Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kutijo banuj ovog prekidaca na nedelju dana ;)

Daklem, iz ovoga možemo da zakljucimo da su Motorola i HTC približnog kvaliteta kao i Ajfon, samo što ovaj poslednji češće ispada iz ruku jer je klizav. :D

Heh, nije on klizav, on klizi tako, prosto, zbog interfejsa :D

Ne valja taj grafik ništa. U poslednje vreme internet sajtovi što se bave elektronikom i ITjem ili prave pravopisne greške (Fudzilla), iznose totalno nebulozne vesti (Fudzilla), ili pišu jedno a na grafiku nactano drugo (ovaj slučaj) ili iznose impresije koje se razlikuju od svih ostalih testova na internetu (sajt u čijem je sastavu forum koji svakodnevno čitamo i na njemu postujemo). Danas je užasno teško naći tačnu i pravilno predstavljenu informaciju na internetu, bukvalno dok ne probaš lično ne znaš na čemu si. Ubuduće ću izbegavati pozivanje na tuđa iskustva u argumentaciji, jeste da neću moći da učestvujem u mnogim raspravama ali bar ne rizikujem da ispadnem budala zbog nekog internet indijanca.

Ma ja ne zalazim u to dal' valja il' ne valja, ide mi na ruku sta tu pise...kada mogu ovi appleovci da citiraju sve odlomke i pasuse koji njima idu na ruku sto ne mogu i ja ovo :D. Mada cini se validnim, jer pise da ga je izradila firma SquareTrade, a oni su koliko vidim najveci nezavisni pruzaoci garantnih usluga za elektroniku :p

Samo se ti prosipaj sa znanjem fizike, a ako u zivotu nisi cuo za izraz da je nesto svetlosnim godinama udaljeno od necega, onda si geek i nolifer koji ne vidi dalje od svog monitora. Idi na pijacu pa seljacima objasnjavaj sta je masa, a sta tezina kad kupujes tri kile crnog luka, a ovde se mani toga.

Najgore je kad ne zna a nauciti se ne da. Sta ce ti ovo, imas forume prilagodjenije tvojem senzibilitetu.

E, al' jesmo naivčine... Slušamo ovog Popa kako drži predavanje o iMovie programu na Ajfonu i kako je to čudo... kako se bez toga ne može... kako to nema ni jedan drugi telefon... Ja mu poverovao... šta ću...

A onda naletim na ovo! :wall:

The Inquirer je napisao(la):
... In fact Apple has made Imovie on the Iphone 4 about as useful as an English mid-field defence.
...
Imovie might bug out while exporting a project with as few as 12 to 15 photos, depending on the size of the photos.
Apple's advice is that if its Imovie quits while exporting, export your project to a smaller size or remove still images from your project and try exporting again.
Sada će on sigurno da kaže da su to gluposti i da njemu iMovie radi posao, al' meni sve ovo iz dana u dan sve više liči na neku farsu.

Vidim da vi koristite prefinjene i sofisticirane izraze. :)
Ne znam samo o cemu mi vise pricamo kad vi niste sposobni da primetite slicnost izmedju samsungovog i appleovog prikljucka, odnosno ne da niste sposobno nego palamudite 15 stranica zasto to ipak nije slicno.:D Pa taj prikljucak imate na slikama, a vama dobro ide da pricate samo na osnovu slika.

Wow, sad sam se i ja namesto Samsunga postideo zbog toga sto imaju slicne prikljucke jer to mora da je teska povreda ljudskih prava i plagijat najteze vrste obzirom da se radi o vitalnom delu uredjaja. A mogu reci i da sam se postideo a bogami i malo zabrinuo i zato sto moj Samsung LCD ima preslikani utikac kao i Sony televizori - prosto kako ih nije sram da nacine svoj sopstveni utikac vec su i to prekopirali kao sto su prekopirali prikljucak za telefon.

Btw. kad pricas o plagiranju, da li se Apple ikad zastideo zato sto pravi laptopove koji lice na Toshibine, koja je opet pionir u proizvodnji laptopova. I don't think so.

Najzanimljivije je posmatrati kako o appleu najvise imaju da kazu oni koji su jabuku videli samo u pikselima na monitoru.

Da li treba reci gde si ti bio kada je vecina ovde prisutnih kuckala po Apple racunarima ili je to prosto suvisno reci.

Ostale koji sa svojih 25 nekome pripovedaju da je jos mlad i da mu daju savete za zivot imam da pitam gde su oni to dogurali sa tako pozamasnim zivotnim iskustvom.

Recimo da je vecina dogurala do toga da zaradjuje sopstveni novac u manje ili vise uspesnim/poznatim firmama i koristi ono sto sam kupi od tako zaradjenog novca a ne kurchi se onim sto mu tatica kupi ili onim sto ustedi od dzeparca koji mu daju tatica i mamica a to je, moras da priznas, prilicno.
Da si morao sam da radis i da zaradis novac za tu jabuku i jos da brines o sopstvenoj porodici sigurno ne bi razmisljao da je dati 800+ evrica za nesto sto niposto toliko ne vredi nesto najnormalnije na svetu. Ljudi koji su uspeli da zarade za sve sto imaju a da njihova porodica ne trpi zbog toga su zato postigli vise no sto mozes i da zamislis ali sta bi tatin sincic od osamnaest godina uopste mogao da zna o tome!?

Ne znam samo o cemu mi vise pricamo kad vi niste sposobni da primetite slicnost izmedju samsungovog i appleovog prikljucka, odnosno ne da niste sposobno nego palamudite 15 stranica zasto to ipak nije slicno.:D Pa taj prikljucak imate na slikama, a vama dobro ide da pricate samo na osnovu slika.
Jezgro konektora je isto. Kućište je obrnuto i malo modifikovano. Prostudirao sam baš pre neki dan tehničke planove oba. Iii? Šta s' tim?

Čekaj... ti shvataš da je to samo fizički deo interkonekcije, te da je onaj električni dosta tehnički zahtevniji i bitniji? A i verovatno ga nisu oni projektovali već kupili određenu količinu od nekog kineskog proizvođača za svoje potrebe.

I šta sad' to po tebi znači? Šta ti iz toga zaključuješ i šta hoćeš da kažeš/dokažeš?

Ostale koji sa svojih 25 nekome pripovedaju da je jos mlad i da mu daju savete za zivot imam da pitam gde su oni to dogurali sa tako pozamasnim zivotnim iskustvom.
Sinak... ja sam dobrano zagazio u svoju četvrtu deceniju... i potpuno je irelevantno šta sam do sada postigao u životu... samo ću ti reći da se dosta čovek smiri kako cajger vrti. Videćeš. ;)

Ne... ljudi. Stvarno smo preterali. Moramo i mi njih da razumemo. Kako bi ste se vi osećali da ste dali €800+ na uređaj za povećanje penisa i već nekoliko meseci živeli u ubeđenju da nešto počinje da se dešava, a onda vam neko rek'o da je to čista glupost... :S:

Al neka popu i prekidacu bude bar za utehu - ipak je mnogo vece bacanje para kupovina Ipada, Iphone je vec u odnosu na to neuporedivno upotrebljivija stvar ;)
Covece, kolika ovca treba da budes pa da silne pare od kojih mozes da kupis laptop da se useres das za tu najobicniju igracku? :smoke:

Poslednja izmena:
E, al' jesmo naivčine... Slušamo ovog Popa kako drži predavanje o iMovie programu na Ajfonu i kako je to čudo... kako se bez toga ne može... kako to nema ni jedan drugi telefon... Ja mu poverovao... šta ću...

A onda naletim na ovo! :wall:

Sada će on sigurno da kaže da su to gluposti i da njemu iMovie radi posao, al' meni sve ovo iz dana u dan sve više liči na neku farsu.

Vidim da je taj tekst iz "Jun 30 2010", da li si probao iMovie 1.1 verziju da li ima takvih problema?

Jezgro konektora je isto. Kućište je obrnuto i malo modifikovano. Prostudirao sam baš pre neki dan tehničke planove oba. Iii? Šta s' tim?

Čekaj... ti shvataš da je to samo fizički deo interkonekcije, te da je onaj električni dosta tehnički zahtevniji i bitniji? A i verovatno ga nisu oni projektovali već kupili određenu količinu od nekog kineskog proizvođača za svoje potrebe.

