Šta je novo?

iPhone vs. sPhone AKA Samsung Galaxy S: Ultimate fight!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nije apple izmislio zivot ali je izmislio stvari koje su diktirale ostalima kako da koriste telefon, najbitnija stvar je mobilni OS napravljen da se koristi prstima na touch screenu, tu stvar sada svi kopiraju.
Doneo je jos puno novih stvari koje su svi polako preuzeli, kao sto je: pinch to zoom, kineticki skroll, threding sms, koriscenje senzora za orijentaciju u toku rada na telefonu, appstore...
I to sve je radila jedna firma koja nije imala pre iPhone-a nikakvo iskustvo sa mobilnim telefonima, a te price da iPhone kupuju apple sektasi, nemaju veze sa realnoscu, jer vecina ljudi koji koristi iPhone ne koristi recimo mac ili druge apple proizvode.

Kada smo kod kopiranja, kod Samsunga je to najizrazenije, juri apple na savakom koraku ko malo dete, izbacuje za kratko vreme nakon applea neki slican proizvod koji bi trebao da bude iKiller tog proizvoda, i pored dizajna na Galaxy telefonu nisam mogao da verujem kada sam video da su cak i kabal na Samsung Galaxy TAB kopirali :D
pic.jpg

Ne kazem da je sve to lose ali malo je smesno kada se jedna tako velika firma ponasa kao neki kineski anycool recimo.

Poslednja izmena:
Nije apple izmislio zivot ali je izmislio stvari koje su diktirale ostalima kako da koriste telefon, najbitnija stvar je mobilni OS napravljen da se koristi prstima na touch screenu, tu stvar sada svi kopiraju.
Doneo je jos puno novih stvari koje su svi polako preuzeli, kao sto je: pinch to zoom, kineticki skroll, threding sms, koriscenje senzora za orijentaciju u toku rada na telefonu, appstore...

Kao po obicaju lupas kojesta
Nije Apple izmislio nista od toga vec je zasluzan sto su ove stvari dozivele masovnu upotrebu posle plasiranja Iphone-a ;)

Kada smo kod kopiranja, kod Samsunga je to najizrazenije, juri apple na savakom koraku ko malo dete, izbacuje za kratko vreme nakon applea neki slican proizvod koji bi trebao da bude iKiller tog proizvoda, i pored dizajna na Galaxy telefonu nisam mogao da verujem kada sam video da su cak i kabal na Samsung Galaxy TAB kopirali :D
pic.jpg

Ne kazem da je sve to lose ali malo je smesno kada se jedna tako velika firma ponasa kao neki kineski anycool recimo.

Hehe, kako si zalostan :d
Hoces zapravo da kazes da je u odnosu na Iphone Samsung Galaxy ustvari kao Anycool u odnosu na neku pravu Nokia-u sto naravno nije tacno
Fore iz vrtica, daj malo da ozbiljno razgovaramo

I to sve je radila jedna firma koja nije imala pre iPhone-a nikakvo iskustvo sa mobilnim telefonima, a te price da iPhone kupuju apple sektasi, nemaju veze sa realnoscu, jer vecina ljudi koji koristi iPhone ne koristi recimo mac ili druge apple proizvode.

Ja sa druge strane mislim da izmedju Apple sektasa i korisnika Iphone-a ili bilo kojeg drugog Apple proizvoda nema neke preterane razlike jer se svi ponasaju skoro pa na isti kalup :smoke:

Poslednja izmena:
Apple je izmislio bele kablove i ovakav prikljucak? :D

senzor za orijentaciju ima moja n95 koja je izašla pre od iphoneta, uz to ima i kameru, gps... but if u like to touch things go for iphone- to je bila fora pre 3 godine kad su izašli ovi telefoni :)

Mladenius, ti "lupetas" i moras u svakom postu bezobrazno da odgovaras.
Da nije bilo iPhone i onih stvari sto sam naveo danas i Nokia ( sto se nokije tice sa ovim se slazem 100%, i delim isto misljenje :) ) i Android i svi ostali ne bi bili ono sto jesu, apple im odrzao lekciju i diktirao sta moraju da rade.
I jeste, Samsung se u ovakvim slucajevima ponasa potpuno isto kao i neki levi kineski Anycool.

