Šta je novo?

Preporuka za eksterni hard

mimago

Slavan
Učlanjen(a)
25.01.2009
Poena
320
Pozdrav, treba mi preporuka za eksterni hard što većeg kapaciteta sa cenom do 100e i mogućnošću da se bez problema na njega odjednom prebaci fajl veličine 4 i više gb jer sam imao iskustva sa nekim hardovima da nisu dozvoljavali da se prebaci fajl od npr. 7gb bez obzira što je imao 250gb slobodnog prostora i takođe mi treba preporuka donosno informacija šta treba da kupim da bih mogao običan Pata hard mogao eksterno preko usb-a da povežem na komp.

To sto nije nije dozvoljavao da prebacis fajl veci od 4gb je zato sto imas FAT32 fajl sistem.
Kad budes formatirao hdd stavi NTFS.
STo se tice fioke, tu ce ti posao uraditi bilo koja, Transcend,Thermaltake, REvoltec i neces osetiti neki kvalitet(jednostavno matori su diskovi).
Za eksterni bih ti preporucio ili nek WD book, ili neki Transcend gumenjak jer se lepo pokazao.

Ako ti Verbatim bude izbor, a kako vidim da si iz Beograda, postoji i njihova prodavnica u podzemnom prolazu kod palate Albanija. Po nekom mom iskustvu, Tehnomanija "koka" s cenama, mada vidim da im je ovaj proizvod konkretno na akciji, pa je moguce da je cena niza cak u odnosu i na radnju koju pominjem. Ja sam tamo, u rupi, kupio disk od 2 TB, pa sad ne mogu tacno da se setim koliko je kostao model dvostruko manjeg kapaciteta, ali mozda vredi proveriti.

Poslednja izmena:
WD je sigurno malo kvalitetniji i skuplji ali mislim da se definitivno isplati, doduse drugarica mi ima Verbatim od 500gb kao ovaj malopre na slici i mogu ti reci da je prilicno brz.

http://www.tehnomanija.rs/katalog/verbatim-eksterni-hard-disk-1tb-3-5-usb.html

-----------------------------------------------------------------------------
Ja imam ovaj vec par meseci i meni se pokazao sasvim solidno za backup.
Milice, reci mi molim te da li se ovaj hdd napaja preko USB-a ili mora da se koristi posebni napojni kabal?!

Takođe, mislim da si se prevarila kad si rekla da ovaj hdd koristi USB 2.0 standard, mislim da je ipak u pitanju USB 3.0!
Mislim da je to ovaj hdd, i on koristi USB 3.0
I na onom linku koji si ti postavila se isto pominje USB 3.0...

Dok ne odgovori ko treba, mogu i ja da probam.

Imam njihov HDD, duplo veceg kapaciteta, takodje eksterni... i poseduje zaseban strujni kabl. Koji se, uz to, sastavlja po "uradi sam" principu... odnosno, da ne preterujem, samo se zavrsni konektor kaci posto nude i taj, karakteristican za nase trziste i jos jedan zavrsetak - ne znam da li za teritoriju SAD ili kako god.

Moj je kupljen odavno, ali sam ga malo koristio, jer jos uvek punim WD od 1 TB i prilicno sam siguran da je USB 2.0. E sad, ako su odradili neku reviziju, moguce je da noviji modeli podrzavaju i napredniji sistem, mada mi deluje pomalo nagetnuto.

За HD материјал простора никад доста и очас се попуни тако да ти саветујем да узмеш rack ил' нешто овако:
14.jpg

За HD материјал простора никад доста и очас се попуни тако да ти саветујем да узмеш rack ил' нешто овако:
14.jpg

И свакако узми неки хард из неке Green серије (ил' како већ који произвођач означава) који се врти на 5400 обртаја и који троши мање струје па се и мање греје.

Ako hoces da uzmes striktno USB hard disk bez dodatnog napajanja moja preporuka je gumeni Transcend - ipak je testiran po vojnim MIL standardima. Ali je isplativ do 500GB kapaciteta.

Ako hoces veci kapacitet - kupi npr. WD Green 2TB - kosta 9600din. I uzmi neku fioku koja podrzava taj kapacitet. Samo pazi - nisu sve fioke dizajnirane da rade 24/7.

Milice, reci mi molim te da li se ovaj hdd napaja preko USB-a ili mora da se koristi posebni napojni kabal?!

Takođe, mislim da si se prevarila kad si rekla da ovaj hdd koristi USB 2.0 standard, mislim da je ipak u pitanju USB 3.0!
Mislim da je to ovaj hdd, i on koristi USB 3.0
I na onom linku koji si ti postavila se isto pominje USB 3.0...

Koristi zasebno napajanje. Mislim da je USB 2.0 ~. Tako mi pise na kutiji. Moja ploca na laptopu nema podrsku za usb 3.0.:crash:

Nazad
Vrh Dno