Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hehe priest-a ocigledno boli sto se zamisli Samsung drznuo da iskopira iPhone styling :d
Naravno nisu ni iz Samsunga mutavi jer su isli na to da ce se telefon prodavati dobro ako bude licio na popularni Iphone i gle cuda to im se odlicno ostvarilo u praksi jer se prodaje kao alva - ne da su ubili dve vec sve muve jednim udarcem
Samo Samsung je "kopija" koja je softverski bolja od originala jer na sebi ima Android za kojim su ocigledno krenuli da placu i Iphone korisnici s obzirom da je u USA taj isti Android presisao Iphone po udelu na trzistu i to dosta govori samo za sebe ;)
Mene uopste ne tangira dal' je Samsung Glaxy kopija ili ne, to je bitno priest-u, switch-u i kompaniji usled nedostatka realnih argumenata pa se gadjaju ovakvim glupostima
Medjutim ono sto je bitnije je da je, generalno gledano, Samsung bolji telefon za 2x manje para (hardverski je skoro indentican kao Iphone sem sto nema LED blica, ali zato ima Android i FM radio sto Iphone nema), svesni su i Apple fanboysi toga pa su posle grickanja noktiju krenuli da prosipaju ovakve bezvezarije :smoke:

Poslednja izmena:
ustvari i oblik zemaljske kugle je iskopiran iz apple logoa.. i oblik meseca i oblik svih nebeskih tele.. samo nisu zagrizeni, ali, ***a, nisu mogli da iskopiraju sto posto sve :d

Niko ih nije terao da koriste neki custom, zasto nisu uzeli neki micro/mini usb prikljucak, te isto prave kinezi na tone, sto su izabrali bas onaj sto koristi apple, i to bas na proizvodu koji treba da parira apple-u.
Zato što micro/mini USB konektori imaju po 5 pinova, a ovaj 6 puta više, te omogućava paralelno vođenje HDMI, USB i raznih analognih signala, što je i neophodno ako hoćeš da "pariraš konkurenciji".

Moze da se dobije ono sto dobijaju kineske kopije, a to je nastojanje proizvodjaca da dovede kupca u zabludi.
To dovođenje u zabludu se postiže sa onim iFone a ne sa konektorom na punjaču, pošto će to primetiti samo neko ko je imao Epl proizvod a njega već ne možeš dovesti u zabludu čak ni sa takvim asocijativnim natpisima.

Jednostavno nema logike da je odluka oko konektora pala na osnovu sličnosti sa Epl proizvodom jer je to zaista poslednja stvar na koju će korisnik obratiti pažnju, odosno koju će primetiti neko ko vidi da koristiš takav uređaj.

Sto se tice etike, vec sam ti odgovorio da nemam nikavog interesa da napadam ljude koji korise ove proizvode ali ne mogu da razume zasto samsun radi takve stvari kada nema porebe i jos ih ti podrzavas
Svakako da ima potrebe... sigurno da se barem jedan broj tih telefona proda na osnovu sličnosti sa Ajfonom. Dete vrišti: "Tata, tata!!! Hoći i ja! Hoću i ja! Svi ga u školi imaju! :(" A ti onda vidiš u prodavnici isto takvo sr@nje samo jedno 300€ jeftinije. :banana:

To ne znači da će Galaksi S svako kupiti samo zato što liči na Ajfon, ali sigurno da ima i takvih. Uostalo, zar ti primer oko Kadeta GSi i Eskorta RS2000 baš ništa nije značio?

A što se tiče toga da ih "podržavam", naravno da ih podržavam u tome da prave istu stvar za mnogo manje para. Da sutra neko napravi kopiju Vejva, sa 90% kvaliteta i performansi i sa 50% manjom cenom i njih bi podržao. Ne vidim problem...

Ne vidim svrhu da se sada raspravljate oko jednog kabela kada se vidi da su ga iskopirali od jabuka.
Nije kabl već konektor. I može se reći da su ga iskopirali samo ako su sami uradili taj dizajn i poručili da im se urade takvi konektori samo za njih. Ako ti konektori pak postoje u slobodnoj prodaji, kao što je izgleda situacija, ona nisu oni ništa iskopirali već proizvođač tih konektora.

