2.1 na svoj iPad, ali sam isao na opciju "Restore" umesto update. Nikakav lag nisam primetio kao ni pucanje Safarija tokom surfovanja usled nedostatka memorije sto je bio cest slucaj sa 3.2.1 i 3.2.2, doduse sa JB. Ostaje jos par dana da se saceka JB za novi iOS pa cemo videti kako ce se onda ponasati uredjaj.

Jedno kratko pitanje, da ne otvaram novu temu i prelistavam sve 42 strane.

Imam mogućnost da nabavim iz USA Iphone 4, SIM free. Ukoliko ga tako nabavim da li je to dovoljno za rad i da li je potrebno da ga nesto naknadno otključavam.
Predpostavljam da za aplikacije koje nisu sa Apple store sigurno treba otključavanje.
Da li za korisnjenje samo telefona sa osnovnim OS-om treba neko otključavanje, i da li ima nekih razlika i problema sa telefonima koji su za USA trzište?

Hvala.

Tako mi je drug rekao. Cimaću ga da proveri.

A da li postoji neka varijanta da se povoljno uzme?

Bez ugovora IP4 16GB kosta 600$ u apple prodavnici...

4.2.1 na Iphone 4 super sljaka ,malko bolja baterija:)ostalo isto.:p

onda ovako, zar ne moze iPhone pomocu GSM mreze da odredi relativno tacnu lokaciju (dakle bez GPSa i dodatnog trosenja baterije). Cim skonta da su u blizini unapred zadatog mesta moze tek onda da aktivira i GPS :)

Neće da može tako.
CoreLocation framework je napravljen tako da radi transparentno, tj. ti kao developer pojma nemaš da li je location update koji si dobio stigao sa GPS-a ili triangulacijom mobilnih stanica ili IP adrese. Nema pristupa hardveru direktno. Sve što imaš je lat/lon, horizontal i vertical accuracy i još par podataka.

Tako da location services ili rade komplet ili ne rade, nema GPS on/off i slično.

Ono što ima je da postoji mogućnost da se prijaviš za significant region monitoring, pa - pretpostavljam jer ovo još nisam koristio - onda CL povremeno pita gde se nalazi i ako si u datom regionu onda baci local notification.

ako "significant region monitoring" tako radi, onda jos bolje ;)

u svakom slucaju bolje nego alarmi na Androidu :D

btw aleck... :) imas vremena? i da nemas, ovaj ToDo bi bio extra!

Poslednja izmena:
Da li neko ima sledeće informacije:

- iPhone 4 kod Austrijskih operatera koji ga prodaju na ugovor da li je neko ludom srećom simfree
- pošto sam poprilično siguran da nije, da li neko ima iskustva sa kojom verzijom softvera dolazi
- da li neko može da mi kaže kod koga je isplatljivije uzeti, t-mobile ili orange

:wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno