Šta je novo?

HTC HD2

Ljudi moji, meni prikazuje preko 200 mA (sada konkretno 264 mA)!!!

Sta da podesim u Advanced Task Killer da bi mi potrosnja baterije bila iole normalna?

Btw. ja u ATK kliknem na KILL selected apps i on ih kao ubije medjutim kad posle minut vremena pogledam one su i dalje sve redom tu - sta cinim pogresno?

Anyone helps?

Potrosnja mi ne pada ispod 250 mA a lista aktivnih aplikacija je stalno puna i bez obzira sto ih ja stalno ubijam one su tu over and over again.

telep ti lepo rece. task kiler ti nije potreban tj. konstantno koriscenje ce ti samo povecati potrosnju jer ce android da konstantno kesira aplikacije zarad brzeg pristupa. ne razmisljaj o memoriji i background procesima. o tome se brine sam android. aplikacije u background-u ne trose CPU resurse i ne uticu na potrosnju

kada ti current widget daje tu potrosnju? kad je ekran ukljucen? ako je tako onda je to normalno. ako tu potrosnju daje dok je ekran iskljucen, probaj da iskljucis wifi, grps konekciju, iskljuci automatic sync...
ne "maltretiraj" current widget rucnim refresh-om. podesi da loguje rezultate na karticu na 1min i posle nekog vremena pogledaj kako se krece potrosnja.

Kad je ekran ukljucen daje konstantno preko 250 mA, kad je iskljucen nemam pojma posto cim ga ukljucim potrosnja je kao napred opisana. Inace sve navedeno mi je iskluceno a CW mi je podesen na 1 min refresh.

Btw. zasto kad ubijem neku aplikaciju ona je nedugo zatim opet aktivna?

Ako ti je refresh 1 min, isključi tel (stand by), i ostavi ga tako više od jedan minut, da bi mogao da uradi taj refresh. Onda ga uključi, otključaj, i vidi koliko piše.
još bolje, što ti reče Duško, pogledaj logove Current Widget-a.
Aplikacija se sama budi samo ako joj je tako setovano, recimo zbog sinhronizacije (na pr. facebook, e-mail, ...).

Poslednja izmena:
Btw. zasto kad ubijem neku aplikaciju ona je nedugo zatim opet aktivna?

android tako radi. ima neku logiku da kesira odredjene aplikacije za koje proceni da će im se koristiti. svi widget-i imaju svoje servise koji ce se automatski pokrenuti ako budu ugaseni...pre par nedelja se i google oglasio po pitanju task killer-a i njihovog uticaja na potrosnju. sve u svemu, zakljucak je da se njima samo remeti rad internog sistema androida za menadzment aplikacija i koriscenjem task killera samo se povecava potrosnja. task killer je dobar samo kao indikacija...ako vidi da se pokrene neki servis aplikacije koju inace ne koristis, mozda treba da razmotris njeno deinstaliranje. na romu koji ja koristim, preinstaliran je i automatski se pali fancy widget bez obzira sto ga ja uopste ne koristim -> resenje, deinstalacija.

koja je fora sa gps na androidu, jel skida nesto na foru agps ili kao na wm.

@thepace, ali na wm skinem polaozaje satelita za 7 dana, odem u austriju na 3-4 dana i gps me uvek brzo nadje. na nokiji se agps uvek kaci na net a to kosta (kad ugasis agps onda te nadje za 15ak min ili nikad). zanima me sta je sa gps na androidu posto sad njega forsiram na hd2.

i jel neko probao ovaj novi sygic aura, deluje ok. ne znam kakve su mape za srbiju.

skini splikaciju gps status iz marketa.. sa njom downloadujes agps data...

Ljudi namestih android, podesih sve...i 2 dana cuvam logove...nece da se spusti ispod 56%mah
cak ga i ne koristim i nema sanse dan da izdrzi...znaci nesto nije u redu...a kad sam probao prvi put...bio je na 5-6...
sta raditi...
cisto planiram po nekad da ga drndam na surfovanju...inace mi je win zakon jos uvek :D

Помоћ:D .. Скинуо сам иго8 прекопирао на картицу али не знам да га покренем, преко тотал командера неће ... :)

Помоћ:D .. Скинуо сам иго8 прекопирао на картицу али не знам да га покренем, преко тотал командера неће ... :)

Obrati se tamo gde si kupio aplikaciju :d

Ljudi, moj brat je razbio staklo na kameri. Gledao sam nesto na netu I nasao sam ma eBayu za 5$ I to staklo I plastika.
Ima li to negde u bg da se kupi, ili da porucim sa ebaya. Ne znam ni koliko mi je to sigurno.
U nekom servisu na dorcolu, mislim da je to bio telenorov servis, trazili su mu 50€, jer moraju da zamene celu masku.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Ljudi primetio sam da mi se pri razgovoru sa druge strane ne cuje nista, dok taj neko ne progovori ( znam deluje smesno , ali ... ) tj ne cuje se nista u pozadini...i ako taj neko cuti imam osecaj kao da je veza prekinuta...i kad progovori onda se cuje i taj neko i pozadina...
jel se desavalo to nekom...
Energy rom dinik glas 2.0 cht 21682 je ....
a radio je 2,12,50,02
Jel moguce da je do radia? ili ??? znaci u zvucniku se sve normalno cuje,ali kad taj neko cuti ne cujem nista...
dok kad probam na TP2 sve je normalno u pozadini... probano sa vise osoba na vise brojeva...
inace u hd2 mi je telenor , a u tp2 je vip kartica...

Poslednja izmena:
!

U GSM-u je nadalje predviđeno i diskontinuirano odašiljanje, DTX, engl. diskontinuous transmission. Ukoliko MS (Mobilna Stanica, tj. mobilni telefon) ustanovi da je došlo do stanke u govoru, ona pošalje t.zv. "POST" signal sustavu, prekine daljnje odašiljanje i tako štedi svoju bateriju. Sustav na sugovornikovoj strani u takvim trenucima uključi umjetni šum, da bi sugovornik imao dojam da je još spojen odnosno da veza nije prekinuta. Kada pretplatnik ponovno nešto kaže, MS pošalje t.zv. "PRE" signal, i time najavi da će dalje slati govorne signale koje u GSM-u zovemo TCH signali. Sustav isključi kod sugovornika umjetni šum, a počne proslijeđivati poslane TCH govorne signale.

citat:Mirko Brand, dipl.ing.
--------------------------------------------------------

new ...droid
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=823491

Poslednja izmena:
Zna li neko ko moze pouzdano da otkljuca zadnju seriju HD2 iz Telenora posto unlock code sa neta ne pomaze.Mora telefon da se otvara i da se leme licne pa ne bih da mi neko za**** telefon.

a jos bolje pitanje, sta ce ti to pored androida i wm6.5 koji su mnogo, ali mnogo kompletnija resenja? iz onoga sto sam ja video, meni WP7 ne treba ali ni malo ;)

Nije moj telefon, vec od druga. Ima ga oko mesec dana i vec je popi*eo sa originalnim sw-om. On hoce wp7 tako da samo prenosim pitanje :).. Na stranu sto ne znam ni android kako bi instalirao :D (mada pretpostavljam da za to imaju neka uputstva..)

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

da, uputstvo za android je da skines neki build, prekopiras ga na karticu, pokrenes iz WM-a neki fajl manager, udjes u taj folder sto si kopirao i pokrenes redom clrcad.exe i haret.exe i to je to

Aha, to deluje jednostavno :). Sta se u tom slucaju desava sa originalnim sistemom? Jel se prebrise skroz ili ostaje aktivan pa se android ukljucuje na poseban nacin? I za kraj pitanje, jel ima neka preporuka za build?

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

pise na linku koji si dao:
Place "Android" folder on the root of your SD card

posto telefon nisam cackao duze od minut, nije mi jasno sta znaci ovo SD card? da li je to externa kartica koja se ubacuje ili kao kod sgs folder u internoj memoriji koji se tako zove?

i ako se pri paljenju pali wm kao primarni os, kako se onda prebacuje na android?

by the way, hvala na odgovorima :)

posto telefon nisam cackao duze od minut, nije mi jasno sta znaci ovo SD card? da li je to externa kartica koja se ubacuje ili kao kod sgs folder u internoj memoriji koji se tako zove?
-----------------------------------------------------------
-da to je externa kartica
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
i ako se pri paljenju pali wm kao primarni os, kako se onda prebacuje na android?
---------------------------------------------
- voodoons ti je odgovorio na ovo pitanje
citiram -udjes u taj folder sto si kopirao i pokrenes redom clrcad.exe i haret.exe i to je to- kraj citata

ilio koristish sjajan program za boot ...droida
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=733752

Poslednja izmena:
Da SD Card je tvoja eksterna kartica i jedino sto treba da uradis jeste da ceo folder Android prekopiras u root iste. Nakon toga samo odradi sto ti je voodoons rekao, tj. klikni prvo na clrcad.exe a zatim i na haret.exe i sacekaj da se Android podigne. Prvi put (ali samo tad) ce trajati prilicno dugo zato ne panici kada ti se bude ucinilo da je telefon "zakovao) vec mu samo daj vremena da odradi sve sto treba. Za povratak u WM samo ga restartuj ili prosto iskljuci i ukljuci dok je novi ulazak u Android po vec opisanoj proceduri (clrcad i haret) samo znatno brze nego prvi put.

U GSM-u je nadalje predviđeno i diskontinuirano odašiljanje, DTX, engl. diskontinuous transmission. Ukoliko MS (Mobilna Stanica, tj. mobilni telefon) ustanovi da je došlo do stanke u govoru, ona pošalje t.zv. "POST" signal sustavu, prekine daljnje odašiljanje i tako štedi svoju bateriju. Sustav na sugovornikovoj strani u takvim trenucima uključi umjetni šum, da bi sugovornik imao dojam da je još spojen odnosno da veza nije prekinuta. Kada pretplatnik ponovno nešto kaže, MS pošalje t.zv. "PRE" signal, i time najavi da će dalje slati govorne signale koje u GSM-u zovemo TCH signali. Sustav isključi kod sugovornika umjetni šum, a počne proslijeđivati poslane TCH govorne signale.

citat:Mirko Brand, dipl.ing.
--------------------------------------------------------

new ...droid
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=823491

hvala na odgovoru, ali meni je fon na 3G mrezi, a ako sam dobro razumeo gore se prica za 2G...
znaci u principu je to normalno???

a jel se desavalo nekom isto kao ime.i sto sam opisao, ili sam jedinstven slucaj??

sent from my HD2 using Jsn :)

Vrh Dno