Uostalom, ne vidim poentu kopiranje konektora koji pri tom' nije odgovarajući!?!?!? Da bi ličio? :trust: Pa ako se dotle ide onda je pre trebalo da urade telefon u identičnim dimenzijama pa da mu odgovaraju sve futrole i držači za kola od Ajfona. :wall:

Ne preterujmo... :S:

Ma ja bi zabranio samsungu da postoji. Ladno iskopirali strujni konektor i dele ga uz sve svoje proizvode, zatim zamisli taj bezobrazluk da su se ladno usudili da kopiraju druge prizvođače televizora, dok je vrh bezobrazluka je da su i dimenzije ekrana iste kao kod drugih proizvođača 32", 40", 42" ali nije tu kraj zašto su baš morali da kopiraju druge pa da im kućište televizora bude crne boje... mada je sve to igrarija u odnosu na to da su bili toliko drski da naprave daljinac za TV sa gumenim dugmićima okruglog oblika a povrh svega toga taj daljinac šalje signale putem Ir kodova. :)

Poslednja izmena:
Pa po Apple logici onda je i AMD najveci plagijator u istoriji jer je svojevremeno kada je poceo svoj biznis pravio klonove Intel procesora
Cega se covek ovde nece naslusati :d

Poslednja izmena:
Da bre... Onda svi treba da kupujemo samo Danlop gume jer ih je Džon Danlop prvi napravio (iako se nije toga prvi setio). :)

A šta ćemo sa milionima linja BSD i MIT licenciranog koda koje je Epl kopirao na copy/paste? :trust: Mislim, Epl to nije morao da radi jer ima resursa da isfinansira kompletan razvoj od nule... :laugh:

Poslednja izmena:
Ja sam siguran da su neki slucajem ovi iz samsunga skroz poludeli i cak i logo jabuke zalepili, vi bi i to opravdavali i pozdravljali. :)
Imitiranje/kopiranje tudjeg proizvoda da bi se stekla veca zarada i da bi se doveli kupci u zabludi, zove se nelojalna konkurencija ili ako hocete; šlepanje na tudja ledja.
Sada koliko je samsung isao tu daleko i da li je presao granicu legalnog, ne znam, ali ocigledno je da igra na tu kartu.
Na kraju krajeva ja ne kazem da je to neko nenormalno zlo i meni licno ne smeta (bez obzira sto to ne dolikuje jednoj takvoj firmi), ali bode u oci ovo preterano pljuvanje apple-a, dok sa druge strane hvale se svi sto ih kopiraju.

Realno koliko kod bili zasluzni za guranje (kljucna rec guranje, te tehnologije su vec bile dostupne i svakako ih nije Apple izmislio i patentirao) novih tehnologija zasluzuju i dosta pljuvacine
Ne dao bog da Apple bude sada gde je trenutno MS i da ima neki znatniji udeo u trzistu desktopa npr - Microsoft je mala maca u odnosu na to kakvi bi oni tirani bili :smoke:
To kao i fakat da imaju prilicno ignorantan odnos prema konkurenciji i svojim musterijama koje sisaju kao ovce i tretiraju ih kao *****e dovodi do toga da dosta ljudi (sasvim opravdano) pravi sprdacinu na racun Apple-a
Zapitaj se realno jel' dopustivo da tako skup telefon kao Iphone 4 ima problema sa signalom - ko da ga je Anycool koga pominjes napravio :d a ne respektabilna kompanija sa imenom ;)

Poslednja izmena:
Ja sam siguran da su neki slucajem ovi iz samsunga skroz poludeli i cak i logo jabuke zalepili, vi bi i to opravdavali i pozdravljali. :)
Pa ti si isto tako siguran i u gomilu drugih gluposti koje si ovde izneo pa nikom ništa. :D

Ja sam ti lepo rekao... UI jeste "skinut" i tu nema priče. Ali ovo sa konektorom STVAAARNO nema veze s' mozgom. Ti sad' misli šta hoćeš, al' ja ti iskreno kažem i to će ti potvrditi svako ko ima bar osnovnu predstavu o tome kako funkcioniše proizvodnja elektronike i elektronskih uređaja.

