Šta je novo?

Gran Turismo 5

dakle da sumiramo:

-senke drveca u kokpitu = kvadratasti;
-animacija motanja volana = ista kao u prologue;
-HUD ne moze da se iskljuci;
-damage koji nije ni za ku*ac;
-celih 20 staza;
-celih 200 ili bese 250 automobila (mada ima dosta verzija istih) uradjeni detaljno;
-ostali automobili samo ispeglani spolja;
-nesto unapredjeni zvuk...

Izgleda da su samo fiziku radili ovih 5 godina... :p

Izgleda da su samo fiziku radili ovih 5 godina... :p

Sta su trebali, vodopade? :) Odlican prioritet.. a 200 i nesto Premium automobila na ovakvom nivou (plus jos sigurno kroz DLC) je vise nego dovoljno, necemo da preterujemo. Bukvalno 4, 5 automobila, uradjenih na najvisem nivou (mislim na fiziku) mozes da vozis par godina, barem ja mogu.. Za sada sam odusevljen utiscima (onaj Francuz Chris se izgleda bavi i nekim pravim trkanjem), je*e mi se za senke u kokpitu.. a komentari za zvuk samo pokazuju koliko jos ljudi nemaju pojma o cemu pricaju. :) Ovakav zvuk ti bukvalno pomaze kao FF u volanu..

Meni izgleda skoro isto kao prolog, mislim da nisu radili skoro nista, jedino sto su radili je to da su lozili masu :)

Sad mi u listi prijatelja pisalo da zmaj igra GT5......
??????????????

Sta su trebali, vodopade? :) Odlican prioritet.. a 200 i nesto Premium automobila na ovakvom nivou (plus jos sigurno kroz DLC) je vise nego dovoljno, necemo da preterujemo. Bukvalno 4, 5 automobila, uradjenih na najvisem nivou (mislim na fiziku) mozes da vozis par godina, barem ja mogu.. Za sada sam odusevljen utiscima (onaj Francuz Chris se izgleda bavi i nekim pravim trkanjem), je*e mi se za senke u kokpitu.. a komentari za zvuk samo pokazuju koliko jos ljudi nemaju pojma o cemu pricaju. :) Ovakav zvuk ti bukvalno pomaze kao FF u volanu..

Ma on je bio sarkastican :whip:

Da je to doslo od tebe to bi bilo vec druga stvar :D

@pilac, pa pogledaj proslu stranu :D

pa na neki nacin i jesu radili vodopade. bolje da su radili vise pravih trkackih staza kada vec postoji track generator za ove izmisljene. fizika i treba da bude prioritet sa zvukom ali ne mogu da vozim trkacki auto koji zvuci iznutra kao roj pcela.
i ti si odusevljan utiscima, ali dok sam ne budes mogao da ih doneses , predlazem da analiziras cinjenice koje si i sam nabrajao i mrzeo.
po meni , ovo nije dovoljno za 5 godina. ali dobro, jos treba isprobati pa videti.

Meni izgleda skoro isto kao prolog, mislim da nisu radili skoro nista, jedino sto su radili je to da su lozili masu :)

i meni isto. i to za masu, se slazem :/

Sorry Marko, nemoj misliti da sam konkretno na tvoj post mislio, samo sam ga upotrebio kao osnovu.. :D (vidis Ranko da nije bio sarkastican :p).
Znam da sam i ja pljuvao da je 200 automobila malo za 5 godina, ali sta znam, kad vidim na kakvom je nivou sada fizika i utiske ljudi koji voze iRacing i bave se i pravim trkanjem, onda mi se bas je*e za 1000 automobila :) Pa u LFS-u sam 3, 4 godine vozio automobila na prste jedne ruke.. :)
Sto se tice zvuka, mislio sam generalno na komentare tipa Vuk gejmera i ostalih, kad popljuju zvuk, a pojma nemaju o cemu pricaju... Kao sto rekoh, poslao bi im pismo zahvalnosti samo zato sto su izabrali ovaj put za zvuk.. a to cete shvatiti posle nekoliko meseci zasto to kazem.
Za staze se slazem, umesto Rima i ostalih izmisljenih gluposti su trebali mozda ako je moguce vise pravih staza..

Poslednja izmena:
pa ne, ni ja ne verujem da cu bas svih 1000 probati i redovno vozikati, ali ne znam...

ovo za damage (narocito mehanicki) me je ba skenjalo. i sudeci po svemu uopste nisam vise optimista po tom pitanju.

za sve koji vole simulacije , u ovoj igri imaju fiziku.
za sve koji vole arkade, u ovoj igri imaju sve ostalo :p

Lako je sada pricati o dugotrajnosti razvoja na osnovu par YT filmica a da igru jos niste ni probali...

Sto se mene tice dovoljno je da pogledam sliku ispod i samo da :Klanjanje :Klanjanje jer je dovoljno pogledati jacinu hardvera koja to sve tera i razumeti zasto je razvoj trajao koliko je trajao...

lHNIV.jpg

Marko, preterano s*e*r*e*š :d Stvarno bre shta si ti ochekivao ? Kakav roj pchela, jel si pogledao snimak Motula onog francuza ? Pa nema boljeg i kvalitetnijeg zvuka GT automobila. Ono dranje u PC simulacijama nije zvuk i to cesh ukapirati.

Odakle ti ta pricha za mehanichka oshtecenja, nigde josh niko nije mogao da proveri to jer josh niko nije stigao do ozbiljnih trka, svi josh uvek vozaju licence :)

Daj ime jedne igre koja se bilo kako moze porediti sa GT5 poshto si ochigledno igrao gomilu ako ti je ovo razocharenje :)

Ne vidim sto damage ne bio bio dostupan u Arcade modu, al ajde.. i mene to brine pomalo, nadam se da nisu u potpunosti izbacili iz igre.

Nego za PSP save-ove, mogu li ja to nekako da skinem od nekog i ubacim, ili mora direktno preko PSP-a?

A francuz kaze da nema sanse da prevrne nijedan auto a pokusavao je kao lud, cak ni SUV-ove.. ni tocak da se izdigne, ne obecava to..

Poslednja izmena:
Koji TDU komentari :) Sarkazam oko stvari koje su itekako bitne, a pljuju nesto sto je stvarno odlicno (kao sto je zvuk) :d

Borise, smaras sa zvukom. :) Sad treba svi da budemo specijalizovani tonci i da se u najsitnije detalje razumemo u razlike izmedju sintetickih zvukova i real life semplova, kao i njihovih vrlina, mana itd, ne bi li mogli da zakljucimo da li je zvuk pojedinih automobila u doticnoj igri dobar ili los. Na stranu cinjenica da sinteticki zvuk pruza neuporedivo realniji osecaj prilikom, recimo, dodavanja/pustanja gasa, ali dzaba sve kada automobili zvuce, kako je Marko lepo primetio, kao roj pcela... Ono sto mi, takodje, upada u oci su totalno nerealne "tranzicije" izmedju saltanja i kao da nema razlike izmedju manuelnog i "paddle shifter" menjaca. Mogu zamisliti samo kako zvuci down shift koristeci heel and toe tehniku...

Borise, smaras sa zvukom. :) Sad treba svi da budemo specijalizovani tonci i da se u najsitnije detalje razumemo u razlike izmedju sintetickih zvukova i real life semplova, kao i njihovih vrlina, mana itd, ne bi li mogli da zakljucimo da li je zvuk pojedinih automobila u doticnoj igri dobar ili los.

Ne treba da budes specijalizovan, ali treba duze vreme da vozis i jednu i drugu varijantu da bi znao sta je bolje.. Nije vam mozda palo na pamet da je nemoguce uraditi sinteticki zvuk da zvuci bas identicno kao pravi auto? Taj roj pcela ce ti pomoci da vozis brze i znaces sta se desava sa automobilom mnogo vise nego sa semplom. Ali taj argument vam ocigledno nije dovoljan, vec nastavljate sa tim "ali zvuci lose" :) Kao sto rece driver, poslusajte onaj JGTC Motul video od Chris-a.. sjajno zvuci.

aj roj pcela ce ti pomoci da vozis brze i znaces sta se desava sa automobilom mnogo vise nego sa semplom. Ali taj argument vam ocigledno nije dovoljan, vec nastavljate sa tim "ali zvuci lose" :)

Sa ovim sam se slozio jos u prethodnom postu, ali, sinteticki zvukovi u simulacijama su postojali i pre 4-5 godina, a ja u GT5-ici nisam osetio neki drastican pomak u kvalitetu, (cak naprotiv...), a to je nesto sto se svakako dalo ocekivati od igre ovakvog kalibra i renomea.

Ja ne znam ni za jednu jos osim ove sa kojom sam smorio sve zive :d, da ima sinteticke zvukove.. i GT5, uporedi te dve pa reci da nema drasticnog pomaka.. :) Juce sam se zezao sa drajverom kad sam gledao onaj JGTC video da toliko dobro zvuci da se plasim da su presli na semplove.. :)

Ono sto mi, takodje, upada u oci su totalno nerealne "tranzicije" izmedju saltanja i kao da nema razlike izmedju manuelnog i "paddle shifter" menjaca. Mogu zamisliti samo kako zvuci down shift koristeci heel and toe tehniku...