I šta sad' to po tebi znači? Šta ti iz toga zaključuješ i šta hoćeš da kažeš/dokažeš?
Kada ih pogleda kupac izgledaju potpuno identicno, a to je i cilj kod nelojalne konkurencije da se napravi proizvod koji lici na tudji proizvod...
Sada iskreno, ti stvarno verujes da su izabrali bas taj konektor sasvim slucajno? :)
Ja ne verujem da postoji covek koji bi poverovao u tako nesto.

P.S. Ne vidim razlog zasto vi sve ovo shvatate toliko licno i sto se toliko nervirate ko da su to vase licne firme?

Al neka popu i prekidacu bude bar za utehu - ipak je mnogo vece bacanje para kupovina Ipada, Iphone je vec u odnosu na to neuporedivno upotrebljivija stvar ;)
Pa taj samsung tablet jeste skuplji od iPada.
Mene tableti ne zanimaju za sada ali Samsung ako je hteo i tu sa kopijom da uspe, morao je bar cenu da spusti.

Ne... ljudi. Stvarno smo preterali. Moramo i mi njih da razumemo. Kako bi ste se vi osećali da ste dali €800+ na uređaj za povećanje penisa i već nekoliko meseci živeli u ubeđenju da nešto počinje da se dešava, a onda vam neko rek'o da je to čista glupost... :S:
Kao sto rekoh pre 20ak strana: svet izgleda skroz drugacije kad se pogleda kroz rupu koju napravi bacenih 800e.

@ magick
Tebi nije bila upucena ta recenica.
@ martin
U poredjenju sa konkurecnijom i u skladu sa zakonom vrednosti, taj iphone bi trebalo da kosta i vise od 800 e. iP4 je za nemacki ili italijanski standard kao sto je taj samsung galaxy s za nas, tako da je jasno da se ovde ne moze voditi iole razumna rasprava o tome sta je bolje. U cemu je problem da se kaze da je najveca mana iPhone-a 4 cena? A ne da se elektronskim mikroskopom metodom skeninga pronalaze mane kako bi se pokazalo da je taj iPhone 4 veliko nista lepo upakovano, samo zato sto je ovde prilicno nepristupacan. Kako biste nazvali ove ljude sto dolaze na isrbijea, gde vecina ima ip4 i gde se galaxy s pojavljuje samo u oglasima? Da li su to sve mamini i tatini sinovi kojima je kupljena najskuplja "igracka"?

A onda naletim na ovo!

:d pa ja to pricam od kako se pojavio :d

@ magick
@ martin
U poredjenju sa konkurecnijom i u skladu sa zakonom vrednosti, taj iphone bi trebalo da kosta i vise od 800 e. iP4 je za nemacki ili italijanski standard kao sto je taj samsung galaxy s za nas, tako da je jasno da se ovde ne moze voditi iole razumna rasprava o tome sta je bolje. U cemu je problem da se kaze da je najveca mana iPhone-a 4 cena? A ne da se elektronskim mikroskopom metodom skeninga pronalaze mane kako bi se pokazalo da je taj iPhone 4 veliko nista lepo upakovano, samo zato sto je ovde prilicno nepristupacan. Kako biste nazvali ove ljude sto dolaze na isrbijea, gde vecina ima ip4 i gde se galaxy s pojavljuje samo u oglasima? Da li su to sve mamini i tatini sinovi kojima je kupljena najskuplja "igracka"?

Nije mu cena najveca mana vec njegov OS i sve vezano sa software-om.
Hardware-ski mi je to ubedljivo najbolji telefon. (ne mislim na snagu komponenata nego kombinaciju izrade, dizajna i ugradjenih komponenti). Kad bi stavili Android na iPhone 4 prvi bih stao u red da ga kupim ne pitajuci za cenu.

Vidim da je taj tekst iz "Jun 30 2010", da li si probao iMovie 1.1 verziju da li ima takvih problema?
Nisam probao ni jednu verziju. I ovo čudo na Vejvu ne koristim, a sa Ajfonom sam se igrao tek nešto malo... kad' sam imao priliku.

Nije u tome poenta... Samo da se zna da ni Epl nije bezgrešan i da i vi čekate na funkcionalan softver baš kao i svi drugi.

Kada ih pogleda kupac izgledaju potpuno identicno, a to je i cilj kod nelojalne konkurencije da se napravi proizvod koji lici na tudji proizvod...
OK 'Ajde sada ti meni reci, a kada će kupac imati priliku da vidi taj konektor? :trust: Kada kupi uređaj... Ne ni kada ga uzme u ruku u radnji ili uzme od prijatelja da ga pogleda. Daklem, tek kada uzme punjač ili kabl za povezivanje sa PC-em... I ti misliš da je taj konektor namerno urađen kao deo nekakvog marketinškog plana? :S:

Sada iskreno, ti stvarno verujes da su izabrali bas taj konektor sasvim slucajno? :)
Rekao sam ti već. Nije slučajno već zato što je bilo jeftinije kupiti ga gotovog nego pametovati sa razvojem nekakvog sopstvenog (za ovaj već postoje alati i pravi se na tone) i zato što pruža veću fleksibilnost od ostalih koji se masovno proizvode.

Tvoj problem je prepotentnost. Ne prema meni ili nekome ovde... nego prema životu. Prema struci... Prema svemu!

Uvek polaziš od toga da sve znaš i da si sve sagledao, te da su zaključci koje donosiš nepogrešivi, a pri tom' diskutuješ o materiji koju jaaako površno poznaješ. Očigledno nemaš mnogo znanja o elektronici i IT-u... u celoj ovoj priči si kao običan korisnik i eventualno entuzijasta.

Znaš kako, ima nas koji znamo o tim stvarima mnooooogooo više od tih kvazi novinara čija trabunjanja po Internetu čitaš... al' ti to očigledno ne možeš ni da zamisliš. Šta si ti po struci, 'leba ti? Mislim, nije to bitno... nego, da imaš bilo kakvu struku (visoku školu) znao bi da stvari idu malo dublje od onoga što možeš da vidiš ili saznaš za 5 minuta.

P.S. Ne vidim razlog zasto vi sve ovo shvatate toliko licno i sto se toliko nervirate ko da su to vase licne firme?
Ne, to pitanje treba postaviti tebi koji nas ubeđuješ kako je Ajfon super i kako su sve njegove mane trivijalne a prednosti neprocenjive i nedostižne.

Poslednja izmena:
Nije mu cena najveca mana vec njegov OS i sve vezano sa software-om.
Uz pomoc Cydije, iPhone mozes da modujes kako tebi odgovara, i nakon samo nedelju dana koriscenja videces da sve realne prednosti koje ima android svode se na bluetooth i widgete, dok sve ostalo je na strani iPhonea od dostupnog softvera i igrica (i legalong i piratskog sve je na dohvat ruke dobro organizovano i instaliras direkno na telefonu) pa do vrhunskog harvera.
Ja i sada ponavljam pre bih kupio 3Gs nego Samsung Galaxy, upravo zbog iOS-a

Poslednja izmena:

Ti si stvarno zabavan decko, najgore je samo sto si ti stvarno uspeo da ubedis sebe i verujes u to da taj telefon vredi vise od 800€. Lepo je sto pokusavas da opravdas bacen novac ali to da iPhone 4 nema vidljivih mana i da se iste traze mikroskopom je vise nego smesno.
Inace nasao si sta ces da postavis kao relevantan sajt na kom se pojavljuju ljudi sa iP4 - iSerbija! Pa zar si stvarno ocekivao da tamo postuje neko sa drugacijim misljenjem - tamo i postuju oni koji od drveta ne vide sumu, tj. koji su uspeli da ubede sebe da je iP4 telefon bez mana.
Btw. Nisam ni rekao da su svi koji imaju iP4 tatini sinovi ali neko od 18 godina koji se hvali igrackama od preko 1k€ i jos se drzne da on pita druge/starije sta su postigli u zivotu me nekako navodi na to misljenje.