Imitiranje/kopiranje tudjeg proizvoda da bi se stekla veca zarada i da bi se doveli kupci u zabludi, zove se nelojalna konkurencija ili ako hocete; šlepanje na tudja ledja.
E, vidiš... postoji tu vrlo jasna granica. Hajde da napravimo paralelu sa konfekcijom... Napraviti odelo sa ruskom kragnom, jer je to ove sezone u modi je OK iako je recimo Armani to prvi plasirao na ovosezonskom pret-a-porteu. Ono što nije OK je iskopirati kompletan kroj (ako znaš šta to znači).

Daklem, ne može se zaštititi dizajn već samo implementacija! Pa čoveče, zamisli da je Dostojevski patentirao koncept literarnog dela u kome neko počini zločin pa ga posle progoni savest! :S:

Sada koliko je samsung isao tu daleko i da li je presao granicu legalnog, ne znam, ali ocigledno je da igra na tu kartu.
Epl kompanija nije malo dete i ne trebaju joj drveni advokati. Ako misle da imaju osnova za tužbu neka je podnesu, ako ne neka ćute.

Sa HTC-om se i jesu tužakali, al' sa Samsungom baš ne ide jer im je u telefonu pola delova njihove proizvodnje, a i malo su veći od HTC-a. :S:

Na kraju krajeva ja ne kazem da je to neko nenormalno zlo i meni licno ne smeta (bez obzira sto to ne dolikuje jednoj takvoj firmi), ali bode u oci ovo preterano pljuvanje apple-a, dok sa druge strane hvale se svi sto ih kopiraju.
A što ne dolikuje? Pa šta ti misliš kako se postaje veliki? :d Eno pitaj Bila Gejtsa. :d A za to "pljuvanje" Epla si promašio temu... Pljuju ga ljudi ne zato što mu je loš dizajn UI-a ili konektora već zbog poslovne politike o kojoj smo već toliko tupili. Naprave super-mega-giga-ultra smart-fon koji ima sve moguće funkcije osim sata... to će u sledećem modelu da ubace i takve ciganske fore. :wall:

To pravdanje je stvarno smesno, ali ako moras da pravdas samsung jer imas njihov proizvod onda te razumem. :wave:

Ti ces nekom nesto da kazes za pravdanje??? :trust::mad:

Ti sve vreme pravdas iPhone ovde govoreci da je ovo nepotrebno, da je ono nepotrebno, da je android shit itd....

FAIL!

ja nemam niti Ajfon niti Samsung Galaxy S (kako li se vec zove). Nisam ni na cijoj strani, ali ono za sta jesam je upravo slicno sto je neko pomenuo vec- ali da ga definisem drugacije- zdrava konkurencija. Isto tako neko rece da nije na nama da budemo drveni advokati, oni imaju advokate na pretek. Po meni, ono sto bi trebalo jedino da nas interesuje sta koji model nudi i za koliko para. Lepo rece Magick da ako npr. neko napravi kopiju Vejva (uzgred receno ne znam sta je to :D) koja je 90% po kvalitetu ali duplo jeftinija, zasto da ne. Jedino se ne slazem sa izborom reci "kopija", mada mozda je on to nesmotreno omasio :), ili nema pravog izbora reci (ajfon vs. galaksi S)

gsmarena_001.jpg

http://www.gsmarena.com/iphone_4_is..._breakable_smartphone_out_there-news-2065.php

nije dobra tabela, koji Blackberry? koji HTC? koja Motorola?

Danas nesto drzim iPhone 4 pored mog desirea i poredim im ekrane i opsti utisak.
Pokusavam da odgonetnem sta je to sto iPhone-u daje to nesto posebno, i mislim da sam nesto skapirao.

Obratite paznju kako je kod iPhona ekran neposredno ispod prednjeg stakla, imate utisak kao da je slika na povrsini stakla, dakle sastavni deo telefona kao da nije na ekranu odnosno da je direktno dodirujete prstima. Sa druge strane kod ostalih telefona ekran je uvucen par milimetara i onda se jasno vidi da je to ekran sa plastikom ispred sebe i kada se dodiruje prstima fali taj osecaj dodirivanja same slike. Kod drugih se jasno oseca da pipkam plastiku ispred slike.