Aleee, konacno jos neko da razume o cemu pricam. :)
Borise, ja cu brza vremena praviti i bez sintetickog zvuka. Sav feedback od zvuka koji meni tra je kada je pusten i kada dodat gas. Kako auto prijanja cu osetiti preko ffb , i na osnovu stecenog iskustva sa tim autom.

Da mi je bilo vazno samo da pobedjujem , ostao bih na NFS jos pre mnogo godina :p

I na stranu , zvuk, dobar je sa turistickom automobilima, ja stvarno nemam primedbe. Ali trkacki ne zvuce ni priblizno kako bi trebali. I nemojte mi reci da je nemoguce to uraditi kada je moguce. Jedino sto mislim je da momke iz PD jednostavno nije zanimalo da se previse cimaju oko tih par trkackih , za koje bi morali da rade neku vrstu posebnog zvucnog engine-a u odnosu na one koji se koriste na ostalim automobilima.

I nemoj driveru molim te "pomeni mi jos jednu igru koja je makar blizu po tom pitanju" jer ja ovde gt ne poredim ni sa jednom igrom. Kao kada mi neki optimista njake kada ja kazem da je ovde (u nasim prokletijama) njesra, i on mi odmah spomene tamo Azerjbedzan, od koga bi trebalo da mi bude bolje. Bas me briga za druge, hocu da ovo bude bolje a PD je imao i vremena i resursa da to ucini boljim.

Ja ne znam ni za jednu jos osim ove sa kojom sam smorio sve zive :d, da ima sinteticke zvukove.. i GT5, uporedi te dve pa reci da nema drasticnog pomaka.. :)

Da, ali nedovoljnog. :p Ajde uporedi grafiku i fiziku izmedju te dve igre, pa onda reci da vremenski skok nije trebao da rezultira u neuporedivo boljem zvuku. :)

Pa zvuk i jeste neuporedivo bolji :d

ali ni priblizno neuporedivo koliko je sve ostalo bolje :p

i dosta vise za svukom, ako je vama onaj motul gtr dobar onda stvarno ne zelim da se vise raspravljam.
Auto koji isto zvuci i kada ubrzava i usporava, samo se roka pitch kada ubrzava u undo kada usporava. :p

videcemo to za mehanicki damage ali kako neko vec rece, skroz je retardirano da nema neka vrsta izbora ili nesto da nagovesti da to nije max. damage, narocito od jedne igre koja pretenduje da bude "real driving simulator".

Poslednja izmena:
Da, ali nedovoljnog. :p Ajde uporedi grafiku i fiziku izmedju te dve igre, pa onda reci da vremenski skok nije trebao da rezultira u neuporedivo boljem zvuku. :)

Ali koliko smo automobila culi do sad? Ocigledno je da ce u nekim ubosti da vise zvuci kao pravi auto.. ali ono, vas dvojica kao da znate kako se to radi i da su oni mogli to 5 puta bolje da urade :) Kako znas da ovo nije maksimum za sada?
Nekako naivno gledate na to, ne cenite tehnologiju iza ovoga.. ovo simulira motor, i to sto dobijas je direktno zvuk simuliranog motora, a ne neki mp3 fajl koji se aktivira kad ti nagazis papucicu.. i apsolutno ne zna sta da ti reprodukuje kad drzis gas na pola recimo. Mene sempl ubije u pojam posle 5 minuta.. ne znam...

Poslednja izmena:
Ovaj put moram da se slozim sa Borisom, stvarno se previse ocekuje od ove igre, ali ono sto sam ja cuo do sada je veliki napredak sto se zvuka tice...

Interesantno da jos nisam video klip sa nekim turbo nabudzenim motorom, prokleta Supra RZ, zasto li je morala da bude standard :( :cuss:

Na osnovu ovog poslednjeg posta , ti Borise i ne znas kako funkcionise sample a kako sintetizovan zvuk... :p

sav svoj hate si bazirao na par losih modova za rfactor i svojim tripom sa LFS-om.
Uostalom videcemo i tebe i drivera na stazi , i saznacemo koliko vam to pomaze sintetizovan zvuk :p
Ok ti nemas kvacilo na dfgt ,ali driver nece imati izgovora :d

Poslednja izmena:
Na osnovu ovog poslednjeg posta , ti Borise i ne znas kako funkcionise sample a kako sintetizovan zvuk... :p

Dobro, naravno da se zaebavam za Mp3 fajl, ali otprilike tako nesto.. :) Znam samo da je razlika bas osetna i da sempl postane repetativan posle 3 kruga..

Malo da se i golfadzije vesele.. :d

5193344812_33155ddc93_b.jpg

5193343926_67f29b1d79_b.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno