Šta je novo?

Exceleram

Vrh. Samo jos nigde nema ni jedan review tog ssd-a. Ovo me je vec ozbiljno zainteresovalo

Po specifikacijama bi se reklo da je SF kontroler. :) Ekstra cena, ~120e, eto ga Value SSD, bar po ceni. :)
obzirom da se radi o fabrikama koje je kupio-preuzeo mushkin, verujem da ce se ove memorije pokazati kao vise nego dobre, ako ni zbog cega drugog zato sto su " prve " pod ovim brendom i mushkin ne bi dozvolio da " izadju " na los glas.

ako je suditi po memorijama, onda je ovo pristupacniji callisto :)

Jeste SF kontroler :D

Mnogo podseca na Mushkin po svemu, cak se dobije i metalno koferce ala stari mushkin ssd-ovi...

Lepo lepo, a kolika je garancija na SSD? Nisam video da pise negde.

2 godine, ako sam dobro zapamtio na predstavljanju.

Duke ce me ispraviti ako gresim :)

Citam na netu poprilicno o ovom ram-u, kazu da je to u stvari Mushkin samo pod drugim imenom i sa mnogo manjim cenama.

Latencije i sami modeli dosta podsecaju na Mushkin RedLine, Stilleto itd.

Citam na netu poprilicno o ovom ram-u, kazu da je to u stvari Mushkin samo pod drugim imenom i sa mnogo manjim cenama.

Latencije i sami modeli dosta podsecaju na Mushkin RedLine, Stilleto itd.

Jeste Mushkin, pod drugim imenom i dalje dolaze iz Nemacke. Izlaze iz novog assembly pogona koji je preseljen i Kandela u Landau gde im je bilo staro sediste. Latencije su iste jer su isti chipovi :) jedino sto jos uvek nisu stigli najelitniji primerci memorija, ali polako bice i njih. A uskoro se moze ocekivati i SSD sa novo Sand Force serijom kontrolera. :smoke:
btw na memorije je 5g garancija

Poslednja izmena:
vec ima ssd,a cena je nekih 120e

super cena za SSD sa SF-om planiram da uzmem.

Planiram da uzmem Exeleram memoriju Red CL6/7 ili Blue CL9 1600, pa ne znam da li će da radi na mojoj P35C combo ddr2/ddr3 ploči koja podrzava ddr3 do 1333Mhz. Trebalo bi da može da obori takt na 1333mhz sa josh jačim latencijama, možda cl5.

Uzeo bih bolju tako da bih je ostavio kad promenim mashinu kasnije da može lepo da radi na 1600mhz. Ovako bih mogao postepeno da promenim komponente. Možda cu kasnije uzeti AMD masinu mada nisam možda padne neki Core ix ali mi ide na nerve ako ima int. grafiku.

Kao ex. okoreli intelaš ne znam šta reći za ovo intelovu integraciju gpu-a u cpu.. Zato neki i5 - 7x0 Linfa bi bio brukica kad dodje Sandy bridge.

Poslednja izmena:
evo i ja sam ponositi vlasnik
EXCELERAM-a
6GB (3x2GB) 1600MHz DDR3 Rippler ER3001A
memorija ima nesto malo vise hladjake ali ne smeta kuleru (Megahalems-u)
memorija je spakovana u lepo koferce ima pet godina garanciju
CAS latency : 7
prakticno je to XMP modul tako kad ukljucite xmp funkciju na ploci radi na 1600 bez klokovanja procesora
nisam probao dokle moze da se klokuje probacemo
kao sto je vecina zakljucila ovo je prakticno MUSHKIN memorija samo drugi naziv
i sto je najbitnije sigurno nemac a ne neki tajvanac,kinez itd..

@sijuks007

ne znam sta imas od konfiguracije ali cini mi se da su hladnjaci dosta visoki i da ce smetati za neki bolji kuler procesora

Poslednja izmena:
Uzeo sam u emmiju 2x2GB Black Sark 1600MHz i dobio neki ultra brzi patriot flash drive od 8GB gratis...

Memorija se klokuje lepo, radi na 1650MHz na 8-8-8-24

nema sta Exceleram je za sad kod nas dosta povoljna i kvalitetna ram memorija

Evo ja da dam komentar na 3x2GB kit 1600CL6-8-9-24 RedCulvert
http://filebase.exceleram.com/Datasheets/Memory/E30104A.pdf

Plaćena 10900din, radi mi lepo na 1740MHz CL7-8-9-24 1T. Sa ovim setovanjem, na 1.65V ne može više od nekih 1780MHz, što je i dalje sjajno.

Sa XMP setovanjem CL6-9-8-24 ne može više od 1640-1650MHz, ali je spomenutih 1740MHz CL7-9-8-24 ipak brže i rekao bih predstavlja neki sweet spot za ovu memoriju.

Sa CL8-9-9-24 može do nekih 1840-1850MHz a sa CL9-10-9-27 oko 1950MHz, međutim za oba ova setovanja treba i visok VTT (naročito za 1950MHz CL9) pa je ne držim tako zbog procesora.

Sve u svemu, uz 5 godina garancije, odlična kupovina.

Kratko i jasno - da li je bolje uzeti, za prakticno iste pare, Black Sark 9-9-9-24 uz koji ide i 8GB TurboFlash Stick ili je bolji Red Culvert 7-10-10-24?

USB flash bi daleko redje koristio nego memoriju, tako da mi nekako bolje zvuci CL7 nego CL9, ali za Red Culvert pise da je LGA1156 Edition... To valjda nije smetnja da radi sa AMD-om?

BTW, koliko sam upoznat, ovo 9-9 vs 10-10 ne znaci mnogo ako ispred 10 stoji 7, right?

P.S. ne mogu da nadjem neki test koji pokazuje za koliko je % brze 7-10-10-24 od 9-9-9-24 :smash:

Da li se i crvena dobro klokuje (Max Power je kloknuo crnu)?

Poslednja izmena:
Ne dolazi taj exceleram flash nego patriot

Verovatno je brza red sa CL7, ali ako maxpower tvrdi da mu black sark radi na 8-8-8-24, to je sigurno brze od CL 7-10-10-24

Pa ako ti ne treba USB Flash onda uzmi Red Culvert ili neku drugu za manje para. Inace verujem da ce i Black Sark da radi na CL8 pri 1600MHz.

za Red Culvert pise da je LGA1156 Edition... To valjda nije smetnja da radi sa AMD-om?

Nije, moguce je da ima XMP profil podesen za 1156, ali nije problem manuelno podesiti na AMD-u.

BTW, koliko sam upoznat, ovo 9-9 vs 10-10 ne znaci mnogo ako ispred 10 stoji 7, right?

Na papiru nije bas nebitno - u praksi jeste. Inace u principu ti je prva brojka najbitnija.

P.S vidi se da taj Red Culvert "nije punokrvni" CL7, vec je sve to malo nategnuto da radi tako na taj nacin sto su te sekundarne latencije otpustene.

Da li se i crvena dobro klokuje (Max Power je kloknuo crnu)?

Sve je to slicno. Evo ja imam neki Mushkin 9-9-9-24 1.65v 1600MHz. Radi pri 8-9-9-18 pri 1.54v 1600MHz. Znaci radi na deklarisanoj frekvenciji ali sa nizom voltazom i CL8. Moze i 1720MHz (to je racunam neki max pri CL8) 8-9-9-20 pri 1.58-1.6v. Nesto vise od toga nisam ni probao niti me interesuje.

Poslednja izmena:
Ja planiram da ovih dana da se malo ponovim (ploca+proc+mem) i odlucio sam se za Exceleram Blue Culvert i citam ovaj test http://www.oc-lab.si/test.php?t=120 i po njemu ova Blue uopste nije losa.

P.S. Imate u tom testu i poredjenje izmedju latencija memorija

P.S vidi se da taj Red Culvert "nije punokrvni" CL7, vec je sve to malo nategnuto da radi tako na taj nacin sto su te sekundarne latencije otpustene.

Pa bas zato i pitam, jer ako je vec nategnuta, mozda bi morale latencije da se opuste prilikom overklokovanja, a onda se dobija ono sto ima i crna, ali bez USB flash-a :d

A XMP po prvi put danas gledam sta je - http://en.wikipedia.org/wiki/Serial_Presence_Detect#Extreme_Memory_Profile_.28XMP.29 :S:

EDIT:
Bas na ovom linku sto je Marko207 ostavio ima pregledno poredjenje rezultata - http://www.oc-lab.si/test.php?t=120&p=3

Tako da posle svega vidjenog izgleda da je Black + USB Flash bolja kupovina.

Poslednja izmena:
Drugar je uzeo prosle nedelje i za te pare nema bolje!

@KAMIKAZE

Na AMD-u ni ne mozes da vozis neke vece frekvencije, tako da ti je 1600MHz maltene puna kapa. Posle jedino mozes da vidis moze li to malo da se zategne cisto meraka radi i to je to.

Znam da je 1333MHz po defaultu, al' reko' - mozda moze da se "pretera".

Evo sad gledam - sklonili text gde pise da se do 31.12. dobija 8GB USB flash, ali je ostala mala slika USB-a koji se daje na poklon.

Ili su rasprodali, ili su odustali jer im se ne isplati da poklanjaju pored (mozda) vece potraznje od ocekivane.

Nazad
Vrh Dno