Apple je izmislio bele kablove i ovakav prikljucak? :D
Ja razumem da nesto branis, ali praviti se da ne vidis da je taj kabal pravljen po uzoru na apple-ov ili da samsung galaxy S nije dizajniran po uzoru na iphone, nema nikakvog smisla.
Evo da citiram i ove sa mobilnog sveta iz testa, sta kazu o tom kablu:

"Kada sam video kabl za sinhronizaciju i punjac za Samsung TAB pomislio sam da su to zaboravljeni delovi iPad-a. Oblik i boja su isti, jedino Samsung-ov logo pokazuje da se ne radi o Apple-ovom proizvodu. Dizajnere koji su odgovorni za tako nešto bi trebalo otpustiti. Ne verujem da proizvod može toliko liciti na konkurentski proizvod bez jasne namere o tome da se nacini kopija."

Ali uporedi i sam:
USB-Data-Charging-Cable-for-Apple-iPad-1.jpg

pic.jpg

senzor za orijentaciju ima moja n95 koja je izašla pre od iphoneta, uz to ima i kameru, gps... but if u like to touch things go for iphone- to je bila fora pre 3 godine kad su izašli ovi telefoni :)
Jeste imala je taj senzor ali dok im nije apple solio pamet nisu znali kako da ga koriste. Oni su ga tu stavili jer su videli da se to stavlja u fotoaparatima i upravo tako su ga i koristili samo za kameru tog telefona da bi se utvrdio polozaj napravljene slike.
Nikada ne bi im palo na pamet da to mogu da koriste i u programima, igricama ili u radu sa telefonom. Znam tacno kada je neki francuz napravio program za N95 koji je mogao da koristi taj senzor i za druge stvari i reklamirao ga da sada N95 moze isto sto i iPhone...

Poslednja izmena:
Svešteniče pogledaj ovo:
http://pinouts.ru/CellularPhones-A-N/iPhone_connector_pinout.shtml
http://pinouts.ru/PDA/hp_ipaq_210_dock_pinout.shtml

Steva "iskopirao" osim imena i konektor tj. dodao 6 kontakta zbog firewire...

Apple ima šmek za industrijski dizajn i tu su u samom vrhu barem za sada, ali imaju i jak marketing uz pomoć kog uspevaju slude labilnije pojedince.
Dobro nisu samo tu u pitanju labilniji pojedinci, ima tu veliki broj osoba koje su ubedili da su oni veliki inovatori, ali samo zato što se te osobe ranije nisu sretale sa PDA, PPC, smartphone i ostalim uređajima kao i tehnologijama upotrebljenim u njima.
Najveća zajednica korisnika kao i kao i regrutni centar novih "i" Apple uređaja je ustvari MTV ili ti crnačka populacija tj. iskompleksirani skorojevići sa IQ ispod proseka, koji promovišu šund i kič, nemam u glavi ali imam par kila zlata oko vrata, kao privezak gimnastičara na krstu optočenog svarovski kristalima, par zltanih zuba, izgledam opasno i naravno nosim iPhone sa sobom...

Da ne grešim dušu ima izuzetaka tj. osoba koje su kupile iPhone zato što je su za te novce dobili lepo dizajniran muzički plejer sa mogućnošću telefoniranja.

Apple je daleko od inovtora na polju smartphone uređaja on lepo pokupi tuđe ideje malo ih redizajnira i to proda jakim marketingom kao svoj izum. Stevica se služi jednom starom taktikom 100 puta ponovljena laž postaje istina!

I reci mi koji je razlog zasto je Samsung kopirao isti kabal kao i Apple i zasto je sPhone dizajnirao po uzoru na iPhone?

I molim te da ne vredjas nikoga, ne razumem kakva je to argumentacija da su iPhone korisnici retardi?

Ja ne kazem da je iPhone nesto perfektno, ali mora se bar priznati bar ono sto je doneo u svetu mobilne telefonije i kako je odrzao lekciju ostalim proizvodjacima koji se odavno bave time.

P.S. Apple jeste plagijator kojeg svi kopiraju :D

Poslednja izmena:
I reci mi koji je razlog zasto je Samsung kopirao isti kabal kao i Apple i zasto je sPhone dizajnirao po uzoru na iPhone?

Očigledno da to ima prođu. Zašto plasirati sopstveni dizajn kad se Apple dizajn traži. Plus Apple još uvek ne može da zaštiti dizajn proizvoda, nisu Ameri baš toliko zastranili.

Samsung jeste ogromna korporacija ali nemoj smetnuti sa uma da su oni Korejska firma a Korejci su napravili uspeh zahvaljujući kopiranju Japanaca. Što ne bi kopirali i druge.

Ja ne bi imao nikakav problem da mi neko proda bilo koji proizvod kvaliteta baš kao firmirani (identičnog kvaliteta ne nešto lošijeg) a da je no name. Ljudi koji se vezuju za brendove i koji se pale na marketing samo pokazuju da nisu u stanju da prepoznaju prave vrednosti. Nažalost takvih ljudi je više od 90%.

Ja ne verujem u patente bilo koje vrste i smatram da je to zaostavšina starih vremena koja su davno prošla. Za čovečanstvo bi bilo najbolje kada bi za početak i hardver i softver bazirali na Open Source principu a kasnije i sve ostalo. Ponavljam, to nije komunizam kakav je bio na znazi u socijalističkim društvima jer da bi Open Source opstao moraju ljudi da rade, ne možeš uzeti kod na kredit od Microsofta. Propast primenjenog komunizma se upravo ogleda u tome što su ljudi vremenom prestali da rade dovoljno koliko je potrebno za dalji razvoj i napredak. U Open Source svetu toga nema, nijedan desktop OS se ne razvija brže od Linuxa a nijedan mobilni brže od Androida.

Razumeme sve to, ali bar kabal nisu morali da stave isti, puno bolje resenje bi bilo da su stavili neki usb mini ili mikro...
To je nesto univerzalno i tu bi imali prednost nad apple-om, ali oni ocigledno da su isli na kopiranje a ne na prednost...

Razumeme sve to, ali bar kabal nisu morali da stave isti, puno bolje resenje bi bilo da su stavili neki usb mini ili mikro...
To je nesto univerzalno i tu bi imali prednost nad apple-om, ali oni ocigledno da su isli na kopiranje a ne na prednost...

O jos jedna nevidjena prednost Iphone-a
Lepo dizajnirani kabal :d

Ti si to razumeo od onog sta sam ja rekao? :D

Ja kazem lepo da nisu imali nikakvu potrebu da kopiraju kabal jer da su stavili neki mikro ili mini USB imali bi prednost nad apple-om jer apple konektor nije univerzalan i nemas ga u svakoj kuci kao sto je slucaj recimo sa usb mini.

Ali samsung kada se odlucio za taj kabal, uopste nije gledao na prakticnost vec samo na kopiranje apple-a.

Poslednja izmena:
time pomazu korisnicima iUredjaja jer ce se ovako omasoviti kablovi po kucama koji odgovaraju cudo-mudu od telefona zvanom iphone.
iPriest, pogledaj ovde u accessories ja ne vidim nijedan beli kabl, vec samo crne... ili te brine sto je konektor nestandardan?
apple moze da koristi nestandardne konektore i to je ok a ako jedan mali, bedni i jadni Samsung jednom iskoristi nestandardni konektor, odmah puca na sve strane bruka i sramota jer eto, mogli su staviti microUSB...
jel inace Samsung sve dodatke koje mozes pronaci na toj strani kopirao od apple-a, apple ima sve te dodatke za svoj cudo-mudo ipad?

Hahahahaha, pogle' prikljucak. Smesno stvarno, sta dalje ima da se prica.

Realno taj konektor je tolika glupost da prosto boli. Meni je svanulo kad sam uzeo n95, 90% domova u Srbiji ima mini USB kabal. Ja mislim da vise nikad ne bih kupio uredjaj koji ima nestandardni konektor...

Ljudi nije kabal, vec kabl, kabel..a meni jedina stvar koja smeta kod iPhona i koja mi najvise bode oci, nije taj nedostatak bluetooth fajl transfera, flasha i sl. Vec ta prenaduvana cena. Jer taj telefon realno i vredi tih 100,200$ za koliko ga i prodaju u SADu uz ugovor sa svim tim sto nudi. E sada problem se ocigledno javlja kod onih ljudi koji su ga preplatitli, pa se verovatno u sebi pitaju "zasto i zbog cega"...ali na zalost to je retoricko pitanje

Prvo, nije kabl u pitanju već konektor... Drugo... Eplov dok konektor nije ništa drugo do proprietary SCA konektor, mikro ribon tipa... nešto ala RJ21X ili VHDCI. Ti verovatno nisi ni čuo za Amphenol ili Centronics, pa misliš da je Apple otkrio toplu vodu izmislivši 30-pinski VHD mikro ribon...

Da se razumemo, fizički interfejs je najmanji problem... postoji ogroman broj industrijskih standarda... sa od po par pinova pa do preko stotinu... izabereš koji ti odgovara i provučeš signale koji ti trebaju... Ako ti to nije dovoljno dobro, tj ako si budža pa hoćeš nešto da izvodiš (štitiš se), onada lepo uradiš sopstveni konektor pa daš da ti se uradi u određenoj seriji samo za tvoje potrebe. Tako je Samsung imao neki svoj 18-pinski M8 konektor još pre 5-6 godina. Da su ga proširili na 30-pinova, kol'ko im očigledno treba da provuku sve signale koje "provlači" i konkurencija, bio bi istih tih 20-ak mm širok i 3-4 mm debeo. Nikakva mudrost...

Šta je po tebi trebalo da urade, da naprave konektor sa 31. pinom da bi se razlikovali? :trust: Uostalom, veorvatno su za ovo jezgro dobili najbolju ponudu od nekog kineskog proizvođača koji radi te konektore i za Epl proizvode, pa su samo uradili drugačije kućište i okrenuli ga na drugu stranu, čisto da ne može fizički da se ubode. Jaka stvar...

Meni je samo krivo što nisu upotrebili PDMI, koji ne definiše samo fizički interfejs konektora već i električne signale, tj standardizuje kompletnu interkonekciju.

Tebe i dalje nije sramota da postuješ? :D Mislim, posle onoga kada si napisao da je Apple "nekoliko svetlosnih godina ispred konkurencije", šta reći... :d

I to nekoliko se broji u desetinama. Kako ti pomno pratis moj "rad" na forumu, pa to je cudo.

a sta je to smesno na tom prikljucku?

Prvo, nije kabl u pitanju već konektor... Drugo... Eplov dok konektor nije ništa drugo do proprietary SCA konektor, mikro ribon tipa... nešto ala RJ21X ili VHDCI. Ti verovatno nisi ni čuo za Amphenol ili Centronics, pa misliš da je Apple otkrio toplu vodu izmislivši 30-pinski VHD mikro ribon...

