Šta je novo?

Retro Dream Machine

upravo ti slim maxtori, 40gb 5400rpm 2mb cache. da mi je 4 komada da ih gurnem u RAID0 :D

koliki je teorijski protok PCI magistrale, jel 133MB/s?

Diamond Stealth II S220 se lepo "klokovala" za to doba sa hladnjakom na gpu i fanom uperenom da duva u karticu
i sad mi žao što sam je poklonio :d

*** nikad mi nije bilo na pamet da klokujem karticu u to doba, bile su skupe pa sam se tripovao da ne s****m nesto :d :d Ne mogu da se setim da li je V2100 bio nesto malo slabiji od Viper V330 ili se varam?

*** nikad mi nije bilo na pamet da klokujem karticu u to doba, bile su skupe pa sam se tripovao da ne s****m nesto :d :d Ne mogu da se setim da li je V2100 bio nesto malo slabiji od Viper V330 ili se varam?

pa-2019.jpg

videh na limundu da je neki lik prodavao Diamond-a pre one gužve ali ga nisam uhvatio na vreme...

upravo ti slim maxtori, 40gb 5400rpm 2mb cache. da mi je 4 komada da ih gurnem u RAID0 :D

koliki je teorijski protok PCI magistrale, jel 133MB/s?

khm jedini normalan savet oko tih maxtor slim diskova tj brzine/raida itd je: prodajte to brzo pre nego što pocrkaju (čudi me da ih još ima "živih" koliko je to losa serija bila)

Ja imam 5 tih slim maxtora, ferceraju savršeno... :trust:

nemam pojma, ja sam imao (uključujući ova dva) ukupno 5 komada, od toga samo samo sa jednim imao problema... skuvao sam ga u fioci za HDD (pošto se dosta greju), ali nije marilo, nije ništa bitno bilo na njemu :d

Ja imam 5 tih slim maxtora, ferceraju savršeno... :trust:
da svi oni rade savršeno dok ne pobrljave jednog dana pa ni sa maxblastom ne možeš da im fixiraš loše sektore ili ti jednostavno maxblast da "kod" da se javiš proizvodjaču da ti "kaže" šta je sa diskom :d

u svakom slučaju čuvanje u ormanu je najbolji način za korišćenje tih diskova ;)

pa-2019.jpg

videh na limundu da je neki lik prodavao Diamond-a pre one gužve ali ga nisam uhvatio na vreme...

Svaka cast! mene mrzelo da googlam :D Ipak me pamcenje jos sluzi :-devil-::d
Za koliko je otisla kartica, nisam pratio Limundo skoro...?

Poslednja izmena:
Nisu baš najprecizniji rezultati (neki program u pozadini instalira neke gluposti a ja trenutno nemam vremena da čekam da se završi), ali ova moja dva preko Promise 378 kontrolera bacaju 86.5MB/s (noćas kad se vratim odradiću još jedan test), instaliran Windows 7 x86, procesor je Pentium 4 (northwood, 512kb L2) na 3.3GHz sa 1.2gb rama.

sredio sam sistem (za pocetak), evo SS iz HD Tune-a. Sacekao sam da se pozadinski procesi umire i pustio ga da odradi posao... Impresivno za ovako mator komp :d

Sta ga sprecava da postigne vise od 80MB/s?

EDIT: Koji su najbolji/najbrzi drajveri za V2 (SLI) na Win2k? Stoje mi oficijelni 3dfx v.1.0.1.0. Jel idu Fast Voodoo 4.6 GE za Win XP?

Razlike u brzini V2 drajvera bas i nema. Razlike su u podrzci za igre i/ili DirectX. FastVoodoo ide odlicno na WinXP. Jedino sto sam ja imao malo problema sa najnovijim drajverima (nije detektovao SLI) pa sam malo muckao sa 0.1 manjom verzijom i na kraju poterao SLI na WinXP.

FastTrack lepo radi - i ja sam ga koristio na svojoj masini, samo u 4x RAID 0 :) Jedini problem - nestabilno je. Sa 4 penzionerska harda u RAIDu, malo malo pa neki zariba, pa mora sve reinstall. Ali dok radi - radi zmajski.

jedno banalno pitanje - jel za RAID potrebno imate iste diskove, ili ej doboljno da budu slični (po kapacitetu i brzini npr)?

Nešto nije u redu sa tim tvojim maxtorima (ili kontrolerom), ova dva otkidaju... Odlično za diskove koji imaju deceniju i po zbirno...

Nešto nije u redu sa tim tvojim maxtorima (ili kontrolerom), ova dva otkidaju... Odlično za diskove koji imaju deceniju i po zbirno...

Ne razumem što "traumiraš" čoveku kontroler ili zašto uopšte postuješ rezultate postignute sa pcejom koji je svetlosnim godinama daleko od retro...

Svaka cast! mene mrzelo da googlam :D Ipak me pamcenje jos sluzi :-devil-::d
Za koliko je otisla kartica, nisam pratio Limundo skoro...?

Nema tu guglanja jer je samo jedna "firma" bila poznata u to doba sa kvalitetnim testiranjem hardvera.

Taj Verite 2100 nije prodat, lik je obrisao oglas u toku one gužve a ostalo je dosta vremena do isteka oglasa...pa se nisam trudio ni da pratim ni da nudim

^Isti kontroler, isti diskovi, hteo sam da vidim da li je to maksimum koji diskovi (ili kontroler) mogu da ostvare ili...

Poslednja izmena:
jedno banalno pitanje - jel za RAID potrebno imate iste diskove, ili ej doboljno da budu slični (po kapacitetu i brzini npr)?

Jok, mogu biti i slicni. Cak i razlicitog kapaciteta i brzine. Jedino sto ce da budu 'srozani' na kapacitet manjeg odnosno brzinu sporijeg.

To je AGP Voodoo Banshee kartica. Model:

Daiwa Sanko - Dragon 400

lici malo na Gainward-ov model Dragon 4000 ali se razlikuje u prisustvu ovog cipa sto moze da se vadi iz socketa.

asistencija potrebna!

Znam da ovo nije nikakav retro dream, ali svejedno, verujem da će neko znati da mi pomogne :)
Uzeo sam neke delove za koje sam mislio da su D.O.A (ploča nije radila sa nekim celeronom 900MHz), ali se ispostavilo da rade, pa mi treba jedno uputstvo :)
Proc PIII coppermine 550MHz (5.5x100), ploča CT-6VIA5T (za nju mi treba uputstvo), memorija neka bzvz 64+64MB i ostalo nije bitno.

Ovaj proc je dušu dao za klokovanje (ploča ga je odmah očitala kao 733 (5.5x133), a vidim po BIOS-u ima i većih vrednosti ponuđenih (do 160MHz). Ono što nisam našao je podešavanje napona proc-a u BIOSu.

Pomozite detetu (tj meni) da isteram što veću magistralu, jel zna neko gde da nađem manual za ovu ploču (site Chaintecha odavno ne radi)?

:wave:

hvala, nisam uspeo nigde da ga nađem :wave:

šteta što nema promene napona za procesore, čak ni po BIOSu nema dodatnih mogućnosti :(

Znam da ovo nije nikakav retro dream, ali svejedno, verujem da će neko znati da mi pomogne :)
Uzeo sam neke delove za koje sam mislio da su D.O.A (ploča nije radila sa nekim celeronom 900MHz), ali se ispostavilo da rade, pa mi treba jedno uputstvo :)
Proc PIII coppermine 550MHz (5.5x100), ploča CT-6VIA5T (za nju mi treba uputstvo), memorija neka bzvz 64+64MB i ostalo nije bitno.

Ovaj proc je dušu dao za klokovanje (ploča ga je odmah očitala kao 733 (5.5x133), a vidim po BIOS-u ima i većih vrednosti ponuđenih (do 160MHz). Ono što nisam našao je podešavanje napona proc-a u BIOSu.

Pomozite detetu (tj meni) da isteram što veću magistralu, jel zna neko gde da nađem manual za ovu ploču (site Chaintecha odavno ne radi)?

:wave:

Pazljivo dizi tu magistralu da ti ne nastrada AGP, PCI ili neki I/O kontroler. 133Mhz za PIII je mnogo...

Pazljivo dizi tu magistralu da ti ne nastrada AGP, PCI ili neki I/O kontroler. 133Mhz za PIII je mnogo...

Čipset je VIA Apollo Pro (valjda :)), 133MHz je vrlo zdravih 33/66MHz, išao sam do 140/35 što još uvek nije puno, dalje ne mogu, verovatno jer fali napona (ili memorija kolje). Procesor bi izdržao više ili ne (140MHz FSB daje 770MHz)?

Našao sam u BIOSu "Memory clock" i ponuđeno je "Host CLK -33", jel mi to treba da usporim memoriju asinhrono u odnosu na CPU?

Sta je ovo, ja odoh iz zemlje, i retro tema zamrla? :) Gde ste ljudi, sta radite sa voodoo karticama? A i ti FIREBIRD, pokazi ljudima novu V5 PCI karticu sta si se stiso :) Inace, ja sam se resio skoro svih retro masina i kartica sto sam imao, ostala mi je u BG samo ona jedna masina u sanduku sto sam pravio ako se secate i u njoj jedna diamond-ova V2-jka. Inace, sad kad sam u USA, e-bay mi je na izvolte i mogu da kupim sta hocu..ali nekako sam sada u skroz novoj i drugoj prici tako da me je iskreno i prosla zelja za tim.... Puno pozdrava svima iz Kalifornije :)

Vrh Dno