- Učlanjen(a)
- 27.12.2003
- Poena
- 630
Moja oprema
- CPU & Cooler
- AMD Ryzen 7 5700X + Cooler Master Hyper 212 RGB
- Matična ploča
- Asus TUF Gaming B550M-Plus
- RAM
- DDR4 32GB (2x16GB kit) 3200MHz CL16 HyperX Fury RGB
- GPU
- ASUS TUF RX6800 OC Edition 16GB GDDR6
- Storage
- Kingston 1TB M.2 NVMe SA2000M8/1000G + Western Digital 4TB + 2 x WD Elements 8TB
- Zvuk
- AV Yamaha RX-A2A
- PSU
- BE QUIET! Pure Power 12M 850W
- Kućište
- Fractal Define R4 Black Pearl
- Monitor
- Gigabyte M27F
- Miš & tastatura
- Logitech K350 + Logitech M705
- Ostale periferije
- PS5 , Xbox Series S
- Laptop
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 1
- Mobilni telefon
- Samsung S24 Ultra
- Pametni uređaji
- Hawei Watch GT 3 Pro, Huawei Body Fat, Xiaomi Mi Hub 2, Xiaomi Mi Kettler
- Steam
- markov211
- Pristup internetu
- Optički internet
Burazer je uzeo LG televizor model: LCD 42LD465. Sasvim solidan LCD TV sa dva HDMI ulaza. On je povezao preko DVI-HDMI kabla komp na TV pošto poseduje nVidia 8800 GTS grafičku (sa Dual DVI). Iz nVidia-inog panela smo prvo probali Clone Display opciju. Pošto ima 19" monitor on klonira sliku na TV i stavi rezoluciju 1360 x 768 (kao i najveća rezolucija koja mu je trenutno na monitoru). Problem je tad što podešavanje slike na TV-u (boja, kontrast, oštrina, napredna podešavanja i dr.) su zatamnjeni. Jedino kada stavi manju rezoluciju (sledeću manju - ja mislim da je 1280 x 720) može da pristupi svim podešavanjima slike. Kada je slika Full HD takođe može da pristupi svim opcijama slike. Još jedan problem je da ne može nikako da natera Full HD sliku na TV-u, a da bude uključen ekran kompa tj. da se i na njemu vidi njegova najveća rezolucija (1360 x 768), a na TV-u njegova (1080p). Probao sam sa opcijom extended desktop, ali tada kada pustim igru ili film na TV-u se ništa ne dešava samo stoji prazna slika desktop-a. Dakle da rezimiram - imam dva pitanja:
1) Da li je moguće iz nekog programa ili drajvera "naterati" grafičku da na TV-u pokazuje Full HD rezoluciju, a na monitoru njegovu najveću rezoluciju i da recimo tada pušta filmove i igre na TV-u, a ekran kompa bude slobodan?
2) Da li je moguće TV "naterati" da i u drugim rezolucijama pristupi naprednim podešavanjima slike kada je povezan na komp ili je to moguće samo u FullHD i 720p, tj. u standardnim rezolucijama za TV?
1) Da li je moguće iz nekog programa ili drajvera "naterati" grafičku da na TV-u pokazuje Full HD rezoluciju, a na monitoru njegovu najveću rezoluciju i da recimo tada pušta filmove i igre na TV-u, a ekran kompa bude slobodan?
2) Da li je moguće TV "naterati" da i u drugim rezolucijama pristupi naprednim podešavanjima slike kada je povezan na komp ili je to moguće samo u FullHD i 720p, tj. u standardnim rezolucijama za TV?