Nadam se da razumete sta pokusavam da kazem :)

Mislim da taj efekat ponajviše zavisi od prisustva, odnosno odsustva, vazduha između slojeva stakla, talnije ekrana i zaštitnog sloja. Kada sam poredio (side-by-side) Wave i iPhone 4 nisam primetio neku veliku razliku u tom pogledu, ali si me sada zaintrigirao... :) Moraću ponovo da ih uporedim.

Još da skapiraš da je svetlosna godina mera za udaljenost, a ne za vreme... Gde bi ti bio kraj.

Samo se ti prosipaj sa znanjem fizike, a ako u zivotu nisi cuo za izraz da je nesto svetlosnim godinama udaljeno od necega, onda si geek i nolifer koji ne vidi dalje od svog monitora. Idi na pijacu pa seljacima objasnjavaj sta je masa, a sta tezina kad kupujes tri kile crnog luka, a ovde se mani toga.

Poslednja izmena:
Hehe i posle svega sto si da pardoniras isr'o ovde jos imas i obraza da nekom kazes nesto ovako
Tragikomcino zaista, a potpuno isto vazi i za tvog kolegu priest-a
Iskreno, ne mora nama niko nista i da objasnjava - tvoji i priest-ovi postovi sve govore sami za sebe, pokopali ste vi sebe odavno i predstavljate ljudima materijal za zabavu i sprdnju, svesni ste i vi savrseno toga pa se onda hvatate za ovakve gluposti poput onog gore priest-ovog sa dizajnom kabla :d da bi sacuvali ponos i ostali u raspravi :smoke:

Poslednja izmena:
Samo se ti prosipaj sa znanjem fizike, a ako u zivotu nisi cuo za izraz da je nesto svetlosnim godinama udaljeno od necega, onda si geek i nolifer koji ne vidi dalje od svog monitora. Idi na pijacu pa seljacima objasnjavaj sta je masa, a sta tezina kad kupujes tri kile crnog luka, a ovde se mani toga.

:D :D :D

Pa taj izraz koriste neobrazovane seljačine koje ne znaju ni šta pričaju, a izgleda da si ti jedan od njih.

Evo ga jos jedan balavac koji ne ume svoje zelenilo da obrise a dosao je da soli pamet drugima i da se pravi mnogo pametan... Sa takvim ponasanjem i stavom neces daleko dogurati :)

Poslednja izmena:
*** pa ovaj prekidac gori od vozaca :D:D:D

Ne valja taj grafik ništa. U poslednje vreme internet sajtovi što se bave elektronikom i ITjem ili prave pravopisne greške (Fudzilla), iznose totalno nebulozne vesti (Fudzilla), ili pišu jedno a na grafiku nactano drugo (ovaj slučaj) ili iznose impresije koje se razlikuju od svih ostalih testova na internetu (sajt u čijem je sastavu forum koji svakodnevno čitamo i na njemu postujemo). Danas je užasno teško naći tačnu i pravilno predstavljenu informaciju na internetu, bukvalno dok ne probaš lično ne znaš na čemu si. Ubuduće ću izbegavati pozivanje na tuđa iskustva u argumentaciji, jeste da neću moći da učestvujem u mnogim raspravama ali bar ne rizikujem da ispadnem budala zbog nekog internet indijanca.

russianroulettesk0.gif

:D :D :D

Pa taj izraz koriste neobrazovane seljačine koje ne znaju ni šta pričaju, a izgleda da si ti jedan od njih.

Vidim da vi koristite prefinjene i sofisticirane izraze. :)
Ne znam samo o cemu mi vise pricamo kad vi niste sposobni da primetite slicnost izmedju samsungovog i appleovog prikljucka, odnosno ne da niste sposobno nego palamudite 15 stranica zasto to ipak nije slicno.:D Pa taj prikljucak imate na slikama, a vama dobro ide da pricate samo na osnovu slika. Onaj hardcore americki apple fanboy je za vas obicna nula. Najzanimljivije je posmatrati kako o appleu najvise imaju da kazu oni koji su jabuku videli samo u pikselima na monitoru.
Ostale koji sa svojih 25 nekome pripovedaju da je jos mlad i da mu daju savete za zivot imam da pitam gde su oni to dogurali sa tako pozamasnim zivotnim iskustvom.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno