Šta je novo?

Seagate momentus xt

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Hi,

da li Seagate momentus xt moze da se kupi negde u srbiji... ?

Hvala unapred!

bump :d

hmm..i ja se pitam isto?? :trust:
ima li neko informaciju?

ja sam trazio i nista :(

do kraja cu da odem na vikend do slovacke i da ga uzmem...

Evo testa: http://www.youtube.com/watch?v=-UtqV5SN4BY&feature=player_embedded

Ljudi koji ga koriste žale se na vibracije i buku, tako da treba videti neki nezavisan test.
Daleko bolji odnos cene prema gigabajtu u odnosu na SSD, Seagate momentus XT je dobro rešenje dok ne padnu cene SSD diskovima, sa adapterom može se montirati u bilo koje desktop kućište.

Poslednja izmena:
sjajno!

i jeste puno, i nije puno...

do sada niko osim Seagatea nije izbacio nista slicno.

sto se SSDa tice, eno pojavio se neki SSD od 480GB sa cenom od 1200$ :D

***, kad u MacBook ne moze da se ubudze dva diska... u stvari moze ako izbacim optiku... hm...

Nije zato sto svi prelaze na SSD, sem Seagate-a.:p

lol! prelaze tako sto prodaju 480GB za 1200$ vs 150$ kod Seagatea.

po meni totalno ima smisla praviti ovakve hibridne drajvove: da neko ponudi vise RAMa od Seagatea i veci disk imao bih o cemu da razmisljam...

ovako, izgelda da cu do kraja izbaciti optiku iz laptopa i staviti SSD 120GB + 1TB harddisc u laptop.

lol! prelaze tako sto prodaju 480GB za 1200$ vs 150$ kod Seagatea.

po meni totalno ima smisla praviti ovakve hibridne drajvove: da neko ponudi vise RAMa od Seagatea i veci disk imao bih o cemu da razmisljam...

ovako, izgelda da cu do kraja izbaciti optiku iz laptopa i staviti SSD 120GB + 1TB harddisc u laptop.
Nije mi jasno sta ti je lol ovde, kad su svi presli sem Seagate-a, sto i sam znas. ;)
Ovim dole si sve lepo rekao, to je way to go (manje SSD za sistem + HDD za storage). ;)

lol! je da se smejem tvojoj izjavi.

da, svi (koji svi? Hitachi, WD... ?) su presli na SSD. SSD za 480GB treba platiti 1200$.

u laptop ne mozes da stavis dva harddiska osim ako ne izvadis optiku.
ako to ne zelis, ne mozes da uradis, jedina solucija ti je Seagete Momentus XT (nazalost).
super je SSD ali sta ako ne mozes da imas SSD + HDD kao dva uredjaja?

ajde sada obrazlozi zasto je Momentus promasaj? (ocigledno da tako mislis nakon ovih komentara sa tvoje strane)

Poslednja izmena:
lol! je da se smejem tvojoj izjavi.

da, svi (koji svi? Hitachi, WD... ?) su presli na SSD. SSD za 480GB treba platiti 1200$.
WD SiliconDriveIII SSD ;)
http://www.wdc.com/en/products/index.asp?cat=21

Hitachi SSD

http://www.hitachigst.com/solid-state-drives/

Evo jedan lol sada i od mene. :)

Sta si se u'vatio SSDa od 480GB? SSD nije za storage, to i vrapci znaju.

u laptop ne mozes da stavis dva harddiska osim ako ne izvadis optiku.
ako to ne zelis, ne mozes da uradis, jedina solucija ti je Seagete Momentus XT (nazalost).
super je SSD ali sta ako ne mozes da imas SSD + HDD kao dva uredjaja?
Da, bez optike se stvarno ne moze ovih dana. :smash:

ajde sada obrazlozi zasto je Momentus promasaj? (ocigledno da tako mislis nakon ovih komentara sa tvoje strane)
Izvini, a gde sam ja rekao da je Momentus promasaj?
Mozda je tebi ocigledno da tako mislim.;)

Poslednja izmena:
meni nije najjasnija ideja kako taj hibridni drive sljaka?!

Da, bez optike se stvarno ne moze ovih dana. :smash:

to reci onima koji su hejtovali prvi MacBook Air bez optike ;)

lepo sto i WD i Seagete prave SSD od 120GB. ah, da, SSD nije za MassiveStorage ali Momentus XT jeste ,)

Izvini, a gde sam ja rekao da je Momentus promasaj?
Mozda je tebi ocigledno da tako mislim.;)

apsolutno! posle ona dva tri tvoja posta podjebavanja (0% kornisih infoamricja gde moze da se kupi Momentus kod nas), stekao sam takav utisak...

lepo sto i WD i Seagete prave SSD od 120GB. ah, da, SSD nije za MassiveStorage ali Momentus XT jeste ,)
Vec sam rekao da SSD nije za massive storage. ;)

apsolutno! posle ona dva tri tvoja posta podjebavanja (0% kornisih infoamricja gde moze da se kupi Momentus kod nas), stekao sam takav utisak...
Uf, moji postovi podjebavanja. :wall:
Ajmo po redu, prvi post je bio odgovor zasto niko sem Seagate-a nema slicno u ponudi, jer su presli na SSD. ;)
Drugi post cu samo citirati.
Nije mi jasno sta ti je lol ovde, kad su svi presli sem Seagate-a, sto i sam znas.
Ovim dole si sve lepo rekao, to je way to go (manje SSD za sistem + HDD za storage).

I gde ti vidis ovde podjebavanje?

Poslednja izmena:
meni nije najjasnija ideja kako taj hibridni drive sljaka?!

Radi kao klasičan HDD sa razlikom što ima ugrađen SSD od 4GB ,) , gde se smeštaju aplikacije ili dokumenti koje najčešće koristiš. :)
Ako su istinite tvrdnje da je bučan kao klasičan HDD, gubi poentu.
Bolje kupiti "pravi" SSD za OS, a za skladištenje podataka najjeftini HDD velikog kapaciteta.

Poslednja izmena:
tako nesto sam i mislio... to zvuci upotrebljivo kao "ready boost" |) tj bacanje para...
ljudi se zale kako im je 30-40gb mali kapacitet za boot drive, a vamo kao 4 gb bas super |)

tako nesto sam i mislio... to zvuci upotrebljivo kao "ready boost" |) tj bacanje para...
ljudi se zale kako im je 30-40gb mali kapacitet za boot drive, a vamo kao 4 gb bas super |)

bolje ista nego nista ;)

Nazad
Vrh Dno