Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

pa jel moze onda tema da se ocisti prvo na neki nacin?

Probao sam CM6.1 prebeta za naš SGS, super radi, biće odličan samo kada objave final (biće to uskoro). Jedino što mi nije radilo je GPS, ali sve ostalo je bilo baš smooth. :)

ae baci malo vise misljenja o romu...kakav je u poredjenju sa doc-ovim romom? koliko je brz u praksi?
i nisam bas najbolje skapirao...jesu li oni pravili rom gotovo od nule?

Nista meni ovde nije jasno, brate mili :wall:

Procitao sam ovde sta je CyanogenMod, a onda sam
pogledao spisak bug-ova ovde i dosao do zakljucka da je ovo ne u pre-beta fazi, nego u nekoj pre-pre-pre-omega fazi (ili nisu skoro azurirali spisak ?).
Medjutim, deluje veoma, veoma interesantno :guitar:
A koliko sam mogao da primetim, i Doc se aktivno ubacio u testiranje ovoga, tako da
moze vrlo lako da se desi da njegov sledeci ROM (v8) ima neke veze sa CyanogenMod-om.
Uglavnom, najavili su finalni release CM 6.1 za 19. novembar, tako da videcemo uskoro sta ce od svega toga da bude.
Izvinjavam se svima ako sam nesto pogresno protumacio ;)

Za korisnike doc froyo rom-a, da li je ko koristio ad hoc wifi i koliko se dobije u transferu sa/na komp, odnosno drugi fon, u poredjenju sa bluetooth-om?

Pretpostavljam da pod ad hoc podrskom ne podrazumevaju wifi direct...

Da pojasnimo

Cyanogen Mod je postao sinonim za dobar AOSP (android open source project) MOD. Sam AOSP predstavlja zaseban pravac u razvoju android OS-a Ostali pravci su oni koje vodi sam google i proizvođači telefona i uređaja.

Gde je tu SGS?
SGS ima na sebi ROM koji je razvio Samsung i svi modovi koje trenutno možete da nađete potiču iz tog ogranka. (Tu nema mnogo slobode jer je deo ili većina koda nedostupno za preradu)

Google pravac je zastupljen na telefonima sa takozvanim "stock" androidom. Nexus One a pre toga ADP1 su čisto Google telefoni.

CM MOD koristi open sorce kod i bukvalno gradi OS od nule. Poznat je po dobroj optimizaciji i po tome što je doneo najnovije verzije androida na stare uređaje npr. T-mobile G1 ili ADP1, HTC magic itd i pored toga što su proizvođači zaboravili na njih još u verziji 1.5 ili 1.6.

Ono što je bitno za nas kao korisnike SGS-a je to da grupa ljudi svakodnevno pokušava da nam omogući korišćenje CM-a ba SGS-u. To nije ni malo lako jer kao što rekoh Samsung krije delove koda pre svega za drajvere. Druga stvar je sam hardver koji se razlikuje od osnovnog "nexus one" hardvera i impementacije androida na tom hardveru.

Šta dobijamo ako to uspe?

Brz, stabilan, čist rom i podršku za update na novije verzije androida. Trenutni CM6.1 vozi Froyo 2.2.1 a nakon toga vrlo lako možemo i na 2.3 pa i 3.0 najverovatnije i to nezavisno od Zamzunga. Pridužujemo se jednoj velikoj zajednici koja voli i poštuje svoje članove.

Tako je CM je odlican, jer ae razvija za mnoge uredjaje. Ja na svom Magic-u cepam jos poodavno 2.2 android ;) koji radi super

Sve sam odradio bez ikakvih problema. Primetno je poboljsanje, tek sada volim ovaj telefoncic. :)

Fabricke aplikacije sam ubacio po zelji preko Root Explorer-a (neke sam dodatno izbacio nakon sto sam uslikao ekran), a ikonicu baterije promenio preko programa SGS Battery Icon Mod2. Naravno, pod obavezno sam ubacio i moj omiljeni live wallpaper.

Jedino me nervira prisustvo ADW Launcher-a. Gde se nalazi da ga obrisem ako je ikako moguce?

sc20101114173617.png
sc20101114173724.png

Najkorisniji widget koji sam ikada stavio na fon (od kako sam na froyo) je Lock widget.

@DarkoPhantom
Svaka cast kako si se brzo snasao, skontao i sredio fon !
ADW nema de-instalaciju, jednostavno ga obrises iz system/app foldera, a i to sto ti kaze Caesar
stavi da ti je TW default i nece te vise smarati.

Ma trazio sam ga tamo ali mi je promakao dok sam iscitavao. Ponovio sam postupak trazenja, nasao ga i izbrisao. Sacuvao sam ga na kartici ako mi zatreba, mada nema sansi za to.

Bilo bi gotovo sve daleko ranije da nisam iskoristio lep dan i ofarbao kapiju. :)

Bilo bi dobro kada bi neko uspeo da izvuce iz LauncherPro Plus-a widget za kontakte i onaj za poruke, tako da mogu da se koriste nezavisno od aplikacije.

Ne mogu da se izvuku widgeti iz launcher pro-a. Imaš pure messanger widget.

Aaaaa.... e OK.
Ne koristim LP pa nemam pojma o cemu se radi.
Znam da ima u TW widgeti i za "Direct Dial" i za "Direct Message", pa mi je bilo cudno sto pita,
jer je do pre par sati koristio TW :)
Sorry i hvala na pojasnjenju ;)

Vec su ti odgovorili, veoma su funkcionalni, pregledni i lepo uradjeni. More ima da moze, garant ce neko to da "iscacka". :)

Ma, verujem da su widgeti extra, nego nisam te skontao (moja greska), nesto sam "spor" u posledne vreme :(
Elem, probao sam LP pre izvesnog vremena i odusevio se.... sve dok nisam skontao da kada izlazim iz neke aplikacije, "back" button umesto u drawer, vraca na cak na home-screen. I tu sam se ozracio opasno :(
Mislim, cemu onda sluzi "home" button ?

Ma, verujem da su widgeti extra, nego nisam te skontao (moja greska), nesto sam "spor" u posledne vreme :(
Elem, probao sam LP pre izvesnog vremena i odusevio se.... sve dok nisam skontao da kada izlazim iz neke aplikacije, "back" button umesto u drawer, vraca na cak na home-screen. I tu sam se ozracio opasno :(
Mislim, cemu onda sluzi "home" button ?

Mislim da ima da se podesi da te ne vraca na home.

Ja bih takodje voleo da LP widgete izbace zasebno, jer generalno gledano od svih koje sam probao ovi su ubedljivo najbolji...

Ima ???
Kako ? Jel mozes da provalis ? Ili bilo ko drugi ko koristi LP ?
To bi bilo extra.
Poslednj put kad sam ga cackao, bas sam trazio tu opciju i ngde je nisam nasao :(
Jedino ga zbog toga ne koristim, a svidja mi se cak i vise nego TW :(

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
znaci da vipovi telefoni jos nemaju update na 2.2

Koliko sam shvatio on hoće samo njegove widgete ne i launcher pro.

Sto bi cackao kada aplikacija kosta mizerna 3 dolara?

E, sad kad si vec spomenuo.
Nevezano za cackanje ili uopste LP.
Evo ja npr. imam 3 dolara, zivim u Beogradu i imam devizni racun u jednoj od mnogobrojnih inostranih kvazi-banaka, mogu mojom karticom da placam preko interneta i hocu da kupim neku aplikaciju preko marketa. Kako ja to da izvedem ?

E, sad kad si vec spomenuo.
Nevezano za cackanje ili uopste LP.
Evo ja npr. imam 3 dolara, zivim u Beogradu i imam devizni racun u jednoj od mnogobrojnih inostranih kvazi-banaka, mogu mojom karticom da placam preko interneta i hocu da kupim neku aplikaciju preko marketa. Kako ja to da izvedem ?

Ne znam, nisam do sada kupovao nista direktno sa Marketa vec preko sajtova ljudi koji su napisali neku aplikaciju.

LP PLus je vec "odradjen" bez obzira na cenu, a uopste nije bilo o tome reci. Sledeci put pazljivo citaj da ne bude... :smackbum:

To i tebi preporucujem :)

Ne znam, nisam do sada kupovao nista direktno sa Marketa vec preko sajtova ljudi koji su napisali neku aplikaciju.

Ček polako. Prvo mu kažeš kupi app za 3$, a onda se sam nadovezuješ i govoriš kako nikad nisi nijednu platio. Pritom, meni šalješ opomene za pirateriju, samo zato sto sam linkovao sajtove odakle ceo svet, koji nema pristup paid app, skida aplikacije. Nisi mi jasan, a deluješ mi kao fin momak :)

Vrh Dno