Da se razumemo, fizički interfejs je najmanji problem... postoji ogroman broj industrijskih standarda... sa od po par pinova pa do preko stotinu... izabereš koji ti odgovara i provučeš signale koji ti trebaju... Ako ti to nije dovoljno dobro, tj ako si budža pa hoćeš nešto da izvodiš (štitiš se), onada lepo uradiš sopstveni konektor pa daš da ti se uradi u određenoj seriji samo za tvoje potrebe. Tako je Samsung imao neki svoj 18-pinski M8 konektor još pre 5-6 godina. Da su ga proširili na 30-pinova, kol'ko im očigledno treba da provuku sve signale koje "provlači" i konkurencija, bio bi istih tih 20-ak mm širok i 3-4 mm debeo. Nikakva mudrost...

Šta je po tebi trebalo da urade, da naprave konektor sa 31. pinom da bi se razlikovali? :trust: Uostalom, veorvatno su za ovo jezgro dobili najbolju ponudu od nekog kineskog proizvođača koji radi te konektore i za Epl proizvode, pa su samo uradili drugačije kućište i okrenuli ga na drugu stranu, čisto da ne može fizički da se ubode. Jaka stvar...

Meni je samo krivo što nisu upotrebili PDMI, koji ne definiše samo fizički interfejs konektora već i električne signale, tj standardizuje kompletnu interkonekciju.
Znaci po tvome nisu uopste imali za cilj kopiranje applea nego sasvim slucajno od svih vrsta konektora bas taj im bio najbolje resenje. :D :D :D
Tako je bilo i sa dizajnom na galaxy S telefonu, i UI takodje, i UI na badi... sve je to sasvim slucajno. :)
Interesantno da se takve slucajnosti ne desavaju ostalim proizvodjacima osim kinezima koji prave kopije drugih telefona.
To pravdanje je stvarno smesno, ali ako moras da pravdas samsung jer imas njihov proizvod onda te razumem. :wave:

Uglavnom to ide ovako:

Apple izbaci iPhone, odmah i Samsung sa iPhone killer
Apple izbaci tablet, brzo nakon toga Samsug napravi killer i za to
Apple izbaci iPod odmah to je na delu neki sPod......

Poslednja izmena:
Znaci po tvome nisu uopste imali za cilj kopiranje applea nego sasvim slucajno od svih vrsta konektora bas taj im bio najbolje resenje. :D :D :D
Naravno. Taj konektor ni po čemu nije poseban, niti donosi bilo kakve komparativne prednosti u odnosu na druga rešenja, a i da ih ima potrošači to ne bi znali da prepoznaju. Uostalom, konektor nije kompatibilan sa Eplovim, pa da možeš da kažeš da se na taj način "grebu" o Eplovu paletu aksesorija.

U prethodnom postu sam ti naveo kineskog proizvođača konektora koji takve konektore naziva "IO MP4" i prodaje ih na kilo. Svakako da je jeftinije kupitiga od njih nego praviti alat za poseban tip konektora.

Opet se hvataš za glup primer i pridaješ tome preveliki značaj zato što ne poznaješ materiju, pa ti se kao laiku čini da to ima neki dublji smisao.

Tako je bilo i sa dizajnom na galaxy S telefonu, i UI takodje, i UI na badi... sve je to sasvim slucajno. :)
Ne... To već nije slučajno. Dizajn samog telefona po meni nije sporan jer je najveća sličnost u obliku, dok se detalji poprilično razlikuju. Sam korisnički interfejs je pak jaaaako "inspirisan" iOS-om i u tome je cela poenta. Ali neka ti bude...

Interesantno da se takve slucajnosti ne desavaju ostalim proizvodjacima osim kinezima koji prave kopije drugih telefona.
Zato što kineze zabole ako im zabrane prodaju kopije u Americi i Evropi... Valjaće je po Aziji, Bliskom istoku, Africi... Balkanu. :D

Inače, da se razumemo... Da je telefon prava kopija Ajfona, bio bi identičan, imao bi celu jabučicu pozadi (bez odgriženog dela), natpis iFone/iPhon i te fore...

To pravdanje je stvarno smesno, ali ako moras da pravdas samsung jer imas njihov proizvod onda te razumem. :wave:
Sa tobom nešto nije u redu... Kakvo pravdanje? Kome? Zbog čega? :trust: Zbog 30-pinskog konektora koji podseća na Eplov!?!?!? :sceptic: Izvini, ali argument ti je FAIL.

Vidim da se mnogo često pozivaš na to da Samsung kopira Epl, pa me zanima kakve to po tebi ima implikacije? Šta ti dalje iz toga zaključuješ? Da su Epl proizvodi bolji jer "kopija ne može biti bolja od originala"? Da je neko šaban ako nema "original" stvar? Da je nemoralno koristiti kopiju jer pravi autor zaslužuje priznanje? Mislim, hajde da završimo sa tim već jednom...

I reci mi još nešto... Koja kola su bolja Opel ili Ford? Mislim, Eskort RS2000 se pojavio posle Kadeta GSi/GTE, "kopirajući" koncept prednja vuča - 2.0L DOHC 16v injection motor. :trust:

Uglavnom to ide ovako:

Apple izbaci iPhone, odmah i Samsung sa iPhone killer
Apple izbaci tablet, brzo nakon toga Samsug napravi killer i za to
Apple izbaci iPod odmah to je na delu sPod......
Ne, stvari idu ovako:

Nešto krene da se dobro prodaje, odmah Samsung ponudi svoju verziju toga.
Nešto nema nikakvu prođu na tržištu, Samsung se ni ne okrene za tim.

Prilično logično, zar ne?

Poslednja izmena:
Razumeo sam, sve je to slucajno, ali samo za tebe :D
Cak su i oni sto sam citirao sa onog testa tog tableta, u velikoj zabludi jer su pomislili da je to kopija

Ali evo da rekapituliramo dve slucajnosti i posle recite da su iphone korisnici zaludjenici koji ne prihvataju realnost:

USB-Data-Charging-Cable-for-Apple-iPad-1.jpg
pic.jpg

samsung_Galaxy_S_iphone.jpg

Poslednja izmena:
Inače, da se razumemo... Da je telefon prava kopija Ajfona, bio bi identičan, imao bi celu jabučicu pozadi (bez odgriženog dela), natpis iFone/iPhon i te fore...
Jos samo to fali da zalepe logo jabuke na njihov proizvod i uradili su posao do kraja, ovi nasi su ga vec prekrstili u sPhone.
Ja ne razumem zasto stalno potenciras oko toga sta je cool i da ja pokusavam da vredjam nekog.
Ja samo kazem da to sto radi samsung nije za pohvalu je su mogli bez problema da naprave neki drugi dizajn, a kvalitetan hardware imaju i imaju besplatan android...
Ne vidim da su imali ikakvu potrebu za takvim stvarima, a jos cudnije mi je to sto ih ti podrzavas u tome.

Razumeo sam, sve je to slucajno, ali samo za tebe :D
Nije samo za mene već za svakoga ko zna nešto o elektronici, tj o elektronskoj industriji. I uopšte nije slučajno, objasnio sam ti već da je razlog tome proizvodna cena takvog jednog konektora koji kinezi prave na tone. Mnogo skuplje i potpuno nepotrebno bi bilo izmišljati toplu vodu i praviti poseban alat za nekakav "poseban" konektor.

Cak su i oni sto sam citirao sa onog testa tog tableta, u velikoj zabludi jer su pomislili da je to kopija
I šta to govori? Da konektori liče? Pa da... sišli su sa iste proizvodne trake... ovom drugom je samo obrnuto kućište. Ti misliš da iza toga postoji neki veći smisao od "bilo nam jeftino i pri ruci"? :sceptic:

Šta uopšte može da se dobije "kopiranjem" Eplovog konektora, a da pritom nije kompatibilan sa Epl proizvodima? :trust:

Ali evo da rekapituliramo dve slucajnosti i posle recite da su iphone korisnici zaludjenici koji ne prihvataju realnost:
Za konektor lupetaš iz sve snage i to sam ti već DOKAZAO! Nije taj konektor razvio Samsung da bi ličio na Eplov, već takvih konektora kinezi imaju na tone, pa je Samsung to kupio jer mu vrši posao a jeftinije je nego da naručuje "custom".

Što se dizajna tiče (i to prevashodno UI-a), jeste... "skinuli su im foru". Pa šta? Nisi mi odgovorio... Je su li zbog toga Epl proizvodi bolji? Je l' neko "truo" ako nema "original"? Ili je u pitanju nekakva etika? Šta ti zapravo pokušavaš da dokažeš? :trust:

Ja samo kazem da to sto radi samsung nije za pohvalu je su mogli bez problema da naprave neki drugi dizajn, a kvalitetan hardware imaju i imaju besplatan android...
To što je meni i tebi to "jadno" jer nas podseća na turske Addidas čarape sa plastičnom aplikacijom lepljenom peglom ili kineske Rebook patike to je nešto drugo...

Oni rezonuju: "ovo ima prođu - napravite što sličnije a da nam ne stopiraju prodaju" i kod velike većine ljudi to pali jer dobiju ono što žele (ili barem nešto približno) za mnogo manje para.

Ne vidim da su imali ikakvu potrebu za takvim stvarima, a jos cudnije mi je to sto ih ti podrzavas u tome.
Nisu imali potrebu, al' u tehnofilskim krugovima, jer se tu ljudi pale na AMOLED, ARM Cortex A8, bla, bla... Međutim, velika većina ljudi kupuje telefon (a i sve ostalo) iz fazona "jaaoj što je sladak, a i svetli u mraku". Zbog njih i iskompleksirane dece uradili su da što više liči na Ajfon jer je to mas-proizvod, pa u startu gledaš da udovoljiš svima tj budeš što bliži onome što je već dokazano po potražnji.

Nije samo za mene već za svakoga ko zna nešto o elektronici, tj o elektronskoj industriji. I uopšte nije slučajno, objasnio sam ti već da je razlog tome proizvodna cena takvog jednog konektora koji kinezi prave na tone. Mnogo skuplje i potpuno nepotrebno bi bilo izmišljati toplu vodu i praviti poseban alat za nekakav "poseban" konektor.

I šta to govori? Da konektori liče? Pa da... sišli su sa iste proizvodne trake... ovom drugom je samo obrnuto kućište. Ti misliš da iza toga postoji neki veći smisao od "bilo nam jeftino i pri ruci"? :sceptic:

Šta uopšte može da se dobije "kopiranjem" Eplovog konektora, a da pritom nije kompatibilan sa Epl proizvodima? :trust:

Za konektor lupetaš iz sve snage i to sam ti već DOKAZAO! Nije taj konektor razvio Samsung da bi ličio na Eplov, već takvih konektora kinezi imaju na tone, pa je Samsung to kupio jer mu vrši posao a jeftinije je nego da naručuje "custom".

Što se dizajna tiče (i to prevashodno UI-a), jeste... "skinuli su im foru". Pa šta? Nisi mi odgovorio... Je su li zbog toga Epl proizvodi bolji? Je l' neko "truo" ako nema "original"? Ili je u pitanju nekakva etika? Šta ti zapravo pokušavaš da dokažeš? :trust:

Niko ih nije terao da koriste neki custom, zasto nisu uzeli neki micro/mini usb prikljucak, te isto prave kinezi na tone, sto su izabrali bas onaj sto koristi apple, i to bas na proizvodu koji treba da parira apple-u.

Moze da se dobije ono sto dobijaju kineske kopije, a to je nastojanje proizvodjaca da dovede kupca u zabludi.

Sto se tice etike, vec sam ti odgovorio da nemam nikavog interesa da napadam ljude koji korise ove proizvode ali ne mogu da razume zasto samsun radi takve stvari kada nema porebe i jos ih ti podrzavas

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ne vidim svrhu da se sada raspravljate oko jednog kabela kada se vidi da su ga iskopirali od jabuka.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno