Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Ne znam, nisam do sada kupovao nista direktno sa Marketa vec preko sajtova ljudi koji su napisali neku aplikaciju.

Cekaj malo, ovo sam do sada uspeo da shvatim:
Market (bar u Srbiji) uopste i ne prikazuje aplikacije koje se placaju, jer Srbija
nije na spisku zemalja iz kojih mozes da kupujes aplikacije preko android marketa.
Tako da jedini nacin da kupis neku aplikaciju je da je potrazis direktno na sajtu
developera (kao sto si ti i rekao). Medjutim.
90% developera cak i nema svoje sajtove, nego koriste blogove i facebook-ove gde
ne mozes nista da kupis, a onih 10% (ozbiljnih) koji stvarno imaju sajtove, na satovima imaju ili samo link ka android marketu (sto smo zakljucili - ne radi) ili opciju da kupis aplikaciju direktno od njih ali sikljucivo preko PayPal-a (koji opet ne radi u Srbiji).
Naravno, ispravi me ako sam nesto pogresno shvatio.
Elem, kako sad ja ili bilo koji stanovnik Srbije mogu legalno da kupim neku aplikaciju ?
Nemoj pogresno da me shvatis, ovo nije ni cinizam ni sarkazam. Jednostavno
pitanje.

Market (bar u Srbiji) uopste i ne prikazuje aplikacije koje se placaju, jer Srbija
nije na spisku zemalja iz kojih mozes da kupujes aplikacije preko android marketa.
Tako da jedini nacin da kupis neku aplikaciju je da je potrazis direktno na sajtu
90% developera cak i nema svoje sajtove, nego koriste blogove i facebook-ove gde
ne mozes nista da kupis, a onih 10% (ozbiljnih) koji stvarno imaju sajtove, na satovima imaju ili samo link ka android marketu (sto smo zakljucili - ne radi) ili opciju da kupis aplikaciju direktno od njih ali sikljucivo preko PayPal-a (koji opet ne radi u Srbiji).
Elem, kako sad ja ili bilo koji stanovnik Srbije mogu legalno da kupim neku aplikaciju ?
pitanje.

Lepo si sve shvatio, razumeo i jos bolje napisao. Ja znam da je on moderator i da je piraterija ne dozvoljena, ali u ovom slučaju mi nemamo izbora...

Kako vama radi launcher pro, meni je sve na telefonu smooth osim app drawer-a u launcher pro-u (čak mi na hero-u radi lepše i bolje), nemam pojma do čega je pošto mi je na stock 2.1 radio najnormalnije.

Običan neki. Samo app drawer mi nešto secka, skrolovanje homescreen-ova radi normalno.

Ne znam ni ja, staviću sada ovaj jpa rom umesto ovog jpo pa ću videti da li će možda bolje raditi.

Daj sada na brzinu da vas savatam na gomili, dok ste jos tu vi koji koristite LP.
Da li znate, jel' ikako moguce da se "remapuje" ili nesto drugo izvede, pa da prilikom uzlaska iz neke aplikacije pokrenute iz drawera, back dugme ne vraca na homescreen, nego opet u drawer ?

Daj sada na brzinu da vas savatam na gomili, dok ste jos tu vi koji koristite LP.
Da li znate, jel' ikako moguce da se "remapuje" ili nesto drugo izvede, pa da prilikom uzlaska iz neke aplikacije pokrenute iz drawera, back dugme ne vraca na homescreen, nego opet u drawer ?

Probao sam da nadjem, ali nisam uspeo. Mozda ne moze...

Kad su spustili cenu u Vip-u sa 35k na 30k na paketu 325? :D
Vidim ja da cu ipak u vipu uzimati na ugovor nego preko ebay-a heh.

Ček polako. Prvo mu kažeš kupi app za 3$, a onda se sam nadovezuješ i govoriš kako nikad nisi nijednu platio. Pritom, meni šalješ opomene za pirateriju, samo zato sto sam linkovao sajtove odakle ceo svet, koji nema pristup paid app, skida aplikacije. Nisi mi jasan, a deluješ mi kao fin momak :)

Piraterija i linkovi koje si ti postavio su zabranjeni pravilima foruma. Pogledaj i procitaj, bice ti sve jasno.

Ja nisam kupio sa Marketa iz razloga sto se Vip nije potrudio da nam obezbedi pristup placenom delu marketa. Medjutim, ti kao i vecina dobro znas da sem na Marketu, aplikacije je moguce kupiti i na maticnim sajtovima proizvodjaca. Tako na primer, Launcher Pro je moguce kupiti koriscenjem PayPal-a ili debitne kartice na njihovom sajtu. Istina je da nemaju bas sve aplikacije svoje sajtove ali vecina ima i na vecini moze da se obavi transakcija.

Znam da nije bas najsjajnije ali nadam se da ce se i to promeniti u buducnosti.

pitanje.

Evo kako mozes da vidis placeni deo Marketa:
1. Skines aplikaciju MarketEnabler
2. Restartujes telefon
3. Pokrenes ga, izaberes da ti je provajder T-Mobile[US]
4. Pokrenes Market i, voila, placene aplikacije su tu

Ovo je legalan nacin u smislu da neces imati negativnih posledica tipa ukidanje naloga i sl. Dalje bi proces trebao biti vrlo jednostavan ako imas kreditnu karticu koja moze da placa po Internetu.

Poslednja izmena:
Ne bih znao, imam Desire...stigao press od komunikacija

Hajmo sad neko ko nije nista cackao po fonu, ili ga je skorije pazario...
Samo ne vidim da moze biti bilo sta drugo sem jpp/jpa...

Stavicu ja kada dodjem kuci posle 5

Nema problem

Jao majko moja, ko me je terao da pomenem LP Plus!!! Evo ja sam svoj deinstalirao. :smash: Caesar-e iznervirasmo co'eka samo tako. Momentalno da si poizbacivao tu pirateriju iz telefona! Nemoj da ti je patnja drugih dusevna 'rana. :-devil-: Ja lepo pitao tetu koja radi u marketu (ili bese na marketu, a pri tome ne mislim da ordinira po krovovima), posto ovo - posto ono, kaze ona toliko i toliko. Ahaaa... Pitam lepo mogu li da platim nemackim markama, kaze ne dolazi u obzir. Mogu austrijski silinzi, ma jok bre! A da ne primate mozda, kojim slucajem italijanske lire? Kaze ona :"Alo deckonja, a da ti mozda nisi iz Srbije? Kod vas market ne radi, a placanje zaobilaznim putem je protuzakonita rabota, o's dva dana da se ladnes u malom, zatvorenom prostoru?". Tako propade poslednji pokusaj da zaplivam legalnim vodama. :p
Zivote moj, sta napravi od meneeee!!! :bottle:

Za VIP jos uvek nema updatea. Kaze da i dalje imam najnoviji.......

Koji kies imas? Probaj i 1.53 i 1.51 ...

Neverovatno, cak je i b92 objavio vest...

jeste i ja sam video, ali koliko sam shvatio mogu oni da ga instaliraju a ne preko Kiesa, dakle kao provajderi....
imam poslednji Kies 1.53

Mozda ga i puste preko Kiesa u medjuvremenu

Meni KIES ponudio update :

captureqjg.jpg

Sa jednog froya (jp6) na drugi (jpa), interesantno... a koji ti je csc, tj. odakle ti je fon?

Nazad
Vrh Dno