Sent from my HTC HD2

Rekao sam ti već. Nije slučajno već zato što je bilo jeftinije kupiti ga gotovog nego pametovati sa razvojem nekakvog sopstvenog (za ovaj već postoje alati i pravi se na tone) i zato što pruža veću fleksibilnost od ostalih koji se masovno proizvode.
Ja ne verujem da nisu mogli da nadju neki drugi jeftiniji konektor nego su morali bas taj da izberu, dao sam ti primer i sta su rekli ljudi iz onog testa, ako hoces mogu jos primera da ti nadjem ali to nema nikakve svrhe, svako ko ima oci iz prve ce ti reci o cemu se radi, narocito kada se uzme u obzir da samsung voli da se "inspirise" od apple-a, sto si i ti potvrdio.

Kako biste nazvali ove ljude sto dolaze na isrbijea, gde vecina ima ip4 i gde se galaxy s pojavljuje samo u oglasima? Da li su to sve mamini i tatini sinovi kojima je kupljena najskuplja "igracka"?

Taj forum ima veze sa ITjem koliko i burek.

ih sad... pa netjemo da vredjamo burek :d

Samo se ti prosipaj sa znanjem fizike, a ako u zivotu nisi cuo za izraz da je nesto svetlosnim godinama udaljeno od necega, onda si geek i nolifer koji ne vidi dalje od svog monitora. Idi na pijacu pa seljacima objasnjavaj sta je masa, a sta tezina kad kupujes tri kile crnog luka, a ovde se mani toga.

Auuuu sine... Treba ti jos mnogo 'leba da jedes da bi Baalu rekao da je geek i nolifer...

Evo ga jos jedan balavac koji ne ume svoje zelenilo da obrise a dosao je da soli pamet drugima i da se pravi mnogo pametan... Sa takvim ponasanjem i stavom neces daleko dogurati :)

I second that

Vidim da vi koristite prefinjene i sofisticirane izraze. :)

Upravo ti i priest D zealot pricate o FIZICKOJ slicnosti... Ljudi sve vreme pricaju da unutra nista nije isto...

Onaj hardcore americki apple fanboy je za vas obicna nula. Najzanimljivije je posmatrati kako o appleu najvise imaju da kazu oni koji su jabuku videli samo u pikselima na monitoru.

Nema vise hardcore od tebe i popa... Premotali ste cak i kovacm-a... Ali on covek makar ima neko predznanje i pameti... Vi ste samo slepci :d

Cak i ti sa 25 imaju vise da kazem "prava" da propovedaju... Tek si 18 godina nabio u dupe i mislis da si najpametniji....

FAIL

Nelojalna konkurencija.... WTF???? Gde ti vidis nelojalnu konkurenciju u tome sto im je konektor isti... To bi bilo kao kada bi HTC tuzio Nokiju jer nokiin USB kabl (Micro) moze da se koristi na njihovim HTC-ovima (Npr tattoo)... A ovde NI TO nije slucaj... Jer je drugaciji raspored kablova....

P.S Niko se ne nervira zbog toga... Nego sto vas dvojica (trojica, cetvorica) ne mozete da shvatite neke stvari...

@ magick
@ martin
U poredjenju sa konkurecnijom i u skladu sa zakonom vrednosti, taj iphone bi trebalo da kosta i vise od 800 e. iP4 je za nemacki ili italijanski standard kao sto je taj samsung galaxy s za nas

Nemam nista pametno da kazem na ovo... Mislim da mi se topi mozak...

tako da je jasno da se ovde ne moze voditi iole razumna rasprava o tome sta je bolje. U cemu je problem da se kaze da je najveca mana iPhone-a 4 cena? A ne da se elektronskim mikroskopom metodom skeninga pronalaze mane kako bi se pokazalo da je taj iPhone 4 veliko nista lepo upakovano, samo zato sto je ovde prilicno nepristupacan. Kako biste nazvali ove ljude sto dolaze na isrbijea, gde vecina ima ip4 i gde se galaxy s pojavljuje samo u oglasima? Da li su to sve mamini i tatini sinovi kojima je kupljena najskuplja "igracka"?

Ovde se ne moze voditi razumna rasprava jer ste (kao sto vec rekoh) vi slep(c)i... ""Android fanovi"" su svaku prednost iPa-4 uvazili...

I ne pricaj nekom da je neko mamin ili tatin sin... Suvise je zivotne ironije kad TI to napises...

Pogresno smo sve protumacili...prvo, posto se iPhone prodaje u SADu preko ugovora za 3GS 99$, 4 16GB za 199$ i 32GB za 299$ treba ga posmatrati u tom cenovnom rangu...
Evo cisto hipoteticki posto se prica o Telenoru i nekoj njegovoj kvazi ponudi iPhonea (ali se ne zna koji model :p)

Zamislimo ovakvu hipoteticku ponudu:

iPhone 3GS:
Prenesi PLUS 500MB 199 €
Prenesi PLUS 1GB 99 €
Prenesi PLUS 2GB 1 DIN.

iPhone 4:
Prenesi PLUS 500MB 299€
Prenesi PLUS 1GB 199€
Prenesi PLUS 2GB 99€

E sada mozemo da komentarisemo iPhone i da kazemo, da za ovu cenu u toj kategoriji on je najbolji...a zasto, pa lepo kada te neko pita:"e aj mi prebaci taj mp3 bluetoothom", a ti mu kazes "ne mogu jer nemam bluetooth, tj. imam ga ali kao da ga nemam", a on te pita "pa kakvo ti je to go**o od telefona", e ti lepo kazes, "pa bole me q**c kada sam ga uzeo za 1 dinar" :D (ono kao "ma uzeo sam ovaj Desire HD pa mi dali da biram neki od tih telefona za 1 dinar" :D)

Uz pomoc Cydije, iPhone mozes da modujes kako tebi odgovara, i nakon samo nedelju dana koriscenja videces da sve realne prednosti koje ima android svode se na bluetooth i widgete

Cydia nije zvanican projekat podrzan od Apple-a i kada uporedis otb funkcionalnost Androida i iOS-a prednost je ipak kod ovog prvog jer si u tom slucaju ogranicen u dosta toga na iOS
Kada tome dodas da sa Androidom (sto zvanicno, sto nezvanicno) mozes da dobijes novu verziju softvera na svom skupo placenom telefonu, umesto da ga posle par godina bacis u djubre i kupis novi sto bi bio slucaj sa Iphone-a postaje jasno zasto je Android bolji

...dok sve ostalo je na strani iPhonea od dostupnog softvera i igrica (i legalong i piratskog sve je na dohvat ruke dobro organizovano i instaliras direkno na telefonu)

:laugh:
A na Ovi Store i Android Marketu nije?
Cak stavise tamo imas dosta vise besplatnih aplikacija dok je kod Iphone-a upravo obrnuto sto je opet prednost
Vidis se da nisi koristio Android i Symbian S60 3rd i 5th i da pricas napamet :smoke:

...pa do vrhunskog harvera.

Koji je skoro istovetan kao kod Samsung Galaxy-ja i ostalih aktuelnih modela ;)

Poslednja izmena:
Au bre, dva advokata na našoj strani. Priest and Switch, ugasili ste ga :D:p

Uz pomoc Cydije, iPhone mozes da modujes kako tebi odgovara, i nakon samo nedelju dana koriscenja videces da sve realne prednosti koje ima android svode se na bluetooth i widgete, dok sve ostalo je na strani iPhonea od dostupnog softvera i igrica (i legalong i piratskog sve je na dohvat ruke dobro organizovano i instaliras direkno na telefonu) pa do vrhunskog harvera.
Ja i sada ponavljam pre bih kupio 3Gs nego Samsung Galaxy, upravo zbog iOS-a
Ta iOS vs Android polemika me strahovito podseća na Windows vs Linux, odnosno Proprietary vs OSS.

Iste priče, ista argumentacija... Meni pod Vindousom sve lepo radi, imam veći izbor programa i igrica... nemam problema sa drajverima... Sve super radi, a ako hoću nešto da čačkam postoje razni programi i redžistri editori... Sve mi je lepo organizovano... apdejti na jednom mestu... bla, bla, bla...

Ja ne verujem da nisu mogli da nadju neki drugi jeftiniji konektor nego su morali bas taj da izberu,
Ne veruješ zato što nemaš veze sa elektronikom... Pogledaj malo ponudu tih 0,5mm konektora za mobilne uređaje (nisu isto što i FPC/FFC), pa vidi koje količine i po kojoj ceni možeš da poručiš. Zbog Eplovih aksesorija kinezi su te 30-pinske konektore počeli da proizvode na tone... Nećeš naći ni jedan drugi 30-pinski konektor te namene...

Mogli su kažem da naprave neki svoj, ali zašto bi... Konektor čoveče! Ožičili su ga kako im se htelo i to je to (veorvatno ni ne koriste sve pinove), a pošto signali nisu isti kao kod Epla, obrnuli su školjku konektora da neko slučajno ne bi ubo taj kabl u neki Epl uređaj ili obrnuto. Još na njemu jasno piše Samsung. Nema zabune, nema greške... A da tražim u radnji punjač da bi video kakav ima konektor pa na osnovu toga da odlučujem o kupovini telefona... :sceptic:

dao sam ti primer i sta su rekli ljudi iz onog testa, ako hoces mogu jos primera da ti nadjem ali to nema nikakve svrhe,
Ti verovatno te ljude doživljavaš kao mesije. To što oni kažu to je tako... Činjenica je međutim da ogromna većina njih imaju od škole veliki odmor i da nisu ni prošli pored elektronike... Uostalom, čovek je samo konstatovao da konektori liče, što je tačno (gotovo su identični), ali nije ponudio pravo objašnjenje za to... dok si ti razvio čitavu teoriju zavere.

svako ko ima oci iz prve ce ti reci o cemu se radi, narocito kada se uzme u obzir da samsung voli da se "inspirise" od apple-a, sto si i ti potvrdio.
E vidiš, potrebno je malo više od očiju da bi se reklo o čemu se radi. Oči ti mogu samo reči da su konektori jako slični, gotovo isti... Ali ti oči neće dati i objašnjenje zbog čega je to tako.

Skinuti Eplov UI ima itekako smisla... ima smisla i iskoristiti njihov 30-pinski dok konektor, samo što motiv za to nije taj koji ti misliš da jeste već to što je zgodan i što ga ima na tržištu na pretek.

Poslednja izmena:
Pogresno smo sve protumacili...prvo, posto se iPhone prodaje u SADu preko ugovora za 3GS 99$, 4 16GB za 199$ i 32GB za 299$ treba ga posmatrati u tom cenovnom rangu...
Evo cisto hipoteticki posto se prica o Telenoru i nekoj njegovoj kvazi ponudi iPhonea (ali se ne zna koji model :p)

Zamislimo ovakvu hipoteticku ponudu:

iPhone 3GS:
Prenesi PLUS 500MB 199 €
Prenesi PLUS 1GB 99 €
Prenesi PLUS 2GB 1 DIN.

iPhone 4:
Prenesi PLUS 500MB 299€
Prenesi PLUS 1GB 199€
Prenesi PLUS 2GB 99€

E sada mozemo da komentarisemo iPhone i da kazemo, da za ovu cenu u toj kategoriji on je najbolji...a zasto, pa lepo kada te neko pita:"e aj mi prebaci taj mp3 bluetoothom", a ti mu kazes "ne mogu jer nemam bluetooth, tj. imam ga ali kao da ga nemam", a on te pita "pa kakvo ti je to go**o od telefona", e ti lepo kazes, "pa bole me q**c kada sam ga uzeo za 1 dinar" :D (ono kao "ma uzeo sam ovaj Desire HD pa mi dali da biram neki od tih telefona za 1 dinar" :D)
True Cost of an iPhone 4 is Thousands, Not $199 or $299

Jos jedan iOS fail... Dodao sam firmin mail account na iPhone i kada mi stigne neki poziv za sastanak od Exchange servera (meeting.ics) iPhone email klijent nije u mogucnosti da otvori .ics file iz attachmenta. Veoma pametno...
Onda sam malo guglao i nasao da jos mnogo korisnika kuka Apple-u za ovo jos od prvih verzija iOS-a. Alternativni email klijenti nisu dozovljeni na App Store-u, a uvaj ugradjeni je golo go**o.

^ Pa instaliraj na firmin Exchange server iTunes i onda će da ti radi push! :d

Vidis... To mi nije plao na pamet. :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno